Jump to content

Kuvanje


krezavy

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Banana Bread Recipe:

 

115g oraha, pecenih i grubo seckanih (opciono)

230g brasna

150g kristal secera

1 kafena praska za pecivo

1/4 kafene sode bikarbone

1/4 kafene soli

1 kafena cimeta

2 velika jajeta, blago umucena

113g putera, istopljenog i ohladjenog

3 zrele banane (oko 454g), dobro iznjecene (oko 1.5 solja)

1 kafena ekstrakta vanile (to su ti kao one Dr.Oetker ampule)

 

 

Zagrejati rernu na 180C, pleh staviti na srednju policu. Staviti puter i brasno na pleh dimenzija 23x13x8cm. Ostaviti sa strane. Staviti orahe na papir za pecenje i peci 8-10min ili dok ne budu blago peceni. Ostaviti da se ohlade i iseci krupno. U velikoj ciniji pomesati brasno, secer, prasak, sodu, cimet, so i orahe. Ostaviti po strani. U srednjoj ciniji pomesati banane, jaja, puter i vanilu. Gumenom spahtlom ili varjacom blago pomesati miks sa suvim sastojcima dok nije homogeno i dok testo ne bude gusto. Bitno je da se ne mesa previse. Ne treba da bude 'glatko'. Ako se previse pomesa hleb ce biti zilav i gumenast. Sipati to u pripremljen pleh. Peci dok hleb ne bude zlatno braon i dok cackalica zabodena u centar ne izadje cista, sto je 55-60min. Ne vaditi iz pleha dok se ne ohladi. Servirati toplo ili na sobnoj temperaturi. Ovaj hleb moze da se zamrzava.

Edited by MissionVao
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

zapravo ne hleb, nego pogache. proklijash pshenicu par dana, bacish u super-secka i od toga napravish pogachu. al batalio sam to, sad pravim integralne tortilje, mnogo jednostavnije, a isto zasiti.

 

ne treba im kvasac da ne budu tvrde. samo integralno (ne crno) brashno, voda i malo soli, izmesha se, dobije se testo, ne mora ni da se mesi, ni da se ostavi da odstoji, izdeli se na manje delove, oblikuje oklagijom kao palachinke da bude, onda se baci na tiganj i za minut gotova tortilja, tri te uz malo vocja i povrcja su hrana za ceo dan, ko ima vishe fizichke aktivnosti u toku dana mozh da doda neko jelo od mahunarki i(li) chetvrtu tortilju.

 

naravno, mogu da se prave i sa jogurtom umesto vode, mozhe da se doda ulja (suncokretovo/ maslinovo), da se dodaju neki zachini, prashak za pecivo, kako ko voli, ja to minimalistichki.

 

3,4 tortilje izadju ~ 250 - 300 grama brashna, ja ne merim, nego od oka sipam..

Edited by рогозуб
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

moj kulinarski poduhvat od jutros

Elvisov senvic:

 

sastojci: slanina, banana, med, kikiriki buter, buter, dva parceta hleba.

 

Na jednu parce hleba namazete kikiriki buter, zatim na njega stavite iseckanu bananu, zatim to prelijete medom i preko toga stavite slaninu (koju ste prethodno proprzili). Zatim sve to poklopite drugim parcetom hleba. Onda sendvic sa spoljnih strana namazete puterom i proprzite da bi bilo onako fino i crunchy, oko 3-4 minuta svaku stranu.

to je to.

 

jako je ukusno zapravo, iako kontam da deluje totalno retardirano :D

Edited by Uruk

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...