Jump to content

Formula 1


kuruz

Recommended Posts

Guest Brainsaladsandar Guuuz

keke, kad je bio prvak imao samo jednu pobedu u sezoni, znači bilo je gusto - 1982.

 

inače imao je samo 5 pobeda u karijeri

Edited by Brainsaladsandar Guuuz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamiltonu svaka cast, dokazao se u potpunosti kao vozac. Tu upravo lezi stvar zbog koje cijenim Meklaren - nikad nisu favorizovali samo jednog vozaca, za razliku od Ferarija za koji je prvo bio Sumaher, pa onda velika praznina, pa tek drugi vozac. Kapiram ja da je to ok sto se tice tima, ali ne kapiram da medju ljubiteljima F1 postoji opravdanje za nesto takvo. Npr. kad je Barikelo propustio u jednoj trci Sumahera u poslednjem krugu, da bi gramzivi Njemac uzeo bodove za titulu. To nije sportski i dzentlmenski, ali jebi ga - to je Ferrari. Wining only counts..

 

Toga u Meklarenu nema, i volio bih da tako ostane tj. da se svakom vozacu pruze jednaki uslovi. To sto spanac kuka kako ne dobija status zvijezde, govori samo o kakvom se covjeku radi - razmazenom vozacu koji je navikao da mu svi povladjuju. A vidim da ovdje napadate Hamiltona da kao nije top vozac, a momak vec u debitantskoj sezoni vozi u paru sa dvostrukim sampionom. Isti bolid, isti tretman, sto vise reci? A to sto je ispickarao Alonsa i rekao da bi vise volio da ovaj vozi u Ferariju, govori da mali ima muda da kaze sto misli, i da se ne boji nicije velicine. Neka mu je rekao, jer Alonso je pravi vozac za Ferrari - sampion i veliki vozac, ali i guzica zeljna trofeja po svaku cijenu i kraljevskog tretmana. Bas kao Sumaher, samo sto jos treba da napreduje da bi prestigao najtrofejnijeg vozaca u istoriji F1.

 

Svejedno, nadam se da ce Hamilton osvojiti titulu vozaca, jer je zasluzio. Jedna mrlja koja ostaje jeste ta spijunska afera, i tu mi je glupo da su dokazali krivicu Meklarenu i oduzeli mu konstruktorske bodove, a vozacima nisu. Ukapirao sam da su vozaci imali amnestiju, a da zauzvrat kazu sve sto znaju. Samo ne kapiram licimure koji pljuju sad po Meklarenu zbog toga, iako se spijunazom bave svi timovi F1(a tek cime se bavi Ferrari hehe, oni su majstori za te zajebancije i izigravanja pravila, dako pronadjem jedan poveci tekst gdje se sve to fino iznosi).

Ipak, kako kazu, lopov je onaj koga uhvate da krade. Pozdrav

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Искрено, уопште ми не смета што води двојац из Мекларена, ем што је то тим за који, у тоталу, навијам одувек, ем што су заслужили то вођство.

Јеби га, најјача машина (да ли је шпијунажа или није, ај донт кер) врло мало возачких грешака, добра стратегија, мислим - шта још је потребно за вођство?

Задивљен сам Хамилтоном али Шумахер, Алонсо или Рајконен, они су врло емотивни у поређењу са овим малим, то не зна ни за каква осећања, види се да је то машина, имам трип да га навију пре трке.

То ми мало смета.

Мајку му, чак се понекад види да се и сам Кими нервира, Алонсо стално трује и прави свађе, Шумахера су пропуштале колеге 50 метара пре циља итд.!

Имам утисак да Хамилтона нагутају, навију и - вози, Мишко!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кубица ми се јако допада, рецимо, и увек обраћам пажњу на његов пласман док Масу никако не волим и мислим да му није место у Ферарију, можда тамо неки РедБул или Рено, евентуално али тамо где је био - тамо и треба да се врати.

Међутим, не треба заборавити (никако!) да је Алонсо још увек веома млад и да ће ако све буде ОК возити још 10 година.

Ја капирам да Формула 1 има будућност, једноставно и видим и верујем у то.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to svakako. i to je redovna pojava kada se povuce jedan apsolutni sampion (ma koliko antipatican bio, schumi je apsolutni rekorder skoro po svim stavkama). svidja mi se sto ce prvenstva biti vise nalik na ona stara dobra vremena, kada su se graham hill, jackie stewart i jos gomila vozaca klali za primat. zao mi je sto ce trke ostati tehnicki savrsene, ali dosadne, bez prave jurnjave, ali sta sad: bezbednost pre svega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nema teorije. to se jednostavno klubu ne isplati, a ove sezone to je ispalo malko neočekivano. računalo se da je alonso favorit, a da će crnja skupljati bodove i iskustvo. onda je alonsa poterao maler, a crnju krenuli bodovi, i pobede... nije planirano da bude ovako close, svakako. a dva jaka vozača = razdori i incidenti. jako zanimljivo za gledati, ali ne bih voleo da sam u koži vlasnika tog tima. Kako stvari stoje, sva trojica kandidata imaju isti broj pobeda, ili sličan, samo ih razdvajaju bodovi van pobede, tako da je idiotna konstatacija da kimi nije pobeđivao na stazi, mada od kandidata ima najveći broj odustajanja. furija jednostavno nije pouzdana ove sezone...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...