Jump to content

Dokumentarci


Ed Gein

Recommended Posts

Paradise Lost 3: Purgatory - Coming Soon !

 

%2540mx_600.jpg

"A further investigation into the arrest of three teenagers who were wrongfully convicted of killing three young boys in Arkansas and spent nearly 20 years in prison before being released because DNA evidence proved their innocence."

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/12/paradise-lost-3-purgatory-coming-soon.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Unisonu (1994-1999) - deo prvi

 

Znam, reći ćete, opet ova budala o Unisonu, alo bre rođo to se desilo pre 12 godina, pređi jednostavno preko toga, ko ih bre jebe i slično, ali nažalost, ja kao borderlajner, a bogme i kao čovek, jednostavno ne mogu da pređem preko toga i zaboravim, a kamoli oprostim, dakle nema šanse, i odgovorno tvrdim da su mi prvi dan u zatvoru i to izbacivanje iz ROĐENOG benda ubedljivo najgori dani u mom patetičnom životu, ili barem u onom što je preostalo od njega. Sećam se da je moja keva plakala tog dana jer je znala koliko mi cela ta priča znači, i koliko ću se sjebati. Eh, da je samo znala koliko je bila u pravu. Inače, čisto informativno, meni je Unison bukvalno bio sve u životu tih par godina, jer za razliku od ostalih članova benda ja nisam pohađao fakultet, nisam šljakao, bavio sam se isključivo i samo muzikom, i potajno se nadao ex-YU turneji koja je bila i te kako izgledna tih godina...

 

No pođimo otpočetka, da bi manje upućeni čitaoci shvatili šta se zapravo desilo. Naime, Unison smo osnovali Stole, Spale i ja kod mene gajbi, na Vidikovcu, leta '94 i odmah mu nadenuli ime. Pošto nismo imali basistu ja sam se dosetio mog jarana Vuka iz IV BGD Gimnazije, te smo ga na nekom petku u KST-u startovali i na našu radost pristao je, a kasnije je uleteo i Aca koji je svirao drugu gitaru kao vrsan muzičar. Dakle, konačno smo imali skroz ozbiljan bend posle raspada prethodnog na katastrofalnom koncertu, juna '94 u Božidarcu.

 

Odmah smo snimili 2 demo snimka, a u isto vreme su neki članovi počeli da sviraju i u drugim bendovima, npr. Spale je počeo da cepa bubanj u novosadskom STRIVE FOR MORE (ladno je išao svakog vikenda u NS, car !), Stole je sa Klinkom i Acom osnovao REJECTED, ali i zamenio Cobeta na vokalu u kultnom STONEWALL-u, koji su nam inače bili i uzori, tj. još ko klinci smo ih gledali bukvalno ko idole, a ja sam sa Arefom (Stonewall, On the Run), Srđom (Overdose), Đošićem (Shackle me Not) i Cobetom (Stonewall) osnovao Hare Krišna HCpunk bend po ugledu na tada svetski popularne Shelter i 108. Dakle, svako je svirao u bar po dva benda, i scena je polako bujala, osnivali su se bendovi na svakom koraku, znači to nismo bili samo mi nego ekipe iz svih krajeva grada sa posebnim naglaskom na Novi Beograd i Senjak....

 

Nastavak sa fotkama i klipovima ovde :

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/12/o-unisonu-1994-1999-deo-prvi.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Repriza Nove Godine: 1. na 2. januar 2012.

