Jump to content

Goribor


Krsh

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Počevši od 9. decembra nastupom u novosadskom Crnom Biku pa do 24. u beogradskom Gun clubu Goribor će održati ukupno pet koncerata u Srbiji.

 

Petak 09.12. Crni Bik, Novi Sad

Petak 16.12. Niš

Subota 17.12. Klub KB, Požarevac

Petak 23.12. Dom omladine, Kragujevac

Subota 24.12. Gun club, Beograd

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
"Evo je banja" naslov je drugog albuma grupe Goribor, a bit će objavljen do sredine ožujka.

Dvostruki album najavili su singlovi "Uzalud se budiš" i "Kiša" i po njegovoj objavi grupa će poći na regionalnu turneju koja će (zasad) obuhvatiti Ljubljanu (14.3., Kino Šiška), Maribor (15.3., Kino Udarnik), Zagreb (16.3., Tvornica kulture), Rijeka (17.3., Tunel) i Split (23.3., Minus 3).

Postava benda doživjela je neke izmjene dok su se kao gosti na "Evo je banja" pridružili Alen i Nenad Sinkauz iz East Rodeo, Leon Brenko, Davor Milovan Bili iz The Chweger, Milos Vojvodić iz Eyot te glumica Dijana Vidušin.

CD 1:

Vožnjica

Burle

Kiša

Moje misli

Grad

Drobilica

Početka

Svi ti ljudi

CD 2:

Ti i ja

Uzalud se budiš

Ljubavi moja

Niko nije kriv

Prati i ćuti

Uzimam

Tren

Računajte na nas

 

Kisa (2012) novi singl

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Evo je banja recenzija @ muzika.hr

 

Novi album Goribora "Evo je banja" po svim je kriterijima dvostruki album, i po minutaži (preko osamdeset minuta) i po broju diskova. Srpska grupa locirana kod Edija Cukerića u Istri preko godinu i pol kreirala je svoje djelo za koje već sada mogu mirno reći da se ubraja među najznačajnije dvostruke albume na prostoru bivše Jugoslavije. Istini za volju, sve što se snima dulje od nekoliko mjeseci ozbiljno dovodi u pitanje krajnji ishod projekta – u povijesti popularne muzike mnogo je djela izašlo 'iz radionice' u kratkom roku, kao što je mnogo očekivanih albuma, prerano nazvanih remek-djelima upropašteno predugim pimplanjem u studiju. U slučaju Goribora – čekanje se isplatilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regionalna promotivna turneja novog albuma kreće 14. marta u Ljubljani (Kino Šiška) , tokom koje će Goribor zasvirati u sledećim gradovima: 15. 3. Maribor (Kino Udarnik), 16. 3. Zagreb (Tvornica kulture, Veliki pogon), 17. 3. Rijeka (Tunel), 19. 3. Vranje (Borina nedelja), 23. 3. Split (Minus 3), 24. 3. Makarska (Mirakul), 6. 4. Novi Sad (SKC NS Fabrika) i 14. i 15. 4. Beograd (Gun club).

 

Goribor će nastupiti i na drugom izdanju kotorskog festivala SeaRock 27. jula zajedno sad norvežanima Salongorkesteret i Chris Eckman & The Frictions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mediafire.com/?0bdxj04q97cmn99

 

128kbps. upload nije moj.

 

 

Goribor rogoborio i gorio kroz pjesme uživo

 

Ako je Slovenija Hrvatskoj 'ukrala' Jakova Faka, Hrvatska je na najboljem putu da 'ukrade' Srbiji sjajan bend iz Bora nazvan Goribor jer je taj bend svu svoju dosadašnju diskografiju snimio za hrvatske izdavačke kuće (točnije Slušaj najglasnije i Dancing Bear).

 

Gradovi iz kojih vođa i tekstopisac Goribora Aleksandar Stojković crpi inspiraciju ne nalaze se samo u Hrvatskoj, niti samo u Srbiji, oni se nalaze gdje god je ljudska ruka provodila to da je grad mjesto za život tamo gdje je dovoljno prostora za pojesti, posrati, odspavati i ništa više.

 

 

 

Njegovi stihovi nude nekoliko ultimativnih pokliča pasivno-agresivne prirode za urbanu generaciju izigranu obećanjima raznih primitivusa i (ne)funkcioniranjima sistema (omiljena parola: "Umesto kurca imam dušu crnca"). Stojković za sebe lijepo kaže da je on "vernik bez crkve i građanin bez grada", a njegov nihilizam lako komunicira bilo s onima koji njegove stihove slušaju preko nosača zvuka ili ga gledaju uživo.

 

Uživo Goribor koristi napad s dvije električne gitare, a ritmove daju kombinacije lupanja bubnjeva i računalnih efekata. Povremeno se Stojković maši bas gitare, čime tvore klasičnu, omiljenu postavu Lou Reeda, dvije gitare, bas i bubanj. U centru pažnje je Stojković, okrenut iz profila, čija je 'svjesna' i konvencionalna komunikacija s publikom svedena na minimum. Na neki način Stojković je Bare za introverte – i jedan i drugi imaju pristup davanja publici bez fige u džepu ili pošteđivanja za sutrašnju jutarnju kavicu, i jedan i drugi (odnosno, Bare kad je priseban) publici ne podilaze, ali svejedno postižu da ih svi razumiju.

 

Koncert Goribora ima dimenziju da se može promatrati i kao večer poezije hipersenzibilnog i otuđenog pjesnika kojem nije dovoljno da tutnjavom svoga glasa dočara strahote svog unutarnjeg života, nego u pomoć poziva gitaru i bubnjeve kako bi dodali još više hipnotičkih, ali uznemirujućih sastojaka koji će publiku većinu vremena držati smlavljenu.

 

Dramaturgija koncerta izvedena je sjajno, gotovo na nesvjesnoj razini mijenjaju se ritmovi, podloge, pjesme, a opet, sve zvuči kao da je najnormalnije da sljedeća pjesma izvire iz prethodne. Stvari su bile razvedene između poznatih Goriborovih koordinata: trip-hop, post punk, blues, pri čemu se izbjegavalo šablonsko završavanje gotovo svake pjesme u buci (kao što je to bilo na jako dobrom, ali ipak pretjerano hvaljenom koncertu grupe Wilco).

 

 

 

Vrhunac dvosatnog nastupa uslijedio je singlom s aktualnog albuma "Uzalud se budiš" koja je potpisnika ovih redaka očarala svojom zlokobnom energijom i đavolsko-blueserskim štihom obaju gitarista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...