Jump to content

Opšta tema


Recommended Posts

Знате већ...

 

Да не би било забуне, обзиром да ова тема служи опуштеној причи, забранио сам потписе да не би смарали...

Edited by Axeanosilas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не рекох ли једно 20 пута да ће се ова тема рециклирати с времена на време? Време за то је дошло, накупило се 70 страна дрвљења о Грузију и којечему. Зашто бих брисао кад могу да бацим тему и отворим нову.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

Američki toaletni papir stigao kasno u Gruziju :)

 

 

Toaletni papir, koji je dopremljen u Gruziju sa humanitarnom pomoći iz SAD, "zakasnio je" i bio je potrebniji pri odstupanju gruzijske vojske, izjavio je danas zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Anatolij Nogovicin.

 

Zamoljen da za rusku državnu agenciju prokomentariše tovar humanitarne pomoći koji je 19. avgusta u Gruziju dostavljen avionom SAD, Nogovicin je rekao da je u njemu, između ostalog, bilo "više od 2.000 higijenskih kompleta sa toaletnim papirom, dezodoransom, sapunom, četkicama za zube...", preneo je Itar-Tass.

"Ta pomoć je, jasno, zakasnila. U takvom obliku bila je potrebna kada se gruzijska vojska povlačila. Međutim, bolje ikada nego nikada", rekao je ruski general na brifingu u Moskvi.

U regionu otcepljene gruzijske autonomne oblasti Južne Osetije, od 8. avgusta vođeni su petodnevni oružani sukobi gruzijske vojske, s jedne, i južnoosetijskih snaga i ruskih mirovnjaka pojačanih redovnom ruskom vojskom, s druge strane.

Istovremeno, abhaske snage u napadu su potisnule gruzijsku vojsku iz Kodorskog klanca, čije je gornje delove jedine kontrolisala Gruzija u toj otcepljenoj atuonomnoj republici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mislim da granica pedofilije je jako kompleksno pitanje.mislim da neko ima 30 ne bi trebao da j one od 16 zato sto tu postoji 14 godina razlike.ali za nekoga ko ima 20 dali je to prikladno?/pa na ovo je tesko odgovoriti,ali odgovor je da.a u vezi prica o terijerima pa je mislim da su oni zuti terijeri bas super ali lepsi su ovcarski psi kao nemacki ovcar

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mislim da granica pedofilije je jako kompleksno pitanje.mislim da neko ima 30 ne bi trebao da j one od 16 zato sto tu postoji 14 godina razlike.ali za nekoga ko ima 20 dali je to prikladno?/pa na ovo je tesko odgovoriti,ali odgovor je da.

 

Sta znam, moj cjale je uvek govorio da treba gledati najgore primere i tu podvuci crtu.

Po toj logici ne treba izlaziti sa devojkom kojoj da si cigan mogao bi biti cjale (tj stariji si od nje vise od 13 godina).

Tako da ako neko ima 20 godina ne bi trebao da jebe nekog ako ima 6 godina jer je tu 14 godina razlike.

 

Btw Teso postoje tacke, zarezi, i velika slova a razmak se stavlja posle znaka interpunkcije.

Preglednije je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sta culi da je preminuo jedan od ljudi koji su dobili batine 29tog?

 

29-og?

 

sto ste se toliko uhvatili pedofilije? u fazonu, pedofilija je kod nas sve ispod 15 godina, jel? mada zlostavljaju i te od 15 sa vremena na vreme...

Edited by _Dionis_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja
Sta znam, moj cjale je uvek govorio da treba gledati najgore primere i tu podvuci crtu.

Po toj logici ne treba izlaziti sa devojkom kojoj da si cigan mogao bi biti cjale (tj stariji si od nje vise od 13 godina).

Tako da ako neko ima 20 godina ne bi trebao da jebe nekog ako ima 6 godina jer je tu 14 godina razlike.

 

 

svašta bih mogao reći o seksualnoj perverziji Nebojše Pajkića, a sad ispade i pedofil :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Бајден, крв ти јебем. Иста говна. Умри Бараче Обамо. Ох, како сам само био наиван и мислио да ће се СТВАРНО нешто променити. Удри земљотресу и поцепај онај смрдљиви континент на пола.

Edited by Axeanosilas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Није.

 

Обама узео Бајдена за потпредседника.

 

Сад ће да рокну црнца и ова будала ће бити председник.

Иначе, оно што сам причао о Грузији (да су републиканци саветовали Сакашвилија да нападне) се показало исправним. Мекејн се приближио Обами, баш приближио.

