Jump to content

Poreklo Albanaca


Теша Тешановић

Recommended Posts

Zabranjena istorija....

Well-na sta lici,treba je zabraniti zakonom :) :)

Evo sta na sve to kaze moj diplomski mentor profesor Radic

 

http://www.knjigainfo.com/[email protected]%3D93603

 

Preporucujem da procitate,tekst je odlican iako je podugacak-svako sa imalo mozga u glavi posle citanja ovoga moze da shvati o cemu se tu radi ;)

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteo sam nesto da proserem u negativnoj konotaciji za arbanase, ali je Angroid sve rekao elokventnije, pa cu samo dodati "+1" na sve to. Promaknu mi detalji i cinjenice iz glave kada nema ko da te podseti ili ne pricas/mislis o tome, skoro kao strani jezik.

 

Za protivnike/nevernike (generalno govoreci, ne samo na ovom topiku) u gorepomenutoj izjavi Angroida, imajte na umu da, bez obzira na cinjenice i istinu, se trenutno desava prepisivanje istorije, ne samo Albanske, nego i nase, od toga kako su oni integralni deo Rima do najveceg mirnodopskog naroda na Balkanu... znam da sam mogao i gore, ali ovo su excerpti (u dometu) pojedinaca koji tu istoriju propagiraju i brane 'argumentima', ne moje lupanje! :uhoh: Takodje, razlog pominjanja ovoga je i taj gde sam vidjao nase (bilo na netu ili uzivo), koji cutanjem ili prihvatanjem nekakve 'krivice' opravdavaju ili potvrdjuju ove neistine, koje samo idu na nasu stetu! O sranjima koji ovaj narod danas cini na teritoriji Kosmeta i nasledjivanja i preuzimanja bastine koja nije njihova, da i ne pricam... :puke: Samo moja 2 centa..

 

Nastavite (i ne zaboravite da je Deretic legenda trash metala)! :rockdevil:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
04kosovo.600.jpg

 

Ovaj u uglu me neodoljivo podseca na

 

afarensis.jpg

 

 

Ovo je inace Australopitekus afarenzis.Daljom evolucijom nastao je covek,a od primeraka koje evolucija nije dotakla nastali su Albanci(u dodiru s ljudima prihvatili su neke ljudske osobine i navike)

 

Eto dokazanog porekla ovog ljudskog korova

Edited by sale 83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нешто мало сам прочитао на овој теми и глупости колко оћеш, па ајде да дам своје кратко мишљење које наравно може да буде нетачно као и свако друго па да бегам.

 

Као прво, левичар или десничар нема никакве вење за националном свешћу или моралним начелима, то су пре свега економске смернице и људи често бркају то са разноразним другим срањима, трећи рајх је да се разумемо био левичарски оријентисан, а да ли је постојало већа националистички-социјалистичко-шовинистичка империја од НС Немачке? Тешко, Комунизам и такозвани Нацизам су веома слични и повезани и глупандери са комуњара или нациста оптужбама повлака изјавама би стварно требали да се образују пре него што почну да серендају около.

 

Албанци јесу инфериоран народ из више од милион очигледних разлога почевши од степена њихове културе, образованости, цивилизацијског нивоа па надаље, народ који није напредовао даље од феудализма а култура им се не помера за мртве нуле још од пмативека.

 

Скендерберг није био Албанац већ Грчки племић од оца Грка и мајке Српкиње, Георг Кастријоти ака Скендерберг, веже се за Албанију из разлога јер је живео и ратовао на териротији ДАНАШЊЕ Албаније, и док су низије и плодна земљишта држали Грци и њихово племство Албанци који су у то време бии Хришћани претежно живели су мање више као и данас, у брвнарама у планинама заједно са својим козама. Још једна отимачина историје слична оној коју су покушали са Милошем Обилићем и многим другима. Застава Албаније је застава кастриотија који је Византијски орао које је у то доба користило Грчко племство што је логично.

