Jump to content

Obscura


azal

Recommended Posts

Hahaha, gle ovo, pa ako su u SKCu i Domu zvučali kao Obskurac, u Božidarcu će zvučati ko gola kurčina.. moglo bi zbog God Dethroned-a ovo da se ispoštuje, mada šteta što Suzi nije više u bendu.

btw. Voivode na šta pobogu vodi onaj link gore:mhihi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
21 hours ago, [Nocturno] said:

Stvarno mislis da su ovo bendovi za Amerikanu? 🙂

Karata nema više na Gigstixu sve je rasprodato!

Karte po ceni od 1800rsd možete kupiti JOŠ DANAS posredstvom TICKETLINE servisa i na BILETARNICI Doma omladine!!!

Karte će biti dostupne za kupovinu i sutra na biletarnici Doma po ceni od 2200rsd!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto niko nije otvorio temu za sinoćnji koncert, evo ovde mojih utisaka. 

FRACTAL UNIVERSE pre ovoga nikad nisam slušao i stvarno sam jako prijatno iznenađen. Svako ko ih je propustio se zajebao, posebno ako je fan Obscure i te tehničke prog death priče. Veoma dobar bend, dosta više groovie i moderan ali ne zalaze nikad u neku djent teritoriju ili nešto slično. Nekoliko izvrsnih solaža su prezentovali, nije samo besomučni sweep picking u nedogled, već ima i mnogo fluidnijih lickova u službi pesama. Moraću malo da obrnem i studijski.

THULCANDRA je bila dašak blacka sinoć i to mi je prijalo. Meni lično vuku dosta na Naglfar ili Kampfar, a manje na Dissection što im je glavna referenca u medijima. Solidan bend, solidna atmosfera, mada sam još uvek bio malo pod utiskom FU pa nisam ostao baš zapanjen ovde. 

GOD DETHRONED su isporučili svoje muški. Meni oni nikad nisu bili naročito interesantni, uvek su mi bili neki mid-tier bend ali su namlatili sinoć i imali dosta malo više old school fanova. Highlight su za mene bile "Villa vampiria" i "No man's land". Ove nove su dosadne. Atmosfera odlična na njima, krljačina prava.

OBSCURA mi je uvek bila bend koji je tehnički premoćan ali nikako ne mogu da ih svrstam u top klasu ovakvog zvuka jer mi tehnikalije uvek pojedu supstancu. Meni su oni najbolji u svojim najmelodičnijim fazama, one su mi nekako najpamtljivije. Takođe, nekako bezveze kaleme solaže na ritmičku strukturu, eto tek zato što "mora da se odsvira" a ne što to sad nešto pomaže pesmama. Onaj Kummerer deluje kao baš super lik, veseo, raspoložen, ni traga nekakvom pozeraju i metal teatralnosti. Svirka im je bila kao i svi albumi (ne računajući dosta nevešt debi album) i prethodna 2 njihova nastupa koje sam gledao - za vrlo dobar četiri. Jednostavno, nema neke magije koja bi ih bacila u supertešku kategoriju, iako je sve na svom mestu, pa i preko toga.

Americana sinoć odlično popunjena, ljudi se uželeli svirki, dosta poznatih lica, stari i mladi, stvaro je bilo lepo i za svakog po nešto jer su bendovi bili dosta raznoliki zvukom. Gledao bih opet ovako nešto.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nekim detaljima se ne slažem, ali dobar izveštaj Haose..

Ja ću samo reći lepa svirka, lep zvuk, lepa atmosfera/poseta.. ako bih tražio dlaku u jajetu eto mogao God Dethroned da odsvira više starih stvari umesto par novih smaračkih, ali fino opičili pa tako i te nove uživo nisu tako grdne. Sve u svemu lep metal dogadjaj, ko nije bio ipak se zajebo, što kaže Haos za svakog bilo po nešto, maltene manji metal fest..

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...