Jump to content

Drugačija vrsta umetnosti (Art of Death)


Ed Gein

Recommended Posts

Sadrzaj koji cete ovde moci da procitate ima iskljucivo edukativni karakter i autor se ogradjuje od bilo kakvih negativnih posledica koje bi mogle da se izrode posle citanja ovog topika.

 

Prva licnost o kojoj cemo govoriti je mirni farmer iz Winsconsina pod imenom Ed Gein, covek bez koga danasnji horor film zasigurno ne bi bio to sto jeste. Edi je inspirisao mnoga dela a pomenucu samo par bitnijih : Psycho (1960), Deranged (1974), The Texas chainsaw massacre (1976) i Silence of the lambs. Pazite dok budete citali na datume kad su se ovi dogadjaji odigravali pa ce vam biti jasno kolko je ovaj covek bio ispred svog vremena...

 

 

O Ed Geinu ukratko... (ne o meni pobogu)

 

Edward Theodore Gein (27. avgust 1906. - 26. juli 1984.) je bio jedan od najozloglashenijih ubica u istoriji Sjedinjenih Drzava. Posebno bizarna i morbidna priroda njegovih zlochina shokirala je svet, iako nikad sa sigurnoshcu nije utvrdjeno dal je pochinio vishe nego dva ubistva za koja je osudjen. Pored smrti njegovog brata 1944. pod nerazjashnjenim okolnostima, josh 6 ljudi je misteriozno nestalo iz gradova La Crosse i Plainfield, drzava Winsconsin, u periodu od 1947. do 1957. godine.

 

180pxedgeinjw3.jpg

 

 

Detinjstvo

 

Ed Gein je rodjen od majke Auguste Lehrke (1878-1945) i oca George P. Geina (1873-1940) 27. avgusta 1906., u gradicu La Crosse, drzava Wisconsin. Njegovi roditelji oboje starosedeoci Winsconsina, su se uzeli 7. Jula 1900. godine i iz njihovog braka su rodjeni Ed i njegov stariji brat Henry G. Gein (1901-1944). Geinov otac je bio agresivni alkoholichar koji je chesto ostajao bez posla zbog svog alkoholizma.

 

winsonsinxc8.jpg

 

Gein i njegov brat su odbacivali i bojkotovali svog nasilnog oca, choveka bez cilja u zivotu, bash kao shto je to radila i njihova majka Augusta koja je svog muza tretirala kao da i ne postoji. Uprkos njenog dubokog prezira prema svom muzu, njihov klimav brak je ipak opstajao nekako. Razvod tu nije postojao kao opcija zbog dubokih religioznih uverenja njihove porodice. Augusta je vodila njihov mali porodichni "biznis", malu bakalnice, da bi kasnije od tih para kupila farmu sa kucom na obodu drugog gradica, Plainfielda, koji ce postati stalno boravishte porodice Gein.

 

edgein0011nu2.th.jpg geinhomece6.th.jpg

 

Augusta se odluchila na ovaj potez seljenja na izolovanu lokaciju zbog njene zelje da sprechi nepozeljne strance da negativno utichu na njene sinove. Ediju je ostala samo opcija da ide u shkolu mada je i tada Augusta blokirala bilo kakav njegov pokushaj da uspostavi prijateljstvo sa bilo kime. Pored shkole, on je provodio vecinu svog vremena pevajuci crkvene pesme na farmi. Augusta koja je bila pripadnik Luterijanske crkve i fanatichno religiozna, ispirala je svakodnevno mozgove svojih sinova prichama o nemoralnosti ovoga sveta, zlu alkoholizma, i verovanjem da su sve zene (ukljuchujuci i nju samu) kurve. Po Augusti, jedini prihvatljiv chin stupanja u seksualne odnose je bio radi prokreacije tj. radi stvaranja potomstva. Ona je nalazila vremena svakog poslepodneva da svojim sinovima chita pasuse iz Biblije, najcheshce birajuci slikovite opise iz Starog Zaveta koji su se ticali smrti, ubistva i bozanske osvete za pochinjena nedela.

 

skrinshot iz filma "Ed Gein"

edgein8ha3.th.jpg

 

Sa 10 godina, Edi je doziveo svoj prvi orgazam dok je gledao kako njegova majka i otac kolju divlju svinju u obliznjoj shtali. Kada je Gein ushao u pubertet Augusta je postala josh oshtrija nashavshi ga kako masturbira u kadi punoj vode. Uhvatila ga je za genitalije nazivajuci ih "prokletsvom choveka" (curse of man).

 

edgein7ej9.th.jpg

 

Slabog rasta i pomalo feminiziranog ponashanja mladi Gein je ubrzo postao laka meta za lokalne siledzije. On je postao poznat i po uchestlim tikovima pri govoru, nekoj vrsti nesvesnog kezenja, chak i pri ozbiljnim razgovorima. Drugari iz razreda i nastavnici secaju se i drugih neobichnih Edijevih manira kao shto je bilo povremeno smejanje, kao da se smeje nekoj svojoj lichnoj, samo njemu razumljivoj shali. Uprkos njegovom slabom uklapanju u drushtvo, on je bio savim solidan uchenik u shkoli, a posebno je bio dobar u chitanju.

 

Smrt chlanova porodice

 

edgein9kj0.th.jpg

 

Posle ocheve smrti 1940. Edijev brat Henry je pocheo da odbacuje Augustin pogled na svet. Chak je pocheo i da govori loshe o njoj, da je ogovara u prisustvu zaprepashcenog brata. Marta 1944. braca su se nashla u sred pozara u shiprazju iza svoje farme. Kad je Ed otrchao da pozove policiju, rekao im je da je izgubio iz vida Henrija, ali ih je potom odveo direktno do bratovljevog lesha. Iako je bilo ochigledno da Henry ima teshku povrdu na glavi , lokalni doktor je zakljuchio da je ovaj umro od gushenja dok se borio sa pozarom. Gein je posle toga ziveo skroz sam sa majkom.

 

edgein6qz4.th.jpg

 

2 godine kasnije, 29. decembra 1945. Augusta je umrla od serije srchanih udara, ostavivishu svog ozaloshcenog sina samog da zivi na izolovanoj farmi.

 

skrinshotovi iz "Psiha" i "Teksashkog masakra"

horror1dx2.th.jpg teksaskatliamiwh3.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hapsenje

 

Policijska istraga nestanka lokalne prodavachice Bernice Worden u Plainfieldu 16. novembra 1957. sumnjala je na Geina da je umeshan. Kada su otvorili shtalu na njegovoj farmi, otkrili su samo prvo u nizu uzasnih otkrica te noci : lesh Wordenove. Bila je obezglavljena, i visila je naopachke vezana za chlanke na rukama i nogama, i torzo joj je bio rasechen i otvoren, kao shto se to radi sa ulovljenim jelenima u tom kraju. Krvavi posao je odradjen posmrtno ; upucana je iz blizine iz 22-kalibarske pushke. orginalni snimci :

 

beheadedgy7.th.jpg athomexc0.th.jpg athome3dx1.th.jpg

 

skrinshot iz "Ed Geina" :

gein51uw6.th.jpg

 

skrinshot iz "Deranged" :

derangedmotel07cs4.th.jpg

 

Pretresom kuce policija je pronashla :

 

- odsechene glave koje su sluzile kao ukrasi u spavacoj sobi...

 

athome4tr4.th.jpg athome5gk3.th.jpg

 

- ljudsku kozu korishcenu za pravljenje lampi i presvlaka za stolice

- lobanje prepravljene u chinije za supu

 

gein7ik9.th.jpg

 

- ljudsko srce u sherpi na shporetu- masku za lice napravljenu od pravog ljudskog lica

 

"Deranged"

deranged13hc2.th.jpg

 

- ogrlicu od ljudskih nokata

- prsluk pravljen od vagina i zenskih grudi ushivenih zajedno

Edited by Ed Gein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zasto nece da postavi veci broj fotki, dzaba mi sva ova pricica bez dobre ilustracije ?!

 

Jel moze to nekako da se namesti, barem za ovaj topik ?

Jako mi je bitno jer imam doista fotki bez kojih je sve ovo bezveze...

 

HVALA UNAPRED

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mnoge druge stvari po kuci pravljene od delova tela, ukljuchujuci i kaish ukrashen bradavicama.

 

Iznad svega, Geinova najpoznatija kreacija je bila cela odeca napravljena od ljudske koze ukljuchujuci nogavice, ceo torzo (sa grudima) i ukras od shtavljene, kozne maske koja je izgledala doslovce kao skroz mumificirana.

