Jump to content

At Vance


Recommended Posts

Elem,ovaj search engine mi ne radi kako treba,a ruchno stvarno ne uspeh da nadjem ovu temu...ako je neko nadje neka baci link,a modovi zatvore ovo chudo...

Poshto sam siguran da ste svi upoznati sa ovim bendom,htedoh samo da obavestim da se pojavio novi album VII sa novi pevachem,poshto je Mats napustio bend...

 

Chim preslusham javicju utiske... :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Baš sam se juče razmišljao da napravim ovu temu...

 

Mislim da ne postoji bend koji je manje poznat a koji ima TOLIKO hitova kao At Vance. Jednom prilikom sam hteo da spržim neki best of i 2 sata sam se cimao koje pesme da izbacim jer je stvarno svaka pesma ubistvo a ne mogu sve da stanu :mrgreen:

 

Bend za svakoga ko voli Stratovarius, Malmsteena i Abbu, <obrdaili Money, Money, S.O.S. i The Winner Takes it All do sada :mrgreen:> tj. generalno gledano, pravi power metal u najboljem izdanju. O pevačima kao što su Oliver Haartman ili Mats Leven <ex-Malmsteen na albumu Facing the Animal, Therion> nema šta da se kaže osim da su krem pevačke elite a svako će se uveriti u to ako nabavi ovaj bend.

 

Iako je svaki album fenomenalan, posebno obratiti pažnju na dva: Only Human i Evil in You <ovaj sam skoro uploadovao, pa ga možete skinuti sa ovog linka: http://www.box.net/shared/x9hde3gvn8 >

 

A čisto i da navedem neke od milion hitova :mrgreen: <hronološki>

 

No Escape, All for One - One for All, Power and Glory, Lost in Your Love, Soldier of Time, Heart of Steel, King of Your Dreams, Don't You Believe a Stranger, Dragonchaser, Crucified, Princess of Ice, The Time Has Come, Only Human, Fly to the Rainbow, Take Me Away, Fallen Angel, Broken Vow, Evil in You, Tell Me, Run/Leave...

 

Stvarno mislim da bih na istom mestu poginuo kada bi playlista imala sve ove pesme i da bi slično bilo da neke i zamene :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, pa nešto mi se čini da sam videla već temu, ali nema veze zato su tu moderatori... :)

 

Bend je odličan, saznala sam onako uzgred za njih pre par god i rekoh ajde da nabavim čisto da čujem kako zvuče, i.... Oduševila se naravno. :da:

Veoma zarazne pesme...

Skoro svaka pesma može da bude navedena kao hit :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene je poslednji dosta razocarao ipak Heart Of Steel, Only Human i The Evil in You (ovo me uvek podseti na onu foru: isterajte zlo iz zena - uterajte im dobro ;)) su odlicni i sve pesme su ujednacenog visokog kvaliteta tako da je posao naciniti best of ovog benda kao sto je hteo Lordring prilicno jalov.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, to je u pitanju... Stari dobri AFM... Prosto te iznervira da na kraju kupiš original :mrgreen:

 

Elem, i mene je ovaj poslednji malo razočarao, ima 3-4 pesme koje su mi OK a ostatak je prosek. Ali, Olaf Lenk se najzad opametio i odradio album iskusno i namazano kako samo on ume. Takodje je naučio nešto iz svojih prošlih radova te sada nemate album od 15 pesama i da se posle 9-te već počinjete malo vrpoljiti a već kod 12-te razmišljate da stopirate album, kao što je to slučaj sa Only Humanom recimo, već lepo 10 pesama, i svaka sedne na svoje mesto i svaka se iskristališe.

