Jump to content

Linkin Park


Recommended Posts

  • 5 months later...
Guest So What!

apsolutno. mozhda da se podele teme, prva 3 albuma (sa Reanimation) u Nu Metal, ostalo u Rock :S oni su odavno vec Alternative, samo shto su sa novim albumom i tamo jako malo

 

Joj stvarno nisi bolje mogao objasniti situaciji oko njih, ni ja ne bi bolje. Šta radi novac u muzici to je nevjerovatno. Ja sam metalac i zaista to volim reći za sebe, ali teško je voliti LP i biti metalac. Čak i ja ih slušam, a mislim da je to sve osim etal. Naravno Hybrid Theory i Meteora su jako dobri albumi, sa starim idejama, ali kasnije kad je trebalo napravit album tu su zakazali i nastao je jedan prosječan alter alubm. Given Up je jedina pjemsa na tom albumu koji u sebi ima nešto metalsko. A Thousand SUns je zalutao jako jako jako daleko. The Mesenger i možda Iridescent su dobre pjesme ostatak neka elektronika, hosue ne za kojim pravcem da to nazovem nije to ni alter. Iako taj Nu Metal vla koji je vladao od kraja 1999 do kraja 2004. godine je ponovo napravio metla popularnim, pomalo je i unakazio taj stil, ali je nevjerovatno približio omladinu metalu tako da ih je dosta počinjala sa LP-em, Kornom, a završavali su sa Slayerom ili Anthraxom. Ustvari nakon 2005. godine metal izdanja su poprilično očajna, mislim na bendove iz NWOAHM.

 

351ctoy.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

evo i celog koncerta:

 

Linkin Park - Live in London (iTunes Festival)

 

de722f3262327db7c2d09a07afbaf835.png

1b14e68bcc38100c15d76f80584541e9.png

3e1dfc206d7b0cf7d9c62b3ae5cb1b89.png

 

01. The Requiem

02. Papercut

03. Lying From You

04. Given Up

05. What I've Done

06. Empty Spaces

07. When They Come For Me

08. No More Sorrow

09. Jornada Del Muerto

10. Waiting For The End

11. Burning In The Skies

12. Numb

13. The Radiance w/ Keyboard + Catalyst Vox

14. Breaking The Habit

15. Fallout

16. The Catalyst

17. Crawling

18. Faint

19. One Step Closer

20. Rolling In The Deep (Adele Cover; Piano Version)

21. Wisdom, Justice, And Love

22. Iridescent

23. New Divide

24. In The End

25. Bleed It Out

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 months later...

ja nisam verovao dok nisam pročitao po you tube-u, da ljudi još uvek sline za hybrid i meteorom, pre ćemo se mi pomiriti sa hrvatima nego što će lp fanovi prestati da očekuju da se vrate starom zvuku. Zanimljiva je pesma, ulazi u uši ova synth melodija, jedino što ne valja je što se ovaj mike ubacuje sa repovanjem, ko da je neko posuo so po čokoladnoj torti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linkin Park nikada neće ponoviti uspjeh Hybrid Theorya. Meteora po meni ima nekih žešćih pjesama nego sa Hybrid Theory, ali uglavnom ta dva albuma su vrh i ustvari to je bila jedna era u njihovom muzičkom stvaralaštvu. Oni su promjenili stil baš na vrijeme kada je nu metal počeo lagano gubiti na potražnji i prebacili se na alternative rock. Mada kada sagledamo Minutes to Midnight je jedva vrijedan spomena, njihov novi rad jeste ogroman zaokret, ali mi se u principu sviđa.

 

Pjesma New Divide je prva rock pjesma sa preko 100 miliona pregleda na YouTubeu. Znači pored mase rock klasika pobijedio je New Divide. Inače pjesma je totalni vrh za mene i drago mi je što se Shinoda ne pojavljuje mada naravno ima on svojih pjesama gdje on dominira i koje bez njega ne bi valjale. Kada sam poslušao Catalysta onako prvo sam pomalo bio zgrahnut, pa sam slušao ponovo i ponovo pa mi je dosadila. Uglavnom i danas mi je ta pjesma onako mistična. Ali album mi je super. Mislim da su im dobro došle pjesme poput Waiting for the End, When They Come for Me, Iridescent i Wretches & Kings.

 

Uglavnom da sumiramo, muzika koju prave jeste komercijalana, ali niko ne može reći da ne valja i da nisu originalni. Oduvijek su imali neki svoj poseban stil i tako su izgradili ime. Pobjegli su od imidža nabrijanih klinaca i došli do statusa pravih rock zvijezda. Mada mnogima mogu prebacivati da nisu tr00 ako slušaju LP, mislim da im brojka 120 miliona pregleda ispod videa New Divide sa 98% pozitivnih ocijena poručuje da o...u i da ustvari sve što čine na promociji rock muzike, ma kakva ona bila je vrlo dobro u vremenu Lady Gagi, Rihanni, Eminema, klinčeva, palčeva itd...

Edited by So What!
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...