 

"Teksashki masakr"

39924352leatherface203lb8.th.jpg

 

leatherfaceza5.jpg

 

Gein je kasnije priznao da je imao obichaj da otkopava grobove nedavno umrlih zena srednjih godina za koje je mislio da liche na njegovu majku i da je odnosio tela kuci, gde je shtavio kozu da bi napravio svoju sablasnu kreaciju. Jedan pisac je opisao Geinovo praktikovanje oblachenja shtavljene zenske koze kao "bolesni transvestitski ritual".

 

"Ed Gein"

edgein1ba5.th.jpg

 

Gein je takodje uchestvovao u jednom obliku nekrofilije, dozivljavajuci seksualno zadovoljstvo igrajuci se sa odsechenim polnim organima lesheva. Gein je poricao da je imao seks sa mrtvim telima koja je iskopavao, objashnjavajuci : "Smrdele su isuvishe jako."

 

"Ed Gein"

edgein2fr0.th.jpg

 

U toku ispitivanja, Gein je priznao i da je upucao i ubio Mary Hogan, shankericu u lokalnom baru koja se vodila kao nestala josh od 1954.

 

edgein4aw6.th.jpg

 

Ubrzo nakon majchine smrti, Gein je zeleo da promeni pol, ali i pored toga su vodjene debate dal je on bio transseksualac ; po svim chinjenicama najverovatnije je da je napravio taj "zenski kostim" da bi mogao da glumi svoju majku, a da ne promeni pol.

 

"Ed Gein" verzija

gein4us5.th.jpg

 

"Psiho" verzija

psychoshowerlargeyt3.th.jpg

 

"Silence of the lambs" verzija (Buffalo Bill)

180pxsilencelamp7wl8.th.jpg gumb5qu7.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti si bas opsednut Ed Geinom :) Gledao sam novi film koji je izasao sad 2007. Geina glumi Kane Hodder (Jason Voorhees). Lik je odlicno odglumio ali rezija losa, film malo smara. Inace, od filmova na ovu foru treba svakako pogledati i film John Vaine Gacy. Jos jedan od poznatih americkih serijskih ubica, koji po morbidnosti nije prejebao Geina, ali kvantitativno mu Gein nije ni blizu. U Gacyevom podrumu je pronadjeno preko 40 leseva tinejdzera. Inace ono sto je jako zanimljivo kod ovog ubice, jeste da nije nikada odavao znake sumnje. Nije imao tikove kao Gein, nije bio cudan, feminiziran ili nesto slicno. Bio je clan Demokratske stranke i veoma omiljen u svom kraju. Pravi americki domacin. Ubijao je dugi niz godina. Njegova porodica i prijatelji su u neverici gledali kako policija izvlaci gomilu leseva iz njegovog podruma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

edgein2qc2.jpggeinbp0.th.jpg gein190kk4.jpg

 

Harold Schechter, vodeci ekspert u poznavanju serijskih ubica, je napisao chuveni best-seler o sluchaju Ed Geina pod nazivom "Deviant". U ovoj knjizi, on napominje da je sherif Plainfielda Art Schley fizichki nasrnuo na Geina tokom ispitivanja u stanici udarajuci Geinovom glavom i licem o zid. Zbog ovoga Geinovo prvo priznanje je odbacheno na sudu. Schley je umro od infarkta u 43. godini zivota malo pre pochetka Geinovog sudjenja. Mnogi koji su ga poznavali su rekli da je bio tolko istraumiran uzasom Geionovih zlochina i strahom da ce morati da svedochi (posebno shto se tiche napada na Geina) da je to sve dovelo do njegove prerane smrti. Jedan njegov bliski prijatelj je rekao : "On je bio Geinova zrtva skoro isto tragichna kao da je Gein i njega iskasapio."

 

Harold Schechter - Deviant :

c0671025465tw1.th.jpg 0671739158gb2.th.jpg

 

Gein je proglashen kao pshichki nestabilan u to doba posle hapshenja i kao takav nesposoban da izdrzi sudjenje pa je zato poslat je u Centralnu Drzavnu Bolnicu u Waupunu, drzava Wisconsin. Par godina kasnije Centralna Bolnica je pretvorena u zatvor a Gein je prebachen u Mendota State Hospital u Madisonu, Wisconsin. Tek 1968. Geinovi doktori su odluchili da je dovoljno stabilan da izdrzi sudjenje. Proglashen je nevinim kao neurachunljiv zbog dushevnog oboljenja i proveo je ostatak svog zivota u bolnici.

 

geinoldergv0.th.jpg ed3yg2.th.jpg

 

Dok je Gein bio u pritvoru njegova kuca je izgorela do temelja. Osnovano se sumnjalo da je pozar podmetnut. 1958. Geinov auto, koji je koristio za prenos svojih zrtava, je prodan na javnoj aukciji za tada pozamashnu sumu od 760 dolara jednom vlasniku americhke verzije "luna-parka" Bunny Gibbonsu. Gibbons je nazvao svoju najnoviju atrakciju "Ed Gein Ghoul Car" i naplacivao je posetiocima 25 centi da ga vide i uzivo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zajebava me ovaj forum inace bi ja davno sve ovo postavio u komadu, ovako moram iz delova zbog fotki... :angry:

 

al nema veze - laganeze... :mrgreen:

 

@Marcomane - ne zagadjuj mi topik tim tvojim boleshtinama xaxa ;)

 

@Hell on earth - pazi taj Ed gein (Butcher of the Plainfield) iz 2007. nije ni za Q realno jer nema nimalo veze sa pravom pricom nego su uzeli samo ime da bi bolje prodali film, ono je tragedija bre, skrnjavljenje , svetogrdje, svega mi... :udri:

 

Ako te zanima taj fazon bolje pogledaj pravu verziju koja je uradjena doslovce po istinitim dogadjajima, znaci pre je drama nego horor al je super. Film se zove "ED GEIN - IN THE LIGHT OD THE MOON" i mislim da je iz 2000-te tako neshto al ne moze da se poredi sa ovim DNOm iz '07 . A bice pricha i o Gaciju , ne brini, na sve sam mislio...samo da me ne zeza forum brze bi ja to ovako mora da cekam al lagano...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smrt

 

26. jula 1984. Ed Gein je umro prirodnom smrcu od prestanka rada pluca i srca u Goodland Hall-u u "Mendota Institutu za Mentalne Bolesti". Njegov grob na Plainfieldskom groblju je chesto vandalizovan tokom godina. Kolekcionari suvenira su lomili komade njegovog nadgrobnog kamena sve do dana kada je ceo kamen ukraden 2000. godine. Nadgrobni kamen je rekonstruisan u junu 2001. pored Seattlea i danas je deo stalne postavke u Wautomi, u Wisconsin muzeju.

 

wiplageingravejanelpm9.th.jpgedwardgeingraveep7.th.jpg

 

edgeinheadstonehc0.jpg

 

Dnevna soba neodiljivo poseca na scenu iz "Psiha" :

2b.jpg

 

neupucen bi rekao da se Edi ovde osmehuje :

5a.jpg

 

Kuca koja je posle hapshenja spaljena do temelja :

6b.jpg

 

61-ogodishnji Edi :

7a.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

For further informations check this out :

 

Ed Gein - In the Light of the Moon (2000)

 

edgeinxj4.jpg

 

Film pravljen po biografiji najozloglashenijeg americhkog serijskog ubice, nekrofila i kanibala, chuvenog Ed Geina. Ovo je prvi film gde su do tanchina opisani njegovi poslednji dani na slobodi pre nego shto su ga navatali ali sve to prozeto gomilom fleshbekova iz njegovog dotadashnjeg zivota, josh od rane mladosti i detinjstva i odrastanja uz oca koji ga je fizichki i majke koja ga je psihichki zlostavljala svojim bolesnim prichama o religiji i grehu koji vreba svuda naokolo u vidu pohotnih devojaka koje samo chekaju da ulove takvu jednu nevinu dushu kakav je bio mali Edi.

 

http://www.imdb.com/title/tt0230169/

 

The true story of Edward Gein, the farmer whose horrific crimes inspired Psycho, The Texas Chainsaw Massacre and The Silence of the Lambs. This is the first film to Gein's tormented upbringing, his adored but domineering mother, and the 1957 arrest uncovered the most bizarre series of murders America has ever seen.