 

Po onome što sam ja čuo, album je generalno bolji od svih albuma do sada. Nema možda, barem mi se za sada tako čini tolike hitove, izuzev Cold as Ice, ali ono što sam čuo, albumski gledano, bolje je od svega što je Lenk do sada izbacio. Ako na albumu od 10 pesama 6-7 budu hitovi koje staju rame uz rame sa najboljim pesmama AV onda to dovoljno govori o tome kakva je ovo albumčina. Nikad do sada mi se nije desilo da stvarno bude toliko pesama na jednom AV albumu da moram da ih preslušam gomilu puta. I da, već sam naručio digipack limited edition :mrgreen:

 

Takodje, novi pevač me je jako prijatno iznenadio. Bio sam skeptik kada sam čuo one snimke na njegovom sajtu, ali sasvim se uklopio u AV profil pevača. Zvuči mi recimo kao Oliver Haartman sa za nijanskom slabijom tehnikom koji se trudi da zazvuči kao Mats Leven, tj. negde izmedju ova dva fenomenalna pevača :mrgreen:

 

Pesme? Ako sam nešto voleo kod Olafa, to je da prva pesma uvek bude in your face. Dragonchaser, The Time Has Come, Fallen Angel, Rise from a Fall, a sada i ova Breaking the Night - energična, brza, pravi At Vance sa refrenom a la Power and Glory.

 

Sledeća pesma, Shiver, baš i nije toliko tipična za At Vance i unosi mi svežinu u njihov stil. I dalje je to At Vance, ali barem do sada nisu izbacili pesmu tog tipa. Jako melodično i ima mi prizvuk hitova osamdesetih, a možda nekome zazvuči kao neka mid-beat Edguy himna. Jako pohvalno u ovim metalcore godinama :mrgreen:

 

A onda moj definitivni favorit sa ovog albuma - Cold as Ice... Neverovatno koliko je to zarazna pesma... Mislim da je Only Human pesma najzad dobila svog naslednika... Još ako uzmemo u obzir da je pesma 2:57 mogu samo da se nadam da će uraditi i spot za istu.

 

Posle dolaze neke tipične pesmice za AV poput Victory i Friendly Fire koje nisu loše, ali za sada mi baš i nisu toliko slušljive koliko ostatak albuma iako ću pružiti Victory još malo prilike, jer spada u moj tip pesama koje volim kod AV, dok je Friendly Fire pentatonic tip pesme koji nikada nisam mirisao.

 

A onda... Golden Leaves... Po meni favorit da postane najbolja fast-beat AV pesma. Ultra-melodična, energična poput najboljih pesama sa Only Humana a refren ostaje u glavi barem naredna 3 dana. Ne bi me čudilo da ovo nije i najbrža pesma AV ikada :mrgreen:

 

Answer Me je polu-balada i možda najslabija pesma na albumu. Daleko od toga da je loša, ali na albumu sa ovakvim potencijalom, ovakva pesma zvuči prosečno. Nikad mi se nije dopadao takav tip pesama iako su strofe ovde jako dobre. Zvuče mi recimo kao kad bi strofe iz Only Humana usporili i napravili od njih baladu. Nego, čini mi se da je Olaf malo zapao u krizu kad su balade u pitanju s obzirom da je ovo već četvrti album na kome nema dobre balade kao što su recimo Princess of Night ili... pogledati malo niže :mrgreen:

 

Shine je za svakog ko voli pesme poput Crucified ili Broken Vow. Jako zarazna tema, jako zarazan refren... Kada nemam šta da napišem za pesmu a pritom mi se jako svidja to obično znači da je to jedna od najboljih na albumu.

 

Onda sledi još jedna pomalo čudna pesma koja zvuči kao kad bi Motorhead hteo da svira power metal :mrgreen: Izgleda da je i Olafa malo zakačio efekat trenda pa je pomislio da treba barem jednu pesmu da uradi agresivnije. Do sada nije imao ovakvih pesama i ne znam šta da mislim o njoj... Nit mi smrdi nit miriše...

