Jump to content

Horor filmovi


Novaliis

Recommended Posts

Pogledaj Babadook, skinuo sam ga ali nisam stigao da ga pogledam, mada čuo sam da je dobar.

 

Evo šta je izašlo pre 4 dana:

Child Eater

 

A evo par komada koji treba tek da izađu:

 

After the Letargy - deluje kao teška trešina, a i ideja je prilično morbidna (što će videti svako ko pogleda trailer)

 

Gehenna - igra Lance Henricksen, što je dobar znak za horor

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

2016. Idemo. Don't Breathe kida!

 

Fede Alvarez je posle nezahvalnog posla na Evil Dead rimejku, odlučio da se povuče i poradi na svojem drugom filmu. Budžet je bio malen, ali mu je to isto tako dalo totalnu autorsku slobodu.

 

Sinopsis bih sumirao u jednoj rečenici: Troje mladih lopova, saznaju da u napuštenom kraju bivše vojno lice koje je oslepelo, čuva ogromnu količinu novca. Odluče se na pljačku, ali nije sve kako se čini...

 

Na ovome bih stao i zamolio ostale, da nipošto ne čitaju recenzije, gledaju trejlere ili traže bilo šta u vezi filma osim linka za download.

 

Reklamiraju ga kao horor, ali moram da osporim to, ovo je više jedan odličan triler natopljen adrenalinom i neprijatnom atmosferom koja će vas držati u stolici/krevetu do kraja.

 

Za glavnu glumicu je ponovo uzeo svoju muzu Jane Levy i nekako mi je drago jer je ona bila jedna od svetlijih tačaka u Evil Dead rimejku. Imala je prezahtevnu fizičku i psihičku ulogu i od nje bi svašta moglo da se očekuje u budućnosti, pratite je. Pride je slatka kao šećer. i_wub.gif

 

Stephen Lang, zašto, ali zašto ovaj čovek nema više uloga u filmovima? Pustite sve te beštije koje nemaju tela (It Follows tebe gledam0_neznam00.gif ) ili su "slasheri", ovaj batica je nešto najzajebanije što se u skorije vreme pojavilo na malom ekranu.

 

Fede je neverovatan režiser, toliko dobrih kadrova, montažnih sekvenci, sa ovim mikrobudžetom je dosta postigao i nadam se da neće pokleknuti u budućnosti i da će nam isporučiti još kakav klasik.

 

OST je isto fantastičan.

 

P.S. Bio je u našim bioskopima i nisam išao da ga gledam, sada se kajem....

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Potpuna anti-preporuka za prokleti The Void.

 

Te efekte sam viđao da najviše stavljaju kao prednost filma, sve praktično i bez kompjutera, i realno jeste, ali džaba kada je ili pri treperavom svetlu ili u mraku i/ili sa epileptičarskim editovanjem sa kadrovima koji traju 2 sekunde. Vidi se da je uloženo truda oko kreatura i svega, ali je prikazano baš, baš očajno.

 

Sama priča je poseban dibiduz mozga. Malo naravno Lovecraft*, malo neki BAN trouglovi, naravno mnogo neke ekspozicije i na kraju ničega. Film se baš posrao po, osnovnoj, filmskoj mantri "show don't tell", tako što je preispričirao mnogo toga, a uz to uspeo da ne kaže apsolutno ništa.

 

P.S. El zna neko gde ono odu kad prođu kroz trougao? U Evropsku Uniju?

 

* kad smo kod njega, bolje mnogo Reanimator da se gleda nego ovo, ako hoćete da gledate dobre praktične horror efekte, koji nisu u mraku

Edited by Angelystor
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja se u potpunosti slažem sa Angelystorom, baš sam se ponadao dobrom hororu, ali sem tih efekata, apsolutno niš', a ni oni nisu iskorišćeni kako valja (mslm taman kad se spustiše u pako', ja reko sad će makljaža, blasfemja, kad ono kurac)

 

Nego jesi mislio na starog Reanimatora il to postoji nešto novije?(iskreno, nadam se da ne), a kad se već on pominje, meni takodje omiljeni horor od istog režisera - From Beyond

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...

vratio sam se :tehkista: i čik pogodite sa čime:

 

http://www.imdb.com/title/tt6574272/ - imali smo već prošle godine jedan FF na temu incidenta u Finiksu 1997. a evo ga sad i drugi, na 20. godišnjicu događaja. prošlogodišnji je bio tipična pravolinijska zabava bez imalo filozofije a ovaj je malo drugačiji, polu-FF/polu-mockumentary, sporijeg ritma ali dobro radi posao i ima šta da se vidi/oseti. najzanimljiviji detalj je da je produkciju radio Ridli Skot i, koliko sam shvatio, on je sve vreme i delio savete ovom liku koji je režirao tako da rezultat nije ispao loše uopšte za okvire žanra, verujem da će biti još ovakve zabave iz iste kuhinje. dalje:

 

http://www.imdb.com/title/tt4464394/ - još nešto baš sveže, i ovaj film je dosta opičen :D kraj je... pa, ne znam šta da mislim o ovome, vidite i sami :haha: a vizuelno je poprilično upečatljiv, koštao je film očigledno dosta više od vašeg regularnog FF-a. generalno se primećuje da polako raste generalno kvalitet video zapisa u ovom žanru (krajnje je i vreme, je li) a ovde ima nekih ekstra blesavih idejica tipa kamera u staklenom oku i šta ti znam, pa overite :D

 

http://www.imdb.com/title/tt4593196/ - ovo je čist mockumentary, ništa paranormalno nego je zasnovan na istinitoj činjenici da u Jeloustounu postoji zona gde se međudržavni zakoni tako prepliću da stvaraju rupu u zakonu koja dozvoljava da se izvučeš sa ubistvom bukvalno. ovde je izmaštan jedan takav događaj, isprva dosta bizaran ali što se dalje zalazi u priču... dosta efektan film, lagano u jača ostvarenja ovog tipa poslednjih godina. e da, i glumi Nik Sloter :rockdevil:

 

poyyy

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

izašao novi Cloverfield, i to preko Netflix-a

 

okej je filmić, standardna "posada izgubljena u svemiru" pričica, na fazon Event Horizon i raznih Aliena/Prometheusa, no nisu baš čudovišta neko više kojekakvi akceleratori čestica i drugi scenariji propasti. izmenio bih koješta u filmu i prvi deo mi i dalje ostaje apsolutno nedostižan, ali super je ovo za malo zabave.

 

e da, ima i malo referenci na prva dva dela pa bude jasnije šta se tu zapravo dešava. poslednja scena je do jaja :D

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...