Jump to content

Pearl Jam


Thule

Recommended Posts

Znam za Stringse oni su mi simpaticni i jedini koji mi valjaju kao nesto a da pritom prashe taj neki alt rock/grunge sta god....tu je i jos jedan bend House of Ghosts iz Mladenovca ako se ne varam.Mozete da ih overite na my space-u odlican bend koji fura neki garage rock/grunge trip....

Jbg kako god docekacemo i mi jednom da nam svane :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Naleteh slucajno na Immagine In Cornice u Mamutu neki dan...

 

I evo gledam....

 

I znate onaj osecaj najezenosti koji samo muzika moze da vam pruzi? Kao sto kaze reklama za Master Card - Priceless!

 

 

Al u ovom slucaju to 'priceless' mozete dobiti za svega 1880 dinara

 

Ne propustite, necete zazaliti! Toliko!

 

Ziveli! :opusteno:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej u kom mamutu? Sada ih ima 2 valjda...jedan u Delta City-u...awesome!

 

U onom u Knez Mihailovoj. Al ne trazi ga na policama sa ostalim DVD-ma , vec iza pulta u onoj staklenoj vitrini!

 

Prave vrednosti se drze pod kljucem :D

 

Takodje, za die-hard fanove - ladno imaju i cd box set Live at Gorge -7 cd-a za dve hiljade sedamsto nesto... Ja sam to skinuo s neta u mp3 formatu :rolleyes:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ED VEDDER RELEASES MUSIC VIDEO

 

 

Singer/songwriter Eddie Vedder appears for the first time as a solo artist in a music video for the Critics Choice-, Golden Globe- and Grammy-nominated song "Guaranteed" from the Sean Penn-directed motion picture Into the Wild.

 

The video, directed by critically-acclaimed writer/director Marc Rocco (Murder in the First and Where the Day Takes You) premieres January 7th at 6:00 a.m. EST on VH1 and VH1.com. Video repeats will air throughout the morning hours and online leading up to VH1's live telecast of the 13th Annual Critics Choice Awards at 9:00 p.m. EST.

 

Feature film writer/director Marc Rocco conceived, directed and produced the video for "Guaranteed" in just a few days - and shot the project entirely on 35 mm film in three hours - as a way for the typically video-shy Vedder to pay tribute to Sean Penn's film and Chris McCandless's journey. The video uses a series of floating, illuminated images from Into the Wild to capture Vedder's intimate and poetic performance, weaving striking silhouettes of Vedder with translit still frames from the film in a powerful and simple way.

 

"To me, Eddie is the most compelling musical artist of our generation," explains Rocco. "His songwriting pounds you on a visceral level and his storytelling always stands apart in the same way a great film does - each time you hear his words, they engender a different experience in your heart, soul and mind."

 

"It has been a privilege and honor to collaborate with Eddie in a medium that he so rarely visits. I hope that I've portrayed visually the song 'Guaranteed' in a way that leaves the viewer as emotionally moved as I was the first time I heard Eddie's music for Into the Wild."

 

To view the entire press release for this world premiere video please visit www.pearljam.com/press.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
Edi Veder: rok zvezda sa savešću

Sreda, 6. februar 2008. 22:33

 

Dve pesme Edija Vedera, frontmena benda Pearl Jam, kao i numere Nila Janga, grupe Bright Eyes i Toma Morela naći će se na kompilaciji "Body of War: Songs That Inspired an Iraq War Veteran".

 

Radi se o muzici iz dokumentarnog filma "Body of War", o 26-godišnjem vojniku Tomasu Jangu, paralizovanom od kako ga je teško ranio metak u Iraku, posle samo nedelju dana vojne službe.

 

Prvi singl s albuma je numera "No More" koju je Edi Veder kao volonter, napisao specijalno za film "Body of War". Pesma nosi anti - ratnu poruku, u refrenu kaže:

 

NO MORE innocents dying

NO MORE terrorizing

NO MORE eulogizing

NO MORE evangelizing

NO MORE Presidents lying

NO MORE War.

 

Veder je još u ranoj fazi benda Pearl Jam počeo da uvodi političke komentare u pauzama izmedju pesama, poznat je njegov govor o "pijanom predsedniku", kao i korišćenje magazina "Rolling Stone", umesto taolet papira.

 

Pesma "No More", je premijerno izvedena na muzičkom festivalu "Lollapalooza", 2007. godine u Čikagu, a gost mu je bio Ben Harper. Kocertna verzija naći će se na albumu.

