Jump to content

Saxon


Blackmore

Recommended Posts

Ladno na istoj strani pričamo i o novom i o prošlom albumu. :haha:

 

Elem, pustim ja ovaj album i skapiram ''Čoveče, pa ovo je Saxon!'' Stvar je u tome da su mi prethodna dva albuma bila toliko nezanimljiva da sam ozbiljno zapostavio ovaj bend, a kao što to nekada biva, drugi bendovi u međuvremenu izdaju opasne albume pa se njima češće vraćam. I tako se pojavio novi Saxon i ja bez ikakvih očekivanja reših da reda radi poslušam. Međutim, ovaj album već ima sve što Saxon album treba da ima. Baš me je lepo vratio u Saxon element u poslednjih par dana...

 

Favoriti: Wheels of terror, Wariors of the road, Guardians of the tomb, Sacrifice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto onda ne i Unleash?

 

Meni, racunajuci taj:

 

1. Unleash The Beast

2. Lionheart

3. Inner Sanctum

4. Metalhead

5. Ostali mogu svi u jednu stavku otprilike...

 

U pravu si, trebalo je da ubacim Unleash, samo ne bih sigurno ispred Lionheart-a, ali verovatno bih ispred Metalhead-a, tu negde sa Inner Sanctum. Unleash je prvi album Saxon-a koji sam čuo, a evo zanimljivo da ga ovih dana vrtim posle jako dugo vremena, par godina ima sigurno.

 

Saxon dolazi u Ljubljanu 12. juna (dan pre toga su u Beču), ali ne verujem da ću uspeti i to da postignem, pošto u maju i junu imam već isplanirana preča putovanja. Sačekaću setlistu sad od 16. marta kad kreće turneja. Pa ako me iznenade nekim pesmama, ko zna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Супер је нови албум. Овај бенд се већ 40 година држи свог стила и својих фазона и очигледно нема намеру да одустане од тога. Што се мене тиче, не смета тако нешто ни мало. Многи ће рећи "па докле више иста тематика и исти фазон свирања", али лично не видим ништа лоше у томе.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar je novi album, prepoznatljiva Saxon svirka koja se uvijek moze slusati, barem je takav slucaj kod mene.

Ako bih poredio njihove radove unazad 10ak godina, "Lionheart" bi mi bio na prvom mjestu, "Inner Sanctum" i "Call to Arms" odmah ispod, jedan do drugog, pa onda ovaj ovogodisnji, dok bih "Into the Labyrinth" stavio na kraj, jer taj album nikako nisam svario, u smislu da nisam uspio da upamtim neku pjesmu sa tog albuma.

Edited by Runner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Многи ће рећи "па докле више иста тематика и исти фазон свирања", али лично не видим ништа лоше у томе.

 

A meni vidiš kod Saxona imponuje baš to što ne svira jedno te isto. Od pomenutog Unleash na ovamo to je sasvim drugi zvuk - mnogo je žešći, a i tematika tekstova se razlikuje (raznovrsnija je, ima više istorije, epike...). Zato pre tog albuma mogu na prste da nabrojim pesme koje mi se sviđaju, a od njega ih je mnogo više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Na kraju nas se skupilo dovoljno da ipak odemo na izlet u Ljubljanu, sa koncertom Saxona kao krunom tog putovanja. Krenuli smo iz BG u 7:30, a u Ljubljani smo bili u 14h. Malo smo šetali centrom grada, svratili u jednu retro-exYU ćevapdžinicu, onda se popeli na tvrđavu iznad Ljubljane, a na kraju se spustili (uz švercovanje gradskim prevozom) do Kina Šiška, gdje se održao koncert. Dvorana u tom bioskopu podsjeća na bioskopsku salu Doma omladine, samo što je još veća.

Uhvatili smo par pjesama druge predgrupe AC Angry (prvu predgrupu, slovenački MetalSteel nismo gledali), a onda je, već u 21h, na binu izašao Saxon. Odavno sam imao želju da uživo vidim i ove legende, tako da sam sa ovim koncertom napokon "kompletirao" veliku četvorku britanskog heavy metala. Da ne bih pojedinačno nabrajao pjesme, evo šta su sve svirali na ovom koncertu: http://www.setlist.f...a-5bd9d3b8.html

Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio i čuo. Bend se odlično drži na bini, Biff iako u godinama i dalje dobro pjeva i reprodukuje onakav vokal kakav možemo čuti i na albumima, a povrh svega i dalje zna da ponekad dobro zamlati glavom :D . Quinn i Scarratt su možda i najviše statični na bini, ali daleko od toga da se smaraju i da su tu rutine radi. Nibbs Carter je bez dileme najživlji član ove postave, možda i zbog toga što je i najmlađi među njima :)

Zvuk je rekao bih bio dobro naštiman, iako je bilo glasno, mogao si normalno da pratiš pjesme i da ti ništa ne smeta. Gitare su se sasvim ok čule, da ne pominjem solaže koje su baš čisto zvučale.

U publici je bilo svega oko 300 ljudi, ali ako ništa publika nije bila statična, tako je čitava atmosfera na koncertu bila dobra. Meni je vrhunac bio tokom "747 (Strangers in the Night)", to mi je nekako najdraža pjesma iz Saxon opusa, tako da se koncert što se mene tiče mogao odmah završiti nakon te numere, ne bih imao ništa protiv (a nije se završio, još su svirali :))

Sveukupno, svirali su nekih 1h i 40 minuta.

Odmah nakon koncerta smo krenuli nazad za Beograd, a već sutra ujutru su neki od nas imali obaveze na poslu, ali dobro, ništa novo - sve je to r'n'r.

Za kraj par fotki:

 

http://i.imgur.com/aBLKSUh.jpg

http://i.imgur.com/bWLQHnc.jpg

http://i.imgur.com/oRcHYkg.jpg

http://i.imgur.com/VgFodZU.jpg

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...