 

Сами Албанци вуку порекло са Кавказа, језик им је изузетно сличан језику који се говори на данашњем Кавказу и закавказју, а днк анализе такође се подударају мање више са тим народима иако као и Срби и сви остали са Балкана у генима имају свега и свачега. Уверења сам да Албанци нису индо-европски народ а све и да јесу, да су стока, у то сам сигуран

Edited by APOHAKC

Share this post


Link to post
Share on other sites

SKENDERBEG BIO SRBIN

 

Pretapanje Srba u druge nacije dešava se od najdavnijih vremena i u mnogim krajevima Evrope. Razmere ove pojave su takve da zaslužuju posebno istraživanje.

 

Nije razumno ovakvu, pogubnu, pojavu zanemariti, a sve posledice te pojave brzo zaboravljati. Posebno, ne zato što su tradicionalni osvajači Balkana, odlivene srpske saplemenike, koristili za genocid nad preostalim Srbima. Tako su Turci protiv Srba, u ratovima, koristili poturčene (ili islamizovane) Srbe iz Raške, Crne Gore, Hercegovine, Bosne i sa Kosova i Metohije, a Nemci i Hrvati, pored muslimana i pokatoličene Srbe iz Dalmacije, Hercegovine, Bosne, Slavonije i ostalih srpskih krajina.

 

Svi naši neprijatelji koristili su protiv Srba i poarbanašene Srbe, kojih među današnjim Šiptarima na Kosovu i Metohiji, u Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji ima veliki broj.

 

Pretapanje Srba u Šiptare, počelo je već u srednjem veku, dok su Šiptari, kao Srbi, bili hrišćani. O tome piše dr Vladan Đorđević u istorijskom osvrtu: "Arnauti", objavljenom u "Katena Mundi" (Matica Srba i iseljenika Srbije i "Ibarske novosti" iz Kraljeva, priređivač Predrag Dragić Kijuk, 1992):

 

Slovenska imena, veli austrijski konzul Han, tako su silno rasprostranjena da se nalaze i u najnepristupačnijim gudurama Arbanije. Sloveni su nekad bili najmnogobrojniji stanovnici ove zemlje. Arbanija je bila preplavljena Srbima i Bugarima. Malisori i danas znaju da su namalisorskim visovima stanovali Srbi. Severna arnautska plemena sećaju se svog slovenskog porekla. Hoti, Kastrati i Klimenti znaju da su rođena braća crnogorskim plemenima Kučima, Bratonožićima i Piperima.

 

Jedini aranutski junak Skenderbeg bio je srpskog porekla. Mirditi imaju predanje da su bugarskog porekla, a u Tirani danas (1912), živi 2.000 Srba.

 

Austrijski konzul Han navodi da, prema dokazanim granicama prostiranja jezika, izlazi da Sloveni nisu samo osvojili alpijski deo Albanije, nego da oni još i danas (1912) žive u severnom porubu zemlje. Nekad su Sloveni naseljavali i celu južnu stranu aspijskog čvora. Ono nekoliko arnautskih naseobina na severnoj strani alpijskog čvora, obeležava samo narodno predanje u docnijoj arnautskoj koloniji.

 

Arbanasi su imali dva rasprostranjenija jezika i to ona kojima govore Gege i jezik južnih Arnauta, koji se zove Toske. Tosu toliko različiti jezici da se Gege i Toske, međusobno, ne razumeju.

 

Austrijski konzul Han, s nemačkom savesnošću i primernom izdržljivošću, dugo je radio da pronađe svaku sitnicu, korisnu za karakteristiku Arnauta, njemu toliko dragih, ali nije našao ni jednu arnautsku junačku narodnu pesmu. Sve što je našao behu nekoliko male ljubavne pesme i nekoliko narodne poslovice."

 

Dr Vladan Đorđević, prikazuje Albaniju srpskom zemljom, navodi da su njom vladali, pre Nemanjića: knez Vladimir, zatim, Tihomir, Glava, Golem, Slava, Ivica, Mihailo Voisavljević (1077). Mihailo je ustanovio nezavisnost Srpske pravoslavne crkve u Primorju, s vladičanstvom u Baru, više od sto godina, pre nego što će Sveti Sava proglasiti autokefalnost Srpske pravoslavne crkve.