 

Pogledajte Edija u procesu stvaranja muzike za film sa glavnim protagonistom.

 

 

 

 

 

U dve paralelne priče, vidimo kako se Tomas razvija kao ličnost i definiše se kao borac protiv besmisla rata, u isto vreme prihvatajući život u paralizovanom telu, i pratimo istorijsku debatu američkog Kongresa o početku rata u Iraku.

 

Glavni junak filma se na svom medenom mesecu, u Teksasu, blizu ranča predsednika Buša, sreće sa drugim anti - ratnim aktivistima, posle čega sledi serija intervjua, govora u kome se prepoznaje put kojim nemoć prerasta i moć govora, ubedjenja i lične slobode.

 

Na kraju se dve priče sreću u kabinetu senatora Roberta Birda, demokrate iz Zapadne Virdžinije, senatora sa najdužom službom u američkoj istoriji, (prvi put je izabran 1958. godine), čije je protivljenje ratu zabeleženo u filmu, gde zajedno čitaju imena onih koje anti - ratni aktivisti zovu "23 besmrtna", jer su svoj glas dali protiv rata.

 

Film je premijerno prikazan prošlog septembra na festivalu u Torontu.

 

Pogledajte trejler

 

 

 

 

Film će se u severnoameričkim bioskopima pojaviti u martu, a kompilacija će se na dva kompakt diska pojaviti u prodaji 18. marta.

 

(MONDO)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Jel neko gledao film Into The Wild??? :ph34r:

 

I just did. U principu lik po kome je film napravljen je tipicna mala americka frustrirana budala koja se upustila u divljinu bez ikakvog predhodnog znanja o prezivljavanju, dobro je poziveo i te dve godine, vise je imao srece no pameti...ALI...kadrovi, kamera su fenomenalno uradjene tako da prenose poentu uprkos cinjenici da je glavni lik, pa recimo, glup... Edijeva muzika dize film na jedan visi nivo, hahahaha :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Pearl Jam u studiju, producent - Brendan O’ Brien

 

Petorka iz Sijetla koju predvodi Eddie Vedder počela je snimanje devetog albuma sa starim znancem, Brendanom O’ Brienom.

 

Gitarista Mike McCready je za radio KISW rekao kako Pearl Jam imaju par ideja na kojima rade, kao i da je u toku najranija faza nastanka albuma.

 

Brendan O’Brien je producirao četiri uzastopna albuma Pearl Jama: Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996) i Yield (1998).

 

Poznat je i po saradnji sa Bobom Dylanom, Bruceom Springsteenom i Rage Against The Machineom.

 

Prošlog meseca je potvrđeno da O’Brien producira novi album australijskih hardrockera AC/DC.

 

O’Brien je ranije za Billboard rekao kako je njegov odnos sa članovima Pearl Jama uvek bio odličan.

 

„Bili su sjajni prema meni kada smo snimali albume, i do danas smo ostali veoma dobri prijatelji. Još uvek mislim da su veliki bend. Eddie je jedan od najboljih, ako ne i najbolji pevač danas. Kada on peva, ljudi mu veruju“, izjavio je on.

 

Pearl Jam planiraju da objave novi album do kraja ove godine.

Edited by zombie eater

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel neko gledao film Into The Wild??? :ph34r:

 

I just did. U principu lik po kome je film napravljen je tipicna mala americka frustrirana budala koja se upustila u divljinu bez ikakvog predhodnog znanja o prezivljavanju, dobro je poziveo i te dve godine, vise je imao srece no pameti...ALI...kadrovi, kamera su fenomenalno uradjene tako da prenose poentu uprkos cinjenici da je glavni lik, pa recimo, glup... Edijeva muzika dize film na jedan visi nivo, hahahaha :D

 

 

Auuu, respect i sve to, al sestro, kakva recenzija filma! :D Poenta je zapravo sasvim drugacija: covek saznaje da njegovi roditelji zapravo nisu bioloski roditelji, sto ga potpuno slama; a obzirom da je u pitanju osoba koja je beskompromisna kada treba odbraniti svoja (mozda i ekstremno) visoka moralna nacela i duhovni, anti-materijalisticki sistem vrednosti koji ga izdvaja od svih i svega u okruzenju (seti se razgovora o kupovini novog auta!) , on taj udarac ne moze podneti;i odlucuje se da 'nestane' za sve one koji su ga ikad znali. I usput se 'pronalazi' u ljudima sa slicnim zivotnim filozofijama (hipici-nomadi, divlji turisti; svi oni koji ne dozvoljavaju da svet i civilizacija upravlja njima). I dok ga gledamo kako bezi od sebe, vidimo klasicnog tragicnog junaka koji, naravno, mora tragicno i skoncati. Al cela poenta se sliva u scenu kad umire, poslednje njegove trenutke, kada gleda sunce i nebo...i seti se sta tada misli i shvata! TU je klimaks, najvazniji momenat filma.....

