Jump to content

Halford


V MaN

Recommended Posts

Pa naravno da su se glavna remek dela Maidena snimila 80-tih, a Judasa od kraja 70-tih zaključno sa 1990. godinom. Ali to ne umanjuje vrednost poslednjih izdanja, pogotovo Nostradamusa koji je potvrda zrelosti članova benda ne samo kao osnivača heavy metala, već i kao muzičkih veličina uopšte.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

taj album zvuci kao dva sata therion-a za siromasne feat. halford.

 

uzasno dosadan album, kao i svaki maiden posle BNW, puni albumi pesama koja su dva put duza nego sto trebaju da budu i dickinson koji peva preko kurca harrisove dosadne pesme da bi nastavljao da zaradjuje milione na turnejama umesto da je pametan i nastavi solo albume da radi.

 

u svakom slucaju, ovaj halford solo ce biti mnogo bolji od nostradamusa ako nista drugo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono što ja znam, a već sam govorio o tome, je da Nostradamus u meni budi jake emocije. Svaki ton je na tom albumu sasvim na svom mestu i potpuno usklađen sa tekstovima koji nisu nimalo jednostavni, niti šablonski, već i sami sadrže jake emocije. Način na koji je Halford (pošto je ovo tema o njemu, jelte) otpevao album se savršeno uklapa u tu koncepciju. Način na koji su Judasi prikazali Nostradamusov život i dileme s kojima se suočavao, omogućava nam da ih doživimo kao sopstvene. Svako bi mogao da se prepozna u nekoj od pesama (mene je lično najviše pogodila Exiled), a verujem da su i sami članovi Judasa ubacili tu malo i svog autobiografskog pečata. Možda azal hoće da kaže kako je to slabo u poređenju s ostvarenjima nekih drugih bendova, recimo s načinom na koji se Haggard bavio Galilejem, te da Judasi ne bi trebalo da stupaju na teren koji su neki drugi već okupirali. Ali, Judasi su posebna kategorija benda, oni su osnivači heavy metala i ne bi ih trebalo ukalupljivati u takva poređenja. Mislim da je Nostradamus na neki način njihovo životno delo, nešto čime mogu da zaokruže karijeru. Svakako da su umesto njega mogli da izdaju jedan pravi klasični heavy album, ali to su već uradili sa Angel of Retribution, koji je takođe izuzetno ostvarenje i predstavlja pravi povratnički potez, nastavak onoga što su postigli Painkillerom, nakon lutanja u Ripperovom periodu.

 

uzasno dosadan album, kao i svaki maiden posle BNW, puni albumi pesama koja su dva put duza nego sto trebaju da budu i dickinson koji peva preko kurca harrisove dosadne pesme da bi nastavljao da zaradjuje milione na turnejama umesto da je pametan i nastavi solo albume da radi.

 

Naravno, stav po kome Dickinson peva novije pesme preko kurca se takođe ne može prihvatiti. Svaki profesor pevanja će ti reći da u najnovijem periodu Dickinson tehnički pravilnije peva i da mnogo manje ide na "kvarenje" glasa da bi dobio metalski prihvatljiviju boju.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Куртон

Da bih se ja recimo upustio u proucavanje tematike i motiva na albumu, prvo moraju da mi se dopadnu pesme na albumu i album u celini, muzicki prvenstveno. Posto mi je odmah, na prvom slusanju, bilo jasno o kakvom se albumu radi i da 'to nije to', batalio sam stvar.

Da je taj album izasao 80-tih, Judas Priest ne bi bili ono sto su danas. To sto su osnivaci heavy metala meni nista ne znaci kad prosudjujem o kvalitetu njihovog rada. I Aerosmith su osnivaci heavy metala.

 

edit: koga boli uvo u kojoj meri Dickinson peva "tehnickije", niti u metalu postoji takva stvar. Jedini koji bi mogao nesto da prokomentarise o Dickinson-ovoj tehnici je sam Dickinson.

Edited by Куртон

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko prica o tehnici? zvuci kao da ga ne interesuje...i oni glupi refreni gde se jedna fraza ponavlja hiljadu put, kao, mozda zapamtimo ako nas ubije u pojam.

 

svako ko nije neki zatucani maiden fanboy ce ti reci da ovo novo nista ne valja, narocito kad uporedis sa onim sto su nekad bili. jos vise kad uporedis sa dickinson solo albumima, koji su bog i batina za sve sto su snimili nakon chemical wedding-a.

 

stvarno tugica od benda, jedina motivacija im je da snimaju album da bi nastavili da sviraju turneje i da uzimaju pare, i niko se ne pita za te nove, glupe, preduge pesme sem harrisa, koji je odavno prolupao, sto se vidi po tome sto priznaje da je polu gluv i idalje zeli da producira albume.

 

mada ti si vec poznat pa neverovatno uzasnim ukusom, do te mere da nekad mislim da se zajebavas, tako da me nista vise ne cudi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Očigledno doživljavamo muziku na različite načine i ne znam ko te je opunomoćio da procenjuješ da li je moj ukus užasan. Ako hoćeš da znaš šta je za mene ekstremno dosadan heavy album, skini i poslušaj pre neki dan procureli album Grave Digger-a. Ako hoćeš da znaš šta je stvarno dobar i zanimljiv heavy album, poslušaj takođe skoro procureli album Accept-a. Maideni na novom albumu imaju par prosečnih pesama, ali i sredinu albuma koja ubija, naročito u poređenju sa nekim prethodnim izdanjima. Gotovo da sam zaboravio da su Maideni u stanju da naprave pesmu poput The Alchemist, a napravili su je. Ili Coming Home, koja može da stane rame uz rame sa kultovima poput Remember Tomorrow i Children of the Damned. Što se Halforda tiče, njegov solo album sigurno neće biti bolji od Nostradamusa, jer ima slična "moderna" stremljenja kao i Crucible, sa kojima su i Judasi eksperimentisali u Ripperovom periodu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...