Jump to content

Dokumentarci


Ed Gein

Recommended Posts

Beatiful Losers (2008)

 

Beautiful_Losers_Poster.jpg

 

This documentary follows the lives and careers of a collective group of Do-it-yourself artists and designers who inadvertently affected the art world.

 

IMDB

 

U ovom filmu je prikazano 11 ljudi, "umetnika", koji su od svojih mladih blejackih dana kao ekipica, pokazali svoj interes prema grafitima, muzici, fotografiji i filmovima. Sve to radeci iz ljudbavi, polako ulazeci u neke sitne galerije, pa sve do sticanja svetske slave i "komercijalizacije" njihovih dela, sve je to prelepo zapakovano u ovih 1 i po vremena.

 

Jako je zanimljivo videti slike i arhivske snimke iz njihovih pocetaka kada su svi bili klinci (cudaci, streberi, punkeri) i vidite kako "umetnici" mogu i sami da postanu samo zato sto ih nesto zainteresuje i krenu da se bave necim, a da ne moraju da se skoluju.

 

Ujedno mozete videti njihove licnosti i poglede na umetnost (koji su zaista zanimljivi, a i kanda iskreniji ili barem meni tako deluju), uz dosta prelepih crteza, fotografija, kratkih filmova i jos mnostvo zanimljivih stvari...

 

Moram da priznam da od tih 11 umetnika, za samo dvojicu sam cuo Harmony Korine (gledao mu filmove) i Ed Templeton. (gledao njegove fotografije)

 

Najmomemant u dokumentarcu: Harmony ocigledno na necemu i pomalo ugojen (verovatno od kokanidje) pokazuje parkic koji je uradjen u nekom mural zmaj stilu, u kome je on i jos jedan njegov ortak probisvet blejao, sve dok mu nisu odrubili glavu i postavili je na sredinu parka! Jos je bolja prijava kada Harmony kaze to maloj decici sto se tu igra, a ona pobegnu vristeci. Okultno!

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mind of a Murderer (2002)

 

Evo konačno nešto za moju dušu. BBC-jev serijal od tri epizode koji se poglavito bavi pokušajima da se odgovori na pitanje zašto ubice ubijaju. I što reče jedan čika na početku, ne ubija oružije ljude (no srce u junaka), nego mozak ubice. Prva epizoda se bavi mentalno obolelim ljudima koji su npr. pod psihotičnim napadom i halucinacijama koje ga prate ubili svoju najbliže i slično. Onda je tu jedan drugi lik, koji je još ko klinac skroz hladnokrvno ubio dvoje male dece, proglašen je za psihopatu i nije poslan u zatvor nego u bolnicu za criminally insane. I tu se onda objašnjava razlika između psihotičnih ubica i psihopata, jer to nikako nije isto, psihopate nemaju halucinacije i paranoje, oni samo nemaju osećanja kao drugi ljudi, dakle ne osećaju strah, samilost, itd. al' već sam dosta pisao o tome na temi o psihopatiji.

 

Druga epizoda odgovara na pitanje da li zlostavljanje (fizičko, psihičko, seksualno) u ranom detinjstvu i povrede frontal lobe-a, a ja to zovem i čeoni režanj mada verovatno grešim, ali kontam da možemo da se razumemo na koji deo mozga mislim, dakle čeoni deo, prednji deo, dakle dal' te povrede mogu da utiču na to da čovek postane agresivniji, pa i da ubije, jer dokazano je da su velika većina ubica koji su izvršili najbrutalnija i najmonstruoznija ubistva imali teške povrede tog dela mozga, a neki su čak imali i tumore na tom mestu. A pokazalo se i da taj deo mozga utiče na kontrolu agresije, znači ono kad ti sve dozlogrdi i kad skroz popizdiš da li ćeš krenuti u obračun ili ćeš se suzdržati. E to neki ljudi mogu a neki jednostavno ne mogu, i kad ih neko isprovocira oni samo planu. To se u narodu zove i "kratak fitilj", a zapravo koren toga je u povredi mozga, svidelo se to nekom ili ne.