 

dokazi00211.jpg

 

I ove godine reprizu novogodišnje žurke proveli smo radno, naime kao što može da se vidi svodili smo utiske, šta se sve pojelo i popilo tokom meseca decembra i svih tih slava i proslava te evo i zvaničnih rezultata. Naime na Bromazepame je potrošeno 26 evra za 33 kutije, a za kafetin ulična (apotekarska) cena je izašla na 14 evra za 18 kutija. Što se mene tiče skroz fer, i mogu da kažem da sam više nego odlično prošo. Što se alkohola tiče tu sam ovog meseca malo utanjio, te su me tri plastike od pola litre hardkor hemije koštale tričavih 570 dinara aka cirka 5,7 evra. Jedno unuče vodke je izašlo samo neverovatnih 65 dinara, onda tri vina (bela, zna se) 6 evra. a za jednu bombu LAV piva sam puko oko 200 dinara i naravno zažalio jer je DNO. Flajka koja se vidi u kranjem desnom uglu je zapravo bila domaća šljiva koju mi je doneo na poklon drugar sa kojim sam 90-ih svirao u jednom bendu, jer se zaista dugo nijesmo videli, i vaistinu mora da priznam da je bila baš prava, onako, ne prejaka, ma potaman za moju krhku dušu. Uglavnom kad se sve zbroji, iće i piće me je izašlo 55 evra da zaokružim, što i nije tolko loše ako znamo kako se pojedinci bezobzirno bahate.

 

Neki se sasvim opravdano pitaju šta će na ovim fotkama i Kafetin, kad je to lek protiv bolova glave, mislim, kakve to veze ima sa ovim sirotinjskim gudrama ?! Pokušaću da vam odgovorim pitanjima: dal' ste se ikad zapitali kako to da tako brzo prestane bol u glavi kada uzmete kafetin za razliku npr. od Brufena ? A jel ' se sećate one fore kad vas boli zub pa samo utrljate malo kafetina na sporno mesto i bol smesta prestane ? I aj' sad, kako je to moguće ako je to samo običan lek ? Pa naravno pobogu da nije običan, uostalom dole imate dokaz, gde jasno piše....

 

My link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siberia: Krokodil Tears - Full Length (2011)

 

tumblrlujzcg1obs1r2bqebhu.jpg

 

"Russia is the biggest consumer of heroin in the world. The Siberian town of Novokuznetsk lies on the Kazakhstan border, the area hit hardest by the country's heroin problem. We visit the hub of the heroin trade, see religious cults disguised as rehab centers, and witness the effects of a bootleg drug called Krokodil, which eats its users from the inside out."

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/siberia-krokodil-tears-full-length-2011.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Black Sabbath Story, Vol. 2, 1978-1992

 

blacksabbathvol2.jpg

 

"Volume 2 of The Black Sabbath Story covers the period subsequent to frontman Ozzy Osbournes departure, and his radical replacement by new vocalist Ronnie James Dio. After enjoying a renaissance with Dio, Sabbath then saw many changes to their line-up, with new personnel including such luminaries as Cozy Powell and Glenn Hughes. Performance footage and candid interviews (many previously unseen) give us the definitive picture of this somewhat tempestuous period in Sabbaths history. Extras, amongst others, include an hilarious contribution from Ian Gillan on this short tenure as Sabbath vocalist."

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/black-sabbath-story-vol-2-1978-1992.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslanica jedne Kršćanke Pravoslavnoj braći !

 

disneytagyourfriendsfac.jpg

 

Joj, tak se osjećam nekak blaženo, hej frendovi pa sweet baby Jezus će se večeras rodit, ne? Jao, to je tak divno, so cute, a tako je i mali GG začet, isto k'o JC, skroz bezgrešno, urrrrrrra!!! Praise The Lord, Praise The Lord, Praaaaaaise The Lord ! Ispričavam se ali slabo poznam te vaše istočnjačke obrede, mi rimokatolici smo si to malo drukče uredili, pa mi je malo weird kako to da se beba Jezus rađa po 2 puta u svakoj godini?! Ko je to malčice lagio, ili možda pak postoje dvije bebe Jezusa, mislim za kaj ne? Bitno je da smo svi sretni i veseli i da će sutra Dijeduška Mrazek donijeti poklone našoj diječici pod bor, te da će se dijeca sigrati, a mi ćemo moć pit kavu u miru svog toplog doma, pa još ako sniježne pahulje oboje naš mirni kvart preko noći u bijelo, to će biti doista PRE-PREKRASAN prizor.... :smile:

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/poslanica-jedne-krscanke-pravoslavnoj.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zašto je Abraxas prešao na drugu stranu ulice?

