Jump to content

Horor filmovi


Novaliis

Recommended Posts

inače, zaboravio sam da ostavim ovde anegdotu (???) od pre 2 meseca, kad smo devojka i ja gledali američki The Ring pred spavanje i posle nam se u pola noći televizor uključio sam od sebe :haha:

kad tad nisam umro, neću nikad bukvalno

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 4/13/2019 at 2:29 PM, VoivodBG said:

Arđentove Suspiria, koja je onovremeno zaista imala super boje za nekoherentan horor film

 

On 4/13/2019 at 2:29 PM, VoivodBG said:

.... totalni maelstrom   

 

Brate, ja sam izgleda počo zaboravljat ovaj srbski ali šta ovo uopšte znači da je stariji film nekoherentan a novi maelstrom?

 

Inače, pogledo sam oba juče i danas i rekao bih da je potpuno obrnuto, stari je koherentan, ako razumemo da to znači kako kaže Gugl: "povezan, saglasan, suvisao"

Novi film je prvenstveno pretrpan stvarima, dal to znači da je komplikovan pfff možete tako da ga tumačite, al nije suvisao da ebe oca jer pojma nemam ni u kom delu Berlina se film dešava, nagađam da je Zapadni

da bi bio koherentan trebo bi biti jasan u pogledu toga šta se na kraju desilo, a jel zna ko da objasni?

 

dakle, kako god neko doživeo ove filmove, nesporna činjenica je da je Arđentov koherentniji. To ne znači ni da je bolji (meni jeste, al nebitno) ni kvalitetniji ni pametniji, ni u kom smislu superiorniji, ali znači da je jasan, povezan, usklađen i sve je na svom mestu. To se ne može reći za maelstrom nove Suspirije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drago mi je da si pogledao Suspiriu 2018. ipak je tekst urodio donekle plodom i izboksovao si iz privatnog vremena da pogledaš film, pozdravljam to!

E sada, hoćeš da kažeš da Arđentov film ima dobro razvijene likove i glumu? I da je zaplet lakši za praćenje?

Suspiria 2018 ima svojih bubica se prelivom raznih koncepata i ideja ali je daleko direktniji od originalnog filma, tu su veštice i one rade veštičje stvari, jasno to stavlja do znanja i gradi tu mitogoliju kroz silne detalje (knjiga, psihilog svedok itd.) dok kod originalnog filma si kao i glavni lik u mraku i pokušavaš da procesuiraš o čemu je bre uopšte film i šta se sve događalo u njemu.

I Suspiriji 2018, je jača i bolja glumačka ekipa i daleko zahvalnije da prikažu šta sve umeju da urade sa takvim scenariom i pride ne možeš da osporiš detalje u vezi koreografije plesa tokom čitavog filma, dok se u originalu samo u par kadrova vidi plesna dvorana i ne igra preveliku ulogu u filmu. To je samo još jedan od mnogih pluseva kojim se film izdvaja.

Maelstrom je vir, Suspiria je suludi vir ludila koji iznire iz svakog momenta kada se pojača na 11 (kapiraš referencu?) i sve ode u tri lepe matere.



 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da, al onda je maelstrom nešto suprotno koherentnom, samo to kažem

naravno da je nova Suspirija ambicioznija u svakom smislu

bole me oči od editovanja, kamoli ostali na setu šta su radili

nije mi prijalo, prećerano je i ne kontam film, moram priznati

imaš na jednom mestu da su ubile bankara i smestile to RAF-u, zašto, čemu to rade? Tako to bubne usred filma bez objašnjenja

i šta je mala na kraju uopšte, koja je njena uloga sada, šta se tu zaista desilo, pojma nemam

Share this post


Link to post
Share on other sites

svečano odgledah Us sinoć, pojavio se fin rip. sviđa mi se, daleko mi je bolji od Get Out ali ipak slabiji od Hereditary, pa ajmo u spoilere:

Spoiler

nalazi mi se između ta dva jer je, sa jedne strane, Get Out meni teška sprdačina od filma i više komedija nego horor + mi je više pun kurac američkog trpanja politike u sve pa i u ovaj sveti žanr, a sa druge strane Hereditary je mnogo crnji i zajebaniji pa samim tim i meni mnogo bolji.

Us takođe ima svoju dozu političkog simbolizma ali upakovanu na bolji način i cela priča/ideja filma mi se sviđa. u suštini ovde je isprovlačena ta poruka da Ameri imaju svoju normalnu i zlu stranu i svi moraju da se bore protiv zle strane svoje ličnosti kada "sudnji dan" dođe, khm khm izbori khm khm :haha: onaj "We are Americans" momenat je baš bio cringy haha, ali ajde, objasni se kontekst na kraju. komedijašenja dakle ima, naročito u liku muža koji je dokaz za ono Pervanovo "u američkim filmovima je crnac uvijek šaljivi element", ali ima i sasvim dovoljno jezive atmosfere i zajebanijih delova da ne pretegne, i generalno lepo teče film, dinamičan je i ne smara.

plot twist na kraju takođe odličan, malo me je isprva zbunio zbog nekih momenata u radnji ali kad vratiš baš sve unazad skroz ima smisla :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 4/15/2019 at 12:13 AM, Talvi said:

meni je originalna Suspiria solidno precenjena, pa ne žurim ni sa ovom :D

sad pogledao Kill List, okej filmić

kolko je meni kraj tog Kill Lista nebulozan, apsolutno kapiram ideju i fazon i sve ali je tako sve navrat nanos odradjeno, bas mi nekako pokvarilo utisak
ja volim Suspiriu, iako je precenjen film, rimejk kapiram da necu ni gledati, posebno sa svim onim kritikama

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

^Prva polovina filma ima par smešnih momenata, ali generalno baš dosadno đubre od filma.

Generalno sam podeljen oko Džarmuša, jedan film me baš primi, drugi mi bude pretenciozan, a ovo je samo loše. Čovek ima muda da pominje Romera, a da onda njegove zombi poruke isporučuje direktno u facu i ponavlja iznova i iznova. Baš, baš jeftino.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...