 

Treća epizoda govori o tome zašto muškarci ubijaju mnogo češće nego žene, i tu se pokazalo da testosteron igra jako bitnu ulogu, što je veći nivo testosteron to su veće šanse da dođe do nasilja u porodici pa i ubistva. Naravno ne kumuje tu samo testosteron nego i serotonin, jer se pokazalo da je kod velikog broja ubica nivo serotonina izuzetno nizak and so on. Uglavnom, ako ste voleli Discovery-ev Most Evil serijal ovo će vam se provereno svideti, taman koliko i meni. (3 x 55 min)

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/01/mind-of-murderer-2002.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fala brte moj na podrsci. :pivopije:

 

 

In Search of Dracula (1975)

 

insearch.jpg

 

U potrazi za Drakulom je old school dokumentarac gde autor istražuje fenomen vampirizma i ko i šta se sve krije iza priče o Drakuli. Od romana Brama Stokera, čija je priča meni iskreno smešna i jadna, preko Transilvanije i rumunskog folklora, sujeverja koje podgreva ondašnja pravoslavna crkva, sve do jedinog pravog Drakule, istorijske ličnosti, Vlada Cepeša, inače čoveka koga ja izuzetno cenim jer je bukvalno uveo neke kodekse, koje čak ni današnji visoko kotirani kriminalci i mafijaši ne mogu da isprate, npr. ona fora sa zlatnim peharom, pa onda onaj incident sa nalaženjem ukradenih zlatnika, pa turski turbani, i još trista čuda koje Cepeša postavljaju na sam izvor organizovanog kriminala, a može se reći da ga je upravo on lično i izmislio. Dakle za Vlada se može reći da je bio ORIGINAL OUTLAW da ne kažem G. I naravno, ubijao je Turke na najsurovije moguće načine, ali bogme i svoj narod, i to pošteno, svakom po zasluzi. Postoji i priča da se čak i naš Kraljević Marko, kao turski vazal, borio protiv Cepeša, ali to nije tačno jer se Cepeš rodio mnogo posle Markove smrti.

 

Da ne otkrivam baš sve za one koji ne znaju celu priču, uglavnom meni je ovde priča o Vlad The Impaleru najjača, i mogu otvoreno da kažem da se ovaj dokumentarac najozbiljnije pozabavio okultnom pričom o Nabijaču (no homo), jer zaista sve sam ih fanatično pogledao, i ako ćemo realno još nije ni urađen onaj pravi, jer ipak ovo je delo iz '75, a danas bi već mogao da se snimi realan biografski film o Drakuli, pa i dokumentarac. Doduše postoji jedan igrani, Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) ali je slabašan, jebeš ti to kad je Banović Strahinja za njega zakon sa sve onim nabijanjem Radeta Šerbedžije na kolac. Legendarna scena, zar ne, čini mi se čak da niko drugi nikad nije ni pokušao da snimi takvo nešto, doduše evo Kusturica se sprema da snimi Na Drini Ćuprija, pa ako tu omaši nabijanje na kolac to mu neće na dobro izaći, jer Ivo Andrić je i uzeo Nobela upravo zbog tog nabijanja koje mi evo i dan danas odzvanja u ušima iako sam ga poslednji put čit'o ('odo) u srednjoj školi. Inače, ne znam dal' je svima poznato, ali Vlad je dobio ime po svom ocu koji se zvao Vlad Drakul, pa mu je onda samo dodato to A, pa je tako postao VLAD DRAKULA, a to vam je ko kod nas kad se na imena predaka dodavalo ono IĆ, pa bi u ovom slučaju bio Drakulić.

 

Što se tiče dokumentaraca siguran sam da ste zaboli bar 2 na TV-u i provereno ste izvalili i sami da je to uvek nešto bombastično i zbrzano, uostalom sigurno ste čuli da postoji onaj kao malo ozbiljniji dokumenatarac "Most Evil Men in History - Vlad The Impaler", a ja ga ipak sve do danas nisam postavio na blog, iako sam, ko što rekoh, baš veliki fan lika i dela ove neprevaziđene face, i za mene definitivno heroja. Eh, da je Srbija imala tako neku veličinu kao što bejaše Cepeš, mi bi bre od toga čudo napravili, a prijateljski narod Rumunije izgleda baš i ne zna da iskoristi to istorijsko blago na pravi način, al' siguran sam da će to biti uskoro ispravljeno, da će se konačno bataliti duvanja lepka i prionuti na pravi posao, da Impaler konačno dobije svoje zasluženo mesto kao najbolji rumunski brend, i kao veliki čovek i vojskovođa, koji je posle poraza srpske vojske na Kosovu Polju ostao jedini da brani ove prostore od najezde Osmanlija.