 

 

ed4zx3.th.jpg ed8we8.th.jpg

 

ed3dh5.th.jpg ed6yl9.th.jpg

 

 

 

Deranged (1974)

 

114424.jpg

 

Evo josh jednog filma koji je inspirisan likom i delom Ed Geina najpoznatijeg americhkog serijskog ubice, nekrofila i kanibala koji je shokirao svet 50-ih godina kada je u njegovoj kuci na farmi nadjeno shta je vec nadjeno...

 

http://www.imdb.com/title/tt0071408/

 

Based on the true story of Ed Gein, which also inspired the film "Psycho." A man cannot live without his mother, even after she dies. In order to keep her "young" he strips the flesh off a series of young victims and "freshens her up."

 

derangedstillmz2.th.jpg derangedmotel05ax4.th.jpg

 

derangedmotel06ku5.th.jpg derangedmotel07rn0.th.jpg

 

 

I jedan odlican dokumentarac :

 

Ed Gein: The Ghoul of Plainfield (2004)

 

http://www.imdb.com/title/tt0396002/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako imas neke informacije o najpoznatijem serijskom ubici iz SFRJ koji je svoje zrtve spaljivao u krematorijumu bilo bi zanimljivo da napises. Inace provalili su ga kada je bio uhapsen zbog kradje nekog tranzistora ili tako nesto. Ubio je nekoliko zena i spalio ih u krematorijumu. Lik je slovenac ne secam se imena. Umro je devedeset i neke u zatvoru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, da, dobro si me podsetio na chuvene Trobecove krushne peci :mrgreen:

Postojao je cak i bend pod tim imenom i mogu da vam kazem da uopste nije bio los, ima da se nadju na NETu snimci !!! :da:

 

A videcu da iskopam nesto o Trobecu na internetu ovih dana jer to definitivno ne sme da bude zaobidjeno a i sa si me bas zainteresovo...uglavnom super ideja HELL !! :wink2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sada matori zlotvor slovenske krvi, pa moze se slobodno reci jedan od nas...

 

 

Andrei Chikatilo

 

chikatilomugshotmk2.jpg

 

“Ja sam greshka prirode, pobesnela zver…”

Andrei Chikatilo

 

70-ih godina proshlog veka Sovjetske vlasti su odbacivale bilo kakvu ideju da se u SSSR-u deshavaju serijska ubistva. I naravno sve to u ime dobrog imidza komunizma pred svetom. Pa ipak nezapazen medju njima je ziveo chovek koji ce postati najveci serijski ubica u modernoj istoriji.

Andrej Romanovich Chikatilo je rodjen u Ukrajini 1936. U 5. godini njegov stariji brat je odlutao predaleko od kuci da bi kasnije bio kanibalizovan od strane izgladnelih seljaka jer je 2. svetski rat vec pocheo.

Chikatilo je imao shto bi mi danas nazvali stvarno tezak zivot ali po sovjetskim standardima to tada nije bilo nishta posebno. Bio je svedok nekih uzasavajucih prizora jer je proziveo period nacistichke invazije na Ukrajinu. Ziveo je u zemlji kojom je vladao Staljin, u kojoj je na 10-ine miliona ljudi pogubljeno, slano u Gulage, umiralo na putu do Gulaga, umiralo po Gulazima. Ljudi su masovno umirali na svakom koraku. Rusi su izgubili 27 miliona ljudi ukupno u 2. svetskom ratu. Dakle to je bila zemlja smrti, rata i uzasa. Ali tako je bilo svima, u svakom sluchaju nije se deshavalo to samo Chikatilu. Ljudi bi ujutru izlazili iz svojih kuca i nalazili mrtva tela svojih sugradjana do kostiju pojedena. I npr. mala devojchica bi prolazila tuda na putu do shkole i to su bili zaista uzasavajuci prizori. I svaka ruska porodica kada bi se upustili u malo duzi razgovor sa njima bi na se na kraju prisetila neke priche povezane na ovaj ili onaj nachin sa kanibalizmom. Npr. njihov komshija je uhvacen jer su mu nashli nechije prste u supi ili lik koji je ziveo preko puta ulice je prodavao “pljeskavice” pravljene od ljuskog mesa. Za vreme opsade Lenjingrada koja je trajala chitavih 900 dana kazu da je najgroznija stvar bila videti na ulici kako ide prema vama veoma dobro ugojen chovek jer svaki takav chovek u to doba u Lenjingradu je najverovatnije jeo ljusko meso jer nicheg drugog za jelo nije ni bilo.

 

111chikatilomugshotlg2.th.jpg

 

Chikatilov otac je bio sovjetski vojnik koga su uhvatili nacisti za vreme 2. svetskog rata i poslali u radni logor. Chikatilovo zanimanje za komunizam se javilo vec u ranoj mladosti i bio je chlan partije josh narednih 25 godina. U tinejdzerskim danima Chikatilo nije imao puno uspeha sa devojkama, chesto je bivao odbijan i dozivaljavao je veliku sramotu kada bi se pokazao kao impotentan. Zato je vrlo brzo postao opsednut masturbacijom. Ubrzo se preselio u Rusiju u potrazi za poslom i za vreme svojih studija ruske literature na chemu je i diplomirao ozenio se i dobio dvoje dece uprkos svojim problemima seksualne prirode. Posle gubitka interesa za seksualne odnose sa svojom zenom Chikatilo ce par godina kasnije biti optuzen zbog zalbi za “neprimereno seksualno ponashanje” i biti otpushten sa mesta “Savetnika” u jednoj firmi. Ovaj rani incident ce kasnije uticati na njegovo interesovanje sa male devojchice i dechake. I godinu dana kasnije on konachno pochinje da hrani svoju nezadrzivu pozudu za krvlju.

 

chikatilvv1.th.jpg

 

Prve rane na njegovim zrtvama su bile mnogobrojne i plitke nanete nozem i tipichno u predelu grudi jer u tom trenutku Chikatilo je imao svoju zrtvu oborenu na zemlju dok bi on sedeo na njoj vec onesposobivshi je na neki nachin, i te prve rane su bile zapravo rane uspostavljanja dominacije a ne rane nanete sa zeljom da se zrtva povredi ili da joj se nanese bol.

 

chikatilo2ta3.th.jpg

 

Chikatilo se ubrzo preselio u Rostov gde je radio kao uchitelj u jednoj shkoli i gde ce biti pushteno na slobodu to njegovo monstruozno ludilo i gde ce tokom sledecih 12 godina biti otkrivena najmanje 53 uzasavajuca ubistva uglavom male dece. Ziveci u Rostovu, trgovachkom gradu udaljenom 500 milja od Moskve, lovio je decu na zeleznichkim i autobuskim stanicama. Chikatilo je imao dosta zajednichkog sa onima koje je lovio jer su i oni bili zrtve drushtva koje ih je odbacilo. Noseci crnu koznu medicinsku torbu sa nozem i uzetom Chikatilo je svoje zrtve mamio obecanjima o hrani ili prevozu. Odvevshi ih u sigurne nenaseljene oblasti, kroz shumu obichno, Chikatio bi zapravo od njih pravio hranu za sebe kasapeci svoje zrtve, vadeci im ochi, odgrizavshi im bradavice, komadajuci im delove tela, seci ih na sitnije komade. Unakazivao je svoje zrtve da bi dostigao osecanje moci i kontrole i tim putem zapravo zadovoljio svoje seksualne porebe.

 

5crimefilexlargepb3.th.jpg

 

Veruje se da je Chikatilovo prvo ubistvo bilo totalno sluchajno izvedeno ali i logichno u isto vreme zato shto on nije doveo devojchicu tu sa namerom da je ubije. U odredjenom smilu on je bio van svesti o tome shta chini zbog svoje nezadrzive zelje da nije shvatio da ce morati da je ubije na kraju. I kad je zavrshio sa njom shvatio je da ne moze da je pusti da ode, bio je opet svestan, bio je zadovoljan, misli su mu opet bile jasne i u tom trenutku pri chistoj svesti shvatio je da ne moze da je pusti da ode. Iznenada je ponovo postao mislece bice i zbog toga, kao shto se to obichno deshava sa ubistvima, morao je da je ubije. I to je bio njegov jedini izbor ili u suprotnom bi morao da snosi posledice. To je bio kljuchni momenat u chitavom njegovom zivotu i on je odluchio da ipak oduzme zivot. I otkrio je tokom tog procesa oduzimanja zivota da je njegovo najvece zadovoljstvo od svih uzimanje svega shto zrtva poseduje, njeno dostojanstvo, njen mir, njeno telo i na kraju njen zivot. On je bio veliki “oduzimach”. I tako je malo, po malo shvatio je da on nije samo zlostavljach dece, ubica nego i kanibal takodje. To je isto doshlo spontano u jednom trenutku. Ali on se odluchio za taj izbore i nije mogao nazad. Jer ipak teshko je pokajati se posle 44 ubistva. Chak je pred kraj zivota rekao neshto shto je najstrashije od svega shto je isprichao, da je pred kraj svog tog ubijanja stekao rutinu i nije bilo vishe te ekstaze i nije bilo sve zanimljivo kao u dobra stara vremena, nije vishe mogao da se uzbudi ko nekad.