 

Film je veoma snazan, i bio sam prilicno 'moved' ; a uz to, prica je zasnovana na istinitom dogadjaju!

 

A treba li na kraju uopste da dodam kako je Eddie 'ubo' sa pojedinim numerama u odredjenim scenama...... uh! :P

 

Pozz sa sve jammere! (long time no see) :)

 

 

P.S. hvala za vest o novom albumu (tj idejama :D ), najlepsa vest :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razmisljam dal da razvijamo diskusiju?!!

Hell yeah!

:)

Da da u pravu si potpuno. Nemoj da mislis da pobijam tvoje tvrdnje, samo volim da uhvatim bigger picture :math:

Sve je to vrlo poeticno, buntovno, antiglobalisticki i antimaterijalisticki, lici na Heseovog Narcisa i sve pesnike romanticare, i sve bi bilo ok da je to fikcija koja sluzi za prikazivanje nekih visih ideja, li ono sto je meni bolo oci u filmu je bas ta cinjenica da je napisan po istinitom dogadjaju, liku koji se otisnuo u divljinu i u njoj skoncao, i to od gladi! nekoliko kilometara od rendzerove kucice (pise na Wiki), a onda su Ameri napravili kult oko njegove licnosti (kao i oko svega sto pravem jer nemaju pametnija posla). Mladim Amerikancima koji zive u tom njihovom sterilnom svetu duh se lomi zbog nekih stvari koje su meni/nama iz trusnih civilizacija trivijalne.

Smesan mi je onaj deo kada njegova sestra prica o tome kako je on citao Dostojevskog (sto kao njega izdize u odnosu na prosek :lol: ).

Slazemo se potpuno po pitanju filma samo sto ga ja sem kao film o jednom zivotu i ideji gledam i kao globalnu sliku americke omladine, a potom i industrije koja je cak napravile turisticke rute kuda se on kretao (kao kada bi kod nas napravili rutu "Stopama Karadzicevih jataka" , karikiram sad, ali kapiras poentu).

But that's America and I'll never understand it :D

 

Thank God they have Pearl Jam :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Evo jedan 'precious' za kolekcionare: (blondie's friend proudly presents)

 

Pearl Jam on Lolapalooza 2007 divx

 

rapidshare!

 

part 1

part 2

part 3

part 4

part 5

 

Kvalitet nije vrhunski, al ovaj konc. treba imati zaista! Na zalost, deo o GW Bushu u Daughter je cenzurisan i na ovom snimku! :S Steta!

 

George Bush leave this world alone! George Bush find yourself another home! :P

 

Uživajte

Edited by blondie`s friend

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nabavio snimak svega 3 dana nakon koncerta,odmah se pojavio uostalom kao i vecina snimaka bendova koji nastupaju po festivalima...Odlican je cert,ovo treba imati obavezno! Super set lista kao i ceo nastup,jedino zvuk zajebava na jednom delu snimka....

Ja trazim nastup Pearl jam na Werchter festival-u 2007 u Belgiji kada je Eddie polu pijan i kada fura neki ruzni hokejaski dres i lupa gluposti na bini...Svirali su sa Queens Of The Stone Age pa otuda i Eddijeve izvale,otprilike: "If Josh,you know,the big guy from Qotsa,offers you a pill......Do not take it....hmm...or just take half" :)

Kapiram da su se odvalili od svega i svacega svi kolektivno to veche

Edited by zombie eater

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam,imam i to super je cert isto a posebno deo kada zove Johnny Ramonea pokojnog mobilnim hah...Skini cert iz House Of Blues 2003...isto konza

 

Daaa daa, extra fora :P . I plus, sviraju Present Tense, to sam zaboravio! Konačno imam Present Tense video, uživo :)))

 

 

Ma da, imam i to :D Extra je, zbog dosta stvari s Riot Acta-a. Nedavno sam nasao i Reading '06, intro je Interstellar Overdrive :)

 

Elem, lepo je videti, ima jos fanova ovde :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...