Jump to content

Atlantida


Bejbe Kompajler

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • 3 months later...

Dragi naši,

 

Atlantida nastupa 23.7 u bašti KST-a, kao bend podrške na koncertu Osmog Putnika. Uz njih svira i mladi bend "Raskršće" iz Zrenjanina.

 

Na koncertu ćete moći da ćujete i jednu novu pesmu, sa albuma koji je trenutačno 'u izradi' :)

 

 

 

Nadamo se da ćete navratiti, da će svirke Atlantide i dalje biti full posećene i da ćemo se svi zajedno lepo provesti.

 

 

PS::: Uskoro očekujte bliže informacije o novom albumu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Apeiron mi dade šlagvort :pivopije:

 

Elem, Atlantida je upala u 12 najboljih - u finale emisije Rat Bendova koja se prikazuje na televiziji OBN nedeljom u 20h.

Momci su 11.10 svirali "Želim da te imam" (Divlje Jagode), a već 18. 10 će nas obradovati 'živim' izvođenjem još jedne obrade (a koje ne znamo, jer kriju).

 

 

Snimak "Želim da te imam" možete videti i čuti ovde:

 

Atlantida - Želim da te imam (obrada, live)

 

 

 

 

 

Dalje - NOV ALBUM "Put u večnost" će uskoro ugledati svetlost dana. Promocija će, najverovatnije, biti za pevačev rođendan, no o tome ćemo kad bude pouzdanijih informacija ;)

 

Evo i liste pesama:

 

1. Kraj...

2. Sam

3. Put...

4. ... u večnost

5. Milosrdni Anđeo

6. Nebo

7. Na krilima noći

8. Sećanje

9. Sve ti opraštam

10. Brže od smrti

11. Sudbina

12. Početak

 

Bonus:

13. Igraj sad (cover)

14. Talasi

 

 

 

Na myspace stranici možete čuti singl 'Sećanje'... www.myspace.com/atlantidaband

 

 

 

 

Ostanite uz nas! :pivopije:

Edited by Profile Unavailable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe ja ih pratim svake nedelje na OBN :D Bash su super :D Mislim da su moguci pobednici Rata xD Stvarno, nisam video bend koji bi im parirao... E sad, ako se ukljuce glasovi publike, tu mozda bude zajebano al nadajmo se pobedi :D

Ja sumnjam, onaj Sejo je kolutao ocima celo vreme, nije covek za takav zvuk... Sve kontam da ce kompromis izmedju njega i Zeleta rezultirati nekim veze s vezom, neutralnim "nit smrdi nit mirise" pobednikom :uhoh:

 

p.s. a uz to, oni likovi sto stu Bijelo Dugme svirali zvuce fenomenalno, kao i oni u odelima, predobar zvuk i izvedba... Bice gusto sigurno.

Edited by Apeiron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima dobrih bendova, a i Atlantida se dobro pokazala. Sejo je car, kao i svi koji su ucestvovali u pravljenju pjesme Yugo 45. Ne mislim da ce Sejo nesto da izbacuje metalce, sam si cuo kad je poslije hard rock/heavy bendova govorio da prepusta rijec Zeletu, jer je to njegov teren. Pozdravi onog vselog Joksica, i reci mu da iduci put ucestvuje sa autorskim bendovima, smara sa Whitesnake-om, Gunsima i ostalim isvirano-presviranim velicinama :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Apeiron:

 

Hmm mozda si i u pravu, oni likovi sto dosli sa korg Oasys bash su se nameracili da pobede O.o ja kad sam video da oni sa ono cudo dosli na takmicenje, ja se slogirao... Pa ako imaju za Oasys onda imaju kintu i da se proguraju... A ne da se takmice sa bendovima, koji verovatno tu muziku sviraju iz zadovoljstva. A sto se tice Zeleta, moze biti svacega, ali vidi se da ih lik gotivi (atlantidu) i da ih maximalno podrzava... Iskreno mislim da je jaca rec Zeleta nego Sejo (a) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vreme je i da se ja oglasim po ovom pitanju. Lično smatram da je Atlantida najkvalitetniji bend od svih preostalih u finalu Rata bendova. Navijam za njih, ali sam skeptik po pitanju toga da mogu i da pobede. Prilično sam uveren da će to biti neki bosanski bend. Sam kvalitet muzičara i odsviranih pesama, reklo bi se, nije presudan. Da nije tako, ne bi niz kvalitetnih bendova ispao još pre finala. Tako se desilo da ispadne Dargoron, koji je jedno 3 puta bolji od Atlantide i koji je na početku takmičenja bio moj prvi favorit, a da ne pominjem bend fenomenalnog gitariste Murisa Varajića, koji takođe nije prošao u finale. Uz to, imam utisak da ih Zele baš nešto i ne miriše (mislim da mu pevač posebno ide na živce). Ruku na srce, ima razloga, jer Atlantida ima u neku ruku iritantan ložački nastup u fazonu "mi smo najjači, sviramo najbolje, a vi svi ostali se jebite". To je nešto što je u heavy metalu generalno OK i prolazi, ali ne i u situaciji kad ispred sebe imaš iskusan žiri, pa time jedino možeš da raspiriš sujetu istog. Ja bih rekao da će Atlantida proći još jedno 3-4 kola, ali će ispasti pre samog kraja.