 

Inače kroz ovaj film nas vodi Christopher Lee, glumac koji je i sam igrao Drakulu u par filmova, pa tako od njega saznajemo kako se legenda o vampirima dalje raspredala, preko knjiga pa sve do nemih filmova i kasnije uz legendarnog Lugošija do najšireg, svetskog auditorijuma. Pored toga opisane su sve moguće vrste zaštite od vampira, pa čak ima i ona fora iz Kadijevićeve Leptirice, kad pomoću konja traže grob vampira da bi ga proboli kocem, mada to je ovde malo izmenjena varijanta jer naši i rumunski vampiri nisu iz istog klana. Uostalom setimo se, prvi dokumentovani vampir je bio upravo Srbin, i to neki seljak, čini mi se da se zvao Nikola. I da bre, poseban detalj ovde su real life vampiri, tj. serijske ubice koje su pile krv svojih žrtava. Dakle, pogledajte ovaj dokumentarac, ne može da škodi, a ja garantujem svojim đonom da je bolji od svih ovih najnovijih instant TV sranja. (81 min)

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/01/in-search-of-dracula-1975.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

dakle jedan od najboljih dokumentarnih serijala koje sam u zivotu gledao..bicete iznenadjeni nekim naucnim cinjenicama..

 

ko ne pogleda ovo,celava mu keva..

 

 

 

howartmaetheworld3dlrgqp2.gif

 

Programme One - More Human Than Human...

One image dominates our contemporary world above all others: the human body. How Art Made the World travels from the modern world of advertising to the temples of classical Greece and the tombs of ancient Egypt to solve the mystery of why humans surround themselves with images of the body that are so unrealistic.

 

http://rapidshare.com/files/25739156/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part1.rar

http://rapidshare.com/files/25739303/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part2.rar

http://rapidshare.com/files/25739550/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part3.rar

http://rapidshare.com/files/25740187/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part4.rar

http://rapidshare.com/files/25740191/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part5.rar

http://rapidshare.com/files/25740806/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part6.rar

http://rapidshare.com/files/25740830/BBC.How.Art.Made.the.World.1of5.More.Human.Than.Human.part7.rar

 

Programme Two - The Day Pictures Were Born

The discovery of prehistoric cave paintings in the last century led to the shocking realisation that humans have been creating art for over 30,000 years. Episode two reveals how the very first pictures ever made were created, and how images may have triggered the greatest change in human history.

 

 

http://rapidshare.com/files/25846312/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part1.rar

http://rapidshare.com/files/25846375/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part2.rar

http://rapidshare.com/files/25846626/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part3.rar

http://rapidshare.com/files/25846656/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part4.rar

http://rapidshare.com/files/25847465/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part5.rar

http://rapidshare.com/files/25847488/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part6.rar

http://rapidshare.com/files/25847766/BBC.How.Art.Made.the.World.2of5.The.Day.Pictures.Were.Born.part7.rar

Programme Three - The Art of Persuasion

The visual devices used by Tony Blair and George Bush to get themselves elected and maintain power, come not from modern times, but a world that is thousands of years old. How Art Made the World ventures back to the creation of Stonehenge and the reign of Alexander the Great to reveal how imagery became an indispensable weapon in every leader\'s political armoury.

