Jump to content

John Rambo


darijus

Recommended Posts

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:):):) кВлт!

 

Јој, кад се само присетим регрутације...Лепо командир одсечно нареди:

'' Ко је потпуно неписмен нека дигне руку, није срамота да се не зна читати и писати! ''

Цирка десеторица ганција дигоше руку, а један ( име никако да му заборавим) Шемшедин Куртаџијски поче да се расправља ДОСЛОВЦЕ : ''Немате ви права да ни дискриминусате и ми смо људи'' :udri::)

Edited by Неша Сатријани Мастејн Ух!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lik Ramba, u tumačenju Silvestera Stalonea izgleda kao "debeli ludak" u novom filmu gde se pojavljuje, piše jedan magazin iz Mjanmara, azijske zemlje u kojoj se dešava radnja filma "Rambo 4".

 

Magazin "Vojs" nastoji da utiče na lokalno javno mnjenje koje slavi Ramba, jer se on u filmu bori protiv nepopularnih trupa vladajuće vojne hunte.

Novi "Rambo", sa Staloneom u glavnoj ulozi, prikazuje ovog heroja kako spasava grupu hrišćanskih misionara koje su zarobile brutalne vladine trupe u džunglama Mjanmara. Stalone je zahvaljujući fikciji postao folklorni heroj među protivnicima mjanmarske vlade u stvarnosti.

Oni po sistemu "od ruke do ruke" distribuiraju piratska DVD izdanja "Ramba 4", u vreme dok državni cenzori ne dozvoljavaju da se taj film pojavi u video prodavnicama, jer, kako tvrde, unižava imidž vojske.

"Treba nama mnogo Ramboa u Mjanmaru", izjavio je 75-godišnji službenik u penziji nakon što je pogledao četvrtog "Ramba". Kao i drugi gledaoci, zatražio je da mu se ime ne spominje iz straha da će imati problema sa vlastima.

Agencija AP ocenjuje da je fraza iz filma, "Il' živi za nešto, il' umri za ništa - izbor je tvoj", naročito bolna nakon što je mjanmarska vojska u septembru prošle godine silom ugušila mirne demonstracije na kojima se tražila demokratija.

Međutim, članak u "Vojsu", magazinu na mjanmarskom jeziku, osudio je Rambovo krvavo nasilje i ocenio da on "izgleda smešno boreći se u ratu, s obzirom da je toliko debeo, sa okelembešenim grudima".

Magazin dodaje da Stalone "izgleda kao ludak, zbog stila nemanja osmeha, sa ozbiljnim izrazom lica".

"Vojsova" kritika je zapravo slobodan prevod kritike "Ramba 4" iz singapurskog lista "Strejts tajms" - pri čemu iz originala nije preneto pominjanje mjanmarskih "diktatora".

Poput drugih mjanmarskih publikacija u privatnom vlasništvu, "Vojs" je često pod pritiskom da objavljuje provladine članke i komentare.

Filmski snobovi u Mjanmaru, koji bi se u drugim okolnostima namrštili i na pomen pucnjeave poput one sa Staloneom, kažu da jedva čekaju da ubace "Ramba 4" u DVD plejer.

"Svako želi da živi u svetu fantazije makar na kratko. Čak i na filmu, srećni smo da vidimo američkog plaćenika kako ulazi u Mjanmar i razvaljuje brutalnu vojsku", rekao je AP-u jedan 22-godišnji student.

Edited by I'm Just A Faget

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Al' bas sranje...totalno razocarenje.Ima zanimljivih delova,ali kraj filma je jedan od najjadnijih krajeva akcionih filmova koje sam gledao.On na brdu,na nekoj topcini,i krlja ove kosooke dole.Sve ih je tako pobio.Koja glupost!Koje sranje!

Ovaj film nije trebao Slaju. :no:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Вау, супер!

Одличан је!

Хахахаха!

Сат и по времена ми прошло - нисам ни трепнуо!

Да додам да ми се то не дешава са овом врстом филмова јер их напросто ни не гледам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

Ono što mi se sviđa u 4. delu je to što je totalno prs'o i kao da je emotivno zatupeo. Svi su ga izjebali uzduž i popreko, vlada, život, sve, sve, sve...više ne okleva ubija k'o mašina bez osećaja i sa prevelikom dozom agresivnosti nego što je potrebna.

Ono što je loše kod filma je što on zapravo i nema neki cilj u njemu, on je samo posrednik u radnji koji je upao u sranje zbog drugih. Ona krajnja scena za topom mi deluje kao da traje 5 minuta i posle nje je kraj? Ostavili su film nedorečen, bar je to moj utisak. I šta sad, on se vraća i to je to? Nekako je olako shvaćen taj četvrti deo i stavlja mrlju na trilogiju, uvek je bila neka pouka, posle ovog ostaje praznina...možda im je to i bio cilj, ali za nekog ko je odrastao uz Ramba i njegov nož, očekivao sam više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest HEFEST

Rambo 4 je ekstra. Zadnjih skoro 10 godina nisam imao to zadovoljstvo da odgledam pravi akcioni film. Svaka cast Slaj! Nova generacija glumaca nema sta da ponudi pa se akcioni filmovi skoro uopste ne prave. Filmovi tipa Transporter ili Snatch su ok ali ne zadovoljavaju ni najmanje moje kriterijume kada je u pitanju dobra akcija. Sa odlaskom Slaja, Svarcija, Rurkija, Lundgrena, Van Damme-a, Jackie Chana definitivni umire i taj svima nam drag zanr. Smrc!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...