 

ODGOVOR: Pa logično, da odvali nekom parče lubanje i slomije loma vilice.

 

Trakt(or)at o razlozima mog sukoba sa Dejanom Ognjanovićem aka Ghoul-om, koji je bio čest i rado viđen gost ovde, ali je ostao na pogrešnoj strani ulice tj. nije imao ta jaja da pređe sa mnom na crveno, što bi rekla Ceca.

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/zasto-je-abraxas-presao-na-drugu-stranu.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

INTERVIEW ZA HELLY CHERRY WEBZINE: 7-10. januar 2012.

 

22232618183600200671272.jpg

 

1. Pozdrav Bojane. Možeš li se predstaviti čitaocima Helly Cherry fanzina?

 

- Pozdrav tebi Đorđe,

naime, ja sam isti onaj što me možda neka raja i znaju sa bloga ABRAXAS 365, a inače svirao sam i po nekim HCpunk bendovima 90-ih, pisao rivjue koncerata, te kolumne za fanzine, i tako...

 

2. Krenuo bih od nekih tvojih početaka. Kako si se zainteresovao za celu tu HC priču? Bio si aktivan u grind i hc bendovima. Starija ekipa se verovatno seća da si svirao i sa Unison.

 

- Pa pazi, taj HC je došao nekako totalno nespontano, mada je bio taj Biohazard na MTV-u na koji smo se svi ložili, ali smo ubrzo batalili te komercijalne Pantere i sranja i prešli na NYC hardcore, dakle većina na old school ali je bilo i ovih ložačkih bendova tipa AGNOSTIC, MADBALL i tako tih, no u biti to je bila ta tzv. SXE scena, znači Gorilla, YOT, Bold, JUDGE, da ne nabrajam, svi ih znamo. A posebno me na priču navukla ta njihova ideologija koja je po meni suštinski pank, dakle pankeri su tripovali kao FUCK ROKENROL, da bi na kraju završavali isto ko i te rok mega zvezde, dok je SXE pokret bio nešto skroz novo, jer odbacivao je sve pošasti rokenrola u vidu znamo več čega, i kontam da svako ko čita ovaj zin, zna tačno o čemu pričam, te neću detaljisati i proseravati se. I jeste, vaistinu sam svirao u par tih bendova, prvo GRIND jer smo se ložili na ACROHOLIU i rani URGH!, a kasnije onaj pravi nekršteni old skul u vidu UNISONA. Naravno, svirao sam sa još par bendova ali bih još samo izdvojio AUSTERITY gde smo cepali, taj neki, tad tako nazvani "new school", što je zapravo bila metalizirana verzija HCpunka samo ne ovaj crossover ko Dead Ideas, D.C. i ta ekipa, nego više 108, koji su pritom bili i Hare Krišna bend, a mi smo te '95 baš hteli da ispratimo priču od preko i da jednu verziju tog zvuka donesemo i srbskoj nejači. Znači, ko je slušao Shelter zna za jadac, ali smo mi bili mnogo agesivniji, s obzirom da su gitare svirali Aref (Stonewall, On the Run) i Srđa iz legendarnih OVERDOSE. Dakle, jako, jako, kvalitetan bend na svim poljima, i ko je slušao te snimke ZNA! Šteta jedino što nije potrajalo duže od godinu i po dana, al' jebiga, svakog dana neko umre il' se rodi, što bi reko pokojni brat Moskri, za koga iskreno mislim da je iako reper, bio jedan od retkih REAL beogradskih pankera, što naravno mogu i da dokažem ako neko ima problem.

 

 

3. Pomenuo si 108 i Shelter, a i iz nekih priča sam čuo da je i Austerity bio deo cele Krišna priče. Koliko je vama u to vreme značilo da spoznate svesnost Krišne? Šta danas misliš o svemu tome i da li misliš da bi i dalje mogao da praktikuješ učenje Krišne?