 

http://rapidshare.com/files/24609029/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part1.rar

http://rapidshare.com/files/24609043/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part2.rar

http://rapidshare.com/files/24609465/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part3.rar

http://rapidshare.com/files/24609485/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part4.rar

http://rapidshare.com/files/24609639/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part5.rar

http://rapidshare.com/files/24609660/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part6.rar

http://rapidshare.com/files/24609856/BBC.How.Art.Made.the.World.3of5.The.Art.of.Persuasion.part7.rar

 

Programme Four - Once Upon a Time

Each year over seven billion people across the world are drawn to see the latest feature films in the cinema. This episode reveals how the most powerful storytelling medium ever created exploits visual techniques invented by artists in the ancient world.

 

http://rapidshare.com/files/25919568/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part1.rar

http://rapidshare.com/files/25919824/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part2.rar

http://rapidshare.com/files/25919977/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part3.rar

http://rapidshare.com/files/25920149/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part4.rar

http://rapidshare.com/files/25920383/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part5.rar

http://rapidshare.com/files/25920606/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part6.rar

http://rapidshare.com/files/25920926/BBC.How.Art.Made.the.World.4of5.Once.Upon.A.Time.part7.rar

Programme Five - To Death and Back

Today in the 21st Century people see fewer real dead bodies than at any time in history. Yet in the modern world we seem almost obsessed with images of death. In an investigation encompassing ancient Jericho, Aztec America, and classical Italy, How Art Made the World discovers what it is that has compelled human beings to surround themselves with images of death for thousands of years.

 

 

http://rapidshare.com/files/26228913/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part1.rar

http://rapidshare.com/files/26229107/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part2.rar

http://rapidshare.com/files/26229208/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part3.rar

http://rapidshare.com/files/26229358/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part4.rar

http://rapidshare.com/files/26229437/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part5.rar

http://rapidshare.com/files/26229573/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part6.rar

http://rapidshare.com/files/26229749/BBC.How.Art.Made.the.World.5of5.To.Death.and.Back.part7.rar

 

 

i engleski titlovi,ako nekome treba

 

http://www.gigasize.com/get.php/1186258/BBC.How.Art.Made.the.World.ENG.SUBS.rar

 

 

 

malo sire informacije

 

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pbs.org%2Fhowartmadetheworld%2F&rct=j&q=how+art+made+the+world&ei=MzpYS4WEI-TLjAeZ_JjQBA&usg=AFQjCNHv9G5wBaGesIbQcNpGuQ_tGQoc4Q

Edited by april ethereal

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Confessions of Robert Crumb (1987)

 

crumb.jpg

 

Ovo sam baš dugo potraživao i trebovao, jer je ovaj rad Crumb lično i napisao i režiro, znači to mu dođe ko neka dokumentarna autobiografija. Za razliku od genijalnog dokumentarca Crumb (1994) kultnog reditelja Terija Zwigoffa (koji se naravno nalazi u mojih TOP 35 DOCS) ovde je priča fokusirana samo na Roberta, pa tako nećete videti najveću facu, njegovog burazera Čarlija, pa ni kevu, samo je suprugu pustio u svoj film i to u kontekstu autora jer zajedno crtaju jedan strip. Uvek kad se pomene Crumb tu je i priča o seksualnim frustracijama koja zauzima zavidan prostor i u njegovim stripovima, dakle Crumb je realni seksualni manijak, mada tako i izgleda kad bi ga sreli negde, ko malo mršavija verzija Gerija Ridžveja aka Green River Killera, mada meni je ujedno i jako drag jer me podseća likom i stasom na mog pokojnog deda Đaju.

 

Pored standardne priče o rodonačelniku andergraund stripa, ovde ćete čuti i o njegovoj naklonjenosti ka Janis Joplin, kako mu je LSD '65 totalno promenio percepciju pa samim time i život, o tome kako mu se nije svidela animirana adaptacija njegovog najuspešnijeg stripa Fritz the Cat, pa onda kako izgleda njegov idealan tip žene, kako se jako mlad oženio pa ubrzo uteko iz braka, i još mnogo toga. I Crumb je upravo jedinstven po tome što je sve što mu se dešavalo u realnom životu pretakao u strip, ko kad neko svaki dan vodi dnevnik, samo u ovom slučaju crtanu verziju.

