Jump to content

Koji ste poslednji original CD nabavili?


White Man

Recommended Posts

@Gojko, slusam kako ne bih, samo probrane bendove, to sto mi domacica preovladava u kolekciji i na last.fm listama je moj licni izbor. :da:

Plus vise se obradujem kada nadjem neki domaci redak original nego neki obican album stranog benda koji ovde u Srbiji ne mogu da nabavim, sem da se bakcem internet kupovinom...

@Talvi, tu i tamo na kompjuteru, disk vise furam na mini liniji.

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel pouzdan onaj Mungos u Novom Sadu? Ipak ovo je Srbija pa me nebi cudilo da su to lazni originali :bigblue: Danas sam bio tamo, malo gledao diskove, zamalo da kupim Powerslave i onda se setim da nisam poneo pare :mrgreen: Inace ja nemam ni jedan original, planiram da krenem da ih kupujem, al' skupo jebiga...I jel stvarno na originalu bolji zvuk ili je to samo urbana legenda?

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I jel stvarno na originalu bolji zvuk ili je to samo urbana legenda?

 

Zvuk je pouzdano bolji,samo je pitanje da li ces ti moci to da cujes,tj koliko je dobra oprema na kojoj slusas muziku.Ako ces da kupis original cd i stavis da u kompjuter i sve to slusas preko kompjuterskih zvucnika,razlika ce biti zanemarljiva i tesko da ces jr osetiti.Medjutim ako imas cd,pojacalo i zvucnike,to vec menja stvar na bolje.Naravno i tu postoje drasticne razlike u zavisnosti da li si opremu platio par stotina evra i komponente koje kostaju po par hiljada evra svaka za sebe,cak i kablovi kojima spajas komponente i stalci na kojima ti stoje zvucniki i uredjaji doprinose kvalitetu zvuka.I naravno zadnja stvar je da te uradjaje moras kupovati u odnosu na sobu u koju ces ih staviti,dakle nema nikakvkog smisla trpati zvucnike od 250W u sobu od 10 kvadrata.

 

Tako da ti je,po meni bolje da zapitas sebe da li imas opremu na kojoj ces osetiti razliku u zvuke i po tome procenis da li ti se isplati da kupujes original diskove.

 

Totalno off topic,aj jebi ga kad je vec pitao covek

Edited by igoraki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kupuje se original samo zbog kvalitetnijeg zvuka. Lepše je imati nešto opipljivo u ruci, što je neko zvanično izdao, i da listaš buklet dok slušaš, nego da preslušavaš mp3 i buljiš u tekstove skinute s neta. Štaviše, meni je to glavni razlog zbog koga kupujem originale, jer nemam pomenutu kvalitetnu opremu s kojom bih primetio razliku u zvuku između originala i mp3. Naravno, samo odabrani, vrhunski albumi vrhunskih bendova zaslužuju da se nađu u mojoj kolekciji, a takvih i nema baš mnogo.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megadeth - Rust in Peace :rockdevil:

 

Sad se razmišljam šta da naručim preko Rogošića iz Nemačke. Cene su visoke u pičku materinu, ali je to prilika da se upeca nešto što se teže može naći.

 

Ja cu naruciti preko njih (kao i uvek dosad). Na cene negledam jer ako budem gledao onda necu imati ono sto hocu. A to sto hocu, kod nas nema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja cu naruciti preko njih (kao i uvek dosad). Na cene negledam jer ako budem gledao onda necu imati ono sto hocu. A to sto hocu, kod nas nema.

 

E upravo to, pokušavam da pravilno procenim šta kod nas neću moći da nađem povoljnije, pa da to naručim. Pada mi na um dupli CD Paragon - World of Sin/Chalice of Steel, ali se bojim da buklet nije nešto, da nema čak ni tekstove, budući da i inače tekstove sa World of Sin nigde na netu nisam uspeo da nađem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...