Posto je interesovanje za ovu vrstu muzike na ovom forumu (a bojim se i u ovoj drzavi) malo mislim da nema smisla otvarati teme za svaki prog-rock bend posebno zato sto ce na njima postovati jako malo ljudi, odlucio sam da otvorim temu u koja obuhvata sve progressive rock bendove!
Ovu temu sam postavio na ovaj deo foruma, a ne na "Rock & Hard Rock" zato sto ovde dolazi vise progressive-oriented slusalaca!Nadam se da ce moderatori odobriti temu i da ce ista naici na dobar oziv!
Evo ja za pocetak preporucujem sledece albume (namerno cu izostaviti ikone zanra
)
A.C.T - Silence: Bend dolazi iz Svedske i nisam upoznat sa njihovim ostalim radovima, ali ovo je stvarno dobar album!Momci sviraju (i to fenomenalno) neku retro verziju prog-rocka, ali sa obiljem modernih elemenata (ma koliko to paradoksalno zvucalo) i cak pop elemenata !Zvuce kao neka kombinacija "The Flower Kings-a" i "Kaipa-e" a podsete i na "Spock's Beard"(pogotovo u pesmi "Useless Argument"), ovo ne znaci da bend nije orginalan(naprotiv), vec samo da su ucili od majstora 
Link: PT.1 PT.2
Pure Reason Revolution - The Dark Third: Debi album Engleskog benda!Neo-prog rock, sa fenomenalnom atmosferom i neverovatno zaraznim vokalima!Zarazno kao pticiji grip!
Linkovi: PT1 PT2 PT3
Kaipa - Nisam znao koji album da preporucim posto su ova 4 koja ja imam podjednakog kvaliteta (svi su odlicni)!Svedski bend iz 70-ih koji je napravio povecu pauzu pa od 2000-te opet poceo da pravi predivnu muziku!Bend predvodi osnivac Hans Ludin (klavijature) od ostalih clanova treba spomenuti i Jonas Reingold-a i bivseg gitaristu Roine Stolta (svirao u periodima 1974-1979 i 2000-2005)!
Linkovi
2002 - Notes From The Past PT1 PT2
2003 - Keyholder PT1 PT2
2005 - Mindrevolutions PT1 PT2
2007 - Angling Feelings PT1 PT2
pass: Phonograph
Toliko od mene za sada!
Let the discussion begin