Jump to content

Urgh!


VoivodBG

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • 3 months later...

StartTodayRecordsreklama.jpg

 

 

Aргхххх не могу да верујем. Мој омиљени бенд Bad Taste... Зар су они требали да издају још неки албум ? Има ли неко нешто осим оне две песме са компилације ... а могу и ти линкови да се пошаљу ако неко има.Хвала.

 

Хоће ли ускоро тај URGH ?

Edited by C.A_R.I.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...

Manekeni Bigza vam ovog puta sa ponosom predstavljaju veliki comeback kultnog beogradskog grind/crossover benda URGH!.

Frontmen Guru Gagi Ružić nam ekskluzivno iz Štutgarta poručuje: ….

Tokom decembra 2009-te smo snimili album Pozorište surovosti u BIGZ-u u Petrovićevom studiju, koji je veći deo naredne godine iskoristio za miksovanje tih dvaneast pesama. Po prvi put sa nama je na bubnjevima nastupio Sinister. Maja je svirala bas, yolefist gitaru, tekstove napisao i pevao guru Ghagi.

 

Horoskop laže je nastao tokom 2009-te i izazvao je pozitivne reakcije svih kojima smo puštali album. Zato smo se odlučili da to bude naš prvi singl posle dugogodišnje pauze.

Noć punog meseca je nastala tokom devesetih, izvođena je uživo i pojavila se na albumu Sumo ali sa semplovima umesto bubnja. Ta pesma ovde konačno zvuči baš onako kako smo je prvobitno zamislili.

Tokom boravka u studiju, kao i u decembru 2010-te su Nikola i Mateja snimali spot za pesmu Horoskop laže, koji će svetlo dana ugledati marta 2011-te.

Ovde možete downloadovati dva mp3 fajla:

 

Horoskop Laze

Noc Punog Meseca

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Pozorište surovosti se pojavljuje dvadeset godina posle prve probe grupe URGH! i upola toliko od izlaska našeg poslednjeg albuma. Ako je prvih deset godina bilo muzičko istraživanje u kontinuitetu, onda je drugih deset proteklo u ponovnom ali sporadičnom pronalaženju sebe.

 

Pri tome namerno ne spominjem okolnosti pod kojima je moguće da se spot nepoznatog grindcore kvarteta vrti u udarnom terminu na najjačoj državnoj televiziji. Činjenica je da su krajem 1991. postojala samo tri kanala sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji, ali je širi kontekst da posle toga više ništa nije bilo kao pre.

 

U niskobudžetnim, a ponekad i samonametnutim skučenim okvirima, kretali smo se između nespojivih krajnosti. Rezultati su povremeno bile jednosmerne ulice, kao na albumima 9194 (1994.), Unplugged (1995.) i na izvestan način Sumo (2001.), posle koga nismo očekivali da ćemo ikada više svirati zajedno.

 

Za razliku od njih, Oesophagus (1997.) i nikad objavljeni 120% (1999.) su ponudili širu muzičku viziju. Pozorište surovosti je na njihovom tragu i u tom smislu naš najkompletniji album, od muzike i aranžmana, preko tekstova do produkcije.

 

Ovo je verovatno bio jedini put da smo stvarali bez izričite namere da uđemo u studio. Stihovi su nastali kao sporedni proizvod delatnosti koje ne bih nazvao kreativnim. U međuvremenu Yolefist nije zapostavio gitaru i imao je nekoliko dobrih rifova i semplova, a nešto kasnije je Maja bila raspoložena da ponovo svira bas sa nama. Kada je Sinister seo za bubnjeve ispostavilo se da imamo pesme koje želimo da podelimo sa drugima.

 

Od prvih ideja do miksa kojim smo svi bili zadovoljni prošlo je više od šest godina. Tokom snimanja u decembru 2009. gostoprimstvo nam je pružio Petrović u svom studiju u BIGZ-u. Na jednoj pesmi je gostovala Zoja, a oko omota se potrudio Džoni.

 

Najbitnije je da je zabeleženo kako smo na trenutak iznova poverovali da je svaka nota bitna dok sviramo u rodnom gradu, na trećoj planeti Sunčevog sistema, u zavijutku Mlečnog puta, zapećku svemira čija entropija ravnomerno raste.

 

 

U Štutgartu, marta 2011.

 

 

 

guru Ghagi

 

Novi Album Besplatan Donwload

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam još preslušao ceo album, ali kad pomenu tekstove...

 

Povratak pozorišta surovosti:

"Ne spavam od kada sam se probudio i shvatio

da mi je ceo život bio šarena laža"

 

 

Everything ends, Sliknot

"I haven't slept since I woke up and found my whole life was a lie, motherfucker"

Edited by Lou
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

uh... tek mi je slipknot neki faktor u zivotu :D

 

Steta za Urgh! Oni stari albumi su imali sirovu energiju i zajebantske tekstove, ovo mi je neukusno potpuno. Potpuno nepotreban album. Vokal kao da je 5 minuta pre snimanja tekst pesme osmislio i delove. Ispodprosecno. Nije trebalo pod imenom Urgh! da se izbacuje.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

NIsam britak sa recima,ali mogu reci da mi se najvise svidja ovaj zadnji URGH! jer nemam afinitete ka starima,nego osetan je neki promasaj i nezadovoljstvo pevaca jer u stutgartu radi kao inzenjer umesto da uziva u Srbiji.Bar ja sticem takav utisak.

 

Entropija je totalni Win!Ko god je isao na masinski faks kao i pevac zna o cemu se radi :)

 

P.S.Mogu misliti kako mu je u Stutgartu pored svih tih turbo srba tamo,to je onaj momenat kad ne smes reci da si Srbin jer pomisle da si retard koji slusa turbo folk,ne zna nista niocemu osim da se odradi alkoholom,pljuje svabe imperijaliste i ide svako jebeno leto u domovinu da trosi pare na kuce i kurve.

Edited by Egzistencijalni Bol
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 12 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...