Jump to content

Kuvanje


krezavy

Recommended Posts

Sve cu da vas banujem ne budete li se drzali teme :D

 

pa ti si nam valjda saveznik? zvacemo te na kuvanje! btw koji je pajser otvorio ovu promashenu temu o kuvanju? od sad samo ko mirishe na kuhinju mozhe da postuje ovde, i to samo dok mu ochi suze od seckanja luka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa evo pesto genovese umak: original, alternativa i falš (koji je isto dobar).

 

Original: Mnogo listova bosiljka, otprilike 3-4 pune šake, 100gr parmezana, šaka pinjola, 200cl maslinovog ulja (može i vergine i komina)

 

Alternativa: Umesto pinjola koji su preskupi mogu da se koriste bademi, ili još bolje indijski oraščić .

 

Falš: Umesto bosiljka ide neki zeleniš , na primer sveži spanać, koji sada očišćen košta 120din kilo na pijaci , što je prepuna kesetina. Umesto parmezana neki drugi rendani sir...

 

 

Sve se ovo izblenda i metne u staklenu teglu. Pesto se koristi u pastama, može samo on da se koristi ili da se kombinuje sa bešamelom, aglio oglio sosom (beli luk i maslinovo ulje), može da se stavlja na picu, u sendviče... preukusan je .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledaj da na Kalenicu ubodes onog lika sto voli da ti prica kako on prodaje svoj persun u saksiji eliti sa Dedinja i kako svaka pevaljka ima njegovo bilje :haha:

Odes na Djeram preporodis se :da: Na Kalenicu se svi mrste i gledaju da ti podvale (ako ima neka postena baba/deda/hobgoblin preporucite mi :D ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...