Jump to content

Kosa


....

Recommended Posts

@mission

Joj ona "tekstura" je nesto najgore ikad, ceozivot se borim protiv tog looka, meni to izgleda "opro sam kosu mladi metalac" :haha: i da i meni tako izgleda kosa kad je osushim fenom lol, osnovna skola styling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uglavnom što se tiče ugladjenosti. Osim iza glave, ugalvnom mogu da izvučem taj ugladjeni izgled samo sa malo više truda nego ovo sam žurio pa je ispala malo messy jel je odma direkt posle pranja, obicno cekam malo da se "smrzne" i onda poravljam te dlake koje ispadnu. Ali iza je druga stvar, meni je kosa malo čudna, i već sam o tome pisao ranije i jednostanvo na nekim mestima je nemoguće sa bilo kom količinom voska da spustim neke dlake. Jednostavno jedini način je da mi poraste kosa.

 

Lično moram da koristim slabije voskove, jer ovi jaki ne mogu da se isperu. A meni je to problem, jel mi se kosa navikne na vosak zbog mnogo retke kose i što na desnoj strani glave imam veliki zalizak, padne mi kosa i ne mogu ni malo da izvučem visinu. Ja bi strašno voleo da mogu na levu stranu da guram kosu, jel mi je tu zdrava i nemam zalizak ali i sa najacim daxom sam imao problema jednostavno nisu mogli da mi drze kosu u tom pravcu. Tako da moram samo wasahble.

Sve u svemu, mozda sam malo pozurio sa onim fotkanjem, ali bilo mi nekako naporno mnogo i smor da se slikam u WC, pa sam hteo da zavrsim sa tim sto pre.

Inace ranije kada sam odradio frizuru, undercut mi je bio mnogo jaci. Tipa mislim da mi je sa strane bila dvojka ili trojka. Sad mi je naravno tu dosta porasla kosa. Trebao sam tu kosu mozda da zabelezim fotkama. Mislim ja sam tolko mnogo stilova kose promenio, i retko koju imam zabelezenu fotkama i uvek se smorim kad je tako.

 

I jos jedan stvar Dax su krš voskovi. Ja i svi ovde ih koristimo jel nemožemo da kupimo bolje jel nema. Ali u inostranstvu, pogotovo u Beč i Pragu sam vidjao mnogo bolje preparate po istim cenama. Inače maskirani su najači voskovi, pa onda green and gold i red i tako dalje.

 

I jos jedna stvar, svaki dan mi isapdne drugacije kosa. Nekad ispadne bolja, nekad losija, nekad se odusevim, a nekad smorim. Bukvalno ni sam ne znam sta ce ispasti na kraju. A ideal mi je da ispadne nesto izmedju Ryan Goslinga i Don Drapera. :D

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je kosa malo čudna, i već sam o tome pisao ranije i jednostanvo na nekim mestima je nemoguće sa bilo kom količinom voska da spustim neke dlake.

 

Hmm..

Možda najbolja stvar koju možeš da učiniš da obuzdaš kosu jeste da je oblikuješ uz pomoć fena. Tj da je sušiš tako da taj deo koji ti je problematičan "pripitomiš". Ne mogu ovako napamet da pišem, ali gledaj da iscimaš nekog da ti pokaže kako to da radiš sam. Isto tako i za frizuru. Kad super skontaš kako sa svojom kosom da izađeš na kraj, sve ide lagano.

Isto tako feniranjem možeš da "teraš" kosu na drugu stranu (to i ja radim - i moja je kosa haos i imam užasno čudne razdeljke...ali četka i fen čine čudesa :haha: ).

 

Što se zalizaka tiče, za cimanjem oko istih stvarno nema potrebe. Vama muškima to stoji. :da:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nego provalite ovu blesavu teksturu (za devojke, ofc :D )

http://www.youtube.com/watch?v=oHigluxBi48

 

A kosa zapomaže... kill me.. kill me...

Taj način tapiranja je meni kul, to sam radila kao klinka za izlazke. I ok bude to interesantno, pošto je kosa kovrdzava..

Al i od tapiranja se sjebe a još pegla preko o.O

 

#judging you

 

Sve kovrdzave koje nose kosu kovrdzavo a ne sa onom teksturom od gore :haha: se ne češljaju.

Tj češljaju se kad peru kosu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam, meni je sasvim normalno, verovatno jer su mi skoro sve drugarice kovrdžave, nijedna se ne češlja.

Leti stvarno ne znam šta ću od kose pa je operem i očešljam, pa ispletem nešto, čisto da mi ne smeta. Kad mi se to raspadne (ili raspletem) ne češljam se dok sledeći put ne operem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

volim da kad prodjem prstima kroz kosu, kosa bude svilena i nezamrsena. Nekako to najbolje postizem cesljanjem ipak :haha:, a skontah da se talasi i lokne vracaju ako posle cesljanja prodjem 2-3 puta mokrim prstima kroz kosu.

 

Tj kad imam kosu :haha: sad je imam pola :D i sjajno je ne znojiti se iza ushiju :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Probala na sebi, tipa napravi se nepravilan razdeljak (tj razdeljak po strani) i sa jedne strane se napravi jedna sa druge strane druga ovakva sve to pozadi sveze u konjski rep i imate frizuru ocas posla

http://themetapictur...-braid-awesome/

 

Probala, radi :haha: ne bih previse cesto jer nije dobro za kosu da je trljas uzvodno...

Izgleda ko da me frizrali za svadbu (tudju) :da: aj lajk.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...