Jump to content

Deftones | Crosses †††


Recommended Posts

i meni je proradilo preksinocj al nisam mogao da skinem neku stvar.... konachno sam nashao neshto od pro-paina na netu i nije htelo. ma imam dial up, verovatno me zbog toga zajebava i sa otvaranjem i sa svim.

 

a ova Pink Cellphone.... ovo shto ja imam je izgleda fake.... neko je spomenuo, zhenski glas sa mushkim koji se ubacuje... al pesma je... shteta shto nije njihova. icon_smile.gif kakva je zapravo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj tako icon_smile.gif

Chuj, kada sam prvi put chula bila sam u "wtf?" fazonu. Ali sam preslushala par puta i dopalo mi se. Drugachije je, to stoji, ali ko kazhe da sve pesme moraju da budu kao Lotion (koji je btw najwub icon_smile.gif ). Dobar, je, really. Vidish da ga svi hvale bre. icon_mrgreen.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

dobro. icon_smile.gif evo zato shto imam poverenja u tebe zamolicju te ako ti nije frka da mi sledecjeg vikenda poshaljesh album na mail, da ja sad ne trazhim pravu verziju i ne gubim se s mojim dial upom po sajtovima (i da poshaljesh u delovima od po 10MB), 'el mozhe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

mislim ovo za Hitlera, svaka chast majstore.

vidi se da si pishkio u plastichnu noshu dok smo mi u gacje.

 

ja sam dobio novi album, nisam ga poshteno slushao, samo mi se Xerces svidja dosad. i hvala dragom gospodu da je Mein koji sam slushao fejk. :) ..... no da Deftonsi nisu shto su bili to se videlo josh na proshlom albumu, al jebiga. ja bolje Deftonse ne znam od ovih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Recenzija novog albuma (zanimljiva)

LINK

 

DEFTONES

Saturday Night Wrist

 

Odlična ploča benda koji je uspeo da izraste iz komercijalnog gnojiva jednog efemernog žanra. Štaviše, sa ovim album Deftonesi dostižu kontinuitet kojim se nameću kao jedan od zanimljivih savremenih visokotiražnih grupa

Kada se nu metal stišao kao komercijalna epidemija, od celog talasa ostala su četiri benda za pamćenje – Korn kao rodonačelnici i respektabilni dinosaurusi, bespovratno izgubljeni posle smrti žanra, nešto kao Iron Maiden nu metala; System of a Down kao Dead Kennedys celog žanra – sastav sa komplikovanom političkom agendom i podrškom Ricka Rubina koji zaslužuje da opstane; Sliknot – najenergičniji bend sa istinski potentnom ikonografijom i zastrašujućom muzikom, Black Sabbath ovog pravca; i Deftones, ako ne My Bloody Valentine celog pravca a onda Lush, nesporni artistički autoriteti koji su imali sposobnost da proizvodu neodoljivi hit ali i da puste drone pop pesmu Minerva kao singl.

Uprkos svojeglavosti, publika nikad nije napustila Deftonese, i oni su se uz Slipknot i System of a Down održali i kao respektabilna komercijalna sila i posle diskografske smrti žanra.

Nu metal su obeležili producenti, pre svih Ross Robinson koji je osmislio čitav stav bendova, a zatim i veteran Terry Date koji je svoju bogatu metal zaostavštinu rada sa grupama poput Pantere iskoristio da bi definisao zvuk nu metal gitara. Nu metal bendovima su tradicionalno priskakali u pomoć i producenti veterani. Pored Ricka Rubina koji je bio pastir SOAD, a radio je i Slipknot, u nu metal su zagazili i Brendan O’Brien (Pearl Jam) i Michael Beinhorn (Soundgarden, Hole) koji su potpisali dve najzrelije ploče Korna.

Ipak, na novoj ploči, Deftones gledaju najdalje u prošlost, angažujući Boba Ezrina, starog saradnika Lou Reeda koji je u poslednje vreme itekako radio na savremenim pločama. Njegovi najveći recentni uspesi su industrial remek-delo Alice Coopera Brutal Planet u kome višestruko nadmašuje Marilyn Mansona, i rad na sequencingu Nine inch Nails magnum opusa Fragile.

Posle otpuštanja Dan the Automatora sa rada na Saturday Night Wrist, Ezrin pruža Deftonesima sigurnost i zrelost. Posle atmosferičnosti, ubitačnosti i snažne kaloričnosti koju im je dao Terry Date, Ezrin ih je disciplinovao, uredio i razgovetnije izmiksovao. Na Saturday Night Wrist Deftones su zadržali svoj razbarušeni stil, ali su daleko razgovetniji u svom iskazu nego pre.