 

andreichikatiloqa8.th.jpg

 

Tipichno serijske ubice eskaliraju svoj sadizam i svoje muchenje. Oni mogu pocheti npr. samo sa davljenjem svojih zrtava ali vec kod 5. zrtve moze da im dodje da drze zrtvu vezanu za stolicu danima, mucheci je, pushtajuci struju kroz nju, ubrizgavajuci sredstva za chishcenje u njene vene da vide reakcije, radice sve vrste nezamislivih stvari i sigurno u jednom trenutku nivo sadizma dostize najvishu tachku tako da kanibalizam ostaje jedina stvar koju josh nisu probali.

To je kao kod narkomana kome stalno treba veca i veca doza radi dostizanja tog HIGH stanja. Za razliku od narkomana serijske ubice to HIGH stanje postizu sadizmom i muchenjem i u jednom trenutku oni vishe nisu zadovoljni tim nivoom sadizma koji mogu da dostignu pa se okrecu kanibalizmu.

 

chikatiladsadsgj4.th.jpg

 

Na kraju se ispostavilo da je Chikatilo kanibalizovao najmanje 36 svojih zrtava. Ali kad su ga uhvatili prvi put Chikatilo je bio odmah pushten jer su sovjetske vlasti dobile informaciju da je on chlan komunistichke partije i da zbog toga on ni u kom sluchaju ne moze biti ubica koga traze. Istrazitelji su kasnije okrenuli svoju istragu ka homoseksualcima i perverznjacima svih vrsta dok su nova i nova iskapsapljena tela pronalazena a Chikatilo, krvozedni ludak je i dalje bio na slobodi. Za nepoverovati Chikatila su vlasti pustile i drugi put poshto su se uzorci krvi i sperme pokazali na testu negativni na Chikatilovu krvnu grupu. Ponovo na slobodi nastavio je sa svojim talasom ubistava sve dok ga dvojica istrazitelja stacioniranih na zeleznichkoj stanici nisu spazili kako izlazi iz shume i odmah ga uhapsili. Na sudjenju 1994. Chikatilo je isprichao sudu kako je kuvao i jeo bradavice i testise svojih zrtava. Ljudi u sudnici su bili shokirani.

 

chikatilo11im5.th.jpg

 

Chudna stvar u vezi sa Chikatilom je da je on iako je priznao javno da je bio kanibal jeduci odredjene delove tela svojih zrtava nikad nije priznao da je jeo materice zena. Priznao je da je vadio materice iz utroba tako spretno da je policija chak posumnjala da je ubica morao da bude hirurg neko vreme, a to se sve deshavalo za vreme ubistava tako da su proverili na hiljade hirurga tako da to samo govori koliko je bio spretan u tome. I znachi prizano je da je vadio te materice i da ih je uzimao sa sobom kao suvenire ali nikad nije priznao da ih je jeo a ipak je bilo ochigledno da ih je jeo zbog gomile dokaza a i zato shto nijedna nije nadjena u krugu oko mesta zlochina gde su nalazena kolko tolko sveza tela. I nikad se nije saznalo dal je Chikatilo mozda osecao neku vrstu sramote zbog toga ili je razmishljao OK priznacu im sve ostalo ali necu priznati apsolutno sve, ostavicu ipak malo moci nad situacijom za sebe. Ovde mogu reci NE, i ne mogu mi uraditi nishta za ovo, ja jesam mozda izgubljena dusha ali ovde cu ipak da im zadam malo problema, necu otici kao potpuna ovca na kraju svega.

“Sve shto sam uradio nije mi donelo nikakvo seksualno zadovoljstvo, pre mi je donelo malo dushevnog mira.” - rekao je pred sudom. Pa ipak vecina rana nanetih ztvama su u seksualnih predelima njihovih tela i to nije bilo nikako sluchajno. Oduzimao im je ono shto je i njemu oduzeto i u odredjenom smislu on je zapravo trazio pravdu.

Vrlo malo se zna o ekektima nastalim pri jedenju ljudskog mesa. Neke studije pokazuju da su neka od plemena koju su praktikovala kanibalizam kao deo svojih rituala jako chesto obolevala od jedne vrste bolesti koja napada na mozak, a koja je kasnije nazvana “Bolest smejanja” (Laughing disease) koja je prouzrokovala histericne napade smeha i nekontrolisano grchenje mishica.

 

chikatilogl4.th.jpg

 

Kanibalizam izaziva chudne efekte na fiziologiju choveka, tako da ljudi koji su bili uz njega na sudjenju govore o tome kako je iz Chikatila izbijao uzasan smrad. Jedan shkotski lekar je kasnije objasnio da nash digestivni trakt jednostavno nije predvidjen za jedenje ljudskog mesa i da telo proizvodi neki uzasan hemijski miris koji izlazi kroz pore na kozi.

Chikatilo je bio bolestan i to je nesporno e sad je samo pitanje dal je on bio samo bolestan ili i zao ? Nauchnici misle da je bio i jako bolestan covek i jako zao. Misli se da je bio zao jer nije hteo da prihvati odgovornost za svoju bolest. On je bio svestan uvek na nekom nivou da jednostavno ne mozes tek tako ubijati malu decu. On nije bio nimalo glup. On je to znao. I bio je jako pazljiv da ga ne uhvate i bogami jako uspeshan u tome. Ne samo da Chikatilo nije pokazao ni trunku kajanja nego nije pokazao ni malo emocija za choveka koga su nevinog uhapsili i pogubili za Chikatilova ubistva nekoliko godina ranije.

Kada je Chikatilo osudjen za sva 53 ubistva bio je odma’ i pogubljen. Izveli su ga iz samice i tradicionalno ga naterali da klekne i pogubili ga ispalivishi mu 9mm metak pravo u mozak kroz njegovo desno uvo. Trenutak pre nego shto su pucali povikao je : “ Nemojte mi oshtetiti mozak jer Japanci hoce da ga kupe”. I to su bile Chikatilove poslednje rechi. Al ‘ na kraju se ispostavilo da su Japanci zaista hteli da kupe taj mozak ili barem neko ko je pisao iz Japana…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filmovi po Chikiju :

 

 

Citizen X (1995)

 

untitled222pb6.th.jpg

 

Directed by :

Chris Gerolmo

 

http://www.imdb.com/title/tt0112681/

 

Based on the true story of a Russian serial killer who, over many years, claimed victim to over 50 people. His victims were mostly under the age of 17. In what was then a communists state, the police investigations were hampered by bureaucracy, incompetence and those in power. The story is told from the viewpoint of the detective in charge of the case.

 

img11pg6.th.jpg img6wn0.th.jpg

 

img15mj3.th.jpg img20et4.th.jpg

 

 

Evilenko (2004)

 

evilenkoposter1bl5.jpg

 

Director:

David Grieco

 

Based on the true story of A. R. Cikatilo, also known as the monster of Rostov. A. R. Evilenko (Malcolm McDowell) is a serial killer who killed and ate more than 50 children in old Soviet Republic. V. T. Lesiev (Marton Csokas) is the detective who tracks down and catches him.

 

http://www.imdb.com/title/tt0406754/

 

 

Umalo da zaboravim najbolji dokumentarac o serijskim ubicama sa posebnim osvrtom na kanibale poput Chikatila...

 

Serial Killers: The Real Life Hannibal Lecters (2001)

 

hanibalsr1.jpg

 

Director:

Sean Buckley

 

Not only do i watch a lot of movies,I also watch documentaries.And this is by far the best i've ever seen.I got this free when I brought Hannibal on DVD.Looking at the case I knew somthing was creepy about this,because everything seem so real when I was watching it.The reason I said this,because this film has reactments,except none of that fake crap.The people playing the killers are really into the role.Especially the one with Albert Fish and Andrei Chikatilo.This film even gives more infor on the world's most dangerous killers.Watch it,you won't be dissapointed.

