Jump to content

Repo! The Genetic Opera (2008)


Lunar

Recommended Posts

Odgledah film. daleko da je ovaj film crn kolko ga kritika pljuje. Mozda je malo isklisheiziran i da je trebao reziser malo josh da mucne glabom pre nego sto stavi na traku, bilo bi to dosta bolje, ali i bez tih mana sta realno filmu fali? Film je rock opera(ovo je u bukvalnom smislu), poslednjih 20 minuta su jako interesantni i zanimljivo sklopljeni. Muzika u filmu je JAKO dobra, glumci su kolko tolko okej, ali ideja je za 10. Hahhahahah Paris Hilton je dobila savrshenu ulogu, razmazenu bogatashicu kojaoce da peva bolje od Blind Maga(sara), i opsednuta je plastichnim operacijama.

 

Film je podeljen u uvod sredinu i finale(koje kao sto vecrekh jako dobro). Nachi one psiholoshke nesuglasice su odlichno iskoristili u radnji i malo dodali klishea(sam kraj je po mom misljenju klishe i previshe sladunjav). Vredi itekako pogledati ako volite tu celu gothic atmosferu, ako volite mjuzikle(ovaj u nijednom jedinom trenutku me muzichki nije smorio, a non stop ide muzika) ili pak neku od glumica vredi itekako pogledati.

 

No, josh bolje ako volite stripove ima delova koji su kako po prichi tako i po nachinu izvodjenja jako slichni stripovima, npr. svako od glavnih likova ce imati ono sta su radili u proshlosti isprichano kroz stripove, i govoriti o njihovim skrivenim motivima i zashto rade to sto rade.

 

Inache imam neku teoriju da su se nakrali Bioshocka u ovom filmu. Npr. zydrate = ADAM, ono kada na platnu gleda Shilo o Repomanu izgleda ko platno sa pochetka igre Bioshock, nekako je ceo grad veoam slichan Raptureu itd.... XD

 

Nego krajnje najnepotrebniji momenat je onaj buntovnichki momenat od Shilo prema svom ocu, krajnje izgleda glupo i nepotrebno. Nego ko je ona likusha koja svira gitaru? Predpostavljam neko poznat, ali nemogu da saznam ko, mozda ona Nina sto je zachetnica Punka, mozda.

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se dosta film svideo,i nikad necu Lunaru oprostiti sto je gledao bez mene prvi put!!!! A ja sam ti dala seljo i kazem ti da ne gledas i OPET si ga pogledao, uprkos mojoj molbi.

 

Back to the topic.

 

Film da nije mjuzikl bi bio sranje,muzika ga izvadila nikad jace. Iako mi se svidela scenografija i kostimi nekako prica kao da je skupljena iz vise filmova/strpiova/igrica etc. Zao mi je sto je prosao kao senka. Neprimetno. Iako film ostavlja dobar utisak. Plakala sam na kraju smrc....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Affiche(1).jpg

 

Repo.jpg

 

 

Sinopsis:

Svetska epidemija otkazivanja organa ohrabruje biotehnološku kompaniju GeneCo da ponudi program transplantacije organa...uz odgovarajuću cenu. Oni koji ne plate na vreme moraju da vrate organe, a za to je zadužen Repo Man. U svetu gde su ovisnici od operacija navučeni na analgetike, a ubistvo sankcionisano zakonom, mlada devojka traži lek za svoju retku bolest i informacije o misterioznoj prošlosti svoje porodice. Kada je jednom ušla u svet GeneCo, povratka nema, a na sva njena pitanja odgovoriće dugoočekivani događaj: The Genetic Opera.

 

Reč, dve:

Prvo je bio kratki film, onda je postao predstava, i sada imamo filmsku verziju horor mjuzikla Darrena Smitha i Terrencea Zdunicha, iza kog stoji produkcija kompanija Twisted Pictures, a koja takođe stoji i iza Saw fenomena (koji je takođe počeo kao kratki film). Iako je zaveštanje Saw otpočelo karijeru Darrena Lynna Bousmana, sigurni smo da je reditelj jedva čekao da izađe iz svoje zamke i malo protegne noge. Da li možemo da očekujemo nešto još bolje od, recimo, Sweeney Todda sa George Romerovskim socijalnim komentarom? Mnogi kritičari još uvek pokušavaju da to odgonetnu, ali jedna stvar je sigurna - "Buffy" fanovi i Saw ovisnici će napuniti bioskope kada ovaj film dođe.

 

 

 

IMDB ocena: 6.6/10

Rotten Tomatoes rating: 27%

 

Datum svetske premijere: 18. jul 2008. (Kanada: Fantasia Film Festival)

Datum domaće premijere: ?

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Ovo sigurno niste znali:

- Film je snimljen prema predstavi koja je izvođena u Los Anđelesu i Njujorku. Darren Lynn Bousman je takođe režirao i pozorišnu verziju 2001. godine.

- Darren Lynn Bousman je prvobitno odbio da održi audiciju za Paris Hilton. Smatrao je da neće biti podesna za ulogu i bojao se medijskih optuženja za kasting. Međutim, Paris je na audiciju došla savršeno obučena za ulogu i "razbila" audiciju. Posle toga, bio je ubeđen da može da glumi ulogu.

- Film je snimljen sa budžetom od 8,5 miliona dolara.

 

Lokacije snimanja:

Cinespace Film Studios, Toronto, Ontario, Canada (studio)

Toronto, Ontario, Canada

 

jos par komaTa:

1

2

3

4

 

^^

taman treba da bacim pogled ovix dana.. slucajno primetix da ima tema..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se ovaj film dopao. Volim takve mjuzikle. Mada- moglo je i bolje, nekako mi nije bash skroz dotakao srce. Ali muzika je dobra- u jeddom trenutku mi je doshlo da zaigram :smile: A i onaj kradljivac grobova je interesantan :da: Dopala mi se i Sara u ulozi Blind Mag, ali mi se chini da su malo smorili sa Natanom- mogla je ta uloga da bude malo bolje odradjena. Film definitivno zasluzuje da bude pogledan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Film od mene ima 9,5/10... Samo zato jer ima isuvishe krvi i ne svidja mi se nesto sam kraj.

Ali inache je fantastican, hvala Orochi sto mi je narezala (:

''Graverobber, graverobber...'' :D

 

Edit:

 

Sarah Brightman aka Blind Mag... Zena je fenomenalna, svaka joj chast :D

Edited by Leona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...