Jump to content

Disciplin A Kitschme


salebghouse

Recommended Posts

  • 1 month later...

eh, lepa uspomena...koncert koji je bio par dana posle skca (valjda), nas trojica usli na dve karte...mislim da sam tek tada konacno prihvatio da beat vise nije u bendu i da je omladinac sasvim dobar bubnjar. mislim i da je to bio poslednji koncert te postave i da vise nisu svirali do 2005.

Edited by salebghouse
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

:hoho:

Poslednje dobre stvari koje je pravio bile su sa Gofie Bebe i Beat-om. Ovo je sve šlepanje na staru slavu. U Srbiji ne postoji objektivan stav i kritičko razmišljanje. Imaš šabane sa jedne strane i urbanu populaciju sa druge, a od ovih drugih 90% nema svoj stav nego ga oblikuje na osnovu hvalospeva upućenih svetim kravama ovdašnje scene, od strane kvazi-kritičara i na osnovu rođačko-prijateljskih veza. I tako svi seku vene na neke nebuloze, kao što su noviji radovi Discipline ili Orgazma, a dovoljno je samo poslušati šta radi Jack White ili Josh Homme i koliko je tu talenta i inovacije uloženo i da se skapira da su upravo likovi kao što je Koja krivi za propast rock scene kod nas. Do smrti najvećeg od svih, Milana Mladenovića, pomenuti je karijeru gradio uglavnom na pljuvanju Milanovog rada, koji je uvek bio i biće svetlosnim godinama ispred i iznad svega što je Koja u životu uradio, a kamoli infantilnih gluposti kao što su "Dečija pesma", "Tata mama" od pre 30 godina ili ovih amaterizama koje danas pravi. Posle Milanove smrti, odjednom je počeo da ga uzdiže u nebesa. Krajnje licemerno i ljigavo. Rock scena u Srbiji je na aparatima za održavanje u životu, a organi koji još nisu otkazali su Atheist Rap, Repetitor, Rambo Amadeus, Nadimač, The Stone, Jarboli... Partibrejkers se još batrgaju, videćemo dokle će. Kakvi crni Koja, Gile i slični mediokriteti.

 

 

hahahahaha.....ako su nam Atheist Rap i Jarboli zvezde vodilje a EKV svetlosnim godinama ispred Discipline, onda bolje da se upucamo svi......... koji srednjoskolski nivo komentara. Ko je uopste to pisao? hahahahaha

Edited by oNe
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

* Na čije svirke odlazite?

- Sve podržavam. Ali, imam problem što znam da je to uslovljeno raspadom zemlje i smanjivanjem teritorije na kojoj bend postoji, pa samim tim i publike kojoj se obraća. Paradoksalno je, jer internet postoji. I dalje su svi u svojim omeđenim teritorijicama. Generalno - grupe su dobre, imaju više energije, što priliči tim godinama. Ali, zvuče kao bendovi koje slušaju i teže pravcu kome žele da pripadaju. Imaju sve oznake, naznake, postulate, sve, sve, ali nemaju mnogo vatre! Nekako je robotski. Kao da je kompjuterski, u lejerima nekim, isključi se jedan, pa se uključi drugi.

* Pretačni su?

- Tako je. Protočni?

* Pretačni! Ne greše?

- Nisu ni to (smeh). Konceptualno su potkovani, ali to ne funkcioniše. Njihovo znanje je u redu, ali nemaju intuiciju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Koja ne dam buntovnom plamenu da se ugasi, derem se rokenrol! intervju za Blic

 

Solidani intervju, sa ovime je ubio:

 

Mnogo je besplatne zabave i sadržaja, mahom površnog i banalnog, danas dostupno mladom čoveku, teško šta njega danas može toliko da uzbudi. Najezda je nekih sumnjivih njuški koje i nemaju baš veze sa muzikom, a kao bave se istom, ortak mu napravi neki lup, a ovaj krene da "baca rime", i kao to je to. Onda se ispostavi da je i publika takva, razumeju se. Indi rok grupe, s druge strane, zarobljene su već decenijama u nešto što su svojevremeno ustanovili "The Pixies" ili "Nirvana" - prvi deo pesme je otpevan u donjoj, nižoj lagi i bez distorzije na gitari, da bi u drugom delu sve to bilo ponovljeno sa distorziranom gitarom, uz kao gnevni vokal u oktavi više. I tako svaka pesma. Vrlo neinventivno. Takođe, primetno je da ovog momenta nešto što slovi kao andergraund, ponajviše takozvana amerikana, u stvari zvuči jako konvencionalno i pretenduje da bude komercijalni mejnstrim, andergraund je samo zato što nije popularno kao turbo-pop-dens-folk tragedija koja nam se dešava svaki dan.
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...