Edited by Axeanosilas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

bolje da mi bavimo našim kretenima

 

Контроверзе новог војвођанског статута

Детаљи из радне верзије текста изазвали оштро противљење ДСС-a и НС-a, који сматрају да се таквим решењима дестабилизује Србија. – У ДС-у кажу да је реч о радној верзији која ће ићи на јавну расправу

 

 

 

 

Нови статут Војводине ове јесени могао би да буде нова јабука раздора између власти и опозиције у републичком парламенту. Детаљи из радне верзије статута који су процурели у јавност, јуче су изазвали реакцију и Нове Србије, која је саопштила да „предлог новог статута Војводине, по коме би Извршно веће Војводине променило име у Владу Војводине, а Скупштина Војводине добила право да доноси законе, директно крши Устав и политички дестабилизује Србију”.

 

НС је оцениода се овај предлог мора повући и да је стварањеаутономије Војводине изговор за остваривање „аутономашких и сепаратистичких циљева” Лиге социјалдемократа Војводине.

 

Лист „Дневник” је пре два дана „завирио” у спорни текст, који је припремила Демократска странка, и објавио да у њему пише, поред осталог, да ће Скупштина Војводине и даље имати 120 посланика, али да ће носилац извршне власти бити покрајинска влада, а не Извршно веће, пошто је оцењено да је тај назив анахрон. Војвођанску владу чиниће покрајински министри и она ће моћи да доноси покрајинске уредбе.

 

По новом статуту војвођански посланици би први пут могли да доносе покрајинске законске одлуке, а покрајинска влада покрајинске уредбе. Предвиђено је и право Скупштине Војводине да уређује надлежности у областима утврђеним Уставом Србије, али и да својим привременим одлукама уређује питања од републичког значаја о којима није донет закон.

 

Овим текстом предвиђено је и формирање шестпокрајинских управних округа: у Бачкој, са седиштима у Суботици и Сомбору, у Банату, са седиштима у Кикинди, Вршцу и Зрењанину, и у Срему, са седиштем у Сремској Митровици.

 

После обелодањивања ових детаља, Демократска странка Србије је саопштила да је покрајински статут „заправо преписани рецепт растурања бивше Југославије” и да „због тога позива ДС да повуче тај предлог и не изазива већ виђене несреће”.„Скупштина Војводине добија право да уређује питања од републичког значаја, да предлаже мрежу судова на својој територији и да оснива своја представништва у иностранству. Међутим, без обзира на очигледно стварање државе у држави, статут није изоставио садашњу уставну одредбу по којој буџет Војводине износи најмање седам одсто буџета Србије”, закључује ДСС.

 

На ово саопштење одговорио је војвођански одбор Српског покрета обнове који је оценио да саопштење ДСС-а представља последњи трзај ригидног централизма. У саопштењу се оцењује да ДСС сваки корак у правцу децентрализације Србије пореди са догађајима са краја прошлог века у тежњи за очувањем „неприродно велике концентрације моћи”.

 

Скупштина Војводине конституисана је 16. јула, а према Уставном закону из 2006. године „новоизабрана скупштина АП Војводина дужна је да пре усвајања достави предлог новог статута АП Војводина на сагласност Народној скупштини најкасније у року од 90 дана од дана свог конституисања”.

 

Проф. др Драгослав Петровић, председник Политичког савета Покрајинског одбора ДС-а и шеф посланичке групе владајуће већине За европску Војводину у Скупштини АПВ, рекао је за „Политику” да је радна верзија текста у овом тренутку предочена најближим коалиционим партнерима, Г 17 плус и Савезу војвођанских Мађара.

 

– Очекујемо да ће у року од следећих 15 дана текст бити усаглашен, представљен свим члановима коалиције и о њему ће се организовати широка јавна расправа на нивоу покрајине, у коју ће моћи да се укључе сви грађани и институције. До 25. септембра тај процес мора да буде завршен да би ушао у процедуру у Скупштини Војводине и да би најкасније до 15. октобра био и усвојен у покрајинском парламенту – открива за „Политику” др Петровић.

 

Он није желео да коментарише спекулације у појединим медијима у вези са садржајем радне верзије текста, јер, како је нагласио, „ипак је то радна верзија која ће даље бити унапређена у складу са потребама и реалношћу”.

 

Извесно је да ће са предлогом новог покрајинског статута морати да се сагласе све странке које чине владајућу коалицију на републичком нивоу, јер Устав Србије налаже да републичка скупштина даје претходну сагласност на статут аутономне покрајине апсолутном већином.

 

С. Ж. – Б. Б.

[објављено: 23/08/2008.]

Share this post


Link to post
Share on other sites

uhhh bre sto ti imas stroge kriterijume.jer si ikada razmishljala da mozda kada se dvoje vole godine nisu bitne??

 

Ponekad je tesko razlikovati ljubav i zaljubljenost od manipulacije. Narocito kod mladje osobe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...