Jump to content

Živa svirka - dobar ton i problemi sa istim


Recommended Posts

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest RISE LORD VADER's guz

i ništa nema bez monitora, kako publika da čuje bilo šta, kad se bend međusobno ne čuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa imas dzek iza!!!! :lol:

 

Ja sad nesto planiram da uzmem bar jedan.Je l` zna neko neku jeftiniju varijantu,ali aktivnu,posto mi je i razglas aktivan,pa mi se ne isplati da uzimam sad i snagas za monitore!Mora to da se ima,nema sta!!!

Edited by the_silent_man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se sa prethodnom postom. :cool::da:

Par puta mi se cak desilo i da u zaru svirke prevrnem 'monitor' stavljajuci nogu na njega. (doduse to nije bio 'normalan' monitor, nego neka najgora solton kutija koja ga je glumila :) ) To vise ne radim iz navedenog razloga, na svirkama sam miran k'o bubica :) :) :da::cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Ako imaš samo dva tri mikrofona, možda, inače obrnuto. Kontra u sebi nosi ceo high end zvuka bubnja dok traje groove i u modernoj muzici je uvek jezivo otpanjena. Zavisi samo od veličine sale, ako je mala, onda u stvari zvuk sa miksete samo balansira to što ljudi čuju sa bine, pa se dodaje ono što fali. Pošto crash ima često u metalu istu ulogu kao kontra onda su i overhead-i jako bitni.jer to ti je ono što je osnova ritma hihat, kick, snare, i onda crash i ride. Da li se čuje svaki tom perfektno već i nije strašno.

Ali posto je u metalu kontra skoro sve vreme poluotvorena, sasvim je dovoljno glasna da je overheadi cuju, a previse neprecizna zvukom zbog velikog sustaina da bi bila bitna kao glavni nosac ritma. S druge strane, kada se tomovi ne cuju u prelazu, to publika vrlo primecuje. To je bar moj utisak za taj konkretan pravac.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To prvenstveno sluzi za drzanje noge na njima da bi izgledao kul dok sviras, drugu namenu na nasim svirkama im jos nisam otkrio :meshuggah:

 

To je sve do tonaca, da oni znaju svoj posao znao bi i ti namenu monitora. Jednom sam pitao nekog tonca gde su monitori, a on kaze "pa evo tvog monitora" i pokaze mi pojacalo u koje ukljucujem gitaru!!!

 

Ja jos ni na jednoj svirci nisam svirao, a da je monitoring valjao (na vecini ga nije bilo uopste). Pa jebem ti svirku kad se bend ne cuje medjusobno, sta tu moze dobro da zvuci?!

 

Mi smo taj problem (relativno) sredjivali tako sto je bubnjar imao monitore na kojima je isla gitara iz miksete, a mi smo onda slusali njega. To je radilo tako dok se nismo zamerili jednom toncu (odnosno liku sa miksetom - daleko je to od tonca) pa je on pustio na monitore gitaru koja je kasnila pola sekunde! E to je bio raspad. Sreca pa je to bio neki festival pa smo svirali samo tri, cetiri stvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...