Jump to content

Conception


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Odlican album, nisam se nesto raspametio, ali vrlo dobar reunion zakljucak svakako, hemija idalje postoji, ideje su idalje tu.  

Kad bi iskombinovao najbolje pesme sa EPa i sa albuma, mogao bih bas dobar album da se napravi. 

Recimo, Grand Again sa EPa je savrsena pesma za pocetak albuma, a ovde Of Raven and Pigs je jedna od gorih.

EP ima mnogo jacih refrena rekao bih. 

Khan je sigurno izgubio svoj visoki registar, znam da je bilo prica da su mu Kamelot turneje bas unistili glas, ali bar su mu harizma i propoznatnljivi stil idalje na mestu, sto je uvek bilo najvaznije kod njega. 

Valjalo bi ih uhvatiti u nekom momentu ako ne umremo svi. 

Edited by azal

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 4/5/2020 at 4:31 PM, ShinigamY said:

Prijatno iznenadjen. She Dragoon i No rewind mi najbolje na albumu definitivno. 

Saglasan skroz.

Možda mi je MDS EP bolji, bez očigledno slabijih stvari (da se ne hvatam za očigledan pun i kažem da mi ima bolji flow). I meni ona Vrana i svinje najmanje dobra, miks vokala preglasan i sve ne ide nekako uz ostatak posle. Možda je čak i ovo mogao da bude EP neki, bez one Feather remasterovane ima tek pola sata materijala onako.

Meni je bio jedan od B planova da ih uhvatim sad negde u maju, ali to će isto morati da sačeka :[

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

 

ja ovo bas ne kapiram. i to govorim kao neko ko zapravo voli njihove novije radove i kako sad zvuce. 

Ali ne vidim poentu ovoga. Snimis ponovo pesmu koja je maltene vec savrsena bila pre 30 godina sa malo modernijom produkcijom i sa matorim Khanom koji je izgubio dve oktave glasa od tad. 

I opet, svidja mi se kako sad Khan peva i kako je prihvatio da je ostario i dobro to zvuci na novijem materijalu, ali su 0% sanse da cu ikad hteti da pustim ovu verziju umesto stare kad god budem zeleo da cujem Roll the Fire. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...

Konačno uhvaćen Conception uživo sinoć, i to nakon 3 godine odlaganja :haha:Ja sam više i zaboravio da je State izašao još 2020., nešto mi u glavi daleko "svežiji" od toga. No, eto, promo turneja i dalje traje. Ili valjda tek kreće, bemliga.

Elem, odavno nisam gledao bend koji toliko srećno deluje na bini, doduše i prijem je bio jako lep, iznenađujuće fino popunjen prostor (300inak ljudi? ne znam procene, ali teško više od toga), mislim čak i više od Finntrolla zimus u istoj sali. Naravno i jedno 50 Kamelot majica. Rojkan zvuči sasvim uredno, aj da kažemo za 8/10, ali valja pomenuti i da devojka na backing vokalu dosta doprinosi, pogotovo pojedini refreni. Maks respekt što bend koji ima, ne znam, 20 koncerata godišnje? i voda sa sobom i backing vokal i klavijature. Kanove borbe na stranu, bend zvuči stvarno sjajno. Tore oprao soloe na "A Million Gods", internu suzu sam pustio (i pomislio aj sad Ark lajv). Listom generalno zadovoljan, iako bih ja naravno da bude više PM/IYM stvari. Od novih pesama, možda one sa EPa čak zvuče moćnije nego ove neke sa Statea, doduše "She Dragoon" baš super za zatvaranje seta legla.

Predgrupa Inhalo, domaći, fin album izbacili prošle godine, samo uživo teški za gledanje, pevač baš sa mimikama daje razloge da ga prebiješ.

 

I da zabeležim random info da je dve pesme pred Conception sa razglasa krenuo od Virgin Steele "In Triumph Or Tragedy", što je jelte jedan od midtroa sa Atreusa, bez da krene naredna pesma posle. Unique incident.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

59 minutes ago, Angelystor said:

I da zabeležim random info da je dve pesme pred Conception sa razglasa krenuo od Virgin Steele "In Triumph Or Tragedy", što je jelte jedan od midtroa sa Atreusa, bez da krene naredna pesma posle. Unique incident.

Obožavam ovakve random failove sa muzikom sa razglasa. Jedina konkurencija je kad je pred Judas Priest u areni 2015. godine sa razglasa krenuo Breaking the law. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...