 

Moj omiljeni lik je naravno Mr. Natural, obožavam ga, voleo bi da mi bude lični guru, a inače, svojevremeno sam baš iščitavao to malo Crumbovih stripova što je prevedeno na srpski, i vaistinu je gre'ota što toga nije bilo više. Uglavnom, nema šanse a da vam se ne svidi kako ova faca crta, jer to je jednostavno zarazno, i siguran sam da ćete zavoleti Crumba ako već niste, mada meni se mnogo više svidela njegova žena, i kao strip crtač a i ovako, jer ona je od onih žena stubova porodice, pored kojih muškarci mogu u potpunosti da se opuste. Vaistinu awesome. Oću taku ženu! (55 min)

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/01/confessions-of-robert-crumb-1987.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

This Is the Zodiac Speaking (2007)

 

zodiac.jpg

 

Konačno, evo serial killer dokumentarca koji je sustigao Alberta Fisha, i opušteno mogu da kažem da je jače pokrio priču o Zodijaku čak i od Finčera, mada po imdb-u vidim da su zajedno radili na istraživanju slučaja. Doduše, ovo je po formi više CRIME dokumentarac nego serial killer, jer obrađene su priče vezane za svaki napad ponaosob sa policijske tačke gledišta, i više ima triler elemenata nego onih šokantnih, i ono što je najbitnije, što me posebno obradovalo, ovo nikako nije instant TV dokumentarac.

 

Vaspostavljeni su nikad ranije prezentovani dokazi, a o slučaju svedoče pubovi koji su tada prvi stigli na lice mesta, zatim oni koji su radili na slučaju godinama, pa onda srećom preživele žrtve koje otvoreno pričaju o svojim brutalnim susretima sa ubicom, mesta zločina su takođe full rekonstruisana, a posebno ono na obali jezera kad se Zodijak pojavio maskiran i ostavio notorious poruku na vratima kola.

 

Priča je veoma zarazna i napeta, a čak ima i jezovitih momenata što inače i nije svojstveno ovakvim dokumentarcima, ali reditelj je nekako uspeo da stvori takvu atmosferu u filmu da se čovek totalno posveti gledanju, dakle atmosfera ko u najboljem trileru sa zatamnjenjima koje je koristio i Borowski u Fishu. Najiskrenije preporučujem svima ovaj masterpis, a posebno onima koji vole trilere, jer ovo je neosporno jedan od najjačih real life trilera, odma' posle The Staircase i Paradise Losta. I ono što je još jako je da su postavili hardkodovan engleski subtitl, što u mnogome olakšava praćenje radnje. I moram još da naglasim da je ovo ripovano sa DVD seta koji sadrži dva dokumentarca, ovaj i His Name Was Arthur Leigh Allen (2007) od istog reditelja, a koji govori o glavnom osumnjičenom u ovom slučaju, i koji ću postaviti ovih dana. Znači stay tuned, i obavezno pogledajte ovo. (102 min)

 

http://www.imdb.com/title/tt1560206/

 

David Prior’s documentary This Is The Zodiac Speaking is a chilling look at actual case files, morgue photos, crime scenes, news footage and actual evidence. Not only does it showcase the facts but the actual (still living) detectives, officers, phone operators and surviving victims are interviewed and their stories are told directly to the camera. This isn’t a casual, slightly angled interview. These people talk directly to you about the events that changed their lives.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/01/this-is-zodiac-speaking-2007.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slobodna zona u REX-u

Četvrtak 28. januar 2010, 20:00

Jevrejska 16. Kulturni Centar REX

 

GONZO: ŽIVOT I DELO DR HANTERA TOMPSONA

 

Režija: Aleks Gibni / 120 min, SAD, 2008.

 

Gonzo Život i Delo Dr Hantera Tompsona je filmovana biografija jednog od tvoraca Gonzo novinarstva i najboljeg strip pisca XX veka.

Narator priče, Džoni Dep, vodi nas kroz buran život najkontraverznijeg frilensera, izumitelja fraze ''strah i prezir''.

Film je impresionistički portret ovog ekstremnog liberala i kritičara društva koji je promenio način razmišljanja amerikanaca o njima samima. Kroz njegov lik u filmu su prikazane turbulencije koje je američko društvo prošlo u drugoj polovini prošlog veka.

