Jump to content

Benediction


Glogov_Kolac

Recommended Posts

2 hours ago, Miilos said:

Ako je ovo loše, da ga jebem...

 

 

Rif ko dm faza Theriona, sad mi žao što sam reko loše ajd ali osrednje u najbolju ruku

 

Meni nikad nije leglo ništa od njih, a pokušao sam da mi se prisviđaju više puta (prvi put kad ih je čini mi se Frubi dovodio), a mislim da njihov pristup pravljenju rifova dobro ilustruje obrada (ironično) Electric Eye od Judas gde su potpuno pogrešno skinuli rif, hoću da kažem da i njihovi autorski rifovi zvuče isto tako, kao da im je bilo svejedno da l' će ton da odsviraju na trećem ili na četvrtom pragu, važno je samo da i sledeći krug bude isti prag 😄

moguće da mi je treći put da pominjem na ovoj temi ovu obradu :haha:

Uvek mi ide u glavi uz Krisiun - Unholy Blasphemies kao primer za te što nemaju sluha ali dobro fizikališu na instrumentima, oni su isto mnogo lepo skinuli tu pesmu, koji ton gore, koji dole, al' podseća na kraju, liči na poznatu numeru Morbid Angela... A Electric Eye rif je dosta lakši da se čuje 😄

6 hours ago, Haos sam ja said:

Dao bih ti plus da nisi ubacio ovo za Mglu. 

Jbg brt album prođe, rif nikada 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da da, to je jedan toliko neznalački i amaterski bend da ih je neki tamo Čak Šuldiner dva puta vodio na turneju, na čijim albumima takodje gostuju potpuni anonimusi poput Bilija Goulda.. Trebali su da poslušaju Dimona da im objasni o kakvom se bendu radi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

A pardon, ako ih je Čak vodio i Billy Gould gostovao, onda je dobra diskografija.

Mesto da budeš kiseo, priznaj da nisi provalio da su fizikalci omašili Electric Eye rif.

Sa time u skladu ne primećuješ ni pomenuti aleatorički element u rifovima 😄

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ништа посебно ово ново. Ранији радови наравно убијају. Већина бендова се понаша по принципу ај да снимимо нешто јербо тако ред налаже ал нема везе ако је срање, има и оних којима ће се свидети.
Само да речем да су дистракшн и даље неприкосновени носиоци 1. места по том питању.

И што му је глас онако утањио??

Edited by Сале

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

   Kakva albumčina, kakav comeback, straightforward OSDM! Totalno udarački album, gotovo ceo u brzom ili mid tempo fazonu, bez smaračkog momenta sve puca od kombinacije thrash, punk, hc i naravno death metal rifčina. Takodje veliki povratak za Ingrama legendu, sjajan posao odradio, to je taj opskurni, pogani, hrapavi death grovl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ili ga mrziš ili obožavaš!

   Ako bih pravio paralelu sa ranijim radovima rekao bih da je sjajna kombinacija Grind Bastarda i Transcent the Rubicona, tačno negde na pola puta, zapravo zvuči kao da je izašao negde izmedju ta dva albuma. Ono što me je takodje iznenadilo jeste toliko pozitivnih kritika na sve strane, to baš nisam očekivao, pogotovo danas kada svi očekuju bogzna kakve pizdarije na jednom albumu! Mada neki idu dotle da ga (već) proglašavaju za njihov najbolji album sa čim teško da se mogu složiti, mislim vreme će pokazati, ali meni teško da će ovo ikada nadjačati jedan Transcent ili Grand Leveller, mada je po meni to glupo i porediti, ipak se radi o sasvim drugačijim vremenima/razdobljima.. Ali svakako da ovaj album spada u gornji red njihove diskografije, koja doduše i nema neke preterane podbačaje (eventualno ako se produkcija uzme u obzir). Što se toga tiče, ovo bi i mogao biti najbolje producirani Benediction do sada, sve je jako čisto, snažno i moglo bi se reći prilično upeglano, e sad da li je to prednost ili mana pitanje je prilično individualne prirode.

   Sve u svemu ja sam jako zadovoljan ovim albumom, čak ne bih izdvajao ni neke pesme posebno i ako naravno ima i onih koje mi se više ili manje dopadaju, ali su tako fino rasporedjene da čine jako lepu celinu. Ako bih tražio neku manu, eventualno bi bilo fino da na albumu ima barem jedna totalno spora/teška, onako atmosferična numera, koja bi presekla album, kao što je to bio slučaj na prošlom albumu (Cold, deathless, unrepentant). Ali mi u globalu ovaj album deluje bolje uradjen.. no kao što rekoh vreme će pokazati kako se ovaj sveukupno kotira. Za sada mi je ovo jedna jaka osmica, ako ne i osam ipo, moj vas pipo:evotigana:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se da prenatrpavaju albume, ali je vrv posledica što snimaju jednom u deset godina😁

Mada na ovom čak i one nešto slabije stvari nisu neki drek, pa da poželiš da ih izbaciš..

Što se produkcije tiče, šta znam, oni baš od GB-a imaju taj neki moderniji i čistiji zvuk, na prošlom su išli na nešto siroviji, što je po meni i rezultiralo da zvuči nekako veštački uprljano.. Na ovom bih eventualno podigao zvuk gitare malo u odnosu na bubanj koji baš masno i žestoko zvuči.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Meni ovo stvarno iznenađujuće dobar album. Pustim ga svaki put u fazonu aj može malo neki DM da drlja u pozadini, i nađem sebe kako pratim riffove bangam :haha:Može da se skrati pesmu-dve, ali ništa strašno realno.

Teško da će mi upasti na neki toplist, ali svakako bih ga držao ispred Skeletal Remainsa, Necrota i tako nekih ovogodišnjih nazovi čudesa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, ne, nisu ti albumi neka "čudesa", niti mi je Benediction nešto preterano bolji ili lošiji od njih, zato mi i ovo pravljenje top liste nešto sve teže ide, imam jedno pet-šest albuma gotovo u istoj ravni (medju njima i tri pomenuta), nijedan se nešto posebno ne izdvaja, ne radi se o nekim vanserijskim izdanjima koji će ostaviti neki poseban pečat, ali opet svi sasvim solidni oldskul albumi bez nekih velikih grešaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...