 

Što se ostalih bendova na ovom takmičenju tiče, rekoh već da tipujem na neki bosanski bend, možda baš Feedback, za koji mi se čini da imaju najprepoznatljiviji nastup i najviše energije. Ipak, sinoć su se žestoko zajebali sa onim Psihomodo popom, a još žešće što su onog dileju Gobca izveli na binu. Mislim da Zele neće tolerisati još jednu takvu zajebanciju, jer ovi likovi mogu da sviraju ozbiljnije i bolje pesme. Među ostalim bosanskim bendovima, recimo da se dosta dobro pokazao onaj s debelom pevačicom (beše Venus?). Od bendova iz Srbije, po mom mišljenju, najviše šanse ima Nasty Michelle. Vidi se iz aviona da ih je Zele zgotivio, a pevač im je najbolji od svih muških vokala preostalih bendova. I što je najvažnije, ne siluju nešto što im ne ide, ne lože se previše, sviraju onako kako znaju i kako im leži. Ipak, imaće konkurenciju ostalih bendova iz Srbije. Klinci Santos Brothers Band su odlični, a i dosta im se gleda kroz prste zbog godina. Mada, ne verujem da će im se i dalje gledati kroz prste ako se opet budu izjebali kao sinoć sa ZZ Topom. Najbolje neka se drže stvari koje su provereno dobro uvežbali - izvođenje Hendrixa je oba puta bilo milina gledati. Bend Alfa pop očigledno ima protekciju zbog dobre ribe, mada je pitanje koliko će to trajati, s obzirom da dotična svojim glasom zasenuje ostatak benda. Konačno, tu je i Sabbatka, za koju takođe tvrdim da joj se gleda kroz prste, ali neopravdano. Njihovom vokalu definitivno ne leži Alice Cooper, a i sinoć je na Trooper-u nekoliko puta isfalširao, a i glas mu je pucao, što se Zele pravio da ne primećuje. Ipak, primetio je teško falširanje solaže, čega će nadalje biti još više ako nastave da se kurče svirajući prezahtevne pesme.

 

Sve u svemu, fina emisija da se ispuni nedeljno veče. Ne bi bilo loše da i kod nas uskoro naprave nešto slično.

Edited by Mr. Inferno

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Svaka cast :D Ja pored Atlantide navijam za Santose, definitivno klincima treba odati pocast, neki nznaju u te godine ni sta je muzika a kamoli nesto drugo :D A videcesh da ce napraviti neku emisiju ovog tipa, pazi ako ne bude na pink :P Ako bude na rts, samo ce oni sto mrze pink gledati, a fora je pobrati sto vishe fanova. Pa tu bih glasao na pink (npr City emisija je Ok, mogli bi oni nesto organizovati) da bi se rasirilo i probila barijera o "metalcima" i pricama koje nas prate. Mozda kenjam za ovaj pink, ali oni to mogu, i ja se nadam da ce uraditi. Izmedju ostalog, RTS vecinom gledaju matorci, tako da to bash i nece pomoci sirenju ovakve vrste muzike i probijanju iste u mainstream.

 

P.S. Znam da cu posle ovog posta dobiti milion kritika i minuse ali boli me kita :P Svako ima svoje misljenje xD

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz to, imam utisak da ih Zele baš nešto i ne miriše (mislim da mu pevač posebno ide na živce). Ruku na srce, ima razloga, jer Atlantida ima u neku ruku iritantan ložački nastup u fazonu "mi smo najjači, sviramo najbolje, a vi svi ostali se jebite".

 

pa svi bendovi koji sviraju na ovom takmicenju se tako ponasaju...

 

 

Gledao sam ovu emisiju par puta, dobro je oprasila Atlantida, ali mislim da je izbor zadnje pesme malo bzvz.

 

Ali dobro, verovatno su trazili nesto kooomercijalno do bola.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

S obzirom da je ovo Atlantida tema (da ne duzim o drugim bendovima) - licno mislim da bi ovaj bend trebao sto pazljivije da bira obrade koje ce svirati, jer mislim da je upravo to najbitniji momenat za pobedu ovde - odabrati pesmu koju je moguce odsvirati da zvuci bolje, drugacije, uverljivije... Upravo tu greske tamo, recimo onih momaka sto su Whitesnake svirali, bolje od Coverdalea ne moze se pevati, eto odmah prvog minusa... A i Atlandida isto sa Long Live Rock'n'Roll... ipak pricamo o Ronnie James Diu, nemoguce je to otpevati da zvuci za 10.

 

Dakle, Atlantida samo nesto u skladu sa svojim mogucnostima, uz opasku da posebno pevac treba da kontrolise i obrati maximalnu paznju na glas, zna da falsira s vremena na vreme. Osim toga, puna podrska i srecno dalje! :pivopije:

Edited by Apeiron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...