 

Nedaleko od Skadra na Bojani, sahranjen je srpski vladar iz 11. veka Mihailo i sin mu Bodin, čija država je bila od Cetine i Save do Drima i Prištine, s prestonicom u Skadru.

 

U tako prepoznatljivoj srpskoj zemlji, Srbi su asimilovani i to od retko naseljenog naroda koji nije imao ni jedinstveni jezik, ni pismo, ni narodnu poeziju. Italijanski književnik iz 16. veka Teodor Spanduci opisao je život Skenderbega, čime nam je ostavio podatke o ranom pretapanju Srba u Šiptare:

 

"Skenderbeg, čovek lično hrabar, bio je srpskog porekla i bio je toliko zaslužan, da su ga cenili ne samo Arnauti, nego i drugi narodi. Bio je sin Ivana Kastriota, koji je vladao u Maći i Umenestiji. Majka mu je bila Vojislava, kći gospodara Pologa, jednog dela Maćedonije i Bugarske".

 

U svojim istraživanjima, dr Jovan Cvijić potvrđuje asimilovanje Srba od strane Šiptara u Albaniji:

 

"Čim su Turci zavladali, većina je Arbanasa primila islam i postala odana turskoj upravi. Kao takvi, dobili su potpunu slobodu i postali gospodari. Njihova zemlja izvan glavnih komunikacijai, u tursko vreme, zapuštena, nije pružala dovoljno sredstava za život. Okrenuli su se na istok i počeli naseljavati plodne doline.

 

Pod uticajem prevlasti Arbanasa, Srbi u Albaniji su islamizirani i poarbašeni, izuzev jednog dela u oblasti Golog brda, na levoj obali Crnog Drima i onih koji su prebegli u unutrašnjost Balkana".

 

Šta da zaključimo o srpskom, lakom, odrođavanju? Možda da se podsetimo da li se to odrođavanje dešava, i u kojoj meri, kod drugih naroda.

 

Kad su Turci prešli na islam, uzimajući ga od Arapa, ostali su Turci; kad su Šiptari prešli na islam, ostali su Šiptari; kad su Iranci prešli na islam, ostali su Iranci; kad su Kurdi islamizovani, ostali su Kurdi, kao i Čečeni i mnogi drugi narodi. Među Arapima ima mnogo pravoslavnih i katolika, ali su Arapi, kao što su to i Arapi muslimani.

 

Samo Srbi, kad pređoše na islam, ne želeše više da se zovu Srbima!

 

Slobodan Jarčević

 

Srpsko Nasleđe - broj 5 - maj 1998

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нешто мало сам прочитао на овој теми и глупости колко оћеш, па ајде да дам своје кратко мишљење које наравно може да буде нетачно као и свако друго па да бегам.

 

Као прво, левичар или десничар нема никакве вење за националном свешћу или моралним начелима, то су пре свега економске смернице и људи често бркају то са разноразним другим срањима, трећи рајх је да се разумемо био левичарски оријентисан, а да ли је постојало већа националистички-социјалистичко-шовинистичка империја од НС Немачке? Тешко, Комунизам и такозвани Нацизам су веома слични и повезани и глупандери са комуњара или нациста оптужбама повлака изјавама би стварно требали да се образују пре него што почну да серендају около.

 

Албанци јесу инфериоран народ из више од милион очигледних разлога почевши од степена њихове културе, образованости, цивилизацијског нивоа па надаље, народ који није напредовао даље од феудализма а култура им се не помера за мртве нуле још од пмативека.

