Jump to content

Star Wars


Recommended Posts

  • 1 year later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...

Pošto sam odgledao pre neki dan i poslednji deo nove trilogije na jedvite jade, da ukratko rezimiramo ovu novu trilogiju.

Force Awakens igra se na kartu nostalgije, dosta prerađenih momenata iz inicialne trilogije, ima manje lens flerova što se pozdravlja.

Većina novih karaktera neubedljiva, jedino se izdvajaju Ray I Kylo Ren. Muzika John Williamsa na mestu.

The Last Jedi, film koji većina fanova prezire, nije da nema svojih boljki, prenaduvan je sa dosta praznog hoda koji više deluju ko neke mini epizode tv serije da se popuni termin.

Ali hajde da bacimo pogled na dobre stvari, najbolje izrežiran i snimljen Star Wars film. Kostimografija i boje su nerealno prelepe i zaista je pokazalo da kada daš autoru dovoljno mašte i slobode može se dosta postići.

Obrti, previše obrta, ali meni su zapravo bili intrigantni i što su glavni likovi prevrnuti naglavačke od standardnog očekivanog kanona iz video igara i stripova koji su prethodili to je barem dalo svežine i neočekivanosti koja fali ovoj franšizi jer se sve igra na sigurno.

Ponovo nisu svi likovi dovoljno razvijeni, iako su hajpovani u pređašnjim intervjuima od strane glumaca da će imati više toga da rade u novom delu, Ren I Kylo imaju interesantna odnos između njih i nove moći su uvedene. (komunikacija putem sile)

Rise of The Skywalkers - pošte je prethodni deo napravio haos kod fanova, studiji su otpustili prvog izabranog režisera, zadžali jedan deo njegove priče i nakalemili na brzinu sve kao frankenštajnovo čudovište i pozvali Abramsa da vrati još jedan udarac nostalgije. I nije im pomoglo ovog puta. Ovo je jedan od najgore snimljenih i izrežiranih blokbastera koje sam gledao u skorije vreme.

Likovi su praktično nepostojeći, čak i Ray i Kylo imaju malo razvijanja sa njihovim likovima u ovom filmu. O ostalima da ne pričam, protraćen je momenat sa Fyn-om I Poe-om koji su pojavljuje na kašičicu kako su ortaci na momente, a to je falilo u prethodnim filmovima. Konstantno nabacivanje novih likova koji nisu bitni za dalji razvoj priče samo da bi se stiglo do mcguffina koji će dalje progurati već nepostojeću priču.

Bukvalno mi je na moment bilo muka kako skaču iz kadra u kadar sa planete na planetu i kada krene frenetična akcija i ono malo teksta što izgovore samo mi nestane kao prohujalo sa vihorom.

Vraćanje Palpatine iz mrtvih umanjuje njegov uticaj u prethodnoj trilogiji, čak ni Ianovo preglumljivanje koje sam voleo u prequel trilogiji ne pomaže jer mu nisu dali ništa više od zli mag sam ja, hahaha.

Protraćeni su vitezovi Ren za koje sam mislio da će imati veću ulogu u trilogiji.

U suštini baš je banan film i siguran je do bola jer pokušavaju da kažu da se The Last Jedi nije desio i da se bukvalno direktno nadovezuje na Force Awakens.

Nadam se da su poučeni ovime, da se dobro zatvore na neko vreme i prestanu da štanucju SW u filmskoj verziji i da uzmu malo inspiracije iz Legends izdanja (a to već rade uveliko) uposle par novih i dobrih svežih režisera i da naprave nešto za šta možeš da kažeš da je avantura i lagano za konzumiranje, jer posle ovoga jošs više gubim interest za SW.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...