Jump to content

Putovanja


Novaliis

Recommended Posts

Koliko sam našao na nekim yahoo odgovorima kažu da možeš. Tj da je bitno samo da nađeš ambasadu zemlje u koju hoćeš da ideš, nebitno gde si. Nebi imalo smisla da sam npr na Novom Zelandu i hoću vizu za Japan pa posle za US da moram da se vraćam u Srbiju svaki put da podnesem zahtev...

 

U zavisnosti od toga koja je zemlja to bi moglo i elektronski da se pošalje njihovu odeljenju koje se bavi imigracijom. Znam za Švedsku da može elektronski da se pošalje sve to pa da se digne boravišna kartica u samoj zemlji. Tako da ako može elektronski to ti olakšava poso.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednostavno pitanje koje ne mogu da izguglam:

 

Ako radiš u jednoj stranoj zemlji, sve uredno sa radnom vizom itd, i hoćeš da se preseliš u drugu stranu zemlju a nećeš da se vraćaš nazad u Srbiju pre toga - da li zahtev za radnu vizu možeš da podneseš u ambasadi te druge zemlje u ovoj prvoj stranoj zemlji u kojoj se nalaziš?

 

Naravno da možeš. Ja sam se raspitivao jer planiram iz Belgije da palim ili za UK ili za Singapur, i obe ambasade su mi rekle da nema problema. Ako si REZIDENT u nekoj zemlji, imaš i pravo da u toj zemlji završavaš sva konzularna posla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...