Jump to content

Košarka


Geozee

Recommended Posts

u prvom poluvremenu je bilo OK sudjenje, u drugom su vec navlacili na njihovu stranu, ali jbg. ipak smo sami krivi, imali smo u par navrata po 8 poena prednosti...e ne mogu da verujem, svaki put kad smo se odlepljivali govorim u sebi "samo da ne primimo trojku" kad "cap" evo je...jebiga previse smo se oslanjali na trojke, ne moze uvek tako da se dobije,...realno prosli smo na srecu tako protiv Hrvata i Spanaca, ovo bi vec bilo previse...ma momci su Ok odigrali i svaka im cast, mene je prijatno iznenadio Keselj, nisam ocekivao a cak ni zeleo da putuje na SP.

Nemam shta da dodam. Dobro, ovo za Keselja mi je promaklo- ne znam kako je igrao sezonu tako da nisma mogla ni da razmishljam o tome da li treba da putuje na SP ili ne. Pokazalo se da treba.

Edited by angels deserve to die

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebi ga, na neki način je trebalo naši da očekuju da će se sudijska sranja dešavati u finišu. Zato je moglo malčice drugačije da se uđe u njega. Vodimo u toku cele utakmice, odleplujemo se na +8, oni stignu, izjednače, ali naši im opet odu, i tako sve vreme. Međuitm, čim su Turci onom trojkom uspeli da po prvi put preokrenu i imaju +1, umesto da im mirnom igrom opet pobegnemmo, Teo nepotrebno šutira iz teške pozicije, kao da kuća gori. Otprilike je to i presudilo, oni su bili pribraniji u finišu, znali su kako da izvuku poklone od sudija, a naši su nepotrebno srljali. No, to mora neki put da se desi, stvarno ne možeš baš sve da dobiješ, a naređale se teške utakmice jedna za drugom. Idemo dalje, igraćemo finale sa Amerima u Londonu na Olimpijadi, siguran sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam ponosan. Opet smo košarkaška sila. Nekad se radujemo, nekad tugujemo, ali to je sport. Važno je da nas se opet svi plaše, a ekipa je mlada i biće za njih još izazova na koje će odgovoriti kako treba. Nama je možda malo krivo sada, jer dugo nismo ništa osvajali u košarci; nije to vaterpolo, gde malo-malo pa osvojimo zlato i onda ti ne padne teško kad ga neki put i ne osvojimo. Ipak, ne može baš sve odmah da se osvoji, i Španija je išla korak po korak, dok nije osvojila evropsku i svetsku titulu. Sad je red na nas da dominiramo.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebes ti i Fibu i svetsko prvenstvo kad moze ovako da se radi i da nema ko to da sankcionise.Kako ih samo nije sramota kao placipicke se valjaju tamo i samo da pobede pa makar i na ovaj nacin.Pre bih bio zadnji nego da mi neko ovako poklanja medalju.Koj kurac uopste igraju i organizuju prvenstva.Znaci i Angola moze ovako da dodje u finale,blanko cekovima i nagradama od milion dolara.Dodje mi da ne pratim vise nista u tri lepe picke materine.Otisao sam na koncert posle utakmice i sve sam se treso ko tamburaski kurac,ispusio 3 cigare zaredom,sta mi to treba u zivotu.

Edited by Mr.Hate
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уз све све судијске марифетлуке (потпуно различити критеријум који је Турцима рано дао бонус, а нас коштао практично губитка игре под кошем), сами смо највише криви. Победу смо испустили кад смо им дали да направе серију 10-0 (двојка, нека бацања + непотребна намерна, после које су дали тројку, чини ми се), то је у задњој четвртини неопростиво. И онај последњи турски поен... чим сам видео да су се наши поређали по линији средине терена, одма сам реко чувајте се утрчавања, тако смо Хрвате зезнули. И то нам се и десило. Јбг, у таквим тренуцима треба да се размишља 200 на сат, знам да им није било лако. Дешава се и искуснијима. Углавном, иако разочарани, цела кафана је аплаудирала момцима (сем Тепићу, који је доказао да је могуће у пола минута изгубити лопту, фаулирати противника, који потом даје и додатно бацање, а потом промашити зицер).

 

Једино ми је жао следеће: они Литванци су глат изгубили од Амера и сигурно нису много потресени, а нашима ноћас нема сна. Биће тешко до бронзе, а то би био велики успех. Штета је пласирати се у полуфинале, па везати два пораза.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sranje, mada čim neki tim odavde vodi čitav meč, znam da ne može da ispadne na dobro.

ali svaka čast ljudima, u onom ambijentu, treba i to uspjeti.

