Jump to content

Akercocke & Voices


Anоnymous

Recommended Posts

K, pretrаžio sam ceo Metal Muzika forum i nema teme.

 

Akercocke po definiciji sviraju Progressive Death/Black i imaju četiri albuma za sebe, a peti bi trebao ove godine da izađe. Poznati su po svom tvrdokornom satanističkom uverenju i po tome da na koncertima nose...odela. U svakom slučaju, bend je prilično jedinstven i, po meni, veoma zanimljiv. Nekima će biti težak za slušanje, što zbog Grind vokala što zbog nepostojanja rifova "na prvu loptu", što zbog satanističkih tekstova itd. Ali vredi ih čuti, barem ovi koji se lože na Technical DM. }=]

 

th_akercocke_pic.jpg

 

# Rape of the Bastard Nazarene CD (1999)

# The Goat of Mendes CD (2001)

# Choronzon CD (2003)

# Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone CD (2005)

 

Peti će se zvati Antichrist, i trebalo bi da izađe ove godine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jebeno odličan bend!!! :muzicar: Mrtva trka između Choronzon-a i Words-a, a novi nažalost još nisam poslušao. Prvi put ih spazih gledajući spot za Leviathan. S obzirom da je pesma skraćena pomislio sam da su neki avantgarde-prog, kad ono... :rockdevil: . Imaju oni puno raznih elemenata u svojoj muzici, što ih čini prilično originalnim, naročito Mendonca-ov vokal. Tako je to sa "ostrvljanima", uvek me iznenade (uglavnom prijatno).

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Words That Go Unspoken.... je jako dobar, Antichrist - srednja ocjena (nešto su me razočarala d m izdanja ove godine).

Akercocke je jedan od rijetkih bandova, ako ne i jedini, kojem trpim izljeve blek muttula i čak mislim da se odlično uklapaju u zvučnu sliku. jebiga, Englezi to znaju obaviti sa stilom. kao što i sviraju u odijelima, hehe.

no osobno, smatram da nema do Choronzona. to je albumčina stvarno nenadjebiva u njihovoj karijeri, i baš mi se pred koji mjesec zalomio original za neku smiješnu cijenu.....zakon (ali zato nisam imala para za jednako tako jeftini Prowler In The Yard od Piggy-Daicon_sad.gif)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam "Antichrist" original disk, i iskreno nadao sam se nečemu više... oh well, Summon The Antichrist je kvlt, ali i dalje Shelter From The Sand će ostati primo uno. Zaista imaju čudnu pojavu (za satanic metal bend), u odelima i kravatama, ali svaka im čast za to! To jednostavno pokazuje kako se takva muzika može svirati i van leather wardrobe-a :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha kakvi majstori, sad sam gledao intervju kad su ishli u S.Irsku u Belfast na koncert pa su na irski BBC napravili emisiju pa doveli nekoga katolichkog sveshtenika kojemu na chelu pishe da ne moze na prste da prebroji koliko je djechaka zlostavljao i nekog predsjednika pokreta za mir koji je doshao naduvan na emisiju...i frontman akercoce-a sa cini mi se basistom...kako su ih izblamirali jaoooooooo...ali najjacha stvar kad je pitao ovaj voditelj "What's so special about Antichrist?" a ova dvojica se pogledali i samo pocheli da se smiju...rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...

Trenutno sviraju okolo, koliko znam... Poslednje u vezi kreativnog aspekta je ovo sa spejsa: "Currently, the band have returned to the rehearsal studio with Martin Bonsoir to write new material and are slowly working on the ultimate AKERCOCKE dvd "A Decade of Devil Worship"... "

 

Inace neprejebiv bend, fenomenalno cepaju. Neverovatno originalni i vrhunski muzicari. Favoriti - "Verdelet", "Leviathan", "Seduced", "Man Without Faith Or Trust" i obrada "Chapel Of Ghouls" - 1000 puta bolja od originala. :rockdevil:

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...