Jump to content

Potrebna pomoć, Yumetal majstor


krezavy

Recommended Posts

Shto se priche oko kapanja bojlera tiche, tu najcheshce najebe kazan. Bolja varijanta nego kad se pojede navoj ili istruli grejach, pa te lupa struja dok se tushirash (jer imam perpetualno ukljuchen bojler, jeftinije mi).

 

Dolazio mi pre par meseci majstor da zameni kondenzator u mashini za sushenje. Platio sam 5000 dinara nov kondenzator i ruke... i opet bih, jer je mashina toliko zajebana, da smo se moj regularni majstor i ja cheshali 2-3 sata gledajuci je, pre nego shto sam reshio da pozovem ovlashceni servis. Lik je otishao krvavih ruku zbog genijalnog dizajna, a uz to je i debeljko, pa je bilo teshko da zavuche obe ruke odjednom unutra. Pritom - sam na gajbi menjam prekidache, grla, ozichenja, baterije u kupatilima, trudim se da ne budem retard, a opet me je slovenachka skalamerija porazila :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni neki dan bio kljucar, samo ocistio nesto sto je glavilo i kao 2500. Ja mu trazim racun, on kao zaboravio u radnji bla bla. Onda sam mu rekla u zajebanciji da cu da ga prijavim i da je najebao, ali je premro pogotovo kad je cuo da sam pravnica haha mucila sam ga 10min i na kraju pustila da ide, bilo mi zao. Ali u sustini su lopovcine jedne bezobrazne.

glupost.

svaki normalni serviser, ako ima prijavljenu firmu i radi pošteno, naplaćuje svoje usluge servisa po satu. 20€ uopšte nije mnogo, u to ulazi i izlazak na lokaciju i znanje/veština. ko ti je kriv ako sama ne znaš da naprskaš wd40, ti si njemu svakako oduzela minimum sat vremena od njegovog radnog dana, a to se plaća (ili svi volite da radite za džabe?).

 

lako je kritikovati cenu usluge iz ugla platiše, ali treba svesti sve na papir i napraviti računicu da ne posluješ sa minusom...

ne kažem da nema derikoža, ali treba biti realan.

Edited by bradilko
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

procitaj bolje, zalim se sto nije dao racun. mora da ga da jednostavno, a ne da mi trazi 2500din na mu dam na ruke, on ih stavi u dzep i cao. radnja je u 29.novembra, nema ni pet min kolima do mene, 10 min se zadrzao oko ciscenja. takodje, ne moras biti ne znam kakav psiholog da izvalis da me hteo zeznuti, sav se zacrveneo bio.

sto se vodoinstalatera tice, uzeo mi je 1500din koliko se secam za 2min koliko mu treba da sajlom procisti odvode, hoces reci da je to realna cena?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nije realna ako ti imas sajlu :haha:

 

meni majstor dodje da izbusi 4 rupe u zidu i okaci policu

i to je 500din i kafa jer je majstor ortak iz kraja, zivi ulaz do mene

 

al ja nemam busilicu tako da treba da mu platim

 

u cenu ulazi amortizacija za alat (to bese pravi izraz?), izlazak na teren i ruke tj znanje i praksa

 

 

sto rece "moj" veterinar, vakcina je gratis, ja naplacujem samo ruke :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sw: cena je realna, treba proveriti da li izdaje račun pre izvršenja usluge. ako ne izdaje, imaš pravo da se cenjkaš, naravno.

 

@zen: ako ti imaš sajlu, a zoveš majstora, onda treba i duplo toliko da ti naplati :D

amortizacija je pravi izraz. i da, treba imati drugare sa alatom :)

ja lično, pozajmljujem od firme :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uzeo pretprošle godine sajlu za fazon 300 dinara, i to neku malu pogodnu za domaćinstva a ne onu industrijsku što oni vuku. Radi posao, samo što ju je nemoguće očistiti kad izvuče sva ta sranja, najbolje je ostaviti da se osuši, odložiti na tamno mesto i nadati se da ti neće ponovo trebati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tih 1500 dinara je smešno za sve troškove majstora (izlazak na teren, ruke, amortizacija)

 

niste svesni sa čime se sve ljudi iz servisa bele tehnike i vodoinstalaterskih radnji sreću svakog dana

da ne pominjem plaćanje

 

pre neki dan ćale dogovorio s nekim ljudima da im proda frižider, sve super, stigao frižider kod njih i onda kažu da nemaju para (6.000 dinara)

 

na kraju mu dali prase umesto para :haha:

Edited by Underkuruz
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...