 

Festivali: Nominacija za veliku nagradu žirija, filmski festival Sandens, 2008.

 

CPH:DOX, Međunarodni festival dokumentarnog filma Kopenhagen 2008.

 

Filmski festival u Minhenu 2008.

 

Cena ulaznice je 100 din. Prodaja karata u REXu od ponedeljka 25. januara, radnim danom od 10:00 do 16:00, a na dan projekcije od 10:00 do 20:00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radomir Mihailović Točak - Pokretna prošlost (2009)

 

pokretnaproslostepizoda.jpg

 

Prejak RTS dokumentarac o Točku. Naravno SMAK u prvom planu, Bluz u Parku, Šumadijski Bluz, Ulazak u Harem, Satelit, itd.etc. 6 epizoda od po pola sata. Neizmerno hvala raikkonenu koji se iscimao da ovo snimi sa TV-a i sredi, zaista je vredelo, jer poodavno nisam ovoliko uživao gledajući i SLUŠAJUĆI neki dokumentarac. Ukoliko bude problema sa otpakivanjem 4. epizode uključite opciju 'keep broken files' u WINRAR-u. (6 x 30 min)

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/01/radomir-mihailovic-tocak-pokretna.html

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.vbs.tv/watch/the-vice-guide-to-travel/the-vice-guide-to-liberia-1-of-8

 

Welcome to The Vice Guide to Liberia. In this eight-part series, VBS travels to West Africa to rummage through the messy remains of a country ravaged by 14 years of civil war. Despite the United Nation’s eventual intervention, most of Liberia’s young people continue to live in abject poverty, surrounded by filth, drug addiction, and teenage prostitution. The former child soldiers who were forced into war have been left to fend for themselves, the murderous warlords who once led them in cannibalistic rampages have taken up as so-called community leaders, and new militias are lying in wait for the opportunity to reclaim their country from a government they rightly mistrust. America’s one and only foray into African colonialism is keeping a very uneasy peace indeed. In Part 1, Vice’s own Shane Smith provides a brief history lesson and some essential context for understanding what caused Liberia’s civil war and how things got so bad. Liberia was originally planned and founded as a homeland for former slaves back in 1821. But fast forward a bunch of years and a military coup and you find the First Liberian Civil War in 1989: yet another third-world regime change in which the US-backed opposition, led by Charles Taylor, overthrows a government unfriendly to US interests. Once in power, Taylor’s corrupt, dysfunctional government quickly finds itself under attack by local warlords, leading to the Second Liberian Civil War ten years later. From there things go from bad to total shit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Cannibal that Walked Free (2007)

 

cann.jpg

 

Issei Sagawa, ubica, kanibal, nekrofil i uz sve to Japanac, dakle, ispunio je sve uslove da se pojavi na ovom blogu. 1981. godine, u Parizu, ubio je i pojeo koleginicu sa studija, 25-ogodišnju Renee Hartevelt. Njegova opsesija visokim belim ženama je eskalirala u tom smeru da je pored zaljubljenosti imao želju i da gricne koji komad ženske ljudetine. Naravno nije mu promakao ni taj značajan detalj, da bi pre toga mogao malo i da poopšti sa truplom. Nakon toga proveo je jedno 2 dana sa svojom mrtvom dragom, radeći najrazličitije stvari, a šta je tačno radio to je prepušteno u ovom dokumentarcu našoj oboleloj mašti. Ceo proces je uredno fotografisao.

 

Ostataka tj. ljudovače, nejestivog mesa i sala, je morao da se oslobodi, ali kao neiskusnog u tom najbitnijem delu posla (body removal business) vrlo brzo su ga navatali. Ono što je najzanimljivije ovde, a što naslov nagoveštava, je da je on posle samo godinu dana već bio na slobodi. Kako je to odradio, to pogledate u dokumentarcu, a ako ne budete zadovoljni, tj. ako vaša bizarna radoznalost ne bude namirena, tu je odličan tekst na engleskom, by Katherine Ramsland. Ukoliko i dalje žeđ za novim saznanjima, za novim vidicima i horizontima, ne bude utoljena, ukucajte na google image pretraživaču 'Issei Sagawa' jer ja to ovde zaista ne smem da postavim, obrisali bi mi administratori blogspota, a ima i maloletnika koji ovo čitaju, dakle par neverovatnih fotki, i zaista nisam očekivao da ću na takvo nešto naleteti, jer pre jedno godinu dana kad sam kopao toga nije bilo, il' sam omašio. (46 min)