 

http://www.imdb.com/title/tt0365739/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam napisao da je Trobec umro u zatvoru devedeset i neke i tu sam pogresio. Naime saznao sam da je 2002 pusten na slobodu posle odsluzenih 20 godina robije. Bio je osudjen na smrt 1982 godine ali je ta presuda promenjena na 20 godina. Umro je tek prosle godine u maju. Ne znam tacno od cega, moguce da se ubio ili tako nesto

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRICA IZ NEPRICAVE (Pravi Srpski Psiho)

 

 

Ova prica koju cu sad pokusati da vam ispricham je u celini istinita uz malu ogradu ako bude nekih nejasnoca i kontradiktornosti samo zbog chinjenice da neke stvari nikada nisu do kraja razjashnjene a i policija nikad nije dala u potpunosti zavrsen zvanican izvestaj o tome sta se zapravo dogodilo tog leta '96 jer su verovatno mislili da je bolje neke stvari precutati tj. da srpska javnost posle Dejtonskog sporazuma i svega shto nam se desavalo u prvoj polovini 90-ih mozda nije bila bash najspremnija za nesto takvo. Znaci shto se mene tice i mojih izvora informacija sa vise strana nista nije niti dodato niti oduzeto samo sam sve price verzije uklopio u jednu koja deluje kolko tolko najrealnije jer neke stvari zaista zvuce isuvise bizarno da bi bile istinite (kanibalizam i slichno).

 

Mesto u kome se odigrala ova tragedija, mali gradic u Vojvodini ovoga puta ce se zvati Nepricava a umesto pravih imena ljudi koji su bili umesani ce biti samo inicijali a zasto bice vam jasnije u daljem toku teksta.

 

Glavni junak ove price je V. ('96 imao 23 godine) momak od 200 kila ali kada ga budete zamishljali ne zamishljaje niakako one nagojene amerikance koji od one dzank hrane ne mogu ni dupetom da maknu, jer ovaj decko je odrastao u Srbiji i naime i pored svog genetskog nasledja koje mu je dalo izgled dzina sa visinom od 2 metra i zaista brutalnom tezinom se jako dobro krece cak mnogo bolje od nekih koji imaju samo 100 kila i stoga je uvek spreman za bilo koju vrstu akcije. Znam da je ovo tesko zamisliti jer verovatno niste nikad u zivotu sreli takvu osobu ali ja vam ovo govorim iz iskustva jer sam imao prilike da ga vidim i uzivo i ostao sam malo je reci zapanjen jer definitivno sam mislio da ne postoje dva takva lika u Srbiji da je on jedan jedini, unikat. Tek kada sam neko vreme posle toga video i njegovog mladjeg brata koji izgleda bukvalno isto ko on, i tezina i visina i pokreti i sve bilo mi je jasno da ipak nije jedini. Njih dvojica zajedno izgledaju jako , jako zajebano i u choveku se odmah budi neka nelagonost i bez da je upoznat sa ovom pricom. Kada sam ga ja prvi put video nisam realno imao pojma sta je uradio pa mi je opet bilo nekako neprijatno u njegovom prisustvu, ne znam ni ja zasto da budem iskren. Nadam se da ovaj detalja moze da vam pomogne da stvorite ipak neku kolko tolko realnu sliku o zaista nesvakidashnjoj pojavi V-a.

 

Prica pocinje '96 kada su V. i njegov najbolji drug iz detinjstva M. resili da udju u posao sa preprodajom ekstazija jer ako se secate tad je tek krenula ta tehno kultura kod nas pa su oni bili jedni od prvih u tom poslu sto se tice rejona Nepricave i okoline. V-a su se svi pomalo plasili u kraju ne zato shto je bio nasilan, cak naprotiv uvek je bio miran i prijatan prema okolini ali njegov izgled je u ljudima budio neku nelagodnost pa su cesto zazirali od njega iako su znali da im ne bi nikad naudio u principu, ali za svaki slucaj ga ipak nikad nisu cimali za bilo shta. Uglavnom postojalo je to neko strahoposhtovanje prema njemu oduvek, dok je njegov burazer bio skroz u drugom fazonu, i nikad se nije petljao u bilo kakve ilegalne akcije.

 

Osisani do glave, uvek u pokretu, V. i M. su ubrzo poceli dobro da zaradjuju na ekstaziju i bas im je krenulo. E tu sad dolazi ko u svakoj prici sa gudrom do one negativne strane iz koje moze svashta da se izrodi, uglavnom nikad nisto dobro, samo loshe. Ali M. koji se odlucio da prevari svog najboljeg prijatelja i da ga zavlaci za odredjenu svotu novca koja u ovom slucaju zaista nije bitna, mislio je da ce se lako izvuci iz sranja jer ipak V. mu je bio najbolji drug jos iz detinjstva, kroz mnogo toga su prosli zajedno i zato je bio ubeedjen da ce na kraju naci taj novac i da ce srediti problem koji je nastao. Ocigledno M. nije dovoljno poznavao mracnu stranu svog prijatelja V-a i ozbiljnost novonastale situacije pa je isuvise rizikovao tim pokusajem zavlacenja za novac i drogu shto se kasnije pokazalo kao skroz pogubno po njega. Najverovatnije je mislio "OK to mi je drugar, znamo se tolko dugo, sredicemo to vec nekako." Ali ono shto je usledilo M. nije mogao da pojmi da ce da se desi ni u najludjim snovima. Zaboravio sam da pomenem da su i V. i M. obozavali pit bulove i drzali u svojim dvorishtima i po nekoliko pasa i trenirali ih. To je bilo jako popularno u prvoj polovini 90-ih , mozda ne toliko kao danas ali dosta momaka shirom Srbije je pocelo da nabavlja pitove i da ih trenira.

 

Ko i svakog dana V. je pozvao telefonom M. da dodje kod njega da se malo zezaju sa kerovima i da popricaju oko posla tj. narodski receno da izbleje jer nicim drugim se nisu bavili osim tom unosnom prodajom eksera. M. je ubrzo dosao i tek kada je stupio u kucu V-a shvatio je da nesto nije u redu i da nece na dobro da izadje. V. je konacno pokazao onu svoju najmaracniju stranu koju je godinama veshto prikrivao i zatrazio od M. da mu smesta preda ili novac ili gudru. Narvno M. nije imao toliki novac a posebno ne kod sebe, ali to nije zanimalo V. pa ga je prebio dobrano a onda ga vezao i drzao u svojoj kuci pod prisilom nekoliko dana. Posto su on i brat ziveli tu sami niko nije saznao za taj incident danima osim naravno burazera koji je bio shokiran jer niikad nije video svog brata u tom fazonu. Uvek je bio smiren i nikad nije odavao ni naznaku da je spreman da uradi takvo nesto. Posle nekoliko dana zatvorenistva M. je poceo da kumi i moli V. da ga pusti ali ovaj je postao samo jos gori i konakcno mu je nesto puklo u glavi. Naredio je bratu da uzme kameru i da sve snima. Onda je uzeo pistolj iz shteka i tek tako jednim pucnjem u celo ubio na mestu svog najboljeg prijatelja. Brat je bio u shoku jer zaista nije imao ideju shta ce da se upravo dogodi, ali morao je da cuti jer je poceo sada zaista da se zesce plasi V-a iako mu je brat najrodjeniji. Razmishljao je u svojoj paranoji ako je ovaj spreman da tek tako ubije svog najboljeg druga iz detinjstva shto bi on bolje prosao. Kad se sve zavrshilo i M. lezao mrtav na zemlji burazer je krenuo da ugasi kameru jer je mislio da je to to i da je gotovo. Ali ne, V. mu je naredio da nastavi da snima bez ikakvog objashnjenja zashto. Onda je uhvatio lesh i odneo ga u kupatilo i stavio u kadu. Uzeo je testeru i na zaprepashcenje njegov brata iskekao telo na komade. Cela kada je bila prepuna krvi a prskalo je i po plocicama. Kamera je sve to i dalje nemo snimala. Rasparchavshi telo na komade, uzeo je delove i odneo psima u dvorishte da ih nahrani kako bi se oslobodio dokaza. Kako su dani prolazili malo po malo i kerovi su pojeli chitavo telo koje je u medjuvremenu stojalo raskomadano u ogromnom zamrzivachu. V. je iz nepoznatih razloga zardzao samo shake ubijenog i kada je policija konacno kasnije otkrila slucaj to je bio jedini dokaz da je taj decko tu ubijen. Krvi nije bilo, tela nije bilo, sve je bilo sredjeno pod konac tako da niko ne provali sta se zapravo tu odigralo. I proshlo je jedno 10-ak dana i niko zaista i pored nestanka M. nije posumnjao da to ima bilo kakve veze sa V. tako da se policija nije ni raspitivala kod njega za M. Poshto su imali indformacije od standardnih lokalnih cinkarosha da se nestali bavio prodajom narkotika ostavili su taj slucaj u zapecak jer tako se u Srbiji tretiraju "narkomani" iako M. nikad nije bio narkoman niti je uzimao bilo koju vrstu droge ali zna se kakva je nasa policija. Jednom recju GLUPA (A.C.A.B.).