 

Скендерберг није био Албанац већ Грчки племић од оца Грка и мајке Српкиње, Георг Кастријоти ака Скендерберг, веже се за Албанију из разлога јер је живео и ратовао на териротији ДАНАШЊЕ Албаније, и док су низије и плодна земљишта држали Грци и њихово племство Албанци који су у то време бии Хришћани претежно живели су мање више као и данас, у брвнарама у планинама заједно са својим козама. Још једна отимачина историје слична оној коју су покушали са Милошем Обилићем и многим другима. Застава Албаније је застава кастриотија који је Византијски орао које је у то доба користило Грчко племство што је логично.

 

Сами Албанци вуку порекло са Кавказа, језик им је изузетно сличан језику који се говори на данашњем Кавказу и закавказју, а днк анализе такође се подударају мање више са тим народима иако као и Срби и сви остали са Балкана у генима имају свега и свачега. Уверења сам да Албанци нису индо-европски народ а све и да јесу, да су стока, у то сам сигуран

 

+1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U tako prepoznatljivoj srpskoj zemlji, Srbi su asimilovani i to od retko naseljenog naroda koji nije imao ni jedinstveni jezik, ni pismo, ni narodnu poeziju.

 

:) :)

Ma da-bili su mnogobrojniji pa su onda asimilovani-nema ovim likovima logika definitivno nije jaca strana :)

A da-Djerdj Kastrioti-nema sta pravo srpsko ili grcko ime

Na ostatak ovih bisera necu da trosim reci

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) :)

Ma da-bili su mnogobrojniji pa su onda asimilovani-nema ovim likovima logika definitivno nije jaca strana :)

A da-Djerdj Kastrioti-nema sta pravo srpsko ili grcko ime

Na ostatak ovih bisera necu da trosim reci

 

 

Pa to "DJerdj Kastrioti"(verovatno vikipedijski izvor) procitaj na srpskom jeziku kao Djuradj Kastriotski ili Kastriota pa ces dobiti pravo srpsko ili grcko ime.Ili cemo mozda citati i uciti da su i Djuradj Brankovic,Lazar Hrebeljanovic,Milos Obilic-Djerdj Brankovici,Ljazir Hrebeljani i Milos Kopilik, cuveni albanski heroji ili jos koje bizarnije parazitsko prisvajanje istorie kao svoje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kastrioti su bili albanska plemenita porodica iz okoline Kroje-to pise gde god hoces,tako da slobodno proveri :da:

A ovaj tekst gore je sa stormfronta tako da odmah postaje jasno dosta toga ;)

 

 

Da care,klasicna albanska porodica cija glava nosi ime Ivan Kastriota,Kastriotski ili Kastriotic(po nekim izvorima Jovan,a njegov otac se zvao Pavle,a opet njegov otac Branilo),koji je inace bio srpski plemic i ktitor Hilandara(a tamo i sahranjen).Zena Vojislava(kcer Vizantijska),a njihovi sinovi sa klasicnim albanskim imenima-Stanisa,Kostadin,Repos(gle cuda bio monah u Hilandaru,takodje njegove mosti tamo pocivaju) i Djuradj(iliti cuveni Skenderbeg nakon sto je poturcen) i kceri cistokrvnih albanskih imena-Mara,Jela,Andjelija, Vlajica i Mamica.I vrhunac Djuradjev odnosno Skenderbegov sin se zove Ivan,koji je ozenio Irinu,cistokrvnu Albanku,unuku albanskoga heroja Djuradja Brankovica....Mesto jeste u danasnjoj Albaniji,i oni jesu ziveli na tim prostorima,ali to ne znaci da su Albanci.

 

Procesljaj po arhivama,prouci malo bolje istoriju,skokni do Hilandara i takodje slobodno proveri.:da:

 

Cak i corava Naci-wannabe koka sa Sturmfronta zrno ubode ponekad,doduse malo su pobrkali loncice,previse kenjali o inferiornosti i komunizmu i slicnim glupostima i malo solili dereticevizmom,ali za divno cudo nasli su prave izvore(barem sto se tice Skenderbega),koje izgleda nisu citali do kraja. ;) ;)