 

nego, reče komentator (Grgur baksuz) na RTCG da su roditelji Turkoglua iz Crne Gore, ima i kuću ovamo na sjeveru, nisam znao. :mrtav:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nego, reče komentator (Grgur baksuz) na RTCG da su roditelji Turkoglua iz Crne Gore, ima i kuću ovamo na sjeveru, nisam znao. :mrtav:

 

Прави "син Турске". Није једини, имају у тиму још риђкастих и плавооких. 500 година данка у крви је очигледно дало резултата, ту је и Тањевић да погура.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih da primetim da su u poslednje vreme na košarkaškim utakmicama sve češće ovakve infarkt završnice. Imam utisak da 8 razlike nije ništa, da -4 možeš opušteno da prestigneš za 10 sekundi, da ponekad ladno ispadne da se veći deo utakmice džabe igrao, kad se sve reši čudnim sudijskim odlukama u poslednjem minutu. Ranije nije bilo tako. Igrale su jake ekipe jedne protiv drugih, ali obično neko prelomi utakmicu na minut-dva pre samog kraja i održi razliku - trojke Đorđevića protiv Huventuda i Hrvatske su zato toliko i pominjane, jer su bile retkost u ono vreme. Tamo negde 1995, 1996, Jugoslavija nadigra Litvaniju ili Grčku, povede nekih 8-10 razlike i u poslednjem minutu se ne cimaš. Sad se dešava da navijaš za neki tim i da on odigra po nekoliko utakmica u seriji gde jedna lopta odlučuje. I to bez obzira što dominira cele utakmice i uspeva da vodi solidnom razlikom. Setite se Partizanove sezone - toliko sam se navikao na neizvesnost utakmica, da od nekog trenutka više nijednu nisam mogao da iščekujem opušteno. Ono protiv Cibone, od toga da je sve rešeno, preko toga da Cibona volšebno preokreće, pa da Partizan Kecmanovim košem ipak pobeđuje - ja to nisam video ranije, za 18 godina praćenja košarke. A onda završnice na F4, pa sad reprezentacije na nekoliko utakmica. Mislim da je definitivno dobra odluka da se udalji linija za tri poena - stvarno je počelo da se preteruje, većina napada se organizuje s idejom da se napravi višak i da neko šutne trojku, pa ko ih da više, dobija.

 

Obratite pažnju na deo teksta gde se govori o događajima u Novom Pazaru:

 

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/763888/Sukob+Srba+i+Albanaca+u+Mitrovici

 

Postavljam retoričko pitanje: na kom jeziku su uzvikivali "Ovo je Turska"?

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@inferno

pratio sam samo utakmice naše reprezentacije i tu stekao utisak da MI često ne možemo da slomimo protivnika (kao što smo uspeli australiju), da ne možemo da u finišu ne možemo da povežemo par dobrih odbrana i napada... no, opet, i mi smo bili kurate sreće - argentina kao neosporno jaka ekipa, hrvati koji su protiv nas grizli, onda španija opet vrhunski tim, i onda... sudije.

 

sad, ne znam kolko su ostale utakmice bile neizvesne (čuh da su uglavnom bile dosadne).

 

btw, slažem se za pomeranje linije trojke.

 

 

EDIT: nema potrebe trovati temu politikom. :smile:

Edited by truliandedzombileš!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postavljam retoričko pitanje: na kom jeziku su uzvikivali "Ovo je Turska"?

 

Сад ће им ЦГ помоћи са својим богатим искуством у стандардизацији језика и граматике, па ће моћи да кажу да је на бошњачком.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U principu,kosarka koja se igra na reprezentativnim takmicenjima je isti kurac kao i ona koja se igra u NBA,jedina razlika je sto tamo ne postoji odbrana a ovde napad.Samo trojke,jebo takvu kosarku.

 

Sto se tice nasih,problem je ostao isti.Jako slaba skok igra kao i protiv Spanije,u nekim situacijama imao sam osecaj kao da ih skok i ne zanima.Previse nepotrebnih suteva za tri,a barem polovinu smo mogli kroz akciju realizovati u reketu.Tepic je katastrofa,covek ne moze da se poveze,koliko je taj gresaka napravio u poslednje dve utakmice.Poslednji njihov napad smo odigrali katastrofalno,iz aviona se videlo gde ce nas sjebati.

 

No dobro,sta je tu je.Moramo uci hladne glave protiv Litvanije,i uzeti medalju.Cetvrto mesto nije nikakav uspeh,u tom slucaju smo mogli i od Spanije popusiti pa se ne bi nervirali.Ono sto itekako treba da raduje jeste sto ova mlada reprezentacija ima sjajnu buducnost,za godinu-dve dana cemo biti nepobedivi,samo ce Ameri biti jaci.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...