 

Ali osecaj grize savesti se neminovno javio vrlo brzo kod burazera koji je dijametrano suprotna lichnost od V. iako su realno lichili ko jaje jajetu. Ljudi koji ih nisu poznavali mislili su za njih da su blizanci. I upravo ta griza savesti mladjeg brata i kobni VHS snimak je doveo do kulminacije i velikog finala ove price. Znaci posle 10-ak dana od ubistva burzaer vishe nije mogao da izdrzi taj pritisak dok se V. ponasao kao da se nista nije dogodilo,i zato je otisao do svog najboljeg druga P. kuci i poneo kasetu sa sobom jer je imao potrebu da to podeli sa nekim u koga ima povrenja a ko ga nece izdati jer mu je pravi drugar. Kasetu su pogledali u neverici i kaseta je navodno ostala kod P. kuci. Kada se posle toga burazer vratio svopjoj kuci V. ga je sacekao sa pitanjem gde je kaseta jer nije na mestu gde je stajala. Prestravljen od samog pogleda V-a burazer je odmah sve ispricao shta je i zato uradio sa kasetom. V. nije nishta rekao, samo je uzeo pistolj iz shteka i prosao pored brata ni ne pogledavsi ga. Brat je ostao u kuci u uzasu i shoku, bez snage da bilo shta ucini.

 

V. je krenuo ka kuci prijatelja svog burazera da uzme kasetu nazad da bi je unishtio ili shta god. Ali kao u najlosijoj prichi P. je bash neposredno pre toga izasao iz kuce i u kuci su sad ostali samo majka i otac koji su sedeli u kuhinji i mladja sestra koja je bila na spratu u svojoj sobi. Odma sa vrata V. je poceo da besni na bracni par sa pitanjima gde je P. i kad su mu ovi rekli onako zbunjeni jer stvarno pojma nisu imali o cemu se radi, da je upravo izashao V. je izvadio pishtolj i ubio ih oboje sa po jednim hicem u glavu. Zatim je krenuo na sprat da potrazi kasetu ali sestra od P. je cula pucnjavu u prizemlju i popela se na tavan da bi se izvukla. V. ju je chuo kako se penje i krenuo je za njom da je overi. Srecom devojka je kroz prozor tavana izashla na krov i uspela da pobegne pre nego shto je V. stigao da se popne na tavan. Poshto je ostao sam u kuci krenuo je da trazi kasetu ali je naravno nije pronasao, ubrzo je dosla i policija i V. je uhapsen bez ikakvog otpora. Kaseta nikada nije pronadjena ili barem tako tvrde u policiji. Pravu istinu o sudbini ovog brutalnog snimka verovatno zna samo P. koji je samo pukom srecom preziveo ovaj masakr ali to verovatno od njega nikada necemo saznati.

 

Poicija je izvrsila pretres kuce V. i burazera i nasla samo te shake u zamrzivachu koje su bile jedini dokaz da je M. ubijen. Na sudjenju V. je kao nadprosecno inteligentna osoba uspeo navodno da prevari citav tim struchnjaka i da ih u ubedi da pati od dushevne bolesti koja je poznatija kao "Multiple peronality disorder" ili "poremecaj vishestruke licnosti", a kod V. se iskazao tako da kad su ga veshtaci pitali zasto je pocinio tako brutalan zlocin odgovorio im je "nisam ja, to je VOB uradio".

 

Doktori su pali na tu prichu i mi verovatno nikad necemo ni saznati shta je od svega toga sa tim navodnim poremecajem istina i to najbolje zna samo V. ali o tome od njega sigurno necemo nista saznati iz razumljivih razloga. Sudjenje ko sudjenje je vrlo kratko trajalo zbog tolko ociglednih dokaza i zbog dokaza iz samog veshtachenja da je pocinalac dushevni bolesnik koji je u trenutku izvrshenja dela bio skroz neurachunljiv i tako je sudska vlast zbrzala taj slucaj jer je imale mnogo vecih problema u zemlji a i nisu hteli da se dize medijska pompa oko ovoga toga u tom trenutku kada je srpsko drushtvo inako bilo na samom DNU DNA. V. je zato po skracenom postupku u Palati Pravde osudjen na meru lechenja zatvorenog tipa neogranicenog trajanja shto znaci u prevodu : 4. sprat Centralnog Zatvora u Beogradu gde se nalazi psihijatrija sa dushevnim bolesnicima koji su pocinili razna dela pocevsi od kradja pa do ubistava roditelja , komshija i tako toga. Uostalom znate dovoljno o takvim osobama iz shtampe jer svaki dan je crna hronika puna prica o takvim delima tipa "pitomi drvosecha ubio rodjenu babu jer je umislio da je demon", "satanista zaklao majku", zatim "mirni, povuceni mladic iz Novog Sada ubio oba roditelja i isekao ih na komade stavio u vrece i bacio ih u kontejnere". Ne moram uopshte da vam pominjem ovaj poslednji sluchaj masakra u Jabukovcu o kojem vec danima citamo feljtone po svim novinama i ostalim medijima da bi svakom razumnom grdajaninu ove drzave Srbije bilo jasno shta se deshava sa srpskim drushtvom i psihichkim zdravljem gradjana.

 

Kod nas se naime za razliku od Hrvatske, narod uopshte ne lechi od PTSP-a tj. Post Traumatskog Stresnog Poremecaja koji se javlja posle traumaticnih iskustava kao sto su ratovi, bomabardovanja, izbeglishtva, i uopshte sve najnegativnije shto se upravo u Srbiji dogadjalo tokom chitave dekade 90-ih. Dok u Hrvatskoj za samo 4 godine ratovanja ima prijavljeno preko 200.000 obolelih od ovog poremecaja koji se aktivno leche jer je bolest zaista jedna od zajebanijih, naime ne nastupa odma vec se simptomi javljau tek posle nekoliko godina a nekad cak i posle citave decenije U Srbiji nema ni rechi o tome. A simptoma ima bas dosta, od manichne depresije preko koshmarnih snova u kojima se iznova prezivljavaju traumatichna iskustva pa sve do velike stope suicida. Preko 1000 ljudi u Hrvatskoj po mojim informacijama (ispravicete me) koji su patili od PTSP-a kao posledice traumaticnih iskustava iz rata je izvrshilo samoubistvo. Neki su to uradili i na najbizarnije nachine tipa znam za sluchaj choveka koji je skroz prso i motornom testerom sebi preseko vratnu zilu (Bilo u LATINICI na HRT1). Takvi ekstremni slucajevi naravno nisu retki. Uglavnom poenta svega ovoga je da i pored svih tih samoubistava Hrvatska drzava ipak vodi rachuna o svojim gradjanima kolko tolko a u Srbiji se taj problem tretira kao da ni ne postoji uosphte. Kao da ovde nikad nije bilo rata, sankcija, bede, siromashtva, bomardovanja i svog sranja koje nas je zadesilo u poslednje 2 decenije.

 

Znachi kod nas niko ne vodi rachuna o tim bolesnim ljudima, a kada se desi neko samoubistvo ili ubistvo obichno se kaze da je covek tek tako pukao ili je imao predispozicije za paranoidnu shizofreniju koja je tek tad isplivala i slichno. Niko vam nikad nece reci nishta o PTSP-u, cak i doktori nerado govor o tome jer znaju kakva je tu kobna greshka napravljena kada se bolest nije tretirala na vreme nego se mislilo "lako cemo, nemoj sad bezveze da plashimo ljude, nek neko drugi posle nas to reshava" i slichno. Znachi klasichno guranje pod tepih, a poshto znamo da je bomabardovanje bilo '99 prave razmere ove opake bolesti sponzacemo tek na pocetku sledece dekade tamo posle 2010. Ali da ne greshim dushi kod nas su ipak malchice u pocetku ipak radili na tome, i to tamo polovinom 90-ih. Setimo se samo chuvenog "Vukovarskog sindroma" koji je u sushtini samo drugachiji naziv za PTSP. A da bi vam bilo jos jasnije koji je to fazon pomenucu "Sindrom Zalivskog Rata" koji se javio posle '91 i americhke intervencije u Kuvajtu kada su mnogi vojnici poceli da oboljevavaju od tada jos neistrazene bolesti pa je cak i americhka vlada pokusala to da prikrije na kvarnjaka ali nije uspela pa se danas falabogu tacno zna sta je PTSP. Svuda se zna sve o tome osim u Srbiji naravno gde se uvek sve negativno guralo u stranu po vec pomenutom principu "lako cemo". E bogme sada placamo za to "lako cemo" i tek cemo da platimo debelo taj nemar i bahato ponasanje drzave a posebno lekara koji su po meni time izdali svoju Hipokratovu zakletvu ali to nek bude njima na chast. Kada PTSP-u dodamo jos i standardni broj dushevno obolelih ljudi od shizofrenije i raznih drugih poremecaja dolazimo do zakljucka da je Srbija jedna jako bolesna drzava (narod bolestan = drzava bolesna, skroz logichno) i pod hitno joj treba lechenje inache moze da se desi da okasnimo sa tim i da lagano krenemo putem sa koga nema povratka...

