Jump to content

Razlika generacija


WHISPER_EVE

Recommended Posts

...Nije on baš bio slepac.

 

Kume, nisam ni sumnjao da ces da me skapiras. Ta Akkerman agresija is merely an exercise in driving the point home (kako se ovo kaze na srpskom?). I dalje se slazem sa svim sto sam rekao :da:. Sem sto Hendza naravno nije kompletni slepac. Ali je trivijalan kompozitor i gitarista u poredjenju sa Akkerman-om. Fora je kako rekoh, da covek treba da ipak bude na odredjenom 'nivou' da bi shvatio neke stvari. To je taj elitizam koji 'nize klase' uporno nijechu. Tipa, bolji je burek (Hendrix) nego jastog (Akkerman).

 

Anyhoo, i ovo je bilo razjasnjeno vise puta, pored toga sto je Hendzu srao timing (i oko Woodstock-a, i oko Engleske, i oko smrti) fora je sto je baja, na neki nacin pukom slucajnosti, bio ortak Eddie Kramer-u i Jim Marshallu. Otuda i ta njegova produkcija i taj njegov 'zvuk'. A jedino je tu bio inventivniji od mase. Sigurno nije u egzekuciji, jebeni dvoprstas a ponekad i troprstas. Uzgred, mos' misliti koliko se nagledah Hendze za ovih nekoliko decenija. Baja brlja li brlja, ama na prakticno svakom nastupu. Od nekih 50-tak koncerata koje sam gledao, nije se obrukao na 2-3. Literalno. Bukvalno. No, za studio je bio ok. Amin.

 

P.S. Isto vazi i za Young vs Vai paralelu, s tim sto Angus NIJE slepac ko Hendza. Daleko je sposobniji i autoritativniji djitrista. Da rezimiram, Akkerman i Vai su umetnici a ova druga dvojica su popularni. Nek svako bira po nahodjenju sta mu je po volji.

Edited by Dersu Uzala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigurno nije u egzekuciji, jebeni dvoprstas a ponekad i troprstas. Uzgred, mos' misliti koliko se nagledah Hendze za ovih nekoliko decenija. Baja brlja li brlja, ama na prakticno svakom nastupu. Od nekih 50-tak koncerata koje sam gledao, nije se obrukao na 2-3. Literalno. Bukvalno. No, za studio je bio ok. Amin..

 

 

 

Ja bih samo dodao (nevezano direktno za Hendzu), da dobrog gitaristu ne cini samo superiorna tehnika i mega kompleksan aranzman. Meni je uvek bila bitnija prica koju mi taj covek prenese, a ako je to uspeo da uradi jednim prstom iz drop D, utoliko je postignuce vece. (Soundgarden npr.)

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako ce i Akkerman jednog dana sici u raju...

brate, gde si kupio kristalnu kuglu za predvidjanje buducnosti? :) ako nije problem da mi kazes kojih 7 brojeva ce da budu izvuceni na lotou pa da uplatim. ;-)

 

salu na stranu, proslo je previse vremena od akermana da bi on ikad "isplivao" kao popularan. narocito ako se uzme u obzir informaticko drustvo i cinjenica da ja mogu za 20 minuta da downloadujem sve sto je akerman snimio, a to pre nije bilo moguce. dakle, teza da danas kvalitet ostaje nedostupan iz bilo kog razloga, nije tacna, po meni. bojim se da ce pomenuti gospodin zauvek ostati zakucan negde na mergini i pri dnu liste "uticajnih gitarista" i da ce njegova superiornost ostati u domenu koncepta zamisljenog u glavama jednog malog broja ljudi. ;-)

 

sto se tice kvotovanja, ko je sta voleo i cenio, sam Hendrix je uzdizao Akkermana do neba. Jasno?

u tom smislu, stiv vai uzdize hendriksa do neba, pa jel to treba da znaci da je hendriks superiorniji od vaija? :) zatim, satriani, petruci, ingvi, knopfler, erik dzonson, i jos jedno 98% gitarista uzdize hendriksa do neba, sviraju njegove pesme i slicno. dakle svi ti gitarsti koji su prilicno muzicki obrazovani, naslusani svega i svacega i sviraju ceo zivot, nesto i ne pominju bas mnogo akermana, dok su im puna usta hendriska. a to je "muzicka elita", a ne prosta raja koja se primila na kult hendriksa.

 

po mom misljenju, ti si napravio gresku u startu kad si uveo termin "superiornost" u celu ovu pricu, jer na kraju krajeva ostaje to da se tebi vise SVIDJA muzika akermana nego muzika hendriksa, a meni se cini da su tvoje teze o njegovoj superiornosti nad hendriksom ipak samo pokusaji da racionalizujes svoj licni ukus, sto je po meni greska. brate, uzivaj u onome sto volis, pusti superiornost i slicne kvalifikacije... :pivopije:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hendrix jeste rispekt za svoje vreme, al' opet gadna fama i precenjivanje, chak ni onda nije biO toliki vanzemaljac k'o shto nama deluje kada slusamo price....

 

a prica o tome shto ga rispekruje Vai, dzonson i tako dalje, ne znaci apsolutno nista samo po sebi, i Oni mogu da budu subjektivni i nerealni....

 

 

 

ja ne znam ko je akerman.....

Edited by Blacksunray Verb Delikvent

Share this post


Link to post
Share on other sites

hendrix jeste rispekt za svoje vreme, al' opet gadna fama i precenjivanje, chak ni onda nije biO toliki vanzemaljac k'o shto nama deluje kada slusamo price....

 

Ja bih bas voleo da vidim tebe da odsviras nesto od Hendrixa korektno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto? Ubedacio se sto si i sam shvatio da nemas pojma ko je neckerman? :)

 

Ma imam ja neke kataloge,mogu da ih uploadujem :lol: :lol: :lol: !!!

Salu na stranu,Dersu,nemoj da pijes uvek kad provalis da nisi u pravu! ;)

Sada bi trebalo da napisem CUVENU FRAZU O UKUSIMA,al`,naravno,necu!!!

:pivopije:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...