Edited by sale 83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da care,klasicna albanska porodica cija glava nosi ime Ivan Kastriota,Kastriotski ili Kastriotic(po nekim izvorima Jovan,a njegov otac se zvao Pavle,a opet njegov otac Branilo),koji je inace bio srpski plemic i ktitor Hilandara(a tamo i sahranjen).Zena Vojislava(kcer Vizantijska),a njihovi sinovi sa klasicnim albanskim imenima-Stanisa,Kostadin,Repos(gle cuda bio monah u Hilandaru,takodje njegove mosti tamo pocivaju) i Djuradj(iliti cuveni Skenderbeg nakon sto je poturcen) i kceri cistokrvnih albanskih imena-Mara,Jela,Andjelija, Vlajica i Mamica.I vrhunac Djuradjev odnosno Skenderbegov sin se zove Ivan,koji je ozenio Irinu,cistokrvnu Albanku,unuku albanskoga heroja Djuradja Brankovica....Mesto jeste u danasnjoj Albaniji,i oni jesu ziveli na tim prostorima,ali to ne znaci da su Albanci.

 

Procesljaj po arhivama,prouci malo bolje istoriju,skokni do Hilandara i takodje slobodno proveri.:da:

 

Cak i corava Naci-wannabe koka sa Sturmfronta zrno ubode ponekad,doduse malo su pobrkali loncice,previse kenjali o inferiornosti i komunizmu i slicnim glupostima i malo solili dereticevizmom,ali za divno cudo nasli su prave izvore(barem sto se tice Skenderbega),koje izgleda nisu citali do kraja. ;) ;)

 

Medjutim ovde

 

http://www.rastko.rs/rastko-al/istorija/tv...-kastriot_l.php

 

....je malo iscrpnije objasnjeno zasto je to tako(o i usput-Ivan nije glava niti rodonacelnik porodice Kastriota koja je dosta starija ;)) i nesto ne vidim da se kaze da su bili Srbi sem sto je Skenderbegova majka je bila slovenskog porekla,pa se time objasnjava zasto je svojim sinovima i dala slovenska imena ;)

 

BTW nema potrebe da ja bilo sta procesljavam jer je istorija moja struka-a tebi lepo preporucujem da procitas Jovana Radonica odakle je mahom i baziran i ovaj isecak cisto da ti se malo razbistre neke stvari

Dakle da pojednostavim za one sa jeftinijim ulaznicama-u pitanju su pripadnici albanskog plemstva koji nose(i to ne svi)slovenska imena ;)

 

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Medjutim ovde

 

http://www.rastko.rs/rastko-al/istorija/tv...-kastriot_l.php

 

....je malo iscrpnije objasnjeno zasto je to tako(o i usput-Ivan nije glava niti rodonacelnik porodice Kastriota koja je dosta starija ;)) i nesto ne vidim da se kaze da su bili Srbi sem sto je Skenderbegova majka je bila slovenskog porekla,pa se time objasnjava zasto je svojim sinovima i dala slovenska imena ;)

 

BTW nema potrebe da ja bilo sta procesljavam jer je istorija moja struka-a tebi lepo preporucujem da procitas Jovana Radonica odakle je mahom i baziran i ovaj isecak cisto da ti se malo razbistre neke stvari

Dakle da pojednostavim za one sa jeftinijim ulaznicama-u pitanju su pripadnici albanskog plemstva koji nose(i to ne svi)slovenska imena ;)

 

 

Pa vidi glava porodice nije isto sto i rodonacelnik,a pricu poceh od Ivana(a ako bi bolje procitao tekst video bi da sam pomenuo i njegovog oca Pavla,a i oca Branila,dakle Branilo je rodonacelnik Kastriota,tj navodi se kao prvi uz koje se to prezime pominje) kako bi brze dosao do Skenderbega.Pa nesto nigde ni ja ne videh proucavajuci istoriju da se pominje kako su Albanci. ;) A kod davanja slovenskih imena,pa zar nije cudno sto ama bas svi Kastrioti imaju srpska ili ako hoces slovenska imena(dakle nije mesano i u pojedinim slucajevima kako Rodonic pominje,da deda ima slovensko,sin strano,unuk strano i sl....nego su sva slovenska od Branila pa do Duradjevog sina Ivana)

Za jednog istoricara poprilicno slabo povezujes stvari...ili mozda to namerno radis(ako si albanac onda kapiram zasto) ili jednostavno bubas bez razumevanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za jednog istoricara poprilicno slabo povezujes stvari...ili mozda to namerno radis(ako si albanac onda kapiram zasto) ili jednostavno bubas bez razumevanja.