 

Uglavnom V. se i dan danas nalazi u CZ-u gde lezi kaznu u toj tzv. "Zatvosrkoj ludnici". Svakih 5 godina skuplja se lekarski tim koji razmatra pojedinacne slucajeve pa i slucaj "Monstruma iz Nepricave", i odlucuje o tome dal je pacijent zalecen dovljno i da li vishe ne predstavlja pretnju po drushtvo da bi bio spreman za resocijalizaiju i povratak na slobodu. Ovo ZALECEN napominjem samo iz razloga jer kod dushevih bolesti nazalost nikad nema kompletnog ozdravljenja - bolest moze da se drzi pod kontrolom samo redovnim uzimanjem lekova i posecivanjem svog psihijatra, i u makar i malim odstupanjem od predvidjene terapije ponovo se ubrzo javljaju stari simptomi koji su opasni i po samog pacijenta a i po drushtvo.

 

czto6.jpg

 

Najverovatnije ce V. ostatak svog zivota provesti u onom kazamatu, u onoj "Prokletoj Avliji" koja se od miloshte u nashoj javnosti zove jos i "Centralni Zatvor", mada uvek postoji i shansa da ga puste svakih 5 godina a kolko sam ja saznao iz svog iskustva u razgovoruima sa njim on je danas sasvim OK, nikad covek ne bi reko da je uradio tako groznu stvar. Najnormalni decko od 31. godinu kada sam ga ja upoznao tamo 2004. samo eto malo neuobicajene pojave. Ja licno, poshto imam radnog iskustva sa takvim osobama osecam dozu empatije tj. saosecam sa njima tako da navijam da shto pre ozdrave kolko tolko da bi bili spremni za zivot na slobodi.

 

Znam da to mozda vama koji niste imali priliku da prichate ili se druzite sa tim nesretnim ljudima koji su pochinili najstrashnije zlochine sigurno zvuci suludo i bolesno sa moje strane ali poshto ih ja poznajem i licno ipak mi dajte to pravo da imam svoje neko privatno mishljenje. Verujte da je njima mnogo ali bash mnogo teshko jer mrtvi su u grobovima a oni svaki bogovetni dan po onoj ludari koja smrdi na shtalu (al bukvalno) prozivljavaju najvece uzase i placaju po meni sasvim dovojnu cenu za svoja zlodela i mislim da ih bas zato ne treba jos vise kaznjavati i svetiti im se. Dushevna bolest tog tipa kao shto je paranoidna shizfrenija npr. je najveca ultimativna kazna koja moze da zadesi bilo kog choveka VERUJTE MI NA RECH !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na sudjenju V. je kao nadprosecno inteligentna osoba uspeo navodno da prevari citav tim struchnjaka i da ih ubedi da pati od dushevne bolesti koja je poznatija kao "Multiple peronality disorder" ili "poremecaj vishestruke licnosti", a kod V. se iskazao tako da kad su ga veshtaci pitali zasto je pocinio tako brutalan zlocin odgovorio im je "nisam ja, to je VOB uradio".

 

TRIVIA 1 : Slucajnost ili ne ali bas u to neko doba ili malo ranije na televiziji je isla serija Twin Peaks gde su se svi vadili na zlog duha BOBa. :uhoh:

 

TRIVIA 2 : Jos jedna slucajnost : isto 90-ih na televiziji se pushtala najbolesnija reklama ikada sto se tiche ionako bolesnog RTS-a. Pogadjate zar ne : "Poshtovanje, VOBan" :confused:

 

E sad jbmliga, ko je ovde "lud" a ko je kome dohak'o i kako, to verovatno nikad necemo saznati...

 

 

P.S. "Slusajte druze, oce centrala jednom da pogresi..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Своју морбидну и бизарну опседнутост убицама, монструмима и наказама задржи за себе, не затрпавај собу својим настраним материјалом који је унесрећио велики број људи.

Јеси ли модератори изгубили и то мало укуса који су имали?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako tema nije prikadna za ovaj forum, tj. ako je isuvise eksplicitna slobodno je brisite ja se necu ljutiti, naviko sam na nerazumevanje gde god da odem, nikakav problem zaista. Ipak voleo bi da napomenem samo da mi nije ni u ludilu bio cilj da povredim necija krhka osecanja...eto samo toliko...hvala svima onima koji su chitali ovo do sad pa i onima koji nisu...nastavicu samo ukoliko mi moderatori to dozvole...

 

 

P.S. Gavrosauruse samo molim bez vredjanja, nisam ja opsednut nichim od navedenog nego jednostavno ti se lozis na te sa rogovima (kako god da im je ime) a meni je zanimljivije ovo npr. Ali uostalom video bih tebe kako bi reagovo da si ko ja lichno upoznao jednog takvog lika kao shto je VOB. Treba uvek stvari posmatrati iz vishe perspektiva pre donoshenja tako oshtrog suda...nije fer jbga...

Edited by Ed Gein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih...

Pazi, ako ja tolerishem tvoju "bolest" ne vidim zashto ti ne bi mogao da predjesh preko moje ?

Ono shto mi se ne svidja na ovom forumu, ono shto me ne zanima ja jednostavno ne chitam, ko tebe tera da chitash ovo ? ajde reci mi ? al iskreno...ko da ja stojim sa bichem i maltretiram ljude po forumu da chitaju ovo iako im ne prija ?!?!

 

I zapamti, nije sramota biti bolestan, sramota je ubiti, slagati, ukrasti, a ne biti "bolestan". Da je stvarno sramota biti bolestan pa ljudi bi se valjda radjali "zdravi" - zar ne ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako tema nije prikadna za ovaj forum, tj. ako je isuvise eksplicitna slobodno je brisite ja se necu ljutiti, naviko sam na nerazumevanje gde god da odem, nikakav problem zaista. Ipak voleo bi da napomenem samo da mi nije ni u ludilu bio cilj da povredim necija krhka osecanja...eto samo toliko...hvala svima onima koji su chitali ovo do sad pa i onima koji nisu...nastavicu samo ukoliko mi moderatori to dozvole...

P.S. Gavrosauruse samo molim bez vredjanja, nisam ja opsednut nichim od navedenog nego jednostavno ti se lozis na te sa rogovima (kako god da im je ime) a meni je zanimljivije ovo npr. Ali uostalom video bih tebe kako bi reagovo da si ko ja lichno upoznao jednog takvog lika kao shto je VOB. Treba uvek stvari posmatrati iz vishe perspektiva pre donoshenja tako oshtrog suda...nije fer jbga...

 

Ed Gein, samo pichi ti sa materijalom.Mogao bi da izbacis nesto o npr. Dzeku Trbosjeku, Dahmeru, Zodiaku.. eventualno i o grofici Bathory, ipak je pobila(uz pomoc sluzavki) oko 650 djevojaka. Fascinira ta njena zivotna prica, ambijent, okultni elementi price koji ukljucuju razne crnogmagijske rituale, orgije etc.

 

I sto se tice zatvaranja teme, nemas problema. Vazda ce se naci neko suvise nIJezan da izigrava savjest ovog foruma, ali takve dusebriznike ne treba uzimati za ozbiljno. Inace kad smo kod toga, mislim da niko normalan ne moze obozavati serijske ubice. Mene u svoj toj prici interesuje samo jedno - da saznam koji su njihovi pokretaci, sto se odvija u njihovoj glavi, zbog cega su nastali takvi i sl. Takodje me interesuje kako se objasnjava podatak da USA ima toliki broj serijskih ubica po glavi stanovnika - strasan podatak, negdje sam ga imao, ali zaboravio :) Posebno je strasan bio kad se uporedi sa najblizim pratiocima..

