Jump to content

Saxon


Blackmore

Recommended Posts

Ništa posebno album. OK, vratili su se nekom svom starom zvuku, njihova odluka, ali to nije moj ukus. Napravili su donekle iskorak ka tome na prošlom albumu, ali je tamo bar bio Demon Sweeny Todd, koji je izvukao stvar. Lionheart i The Inner Sanctum ostaju neprevaziđena izdanja. Da mi je neko prošle godine rekao da će mi Accept kroz godinu dana biti svetlosnim godinama ispred Saxon-a, ne bih verovao sigurno, ali tako je ispalo.

  • Upvote 1
  • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prince, nemas pojma...

 

Kad nahvalim nečiji album, nemam pojma. Kad ga kudim, opet isto. Navikao sam. :da: Ja od Saxona posle onih bombi od albuma jednostavno ne očekujem veseli hard rockić. Hoću da čujem nešto kao Conquistador, Witchfinder General, Need for Speed, Atila the Hun, Demon Sweeny Todd... Toga nema na ovom albumu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veseli hard rokić? Baš je NWOBHMast album, sasvim poletno i pristojno zvuči, lično mi bolji od pethodnog.

 

To se odnosi na polovinu albuma, dok su manje-više OK pesme: Mists of Avalon, Afterburner, When Doomsday Comes i No Rest for the Wicked. Call to Arms bleda za naslovnu, plus što je antiratni kliše upadljiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

^Vaistinu, Lionheart definitivni vrhunac u poslednjih 10ak godina, mislim da tu nema dileme. Posle njega, sve, na neki nacin, koraci unazad...

 

Inner Sanctum, odlican materijal, malo pati od produkcije though...Labyrinth mi je bio slabiji, jos sad sa distance kad pogledam, u odnosu na LH i IS, bas bas slabije. Materijal ni upola dobar, produkcija isto neka cudna, ali gde tamo popila sympathy poene, ovde samo oduzima...

 

Sa druge strane, novi album zvuci kao da se Saxon raspao tamo 86e recimo da i je odlucio sada da se vrati, nemam bolje deskripcije. Zvuk je vise 'safe', writing takodje, sve zvuci i ponasa se stvarno, kao, back in '79. Dobro, s obzirom na slabljenje heavier songwritinga, mozda je sa te strane dobra odluka..ali, u svakom slucaju, znam da je retro fazon bio ideja, malo je ipak previse retrogradan korak.

 

Realno, album je po jacini, tu negde sa Inner-om, ali mi je ipak cudnog ukusa. 7.5 sta mu ga znam... Stvari tipa Hammer Of The Gods, Surviving Against The Odds i Afterburner su mi favoriti. Najslabiji deo albuma: Mists/Naslovna

 

PS. Mozda zvuci malo ljuto, ali nije tako, Saxonu stvarno skidam kapu za kontinuitet kvaliteta koji izbacuju vec dosta, podosta godina, i stvarno mi je jebena steta kako ih, ne jednom, vec minimum 3 puta nisam gledao do sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Dobar ovogodisnji album Saxona, meni ubjedljivo bolji od onog iz 2009, Into the Labyrinth, koji mi je ostao u jako blijedom sjecanju. Ovaj novi ima fino uoblicene i prepoznatljive heavy pjesme, bas kako treba. Kad vidim da mi se javlja zelja da pustim ponovo album, to je znak da je dobar. Album je otprilike u rangu The Inner Sanctum, ako ne i bolji.

Favoriti: "Back in 79", "Surviving Against the Odds", "Mists of Avalon", "When Doomsday Comes", "No Rest For the Wicked" itd..

 

Ovih dana valjda treba da izadje dokumentarac o bendu pod nazivom "Heavy Metal Thunder", ali na njihovom sajtu jos ne stoji nista o tome.

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Нису никакве вести у питању, само да не падне у заборав овогодишњи албум. Није ред јер је феноменалан, олд скул. Само толико.

Ч ч ч ч чејсин д булет...

 

http://www.youtube.com/watch?v=pdjyZlhD9JU

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 4 months later...

Jako lepo skockan album, milina ga je slušati od početka do kraja. Nema tu nekih preterano bombastičnih hitova kao na nekim od ranijih albuma, ali bitan je povratak pravom zvuku. Na prvu loptu bih dao malu prednost pesmi Guardians of the Tomb, ali bukvalno nema slabe pesme na ovom albumu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...