 

I za kraj sledi ponovo snimljena pesma sa prvog albuma, balada, u novoj verziji samo sa akustičnom gitarom, Lost in Your Love, koja me je ubedila da novi pevač ni po čemu ne zaostaje za Oliverom... Samo ću napomenuti da mi je ova balada u top10 metal balada svih vremena

 

I celokupni utisak je više nego pozitivan. Stvarno sam bio skepitk iz mnogo razloga: novi pevač koji mi baš i nije obećavao u njegovom bendu Treasure Landu, zatim poslednji AV album je takodje bio u neku ruku promašaj i vrlo verovatno najslabiji do sada, ali eto, ubacili su malo novih elemenata u stare ideje a da i dalje zvuče fenomenalno kao pre i iznenadili me :mrgreen:

 

Kako je krenula ova godina, ispašće jedna od najplodonosnijih za melodični metal :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali, Olaf Lenk se najzad opametio i odradio album iskusno i namazano kako samo on ume. Takodje je naučio nešto iz svojih prošlih radova te sada nemate album od 15 pesama i da se posle 9-te već počinjete malo vrpoljiti a već kod 12-te razmišljate da stopirate album, kao što je to slučaj sa Only Humanom recimo, već lepo 10 pesama, i svaka sedne na svoje mesto i svaka se iskristališe.

 

Po onome što sam ja čuo, album je generalno bolji od svih albuma do sada. Nema možda, barem mi se za sada tako čini tolike hitove, izuzev Cold as Ice, ali ono što sam čuo, albumski gledano, bolje je od svega što je Lenk do sada izbacio. Ako na albumu od 10 pesama 6-7 budu hitovi koje staju rame uz rame sa najboljim pesmama AV onda to dovoljno govori o tome kakva je ovo albumčina. :mrgreen:

 

Takodje, novi pevač me je jako prijatno iznenadio. Bio sam skeptik kada sam čuo one snimke na njegovom sajtu, ali sasvim se uklopio u AV profil pevača. Zvuči mi recimo kao Oliver Haartman sa za nijanskom slabijom tehnikom koji se trudi da zazvuči kao Mats Leven, tj. negde izmedju ova dva fenomenalna pevača :mrgreen:

 

Potpisujem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davajte ljudi neki link ovaj Lordring me sad zarazio!Slusao sam stare albume ali Only Huamn mi je najvise ostao u secanju.

 

ps.Princess Of Ice mi je totalna komercijala ali je jebeno ne mogu prestati slusati od kada sam je cuo pre nekih godinu dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@EdenEcho: pa sta znam.. Verovatno nisi upoznata sa njihovim radom puno, ali uvek je At Vance imao jaku produkciju i fenomenalan vokal (meni je najbolji primer za to bila pesma Fly to the Rainbow sa Only Human pesme) i takav stil pesama i to je ono sto je mene uvek odusevljavalo.. Jeste power, ali u pola noci, pola dana mogu da ih razlikujem od ostalih bendova..

 

Poslusaj i Golden Leaves i Shine sa novog.. Nisu cele, ali vrede i vise od toga :)

 

U svakom slucaju, cim mi stigne digipack limitted edition, upkoadovacu ga :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

at vance sam slusao nekad, sada su mi malo mekani. album only human je super i strava zvuci. ne mogu sada da se setim kako se zove album posle ali znam da je takodje veoma dobar jer ga imam doma. rispekt

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pitanju je Evil in You. Dao sam iznad link za download celog albuma ukljucujuci i bonus CD sa 3 pesme snimljene jos dok je Oliver bio u bendu. U principu jedine albume koje treba izbegavati jesu Chained (osim par pesama: Rise From Above, Heaven i Run/Leave) i prvi No Escape (ako vam smeta slabija produkcija)..

 

Cisto da napomenemo koje su pesme do sad obradili: Eye of Tiger, I Surrender, Money money, S.O.S i The Winner Takes It All :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

Ko nije cuo, mora obavezno!!! Obrada Vivaldija, sa albuma Only Human - Four Seasons / Spring.

Ljudi su ga odvalili kako su ga odsvirali, ja kada sam cuo sam izneverovao onoliko! Svaka in cast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...