Jump to content

Horor filmovi


Novaliis

Recommended Posts

A danas ili sutra nabavljam ove kultove Full Moon studija - Subspecies serijal. Imao sam sve ove filmove u Srbiji i jako su mi se svideli. Dakle, direct-to-video filmovi b kategorije snimljeni u Rumuniji, ali fanovima horora ne treba posebno predstavljati ovaj kult. Još samo da im je Negura Bunget radio OST, sve bi bilo savršeno. Radu :rockdevil:

 

SSPECIES.jpg

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nabavio novu turu filmova

 

Zombie Flesheaters 2,3 (poznati i kao Zombie 3 i Zombie 4)

The Horde (izgleda kao sasvim solidan zombi film, jedva čekam da odgledam)

Zona Mrtvih

Amityville Horror 2: The Possesion

Audition (ludi japanski psiho horor iz 1999, ko nije gledao obavezno da to uradi)

Dead and Deader

The Devil's Playground (britanski zombi horor iz 2010)

Evil Dead 2

Fright Night 2

Garden of the Dead (niskobudžetni zombi horor iz 1972, dragulj troma filmova)

Antropophagus - Film Z kategorije iz 1980. o kanibalu koji nastanjuje malo grčko ostrvo i teroriše američke studente.

Howling III - jedan od najboljih delova čuvenog serijala o vukodlacima i ostalim were-nemanima.

Night of the Comet - kultni film iz 1984.

Devičanska Svirka - srpski horor iz 1973. sa Oliverom Katarinom.

Sveto Mesto

Leptirica

Psycho 2

RED: Werewolf Hunter - morao sam da prestanem da ga gledam nakon prvih par minuta, nisam izdržao, jbg. Nameravam da ga odgledam do kraja ovih dana.

Shutter - tajlandski horor film

Werewolf Vs Vampire woman - Dragulj iz 1971.

Zombie Island Massacre

The Vampire Lovers - Britanski hammer horor iz 1970. Drugi film iz ove trilogije je Twins of Evil koji sam nabavio ranije, fali mi još Lust for a Vampire, možda ga i imam negde, treba da proverim. Sva tri filma su manje više lesbo orijentisana.

Alice, Sweet Alice - Odličan nezavisni film, američki slasher iz 1976.

Noroi the Curse - Sjajan J-horor.

Phantasm 1,2

Carriers - solidan post-apokaliptični film o virusu koji je uništio čovečanstvo, ali bez zombija.

The Boneyard - direct to video horor iz 1991.

 

Odgledao pre par dana Zombie Apocalypse, standardno SyFy govno sa još jednim jeftinim, očajnim kompjuterskim animacijama, ali moraću mu pružiti još jednu šansu, jer sam ga, nažalost, gledao zajedno sa decom od ženine sestre, a sa njima je nemoguće gledati ijedan film na miru.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odgledao sinoć Zombie Holocaust. Lepo me zabavio film. Zamislite tropsko ostrvo u nekoj vukojebini koje naseljavaju primitivni kanibali + ludi doktor koji stvara zombije premeštajući mozgove iz jednog tela u drugi, i smestite na njemu ekipu koju, između ostalog, čini plavuša čije su glavne scene one u kojima se skida, uz nezaobilaznu porno muziku u pozadini.

Film obiluje mesnatim gore scenama. Divljaci nisu samo tamo neki kanibali, već pravi manijaci koji kopaju oči, srce, unutrašnje organe i jedu poput pravih zveri na licu mesta.

 

Prvih pola sata filma je smešteno u Njujorku, i moram priznati da je film više nego obećavao. Stvorili su sasvim pristojnu atmosferu sa bolnicom i pričom oko misterioznog nestanka delova leševa. Međutim, nakon odlaska ekspedicije na ostrvo, kako bi razrešili misteriju pojave kanibala u sred ''civilizovanog'' Njujorka, film postaje urnebesan. Pravo uživanje za svakog fana besomučnog klanja i bespotrebnih bolesnih torture scena.

 

Drugi film koji sam odgledao je Cannibal Ferox, i u ovom trenutku skoro da imam poteškoće da razjasnim koja scena je iz kog filma. Sve mi se pomešalo u glavi jer imaju slične scene. :haha: Odličan cannibal exploitation film koji prikazuje nasilnu stranu belaca koji se iživljavaju nad amazonskim plemenima i nakon toga, osvetničke scene mučenja i kasapljenja. Slično kao i kod filma Cannibal Holocaust, postavlja se pitanje ko je tu zapravo gori? Beli, civilizovan čovek ili primitivno pleme uz džungle. Sve preporuke za ovaj dragulj cannibal žanra koji je obeležio sedamdesete i osamdesete.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, kasno sinoć odgledao Burial Grounds: The Nights of Terror, italijanski zombi film iz 1981. Kakav film! Grupa bogataša se sastaje u ogromnoj vili i prvih 15-20 minuta gledamo kako se vataju i seksaju u unutrašnjosti vile i u vrtu, sve dok zombiji ne napuste svoju kriptu i krenu da ih terorišu. Od momenta kada se pojave pa sve do kraja traje non-stop zombie gore akcija. Zombiji su urađeni fenomenalno, jedni od najboljih ikad, po meni. Trule glave su im pune crva i glista, kreću se veoma sporo što je odlika italijanske škole i što je još više zastrašujuće, znaju povremeno da koriste razno oruđe, poput scene u kojoj zombi srpom odseca glavu jednoj ženi.

 

Muzika je takođe sjajna, istripovana, gotovo psihodelična i doprinosti atmosferi na najbolji mogući način. Još jedan istripovani segment jeste uloga dečaka koju igra očigledno odrasla osoba sa nekim deformitetom. ''Dečak'' ne samo što izgleda jezivo već je bolesno vezan za svoju majku, i sam njihov odnos u filmu je dodatni wtf.

 

Ovaj film mnogi mrze, govore da je najgori, nagluplji zombi film ikad, dok ga drugi veličaju i daju mu status kulta. Ja definitivno pripadam drugoj grupi. Sjajna akcija i atmosfera, jezivo odrađeni zombiji, loša gluma i non stop akcija, ništa drugo i ne tražim od italijanskog zombi dragulja s početka osamdesetih.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A odgledah sinoć u ovom naletu azijskih horor filmova i Dark Tales of Japan.

Prosečan J-horror iz 2004. koji čini 5 kratkih priča. Prva o ženi pauku mi je najomiljenija, zaista dobra priča od koje bi se mogao napraviti i dobar full film. Kod nekih drugih priča nedostaje meso, više objašnjenja i radnja, poput one o japancu koji odlazi u Los Anđeles ili o čoveku koji posećuje stan nestalog prijatelja.

Dodatni plus po meni je i starija, pomalo jeziva žena koja propoveda ove priče u skoro praznom autobusu, u sred noći. U jednom trenutku mi je bilo žao vozača. :haha:

Sve u svemu, preporuka samo za fanove J-horror filmova.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noroi the Curse je jako zanimljiv, urađen u stilu dokumentarca. Nema nijedne jump scare scene ili slično, već se sve svodi na atmosferu što i jeste odlika ovih filmova. Jedan od najboljih j-horor radova, sasvim sigurno. Odlična gluma, zanimljiva piča koja se postepeno razvija tokom 2 sata koliko skoro traje i možda jedna jedina scena koja može vizuelno šokirati gledaoca, ali ne bih da otkrivam, možda neko odluči da gleda.

 

http://www.imdb.com/title/tt0930083/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...