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/02/cannibal-that-walked-free-2007.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

pwdnoise.jpg

 

People Who Do Noise is a film about the experimental music of Portland, Oregon. Extensive interviews and intimate performance footage provide an intense portrait of the motivations, emotions, and ideas

that go into this uncompromising, sometimes brutal musical form. Unwavering in its focus, the film brings to light an art form unfathomable to many, with only the words of the musicians themselves providing

any explanation for the pulsating sonic chaos they create.

 

The film takes a very personal approach, capturing the musicians working alone with no interference from a live audience. What often took place in crowded basements or dark smoky venues was stripped bare

for the cameras, providing an unprecedented glimpse of the many different instruments and methods used.

 

Covering a wide range of artists and styles, the film features everything from the absurdist free-improvisations of genre-pioneers Smegma, to the harsh-noise assaults of Oscillating Innards and everything in between.

Many of the artists in the film, such as Yellow Swans and Daniel Menche, have performed and sold records all over the world. In spite of such successes, noise music remains one of the least understood and most inaccessible of genres.

 

With an unflinching cinematic style, the film defies any trend-setting or commercial representation, opting instead for a stark portrayal of a musical underground at its most genuine and vital. For the subjects of the film, noise music is a way of life;

a life in opposition to the tidy, orderly, and vacuous pop-culture experience.

 

Mediafire  Sajt

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm, koliko ja znam slabo ih nesto ima, ovaj Death Metal: A Documetary je postovan ovde na forumu, ali se neki baja pravio pametan

 

pa nam je prepricavao na ruskom to sto ovi likovi govore  :no: a ima i ovaj stariji koji bi se mogao svrstati u tu kategoriju, ima na youtube-u

 

komplet 666 At Calling Death

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, da, kontam, 'oces da kazes da je dabovan na Ruski, smor jbga. Probacu da ga nadjem u originalu. A ovaj 666 At Calling Death sam skino pre neki dan, jako los snimak a i prekratak film. Znaci nema nikakav dokumentarac koji bi se bavio Morbid Angelom, Obituary, Deicide i tako tim bendovima sa pocetka 90-ih ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko ja znam nema a dosta pratim te stvari oko death metala. Steta, ako neko zasluzuje ozbiljnu pricu to su upravo ti bendovi.

Cudno mi je sto nije napravljen neki ozbiljniji film s obzirom na popularnost tih i jos nekih bendova 90-ih, a i danas, ti likovi bi imali mnogo toga da kazu.

 

Gledao sam Cannibal Corpse - Centuries of Torment: The First 20 Years DVD 1: Cannibal Corpse History, fino odradjena prica, od samih pocetaka, sceni u

Buffalo-u pa dalje kako su se probijali do naravno trenutka kad postaju jedan od najboljih dm bendova, (naravno nije zaobidjen deo sa snimanja Ace Venture)

ne znam kako stojis sa njima ali eto nesto priblizno nekom death metal dokumentarcu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno, nisam imao prilike da gledam neki dokumentarac od death metalu. Uglavnom je aktuelan black metal, po 100x zvakaju istu pricu, samo sa drugacijim akterima koji bi malo da se upisu na konto price 'paljenja hramova, ubijanja, satanizma isl. underground zajebancija iz ranih 90tih'. Ima sad ovaj novi dokumentarac o black metalu, jel izaslo sranje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nisi bas fan mozda ce te i smoriti, prica o bendu do u sitna crevca, ali eto moze biti ok u tom smislu sto su medju prvima progurali tu gore tematiku

pa se moze videti kako je doslo do toga, reakcije ljudi...ja sam Cannibal Corpse fanatik pa mi je super, no nebitno, evo linkova (mediafire) i teaser sa youtube-a pa vidi.

 

teaser linkovi

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...