 

Ne vidim sta je to u protivrecnosti sa mojim pisanjem na linku koji sam dao-btw u genalogiji na koju se pozivas nisu bas sva imena srpska niti su se svi zenili sa Srbima,o ne

 

Evo je

 

Branilo : (+ assassinato a Jannina nel 1379 circa), di origine serba, Governatore di Jannina nel 1368. Sposa N.N.

 

Translation:

"Branilo ( + murdered in Jannina in 1379), of Serbian origin, Governor of Jannina in 1368. He marries marries unknown".

 

Dakle Branilo jeste Srbin ali mu je supruga nepoznata plus

 

According to the Italian geneology link, Branilo's

son was Paolo. Paolo married Elena Thopia of Durres.

Their two sons sere Alessio and Gjovani (alb: Gjon or srb:

Jovan).

 

Nema sta sve sama srpska imena,a velikaska porodica Topija je albanska btw ;)

 

Zatim dalje

 

A3. Giovanni (+ ca. 1443), Signore di Mat (confermato 1471) e di Vumenestia 1406/1438.

= Voisava Tripalda, figlia del signore serbo di Polog

 

Translation:

A3. Giovanni ( + ca. 1443), Mister of Mat (confirmed 1471) and of Vumenestia 1406/1438.

= Voisava Tripalda daughter of the Serb duke of of Polog gives birth to:

 

B3. Costantino (+ ostaggio dei turchi).

B4. Giorgio, per la sua discendenza v. Parte II.

B5. Maria

= Stefano Cernojevic, dei Granduchi della Zeta

B6. Yela

= N.N.

B7. Angelina

= Vladino Golem Comneno Arianiti

B8. Vlaica (+ post 1444)

= Stefan Balsic

B9. Mariza

= 1444 Carlo Musachi Thopia (+ 1461).

 

Translation:

 

B3. Costantino ( + hostage of the Turks).

B4. Giorgio, for its lineage v. Part TWO.

B5. Maria

= to Stefan Cernojevic, the Granduke of Zeta

B6. Yela

= N. N.

B7. Angelina

= to Vladino Golem Comneno Arianiti

B8. Vlaica ( + post 1444)

= to Stefan Balsic

B9. Mariza

= in 1444 to Carlo Musachi Thopia

 

Pa zatim

 

B1. Repossio, monaco al Sinai.

C1. Stanisha

= Despina, figlia di Musachi Comneno

 

Translation:

B1. Repossio, becomes monk at Mt. Sinai.

C1. Stanisha

= to Despina, gives birth of Musachi Comnenus

 

Gle pominju se i neki Musaki,jos jedna albanska porodica

 

Obratiti paznju kako bas od Voisave imamo slovenska imena u obilju sto se poklapa sa onim sto nam kaze Radonjic gore ;)

Inace to sto su se udavali i za srpske plemice ne znaci ama bas nista jer takve rodbinske veze nisu nista neobicno za srednji vek

 

 

Ja mislim da je za mene rasprava zavrsena,a ti slobodno nastavi da pises sta god hoces ;)

I znas...ne bih rekao da je Mladen Stepanovic kako me obicno zovu tipicno albansko ime :)

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne vidim sta je to u protivrecnosti sa mojim pisanjem na linku koji sam dao-btw u genalogiji na koju se pozivas nisu bas sva imena srpska niti su se svi zenili sa Srbima,o ne

 

Evo je

 

Branilo : (+ assassinato a Jannina nel 1379 circa), di origine serba, Governatore di Jannina nel 1368. Sposa N.N.

