Jump to content

Autopark


VoivodBG

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Autopark će u petak 12. februara u Bečeju i u subotu 13. u Novom Sadu, održati koncertne promocije novog albuma “Sve dalje”.

 

Koncert u Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta u Bečeju počinje u 22h.

Cena ulaznice je 150 dinara u pretprodaji, i 200 na dan koncerta.

 

Nastup u novosadskom klubu “Crna kuća” počeće u 22h.

Prvih 50 posetilaca koji za 250 dinara u pretprodaji kupe ulaznicu dobiće i novi disk Autoparka. Na dan nastupa, karta će koštati 300 dinara.

 

Sa Autoparkom će u Novom Sadu nastupiti beogradski elektro-gotik-pop trio Ljubavnici, koji je skoro završio materijal za debi album “Gašenja” i spot za pesmu Jolie.

 

www.autoparkband.com

www.myspace.com/ljubavnici

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

sutra kreću sa snimanjem novih pesama koje će izdati kao ep ili novi album. (ni oni sami još nisu sigurni šta bi pre da urade)

za sada su poznati naslovi za neke od pesama: kjubrik, mi pomeramo stvari, sebe u superčoveka, duhovi.

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 weeks later...

Beogradski sastav Autopark održaće koncert 1. aprila u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

 

Autopark je nedavno izbacio singl Autookean koji će se naći na njihovom mini albumu Autopakao/Autookean čije se objavljivanje očekuje ovog proleća. Pesmu možete besplatno preuzeti na sajtu benda.

 

Predgrupe na koncertu će biti Bitipatibi i Kill Me Laser.

 

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na blagajni DOB-a po ceni do 500 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Autopark je nastao 2000. godine u Beogradu. Osnovali su ga Milan Jovanović (Headstream), Nenad Jevtić (Ljubavnici) i Ognjenka Lakićević (Tornado ptice).

Muzika Autoparka mogla bi se opisati kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.
Sami članovi grupe smatraju da muzika najviše zavisi od njihovog unutrašnjeg stanja, te da su granice u muzici i bilo kakve žanrovske definicije jako dosadne.
Prvi album, ‘’10+1’’ objavljen je 2005. godine, i to samo na internetu.
U decembru 2006. godine za Multimedia Records izlazi njihov sledeći album, ‘’Osećanja za poneti’‘.

Rad na novom, trećem po redu, albumu „Sve dalje“ odraz je odrastanja, ali i shvatanja značaja i lepote boravka u studiju, čemu je veoma pomogao ko-producent Saša Janković.
Album “Sve dalje”’ izašao je početkom decembra 2009. godine kao samizdat.
Posle promene nekoliko članova, Autopark se ustalio u postavi: Ognjenka Lakićević, Nikola Berček, Dušan Lopušina, Milan Bogdanović, Dejan Utvar i Aleksandar Sivački.

Očekuje se i njihovo novo izdanje tokom proleća sa nazivom „Autopakao“ čije pesme će promovisati u CK13.

http://www.autoparkband.com/
http://www.myspace.com/autopark
http://www.youtube.com/watch?v=9iNz1ci-_3c
http://www.youtube.com/watch?v=qUt_TMGO9_0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=66eZbldokMw

I Duhovi su nastali u Beogradu, krajem 2007.
Bend čine: Milan Bogdanović – vokal, gitara (ex-Sherilyn fenn, Veiled Into), Nemanja Subotić – gitara (Rare), Miroslav Cakić – bas, Ivan Marjanović – bubanj. Tokom prve godine postojanja, I Duhovi prave i vežbaju pesme za prvi album, a u istom periodu učestalo nastupaju u beogradskim klubovima, kao i na novosadskom ’Beer festu’ u junu 2008.

Krajem 2008., i duhovi započinju snimanje prvog albuma, koje je trajalo do proleća sledeće godine.
Album je trenutno u fazi miksa. Do sada nije bilo kontakta sa beogradskim izdavačima, ali trenutno stanje domaće muzičke produkcije i distribucije snažno sugeriše samizdat ili free download kao najrealnije opcije. Posle izdavanja albuma, bend planira što intenzivnije koncertno predstavljanje istog, u Srbiji i ostalim ex-Yu državama.

I Duhovi nisu preterano pametni kada je u pitanju žanrovska klasifikacija njihove muzike. Ako bi im neko baš prislonio pištolj uz glavu, odgovorili bi da je to alternativni pop. A možda bi i zažmureli i nadali se da će promašiti.

http://www.myspace.com/iduhovi

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 250rsd mozete kupiti u CK13, Vojvode Bojovića 13, a na dan koncerta na ulazu po ceni od 300rsd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Sastav „Autopark“ nastupiće 27. januara (20:30h) u beogradskoj Ustanovi kulture "Parobrod" kao prvi bend u drugoj sezoni serijala "Rock ’n’ Dorćoll".

 

Ovaj nastup biće svojevrsna pretpromocija njihovog četvrtog albuma „Autopakao“ koji bi krajem januara trebalo da bude objavljen u izdanju „Odličnog hrčka“.

 

„Posle zajednički objavljenih nosača zvuka sa 'Odličnim hrčkom', u sastavu: „Nežni Dalibor“, „Žene Kese“, „Ola Horhe“ i „Kanda Kodža i Nebojša“, time se obnavlja nova edicija muzičkih izdanja koju čine pomenuti „Autopark“, „Kriške“ i „Stuttgart Online“, koji su svi uživo nastupali u 'Parobrodu', u okviru provoda pre provoda“, navodi se u saopštenju „Parobroda“.

 

Na četvrtom albumu „Autoparka“ naći će se devet pesama, od kojih je nekoliko već predstavljeno javnosti. Singlovi „Majami“, „Ja bih samo da se smejem“ i „Autookean“ već se mogu besplatno preuzeti sa zvanične internet stranice benda. Spot je dobila još jedna pesma sa predstojećeg albuma, numera „Mi pomeramo stvari“ koja je deo muzike iz filma „The Box“ Andrijane Stojković.

 

Ulaz na nastup u „Parobrodu“ je besplatan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 7 months later...

Autopark su objavili spot za singl Dva klikera koji je ujedno i prva numera sa kompilacije koju sprema Pop depresija (radijska emisija, organizator koncerata i webzine), a čije se objavljivanje očekuje početkom proleća ove godine.

Na kompilaciji će se naći numere izvođača koji su bili gosti na koncertima stranih muzičara koje je organizovala Pop depresija. Oni su izabrali da obrade po jednu pesmu bendova ili solista koji su tokom poslednjih deset godina gostovali u Beogradu. Pored Autoparka, svoje pesme imaće: Veliki prezir, Kodagin, Rebel Star, Nežni Dalibor, Ilija Ludvig, ŽeneKese, The Mothership Orchestra, On Tour, Ventolin, Wooden Ambulance, Ika, Lula Mae, Pionir 10 i Stray Dogg.

Dva klikera su obrada numere Two Dolphins sastava The Sea & Cake. Originalna numera objavljena je 2000. godine, a čikaški sastav nastupio je u klubu Doma omladine 2005. godine. Autopark su po svojoj tvrdnji napravili slobodan prepev Two Dolphins, promenili aranžman i stil i napravili "neobično veselu i romantičnu pesmu". Poslednjui album Autopakao Autopark je objavio prošle godine.

Pogledajte ispod video za Dva klikera:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3hXucBGJ3O0

Edited by Lou
remove format

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...