Kada je pesma slatkiš poput Cherry Waves, Ezrin uspeva da je izgura do zvuka izgubljenog snimka Smashing Pumpkinsa. A opet, ne izneverava haotičnost Deftonesa u singlu Hole in the Earth koji je lako mogao skliznuti u jeftinu sentimentalnost. A nije.

Kada u pesmi Mein gostuje Serj Tankian iz System of a Down, ta epizodna uloga ne zvuči jeftino. Kada u numeri Pink Cellphone, Deftonesi pokušavaju da kanališu svoju ljubav prema Depeche Mode (pokazanu i kroz obradu To Have and to Hold) i vokalnim semplovima na tragu The Knife i Peaches, on čuva njihov identitet. Rečju, Ezrin pruža Deftonesma sve ono što iskusan, racionalan i ekonomičan producent može da pruži iracionalnom, digresivnom i ambicioznom bendu.

Iako ni Ezrin nije uspeo da privoli Deftonese na klasičnu strukturu pesama, barem je uspeo da svaku pojedinačno, ma koliko asimetrična bila, ipak učini celinom za sebe i korisnom puzlom u sklapanju slagalice zvane Saturday Night Wrist. Kad je reč o zvuku, Deftonesi zvuče još ubitačnije nego pre jer je sonični udar precizniji i naštimovaniji nego u vreme kada su radili su Dateom. Možda nova ploča zvuči smanjeno u odnosu na one koje je radio Date, ali je baš zbog toga oštrija.

Vokali China Morena zvuče zrelije i potpuno kontrolisano, i on sada već maestralno manipuliše izlivima nežnosti i napadima besa. Dok su smene nežnosti i besa ranije često delovale kao strah od popa, na Saturday Night Wrist se prepoznaje jasna namera. Cherry Waves i Xerces najbolje pokazuju Morenov sazreli pevački izraz.

Pre nekoliko godina je jedna moja prijateljica, koja inače sluša Tindersticks, kod mene videla disk Deftonesa, njoj potpuno nepoznate grupe. Javila mi se posle par dana i ispričala mi kako je sanjala da po gradu traži album Deftonesa ubeđena da je to neki neviđeno dobar album. Saturday Night Wrist je ploča koja se kandiduje da bude album iz tog sna. Mada i dalje nije za nju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

al ga na'fali.... ti kritichari il znaju da saseku do kraja il da hvale ko da je plocha platinijumska.

 

no dal je plocha iz sna kako reche ovaj il ne, meni se sve vishe svidja.... :da: ... posebno one pesme koje su sporije i snazhe (kao i sa drugih albuma), Beware, Cherry Waves, pa i Mein od przhachina.

 

ono shto mi se svidja je velik pomak u odnosu na proshli album, koji ne lichi na njih, a opet su zadrzhali dobre osobine sa tog albuma (vecju melodichnost) i unapredili ih. ima progresa, vredi ih i dalje ochekivati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nekoga zanima, novi album moze da se kupi u Plato Music Store u Cika Ljubinoj (kod Filozofskog). Jedino sam uspeo tu da nadjem. Cena je 1300 dinara.

Booklet je skroz neobican, sve neke cudne slike, zelene i normalno ruze (sada su bele). Nema nikakvih dodataka na disku, samo pesme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da niste svi pišali u gaće kada je izašao Around The Fur,

shvatili bi ste da je novi album trošenje vremena i džeparca.

 

 

Jebi ga, dok su neki pishkili van gacja, neki su uchili pravopis. No dobro, i onako niko nije rekao da im je ovo najbolji album... Ali bitno je praviti se pametan. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

danas sam ponovo slusao poslednja tri albuma bez prekida (znaci pesma po pesmu :))

 

Jebote koliko je ovo dobar bend...znaci neverovatno koliko originalnosti i kompleksnosti poseduje njihov zvuk...stvarno im svaka cast...retko koji bend uspeva da pravi ovako dobre albume a pritom istovremeno uspeva da zadovolji i komercijalne standarde...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

ja kontam da se vecini likova, kojima se ne svidja novi album,upravo zbog toga ne svidja jer je drugaciji... al ffs ne moze svaki album koji neka grupa izda biti ni "najbolji album ikad" a ni isti kao ostali... jer bi onda ili predhodni bili krs ili bi likovi jaaaakoooo smorili... a inace ako pokusate da odvojite malo novi album od predhodnih skontacete da nije sranj... uopste...

inace po meni album je jako boost... najbolja pesma ... beware...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...