Jump to content

Serije koje ste gledali ili gledate - preporuke


Zagrivuk

Recommended Posts

Opšte je poznato da je čovek narcis, i zasigurno gugla svoje ime i pseudonim... ni ne čudi što je puklo toliko "prijateljstva" od Sagite do Abraxasa. Ali dobro je Dimone, ovo nije kao jedan Vranjkela momenat koji se desio na yumu pre xy godina. 😄

Edited by VoivodBG
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

završio sve 3 sezone. Nije baš kako to nekad pamtim, i zanimljiviji su mi ne-horor delovi, ali ne mogu reći da je protraćeno vreme. Prosto je besmisleno sad kad je Riget kompletiran neko da gleda neku sprdnju od serije na Netflixu i slično.

Nije sad da sam pao u nesvest, iako ima predobrih delova serija kao celina nije bolja od Tvin Piksa, sa kojem je porede. Takođe je serija za slaganje utisaka tako da nije možda ni pametno skroz komentarisati odmah nakon odgledanog. Glavni utisak je ipak da je ovo dosta lična, gotovo "biografska" priča za Trira, za njegovo individualno iskustvo, što istovremeno onda vodi ka gubljenju nekog univerzalnog kvaliteta, ali to što je blisko vezana za jednog pojedinca sada nam otvara i malo ljudskiju stranu Trira, koji je to definitivno pokušavao da sakrije ekstravagancijama i provokacijama raznih vrsta u svojim filmovima.

Na kraju gotovo da izaziva sažaljenje, onako ljudsko, ne posprdno, umesto onog stalnog živciranja koje sam doživljavao od Trira. Ipak je samo čovek sa svojim nedostacima sa kojim se borio čitav život, pogotovo u svojim filmovima.

Ne znam jel ovo gore napisano dobra preporuka, jer nije ovo njanjava kuknjava Trirovih psihotragedija, on to sebi nikad neće da dozvoli, štaviše, ovo je Trirov film baš onda kada o svojim najvećim problemima priča ili ih prikazuje na nadrealno komičan način, ili urnebesno grozan, kako kad.

Ako ništa drugo meni je u 3. sezoni novi švecki doktor hit. Sve oko njega je maestralno sumanuto, i ne bi trebali da skrenete pažnju sa njega samo jer je tu i holivudski Defo, jer rekao bih da Defo uopšte nije centralan za ovu seriju niti za poslednju sezonu. U serji ima više Trirovih alter ega, i kad ih pohvatate, sastavite mrežu, dobićete jednu kompletnu sliku.

Edited by Srbin Hamza
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Konačno mi došao Riget treći na red, i sve u svemu sam zadovoljan. S obzirom da sam seriju prvi put gledao tokom pandemije, šokantno malo se sećam ove "tvinpiksolikog" dela radnje i tih detalja, i mislim da mi i posle ove sezone taj deo serije ostavlja daleko manji utisak. Ali zato mi je ceo crni humor i švedsko-dansko prepucavanje super palo, odavno se ovako ne ismejah. Fali originalni švedski doktor mnogo, ali i zamena je bila super. I ima na neki način zadovoljavajućeg kraja, tako da nije kao da može sad neko da se nada četvrtoj sezoni ili sl.

Usput da bacim preporuku za Ghosts, najbolji UK sitcom u poslednjih nekoliko godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, Angelystor said:

I ima na neki način zadovoljavajućeg kraja, tako da nije kao da može sad neko da se nada četvrtoj sezoni ili sl.

Budući da je Triru dijagnostifikovana neka bolest neće on da snima ništa više. Penzija po svemu sudeći.

Pošto je to znao sabio je svašta u 3. sezonu. Previše je lična, jer je vezana za njegov život, svako može da izgugla biografiju u vezi oca i slično.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...