 

Translation:

"Branilo ( + murdered in Jannina in 1379), of Serbian origin, Governor of Jannina in 1368. He marries marries unknown".

 

Dakle Branilo jeste Srbin ali mu je supruga nepoznata plus

 

According to the Italian geneology link, Branilo's

son was Paolo. Paolo married Elena Thopia of Durres.

Their two sons sere Alessio and Gjovani (alb: Gjon or srb:

Jovan).

 

Nema sta sve sama srpska imena,a velikaska porodica Topija je albanska btw ;)

 

Zatim dalje

 

A3. Giovanni (+ ca. 1443), Signore di Mat (confermato 1471) e di Vumenestia 1406/1438.

= Voisava Tripalda, figlia del signore serbo di Polog

 

Translation:

A3. Giovanni ( + ca. 1443), Mister of Mat (confirmed 1471) and of Vumenestia 1406/1438.

= Voisava Tripalda daughter of the Serb duke of of Polog gives birth to:

 

B3. Costantino (+ ostaggio dei turchi).

B4. Giorgio, per la sua discendenza v. Parte II.

B5. Maria

= Stefano Cernojevic, dei Granduchi della Zeta

B6. Yela

= N.N.

B7. Angelina

= Vladino Golem Comneno Arianiti

B8. Vlaica (+ post 1444)

= Stefan Balsic

B9. Mariza

= 1444 Carlo Musachi Thopia (+ 1461).

 

Translation:

 

B3. Costantino ( + hostage of the Turks).

B4. Giorgio, for its lineage v. Part TWO.

B5. Maria

= to Stefan Cernojevic, the Granduke of Zeta

B6. Yela

= N. N.

B7. Angelina

= to Vladino Golem Comneno Arianiti

B8. Vlaica ( + post 1444)

= to Stefan Balsic

B9. Mariza

= in 1444 to Carlo Musachi Thopia

 

Pa zatim

 

B1. Repossio, monaco al Sinai.

C1. Stanisha

= Despina, figlia di Musachi Comneno

 

Translation:

B1. Repossio, becomes monk at Mt. Sinai.

C1. Stanisha

= to Despina, gives birth of Musachi Comnenus

 

Gle pominju se i neki Musaki,jos jedna albanska porodica

 

Obratiti paznju kako bas od Voisave imamo slovenska imena u obilju sto se poklapa sa onim sto nam kaze Radonjic gore ;)

Inace to sto su se udavali i za srpske plemice ne znaci ama bas nista jer takve rodbinske veze nisu nista neobicno za srednji vek

 

 

Ja mislim da je za mene rasprava zavrsena,a ti slobodno nastavi da pises sta god hoces ;)

I znas...ne bih rekao da je Mladen Stepanovic kako me obicno zovu tipicno albansko ime :)

 

 

 

Hahaha,stvarno si car,google iliti wikipedia istoricar.Prevedi s italijanskog(ako vec navodis italijanski izvor) pa opet pogledaj kakva su imena istoricaru moj.

Ako je rodonacelnik neke loze jedne nacionalnosti,onda i njegovi direktni potomci su pripadnici iste(a eto sam si naveo Branila kao Srbina),jer koliko se dobro secam na snazi je patrijarhat(ako uopste znas sta je to)

Naravno da je rasprava zavrsena,kako shvatiti ozbiljno osobu koja svoje znanje gradi na linkovima.Pa dobro,nisi Albanac(a i da jesi nisam nista lose mislio,nego samo da razumem takve stavove,dakle bez ikakve namere da te pljujem ili da pomisljas da je nesto na nacionalnoj osnovi),znaci ne odnosi se na tebe ono jedno sto sam naveo ali ona dva da skupljas podatke bez povezivanja i bubas ih napamet bez razumevanja to si potvrdio. ;)

U svakom slucaju sve najbolje ti zelim,i tvoja stvar je da istoriju tumacis onako kako ti zelis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...