Jump to content

Serije koje ste gledali ili gledate - preporuke


Zagrivuk

Recommended Posts

Brt moraš da prestaneš da kvotuješ nešto o čemu smo razglabali pre par ili više meseci. 😄

Snuff Box je klasik jer ima najjače skitove, Mighty Boosh je možda najmaštovitija i najbolja serija od te ekipe.

Marenghi je takođe neprevaziđen jer poseduje metahumor koji je brilijantno izveden. I kida čitav koncept i ideja i glumačka postava.

Beše nismo pričali o IT crowd? 😆

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Učinio sam ono što niko ne treba i neće uraditi posle, pogledao sam dve serije sa mrtvog servisa zvanog Quibi.

Ingeniozna ideja da se pravi sadržaj od filmova u obliku serija od trajanja od 8 do 10 minuta. Nisam imao veći sudar sa većim đubretom od sledeće serije:
 

Scenaristkinja serije je Dan Harrmonova (scenarista i tvorac Community i Rick & Morty) sadašnja žena-devojka koja je dobila ideju da napravi film o njegovoj seks lutci.

Da, dobro ste pročitali Dan Harrmon koga su optužili da je koristio svoju moć i popularnost da jebe uzduž i popreko, ima jebenu seks lutku.

Ukratko nju igra ova poznata komičarka, pronalazi lutku i sa njom komunicira i stvara povezanost. I tu bio kao trebalo da nastanu smešne situacije, ali verujte mi na reč ne zajebavajte se jer doživećete najveći cringe ovog momenta u kojem živiom. Lutka puca od #meetoo parola, sere kako treba pobiti muškarce i razbiti patrijarhat, i hajde sve bi to moglo nekako da se pregura da je zaista smešno ili da ima veći kontekst od toga, ali ga nema.

I pride licimerno je, jer ima jedna scena koja je zabrinjavajuća na više načina, lutka traži od ove da joj namesti jednog meksičkog dečaka da je pamprči koji je pritom ispod 15 godina.

I sada vi meni recite da je Jeffrey Epstein slučajno završio na omči u toj ćeliji?

Gnusno, ne smenšno, sa odvratnim 3d efektom facijalnih ekspresija lutke. Nije ni čudo što niko nije želeo ovo da objavi kao film jer bi bili ismejani, i tačno se vidi da je ovo napisao neko ko jaše trenutni talas događaja u Americi...

Ne postoji negativna ocena koju bih dao, tako da ostaje bez ijedne, samo nemojte bidi mazohisti poput mene i pogledati svih 13,14 epizoda...
 

Devojka (Maika Monroe, sjajna, naprosto sjajna poput Elisabet Moss u the invisible man!) dolazi u veliki grad i radi u kvazi servisu poput Ubera i naleće na stranca (Dane Dehaan, koji se dobro zabavlja i zaista u početku ima tu zastrašujuću nit, ali kako odmiče postaje parodija) koji joj zagorčava život i "gaslightuje" je tokom jedne večeri.
Kreće kao najnapetiji mogući triler, sa solidnom i efektivnom režijom, ali posle par epizoda postaje bukvalno postaje toliko imbecilno, da čovek pomisli da su hteli da zajebu sve i kao ha, ha, mi smo ipak isplanirali parodiju na stalker trilere.
Imali su priliku da istraže lajtmotiv stalker preko CCTV i internet mreža i aplikacija na sasvim novi način, ali eto i to nije prošlo na kraju jer neko nije dobro proverio čitav scenario pre nego što su samo rekli vozi, snimaj majstore.
Za solidan početak (1 do 3 epizoda) i dobru režiju, zaslužuje poštenu 4, i to zbog odlične glume Maike (uf što mi se sviđa njeno ime, tako je lepo izgovarati ga) koju ću sada da potražim u drugim filmovima i serijama gde se pojavljivala da vidimo da nije propao talenat skroz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Overio Broadchurch, jako dobra serija, ali moram priznati da dvoje glavnih likova nije onoliko jako da bih teško završio drugu i treću sezonu. Prva sezona 9, druga 8, treća jedva 7 ocena.

Znao sam unapred da je krimi serija i to je to, ali nisam očekivao onoliku dozu depresije iskreno :haha: Kolmanovka i Tenant raspič, i još su i bolji iz sezone u sezonu. Ostali likovi su mi uglavnom jako dosadni, treća sezona opet pogotovo slabi sporedni likovi (a i sama sezona je nekako priča sa strane ugurana u Broadchurch "univerzum"). Na neki način, serija mi je kao da je neko uzeo Twin Peaks (mali grad, svi sve znaju, ali mnogo mračnih tajni, etc.) i onda isisao sve simpatično i zanimljivo iz sporednih likova.

Oliviu obožavam već odavno, ali ovo mi je mislim prvi put da gledam Tennanta u nečemu ozbiljnom, i def moram još neke stvari da mu odgledam, car.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Pogledaj Des mini seriju sa njim, glumi serijskog ubicu. Ono što je najbolje kod serije je to što su postavili kao klasičan policijski procedural sa intervjuima sa njim, bez ikakvog pokazivanja grozota koje je učinio, i mogu ti potvrditi da je efektivnije nego sve grozote koje su mogle da se vide u Hannibal seriji, recimo. Tennant je tu briljirao i bukvalno se utripuješ da je šenuo skroz i postao dotični ubica. Pride je kratka mini serija. Uživaj.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...