 

- Kako da ti kažem, što bi reko Pera Luković, ma DA bre, zapravo DA, ladno DA, sad kad bi se uvatio toga sasvim opušteno bi mogao da postanem pravi bakhta, jer tad sam bio dete, šta sam imao 18 godina, i više sam gledao skroz prelepe devojke u sarijima u beogradskom Hramu, nego što sam praktikov'o tu tzv. bakhti jogu. Mislim, trudio sam se ja da mantram Hare Krišna mantru, ali brate 16 krugova po 108 puta dnevno da ti izgovoriš mantru, i to sa mojom koncentracijom kojota (divljeg psa, ne ovog našeg), pa nema šanse, stizao bi do 2-3 kruga a onda bi se pitao gde sam stao, a još mantra kao mora pažljivo da se sluša kad se izgovara da bi uopšte imala bilo kakvog efekta, tako da sam tako ko robot na silu mantrao po 6 krugova maskimalno i čudom se čudio kako neki moji drugari iz Austerity, npr. Cobe, nisu imali ni najmanji problem da ispale 16 krugova, što ako aktivno radiš treba ti bar 3 sata dnevno, al' da šljakaš samo to, a ne ono, kao perem veš, peglam i mantram, znači to ne pali, barem ne iskreno ako si već tu. I naravno, čim sam bio u toj priči pa logično je da smo i u takvim bendovima hteli da sviramo, tako da smo, Cobe, Aref i ja osnovali AUSTERITY a ova ekipa na čelu sa Milomirom u Novom Sadu STRIVE FOR MORE, gde je svirao i Spale iz originalne postave UNISON-a, i skroz iskren da budem nismo svi bili na istom nivou što se tiče spoznaje Krišne kao vrhovnog Boga, npr. Arefa to nije nimalo zanimalo, dok se Cobe baš fanatično ložio, tako da sam ja bio tu negde između, jer nisam znao gde je levo a ne šta hoću zapravo sa svojim životom, a posebno kao je tu sad neka kao religija u pitanju, mada što se tiče hrane, odeće, te izvorne muzike, ljudi, Hrama uopšte, to "Društvo Za Svesnost Krišne" je bilo dojaja, ali baš dojaja, šteta što danas toga u tom obliku više nema, jer bi ti se ta njihova specifična vegetarijanska hrana svidela provereno, a onda i sve ostalo.

 

Ostatak na:

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/intervju-za-helly-cherry-webzine-2012.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

KRAJ ABRAXAS BLOGA?!

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/kraj-abraxas-bloga.html

 

Šta vi mislite, da li će ovim brutalnim gašenjem MEGAUPLOAD-a, čemu će sigurno uslediti i gašenje svih UPLOAD sajtova poput RS, FS, FSC, MS, FJ, FSN, US, etc.itd. cenzori i represivni sistem uopšte, polako ali sigurno konačno uspeti da uguše internet pirateriju a samim tim i ovaj blog? E 'OĆE KURAC, O TAKO MI BOGA I BOŽIĆA, KURČIĆEMO SE DO KRAJA PO CENU PA BILO ČEGA, PA ČAK I GAŠENJE SVIH PIRATE BLOGOVA, DAKLE MOGU SAMO DA NAM PUŠE! BUKVALNO SVI DOKUMENTARCI KOJI SU POSTAVLJANI NA BLOG ZA OVE TRI I PO GODINE NALAZE SE DUBOKO ŠTEKOVANI, SO TIJANIĆU PUŠI GA VOLINO JEDNA NABREKLA ONA, KAD TE RECNEM PO VRATU IMA DA PRŠTI BRE KO GEJZIR U JELOUSTOUNU, A MI, DECA, RAZDRAGANO ĆEMO JURCATI OKOLO I USTIMA HVATATI TAJ TOPLI NAPITAK, TE UŽIVATI U TOJ BANJI NAD BANJAMA NA KOJU SMO TAKO DUGO ČEKALI. SISO JEDNA, JEBEM LI VAM SVIMA I PRVI I POSLEDNJI RED NA SAHRANAMA, SVIMA VAMA KOJI STE DEO OVOG SISTEMA, BILO RUSIJE, BILO AUSTRALIJE, BILO KURCOSLAVIJE, MA SVE SU BRE DRŽAVE ISTO DNO, SEME LI VAM JEBEM POGANO. A I ŠTA I JA SEREM I DELIM IH NA OVE I ONE, SVI SU ONI U TALU I TO POODAVNO, AMBASADE, PRIJEMI, KURCI, PALCI, OPOZICIJA, TADIĆ, DAČIĆ, OBAMA KARAĆE SE S NAMA, ZNAČI, USA I SRBIJA NA KURAC MI SE LAGANO NABIJA I OSVETA ĆE BITI NAŠA, O DA! JUST WAIT AND YOU'LL SEE DA STE SE GADNO, ALI OVAJ PUT BAŠ GADNO ZAJEBALI !

