Jump to content

Alter Bridge


Zoll

Recommended Posts

Bend potiče iz Amerike, formirali su ga Brian Marshall (bas), Scott Phillips (bubanj), Mark Tremonti (lead gitara) (inače, sva trojica bivšli članovi benda Creed) i Myles Kennedy (vokal i gitara) 2004. godine. Što se samog zvuka tiče, u pitanju je neki alternativni rock/metal, ne bih baš znao kako preciznije da ih odredim, mada, možda o tome kakvu muziku možete da očekujete govori podatak da su 3 člana bila u Creed-u. Lično, Creed nisam mnogo slušao, ali Alter Bridge mi deluje dosta, dosta energičnije i tvrđe... pa samim tim i bolje :). Što se diskografije tiče, imaju za sad 2 studijska albuma, One day remains (2004) i Blackbird (2007) sa kog se izdvojla pesma koja ga i otvara, Ties that bind. Mada, po meni album nema lošu pesmu i, ako ih dosad niste čuli, preporučujem da počnete upravo sa tim albumom. Ne znam šta bih još mogao da dodam, više informacija o njima možete na njihovom oficijalnom sajtu http://alterbridge.com/ kao i na Wikipedia-i, a, kao i sve ostalo, možete ih čuti i videti na youtube-u, naravno :)!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dobro je da se neko setio da otvori i stranicu o njima, ja sam sve hteo, ali sam mislio da nema bas niko ko ih slusa. Ja ih slusam od prvog dana, bio sam fan Creed-a, sad sam jos veci fan alter bridge. Jedan od moja top 3 benda, prosto ih obozavam, i opterecen sam Mark Tremonti-jevim stilom sviranja.

 

I evo, da napisem najnoviju vest sto se njih tice. Za par dana bi trebalo da izadje skola gitare, pomenutog gitariste, ima preko 3 sata materijala, ima i gostiju na videu, sve u svemu, mislim da je i te kako kvalitetna. Evo malo info-a....

 

 

 

Mark Tremonti's new Instructional/Documentary DVD, The Song and the Story, is due for release in July. It will be over three hours long complete with live footage, backstage access, original compositions and guest lessons along with Mark himself teaching all the solos on Blackbird along with his insights on song writing.

 

 

 

"Step inside the mind of one of today's most influential rock guitarists. This all-access video couples instruction with the inside story of a self-taught guitarist who has made it to the biggest stages in the world. From techniques and exercises to writing and performing, Mark gives a comprehensive look at his playing and the ways he pushes himself to continue developing as an artist. Also included are in-depth guest lessons by Myles Kennedy, Michael Angelo Batio, Troy Stetina, Rusty Cooley and Bill Peck, making this the most informative and well-rounded guitar instruction video of all time.

 

"

 

To watch an exclusive preview and register to own this one of a kind DVD please go the the following website...

 

http://www. fret12. com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam ni ja baš mnogo "proučavao" taj prvi album, ali su mi se sa njega izdvojile Metalingus i The end is here, dok mi je prvi album savršen. I pesme i zvuk, produkcija... stvarno savršeno uklopljeno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar band. Prvi album je nekako tralalalala....mada ima i na njemu odlicnih numera (The end is here, Metalingus, Find the real...). Drugi je fenomenalan, izdojio bih Ties that bind. Dosta su bolji od Creed-a

Share this post


Link to post
Share on other sites

blackbird je sav monoton i nekako bezveze (da ne kazem creedwannabelike na los nacin), barem na osnovu moja tri jucerasnja preslusavanja.

danas cu posvetiti paznju prvom albumu.

 

 

Jel si ti uopste nekad preslusao creed? Ok, onih par pesama, hitova, sto su se vrteli na tv-u, ali ni oni, a pogotovo ostale pesme, ne lice ni malo na creed. Ima poneke pesme na one day remains, ali i to nije nista slicno. Ne mislim nista lose, ali brate, meni to ni malo ne lici na creed, a dosta sam slusao i jedan i drugi bend, jedni od omiljenih su mi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka cast Zoll sto si otvorio temu...

Bend koji je definitvno zasluzuje...

Bez obzira na prethodne komentare meni se licno svidjaju i prvi i drugi album, mada, vise preferiram Blackbird...ne znam tacno zasto, verovatno zato sto sam ga prvog cuo!!!!:):rockdevil::pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@my heart is...slowing

Ozbiljno ima verzija te pesme sa Cristinom? Hmm.. to bih voleo čuti... gde može da se nađe?

 

 

bilo je to na oficijalnom sajtu onda kad je izaslo, pogledaj da li jos ima, ali bezveze je do jaja. Mnogo je bolji original, ona riba je bas ruzno otpevala. Cini mi se da i na njihovoj stranici na myspace-u, ima link da cujes.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

ajmo bre, sta ste zapostavili ove sjane momke? :D Ali stvarno, ajde da zapocnemo malu raspravu. Moze neko da voli, ili ne voli creed, ali oni imaju preko 30 platinastih tiraza!!! Znate li vi koliko je to? Ja mislim da je to uglavnom zbog gitariste, Mark Tremontija, obozavam njegov stil sviranja, opasna melodika, opasne teme, mnogo zajeban na cleanu, a opet dosta heavey gitarista. Nije covek dzabe bio tri puta proglasen za najboljeg gitaristu sveta..... Planiram da skoknem do austrije u novembru, ne bi li ih cuo, to mi je jos jedna od neispunjenih zelja.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark kao kompozitor jeste dobar,dobar ritmicar,ali solaze su tu posebna prica...previse gaina,delay-a,a ni ne svira cisto.Ne znam da li je iko imao prilike da odgleda bootleg sa njihove sadasnje turneje...ja imam jedan.

Posto cvrsto stojim iza te izjave,moram i da dokazem to.

 

Ko se bar malo razume u gitaru,primetice razliku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...