Jump to content

Halford


V MaN

Recommended Posts

Vrlo dobar album, neuporedivo bolje od onoga što sam očekivao. Izgleda da sam negativna očekivanja pogrešno bazirao na pesmi The Mower, koja jedina na albumu ima nu/modern/avantgarde/niveavisage/proevolutionsoccer "metal" prizvuk. Ni produkcijski se ne uklapa u album, tako da ne znam šta traži na njemu. Ostalo je OK, pravi heavy metal sa normalnim strofama i refrenima, normalnim rifovima i solažama, lepim harmonijama, melodijama i prelazima. Ne na nivo Resurrection, ali svakako daleko bolje od Crucible, o Winter Songs da ne pričam. Izdvojio bih pesme Undisputed, Fire and Ice, Speed of Sound, Hell Razor, Thunder and Lightning i posebno 25 Years.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bradu si prodao :(

 

Inače, slažem se sa generalnim mišljenjem oko albuma - klasičan hevi, ni prineti prva 2 ali opet bolje od Deda Mraz stvari. Provaljuje se koliko je Halfordu otišao glas, nigde vriska na albumu. Sve u svemu, korektno ali ništa preterano uzbuđujuće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Album je čisto savršenstvo, nema loše pesme na albumu (jedina slabija je "The Mower") pa je teško izdvojiti omiljene pesme.

"Matador" je prava "Judas Priest" hevijana, a refren od "Heartless" danima ne mogu da izbacim iz glave.

Nisam očekivao ovako dobar album od Halforda, definitivno ulazi u uži izbor za album godine.

 

pravi heavy metal sa normalnim strofama i refrenima, normalnim rifovima i solažama, lepim harmonijama, melodijama i prelazima.

Potpis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veoma je dobar novi Halfordov album, gotovo da sam samo to slusao u mp3 plejeru proteklih dana. Prvi cetiri pjesme na albumu odlicne, ne zna se koja je bolja, a ipak bih izdvojio "Made of Metal" koja ima taj sinteticki Turbo Lover vajb. Onda sredina albuma malo slabija, ali opet solidne pjesme i onda pri kraju sjajne numere "Thunder and Lightning" i "Matador". Mogao je sa albuma izbaciti jednu-dvije pjesme, ali i ovako je album ispao bas dobar. \m/

 

"Supersonic silver flying machine,

Made of metal it's a NASCAR dream!"

 

:rockdevil: :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Svaka cast Robu, napravio je, barem za mene, jedno od vecih heavy iznenadjenja godine :rockdevil: Mene ovo lega bolje od oba poslednja Priesta. Sure, nema vise vristanja, ali mislim da da ga ima, to bi previse izforsirano zvucalo. A i sama mjuza je podesnija za "obican" Halford glas, i meni iskreno nesto vise odgovara ova kombinacija nego uber-heavy prva dva solo albuma, koji su dobri, da se razumemo.

Sure, ima i svojih mana album, npr. tekstovi su deciji samo tako, pevanje o wrestlerima, Matadorima, "We Own The night"...kako glupo ime za pesmu o_o +jebena "Mower", koju da nisam cuo jos negde letos/jesenas, sigurno bih ranije dao priliku ovoj heavy bomboni. Ranu koju je napravio VSteele, Halfordi izlecio :rockdevil:

 

best: "Undisputed", "Fire And Ice", "Made Of Metal", "Speed Of Sound", "Like There's No Tomorrow", "Til The Day I Die"...hm, da, ovu prvu polovinu albuma pretty much obozavam :D...i moze iz drugog dela "Thunder And Lightning" na listu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...