Jump to content

Horor filmovi


Novaliis

Recommended Posts

  • 1 month later...

Gledao večeras Blair Witch novi. Nije da nešto volim BWP (film, ne album), nego nisam gledao neki horror u bioskopu 100 godina, pa aj što da ne. Još bilo u velikoj sali u Rodi, nas petoro, od toga dvoje izašlo posle 40 minuta, milina :D

 

Elem, ok je :haha: Prvih sat vremena je u stvari Jump Scare Witch, 45% iritantno sa time, 45% dosadno jer su likovi dosadni i 10% da mi držalo pažnju. Poslednjih cca. pola sata mnogo bolje, napeto i klaustrofobično. Kome se svideo prvi, verovatno će i ovo. Ja se tog filma sećam samo šume tokom filma, i samog kraja, tako nešto će biti i sa ovim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko nije gadljiv na bioskopske snimke, pojavila se Veštica: https://thepiratebay.org/torrent/15874819/Blair_Witch_2016_HD-TS_x264-CPG gledljiv je snimak i glasan je audio, može da se sagleda, uostalom ovo je found footage, jebeš kvalitet slike :haha:

 

okej je film, otprilike ono što sam i očekivao. naravno da će prvi deo ostati kult i previše je ovakvih filmova snimljeno u međuvremenu da ovo sad bude neka velika senzacija ali sasvim je korektno. najvećim delom prati istu crtu kao i prvi film, što reče Angelystor ovde je kraj interesantan, prvi deo filma ide već utabanom stazom (see what I did there?), da ne kažem predvidljivom :D a pred kraj postaje dinamičnije. e da, nov momenat u found footage-u: dron haha, doduše jako malo iskorišćen ali super je ideja pa će valjda uskoro neko da je bolje razradi

 

dakle u suštini fin tribute Kecu i to je to, ali ako Paranormal Activity može da jaše jedno te isto 100 puta može i Veštica dvaput u 17 godina, ja se slažem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuo skoro da izlazin novi Ring film, "Rings", pa mi dođe nešto da se podsetim "starih" delova, pre svega japanskih i da konačno odgledam i američke verzije.

 

Ringu mi je bio prvi horror film koji me je baš precepio i da mi je ostavio žešći utisak nakon gledanja (pre 10ak godina ga gledao prvi put) i bogome jako sličan ako ne i isti utisak mi i sada ostavio :haha: Jedan od onih filmova kome manji budžet odgovara i ceo film ima neki otherwordly osećaj koji sve vreme drži jezu čak i kada se ništa specijalno ne dešava. Sam onaj jebeni video kad odgledaš pa ti muka kao da si tamo. Dakle, još uvek jedan od najboljih horrora ikada.

Dvojka i nula su uredni filmovi, dvojke se isto sećam kao blago traumatične (ona bunar scena na kraju), ali mi def nije dobra kao kec, dok je nula skoro pa kao i da nije Ringu film, ali nije loša.

 

The Ringsi mi imaju problem pod jedan prenabudženosti i što generalno me slabije radila atmosfera nego na japanskim. Pod jedan me video uopšte ne ježi i, veći problem, sama Samara kako je urađena ni prineti Sadako. Mnogo otkrivanja, mislim na lice pre svega, što ubija mistiku, a opet i mnogo peglanja ima sa nekim neobjašnjivim stvarima, oba filma bih skratio prilično. Naomi Watts i klinja su super, i u principu opet ispada dobar horror, iako su najbolji delovi oni uzeti iz originala, i s toga bih opet preporučio uvek i svakome Ringu pre da odgleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledaj pulse(kairo), takodje japanski. Najpribliznije stvara i odrzva tu konstantnu nelagodu, kao u ringu. Plus je prilicno vizionarski, s obzirom na nacin na koji uvodi i predstavlja internet u pricu, jer ipak tada (2001 god) isti nije ni priblizno bio monstrum kakav je danas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...