 

ELEUTERIA N THANATOS,

SLOBODA ILI SMRT,

FREEDOM OR DEATH !

 

WAR !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

UNISON - prodajem ploče, CD i kazete!

 

unison.jpg

 

Da iskoristim ovaj (privremeni) prekid rada benda, te da rasprodam sve što mi je višak ili što nikad nisam ni slušao a posedujem u svojoj skromnoj kolekciji, dakle eto i neke koristi od ovog razlaza Unisona, jer to samo diže cenu artiklima, koje sam ionako hteo da prodam na kupindu, al' kontam bolje ovde.

 

Dakle evo ponude, samo odma' da naglasim da ja nisam nikakav DIY distributer te ovo prodajem isključivo da bi zaradio za leba i naravno malo lepka da danem mozgom, tako da su i cene takve kakve su, naravno uvek može neka kombinacija da se napravi, no o tom potom...

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/unison-prodajem-ploce-cd-i-kazete.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezanje na diskove "69 docs you must see before 2012"!

 

abraxasbelgrade1.jpg

 

Koga mrzi sve ovo da skida, tj. ovih 69 dokumentaraca sa liste 69 Docs You Must See Before 2012, mada sad i ne može da ih skine sve i da 'oće dok ne prebacim sve na RS, evo po meni fer ponude:

 

Dakle, 69 dokumentaraca sa ove liste + 2 koja još nisu na listi (Paradise Lost 3 + još jedan), na 14 diskova, Verbatimovih naravno, za samo 850 dinara, jer 14 diskova izađe 350 dinara + ruke 500, i to je to. Jel' vama to OK cena, ja kontam da jeste s obzirom da ću morati da prebacujem sve ovo na hard pa tek onda da režem?

 

I još nešto, ne moramo se ograničavati samo na ovih 69 komada, jer ako ste neki pogledali možemo da ga zamenimo sa bilo kojim drugim sa bloga, a može i preko toga, dakle ko šta voli, slobodno nek se javi, jer svi dokumentarci postavljeni na blog tokom 3 i po godine su u šteku, a nemam baš nameru da ih bacam ko prljavu giju u reku.

Znači 71 dokumentarac za 850 dinara, početna akcija, a ako neko slučajno 'oće i knjigu pride, cena je 1200 dinara, dakle uštedite na knjizi 150 dinara, tj. knjiga vas izađe 350 umesto 500. Jel' to OK? Ja mislim da je ponuda full, jer sve bitno dobijete na jednom mestu jebiga, zar ne?

 

OK, koga ovo zanima nek' se javi na standardni mejl: [email protected]

 

WAR!

 

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/rezanje-na-diskove-69-docs-you-must-see.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

And what about documentaries?! (Video in English)

 

http://http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O3pwY2lQwbM

 

Few words about Abraxas 365 blog, and what happened to all those documentaries, what will we do about it, and so on. I hope you will understand my English, I know it's not so good but I'm getting better every day AKA "Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem!" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...