Jump to content

Gojira


Anоnymous

Recommended Posts

meni je sve sem kilav i tanak. na ovom albumu ima dosta inovacija za njih, samo su suptilne stvari, nisu one sto prvo cujes kao riffovi/aranzmani/produkcija/itd.

 

pevanje je sve ubedljivije sto se tice melodicnih momenata, i atmosfera koja se stvara ispod riffova sa dodatnim gitarama i efektima je na mnogo vecem nivou nego ikad.

 

tako ja vidim ovaj album. neke stvari nisu menjali da bi mogli da se fokusiraju na neke druge stvari.

 

gojira je bend kao meshuggah koji ima idiosyncrasies (?) koje su vrlo definisane i prepoznatljive.

 

nije isto kao mastodon, bend koji svira thrash/stoner/prog/death/heavy pa moze na bilo koju stranu da krene u bilo kom momentu.

 

bendovi kao sto su gojira mogu ili da suptilne stvari da menjaju a da ostanu verni svom prepoznatljivom zvuku, ili mogu skroz da se promene. mislim da nema mnogo mesta izmedju.

 

isto mislim i za meshuggu. to je bend koji moze ili da nastavi da svira ovo sto svira i da pravi sitne promene od albuma do albuma, ili moze da se istripuje i da krene u neki apstrakni svet.

 

ne moze da uradi nesto poput dodavanja clean vokala ili klavijaturiste ili da ubaci malo NWOBH zvuka, jer ne bi imalo smisla.

 

kao sto rekao i za poslednju meshuggu, nije mi omiljeni album, ali dovoljno je svez i interesantan pristup da nastavim da iscekujem sta ce sledece da urade. tako isto sa ovim albumom.

To je to, a ovo pogotovo

"pevanje je sve ubedljivije sto se tice melodicnih momenata, i atmosfera koja se stvara ispod riffova sa dodatnim gitarama i efektima je na mnogo vecem nivou nego ikad."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Album je bas bas fin...vokalne deonice su mnogo atmosfericnije i to je onako najprijatnije nesto...takodje ono sto me je obradovalo je sto Mario i dalje pokazuje da je moguce biti muzicar u bendu a ne bubnjar...uprkos tome sto se sigurno redjaju likovi da mu blajvaju sto svira do jaja, on je uzdrzan i u okviru pesama...izleti su tacno tamo gde je do jaja, a gruv neporemecen tamo gde je do jaja....svaka cast!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos se vari novi album, nemam nekog utiska (sem da nikako nije bolji od FM2S), ali zunce ti jebem kakav je live tehnodrom onaj "The Flesh Alive". Em jesu stvarno tol'ko dobri live, em lepo imati verzije ovih pesama jos u, mozda, boljim verzijama nego originalnim, studijskim.

 

PS. I da, sto se tice novog, je l' jos neko provalio da je "The Gift Of Guilt" u stvari samo usporena "Flash Of The Blade"? :]

Share this post


Link to post
Share on other sites

I definitivno ovaj album je dosta losiji od prethodna 2. I nije sto nije ne znam sta originalan, meni su i same pesme dosadne. Do ovog albuma su tu svoju formulu sa dosta ponavaljanja rifova nekako dobro vozili, dok je na ovom albumu to bas ocigledno. Da ne pricamo o vec preusiljenom koriscenju 'piju piju' delova. Ne znam sta je, ali 9 od 10 bendova kad potpisu za Roadrunner ga ukenjaju na narednom albumu :haha:

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li i ostali dele to mišljenje (niko, koliko videh, nije komentariosao o tome, a nekako mi je očigledno) ali - otkako sam prvi put čuo 'The Wild Healer' i shvatio kako se pesma zove, ne mogu da se oduprem mišljenju kako je ona omaž nekom vraču koji leči halucinogenim trav[k]ama, pečurkama itd. ili o samoj supstanci. Ili ti ovako: trip o tripu.

 

Da pojasnim: čitava pesma (komad, if you will) je čudnjikava, blesava, velika i smotana, smešna, bezopasna, ako mogu tako da se izrazim. I namerno takva, kad je već i na albumu.

 

Svoje malovažno mišljenje o ovom albumu mogu da iskomentarišem, doduše, tek nakog nekog 'krsvetnijeg' preslušavanja. A još i nakon nekoliko ponovljenih takvih.

 

 

Btw, mislim da je Mario, rekavši da je album ''emotivan'', milsio baš na to kako je umeren, strgnut onolikog diverziteta prethodnih (bar prethodna dva, eto) i kako je na taj način samo naglasio, sročio odstupanje ovog od ranijih. Ne znam da li to (što sam napisao) ima smisla, idem da spremam ispit pa ću možda kasnije doći do pravih reči kojima bih pojasnio to na šta mislim...

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...