 

Eto toliko, samo ti ostavljaj materijal na ovoj i ostalim temama (npr. na filmovima bi mogao da preporucis neki dobar horror/triler na snuff temu, 8mm sam gledao a izuzetno mi se dopao i spanski film Thesis) I jedno za kraj - uzmimo da je prica iz nepricave istinita. Interesuje me da li je ona VHS kaseta na neki nacin dospijela kod tebe :D ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo, hvala na iskrenoj podrshci...mnogo mi znaci to... :wink2:

Bice svega samo nece biti Trboseka i Zodijaka jer mi nisu interesantni zato shto nikad nisu navatani, mozda ti to chudno zvuchi ali mene kod tih likova zanima njihova lichnost i porivi zashto chine to shto chine, a kad nemas chovekla sa imenom i prezimenom, i znas mu celu biografiju onda mi nije zanimljivo za proucavanje...

Al eto mogo bi neko drugi npr. da obradi te teme, vish kolko je ljudi na forumu, nije moguce da bas nikog to ne zanima, a ja bi se ipak zadrzo na ovim mojim navatanim i tako tome... B)

 

a Prica iz Nepricave je skroz isrtinita znaci nista nije izmisljeno , lika sam upozno i uzivo u zatvoprskoj bolnici tako da odavno znam tu pricu, a i ima jos ovde ljudi na forumu koji mogu to da potvrde ali samo ako oni to budu hteli, (keep it low profile), i naravno samo bez pravih imena i lokacija...

 

A za kasetu, ja kolko sam skonto to je murija nasla i unistila ili tako nesto jer i sam znas sta bi se dogodilo da je to slucajno palo u ruke medija...ZLO znachi !!! :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MORBID GOD - Evo informacija koje su te zanimale...

 

 

Serijske ubice : zashto, kako i koliko ?

 

 

“Mi serijske ubice smo vashi sinovi, mi smo vashi muzevi, mi smo svuda oko vas”

 

Ted Bundy

 

 

bundyted320x240zc1.th.jpg

 

Preko 80% serijskih ubica su mushkarci bele puti, uglavnom iz nizeg srednjeg staleza. Ovi ljudi su uglavnom inteligentni ali ipak imaju probleme sa koncentracijom. Vecina je prozivela vrlo teshko i traumatichno detinjstvo. Chesto su bivali zlostavljani psihichki, fizichki ili seksualno. Tipichno oni su odgajani u nestabilnim porodicama, sa kriminalnom, psihijatrijskom i alkoholicharskom proshloshcu. Odrastajuci u takvim porodicama ta deca su imala teznju da shto vishe vremena provode sama sa sobom. I kao rezultat toga mnogi su se bavili zlostavljanjem zivotinja josh u ranom detinjstvu.

Ponekad gde nije bilo ekstremnih oblika fizichkog zlostavljanja uvek je bilo nekog vida emocionalnog ili psihichkog zlostavljanja tako da su oni vec od malih nogu uspostavljali u svojim glavama jaku vezu izmedju bola i zadovoljstva.

Npr. John Wayne Gacy je imao oca alkoholichara koji ga je samo ponekad tukao, ali otac je zato jako chesto vredjao dete praktichno eliminishuci njegovo samopouzdanje shto je vodilo ka kasnijim problemima sa njegovom mushkoshcu.

 

 

gacy190tr6.jpg

 

 

Kao odrastao chovek John je pocheo da siluje i ubija, opushteno zakopavajuci 29 tela u podrumu ispod svoje kuce. Poshto je Gacy bio jako popularan u svom okruzenju njegove komshije nisu mogle da poveruju da je John bio sposoban za takva zverstva.

Vecina osoba koje su patile kao deca na ovaj ili onaj nachin su prerasla to i postali normalna civilizovana ljudska bica ali serijske ubice koje su patile kao deca ponavljaju iste greshke tokom celog svog zivota. Oni ne mogu da naprave taj prelaz iz adolescencije u odraslo doba, oni imaju velike poteshkoce pri prelasku u srednje godine i tachno u vreme kada osecaju da treba da postignu vrhunac uspeha u svojim zivotima oni shvataju da im se zivot kotrlja nadole i to jako, jako brzo. Oni zele da se osecaju vaznim, oni zele da se osecaju specijanim, oni zude za osecanjem dominacije i kontrole ali to jednostavno ne mogu postici na bilo koji “normalan” nachin i zato ubijaju, muche, sodomiziraju i komadaju tela i to im prichinjava da se osecaju dobro u vezi sebe.

 

Ted Bundy je odrastao u siromashtvu, nikad nije saznao ko mu je otac, imao je dobre ocene u shkoli ali malo tezak temperament. Sa 16 godina postao je voajer opsednut masturbacijom. I ko bi rekao da ce takav Bundy postati serijski ubica a ipak se na kraju ispostavilo da je ubio mnogo zena.

 

Mnogi ljudi kada razmishljaju o serijskim ubicama zamishljaju nekog ludaka staklenog pogleda, jednom rechju chudovishte, nekog ko se ponasha tako, nekog ko i izgleda tako. Pa ipak tipichni serijski ubica je mozda i previshe obichan : to je mushkarac bele puti, srednjih godina, chovek koji ima neutoljivu zedj za moci, kontrolom i dominacijom. I on ubija ne zbog para ili osvete nego zato shto se zbog toga oseca dobro, zato shto uziva u tome, zato shto mu je zabavno. On voli napetost, uzbudjenje, i tu satisfakciju koju dobija istiskivanjem poslednjeg daha zivota iz tela svoje umiruce zrtve. On uziva u patnji svoje zrtve koja umire, i trudi se da ona bude shto sporija i bolnija. To mu daje osecaj superiornosti u odnosu na zrtvu koja je ovde u skroz inferiornom polozaju.

Gacy je sebi napravio masku, fasadu poshtovanja od strane drugih ljudi, on je uspeshan u biznisu, ima zenu i 6-oro dece. I ta maska je bila skroz uspeshna u skrivanju njegovih tragova mnogo, mnogo godina. Uzivao je da se maskira u klovna i da zabavlja decu. Kasnije je tvrdio da klovnovi mora da mogu da se izvuku nekaznjeno za ubistvo. U jednom trenutku zena ga je napustila , biznis je pocheo da propada i Gacy je uhvacen, uhapshen, osudjen i posle tri zalbe na presudu Gacy je i pogubljen.

 

Sa 5 % svetske populacije SAD proizvodi vishe serijskih ubica nego ceo ostatak sveta, znachi oko 76 % ukupnog broja serijskih ubica na planeti Zemlji. Evropa je na drugom mestu sa 17 %. Engleska predvodi evropske zemlje sa 28% pracena Nemachkom sa 27% . Kalifornija ima najveci broj ubistava pochinjenih od strane serijskih ubica u SAD dok je New York, Texas i Illinois prate jako blizu. Drzava Mejn ima nanizi broj ubistava. Kako statistika pokazuje 65% zrtava serijskih ubica su zene.

 

Ubica zena, sa svojom krvozednoshcu i temperamentom izvan svake kontrole, sa svojih 42 godine Bundy je ubio otprilike 36 mladih zena. A niko ne zna sa sigurnoshcu tachno koliko ih je zapravo ubio. Jednom ga je jedan policajac u shoku pitao kako jedan chovek moze sam da ubije 36 zena a Bundy je podigao glavu i rekao dodaj jednu cifru na to i imacesh tachan broj.

 

Uglavnom na godishnjem planu ima oko 200 zrtava serijskih ubica. I taj broj iako mozda stvarno veliki ne moze nikako da se poredi sa 18.000 “obichnih” ubistava u SAD. Ali problem Sjedinjenih drzava nisu serijska ubistva, pravi problem je nasilje u kuci, ubistva na radnom mestu, problem je kada dva choveka udju u bar i jedan izvadi pishtolj i ubije drugog. Al' opet na drugu stranu problem je shto serijska ubistva iza sebe ostavljaju mnogo mrtvih. Znachi mi ovde govorimo o vrlo maloj skupini momaka koji iza sebe ostavljaju i previshe shtete. Svejedno je dal’ ubiju 5 ili 10 pa chak mozda i 20 ili vishe. Neki od njih su ubili chak i stotine. Upravo ta chinjenica je sasvim dovoljno da prestrashi i shokira veliku vecinu ljudi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...