Jump to content

Horor filmovi


Novaliis

Recommended Posts

  • 1 month later...

 

Ova lista i nije tako loša, mada tipično američka. Morali su da ubace barem jedan Ardjentov film (opera, demoni..), takodje, umesto ovih vukodlaka i Čakija, mogli da upadnu (sjajni) From Beyond i Hellraiser 2, a i prvi deo je mogao da bude bolje rangiran na ovoj listi (tipa, No.1 :bigblue:).

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Погледах синоћ "Опатицу из пакла" (the nun). Сасвим солидан хорор филм са ок продукцијом. Добра атмосфера која све време држи пажњу. Свим поштоваоцима блек метала ће се дефинитивно свидети овај филм :). Једина замерка је што су га осмислили као неки Конјуринг ориџинс а сама веза и није баш најјаснија.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni jako teško držao pažnju Mandy i mnogo mi više pretenciozan nego lud.

 

Fini paljevinski metal momenti though, ali pola filma sam bio u fazonu "bolje da sam uzeo neki random Phantasm nastavak da gledam".

 

Cage odradio service internetu sa onom "You ripped my shirt" scenom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nazalost i mene je tesko smorio onaj prvi arthouse deo, ali mislim da me je malo i sjebao hajp. Cage standardno odlican, vidi se da su ga namerno odabrali za ulogu ali ne doseze to visine jednog Bad Lieutenant..

 

Film mi deluje vise kao nekakvo vezbanje stila, onako ispeceno da povrsini ali unutra jos sirovo. I to primecujem dosta kod novijih indie filmova ali sve je to super jer znaci da su na dobrom putu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eh pa sad baš nešto zaebano, verovatno si većinu gledao, ovo ostalo je uglavnom B produkcija, pa mora malo smešnjikavo da deluje. Svakom ko nije gledao obavezno preporučim From Beyond i Reanimatora, mislim, nisu preterana klanja, ali baš zabavni horori. Kao klincu mi ovaj bio baš zajeban, verujem da je sad smejurija, ali ako voliš Evil Dead fazon, možeš da pogledaš, evo ti trejler, pa ti odluči

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Reanimator nije zaeban, skoro komedija

 

Naravno, za mene su Wailing i Videodrome pojam zaebanosti, al nekome neće biti

 

Nisam ni rekao da je Reanimator zajeban, više zabavan, a Videodrome kult naravno, to ako nije gledao onda pod obavezno, mada nije ni to mlogo zaebano (strašno), niti klanica neka, više mi neki sf-horor trip, kakav samo Kronenberg može da osmisli.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gareth "The Raid" Evans je konačno izbacio novo filmsko čeljade u svet putem Neflixa.

I u potpunosti shvatam zašto nijedan studio nije želeo da takne film i da mu radi distribuciju.

 

Sinopsis:

 

Thomas (Dan "Obrve" Stevens) biva prozvan od strane advokata svoga oca da ode na zabito ostrvo u Velsu i pronađe svoju sestru koja je oteta od kultista (Michael Sheen, ovog puta daleko svedeniji u glumi) i koji traže otkupninu za njenu slobodu.

 

Njegov dolazak na ostrvo i inflitriranje u kult započinje sijaset događaja i odmotava klupko misterije i užasa koja ga očekuju.

 

Odmah bih naglasio ko očekuje stilizovanu makljažu kao u prva dva The Raid filma, neće se obradovati Apostle-om.

 

Ovo je više period piece, sa gotskim primesama i Lovecraftovskom atmosferom,

 

I pre svega film je poprilično dugačak i spor i mogu da zamislim kako će klasičnom gledaocu koji je navikao na današnje filmove da bude dosadan, ali u momentima film se napanji do 11, i onda kreće ludilo koje ne staje do kraja filma.

 

Najviše bih pohvalio scenografiju i kostimografiju,

uspeli su da pronađu zaista prelepu zabit i da u njoj izgrade realističan mali gradi, da prenesu tu prljavu atmosferu sa početka 20. Veka, tako da sve štima i deluje realistično sa te strane.

 

 

Stevens nije loš glumac, imao je dobrih uloga po filmovima i serijama, ali ne mogu da se otmem utisku da zbog nedostatka replika i zbog fizičke uloge previše glumata očima i obrvama, a to ume nekako da ometa u nekim scenama.

 

Sheen je sveden u ulozi Malcolma glavnog kultiste, nema teatralnosti i ludila kao u pređašnjim ulogama i nekako mu godi ova staloženost za promenu

 

Izdvojio bih Lucy Boynton koja je ulozi Malcolmove kćeri Andrea, ona je MVP filma, vidim da je krenula punom parom da glumi i ako je ovde pokazala da poseduje to nešto, imaćemo buduću žensku zvezdu.

 

Gareth je poprilično unazadio svoj stil naspram prethodna dva filma, često prelazi iz drhtave kamere iz ruku na velike statične kadrove (koji stvarno oduzimaju dah kada obuhvati sve te silne pejzaže) ali kada dođe do akcije često ume da bude sve nepregledno, a to mi nekako ne ide pogotovo od čoveka koje je podario dva odlično izrežirana i osmišljena akciona filma.

 

Odličnoj atmosferi svakako doprinosi OST koji su napravili Fajar Yusekemal i Aria Prayogi, kada su scene dramatične tu je, kada krene akcija i užas osećate kao da neko grebe tablu sa oštrim nožem ili da osećate kako vam žmarci prolaze niz kičmu.

 

Apostle ne pravi čuda, ali i sa svim manama je dobrodošao film koji će malo da uzdrma stvari i da ubije dosadu najezde Holivudskih blokbaster sa herojima i vrati nas u stare dane kada su žanrovski filmovi dominirali, a danas odumiru.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ko god da je gledao Halloween, pa i Halloween II, nema razloga po milim nebom da gleda Halloween.

 

Kome je ova prva rečenica zbunjujuća, neka se zahvali debilima koji su odlučili da novi film nazovu isto kao prvi iako je ovo nastavak na prvi i faktički je novi drugi deo.

 

Na stranu logika, tužno je da bilo kakav nastavak jednog od najboljih i najuticajnijih horror filmova, u 2018. se oslanja na jeftine jump scare-ove i da ima ovoliki bolikuricitis što se tiče ikakve kreativnosti oko killova. Ima jedna-dve scene da je bilo lepo za oko i da je bilo kanda novo, sve ostalo prežvakavanje, skoro pa isti playing it safe nivo kao Star Wars VII.

 

A tek kraj i ono jeftino "jeste sve je uništeno, ali nisi video telo zar ne? Kako znaš da je umro?" i još jedan shot posle toga...mislim da su sebi bukvalno dupli cliffhanger ostavili tako da mogu sad lagano dva paralelna nastavka da naprave.

 

Ukratko, pre ću da gledam opet onaj "Trick or treat mudafaka" Halloween sa Rajmsom nego ovo.

 

I od kad se jebeni "Trick or treat" prevodi kao "Smicalica ili poslastica"?

 

Jebeš ovaj film

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...