Jump to content

Deftones | Crosses †††


Recommended Posts

Вероватно сам ја једини разочаран овде, јер сам заиста очекивао да албум буде не-знам-ни-ја-какав. Албум године, али да ли и деценије - треба ми времена да набројим све кандидате. Пола албума је баш онако како сам и замишљао, у врхунској су форми, али има и нумера које нису са истом пажњом "егзекутиране", тј, нису отишли даље од идеје ("Graphic Nature, Romantic Dreams"). "Leathers", "Poltergeist", "Gauze", "Goon Squad" - врхунске ствари са додиром правог мајстора.

 

Чак и када песма оде у тотални "дрон" Стеф убаци неку рифчину, причао је Чино о тој "динамичности", сад чујем на шта је мислио... Лепо сам вам рекао да ће албум бити фантастичан, чим сам чуо "Leathers" знао сам да ће ово бити нешто јако лепо.

 

Уметнички ну-метал. Свирају Duran-Duran на Slayer начин, како год. Не знам много бендова којима је седми албум овако убедљив, овако жив, креативан, ал` опет Дефтонс су специфичан бенд, веома познат али никада нису продавали и зарађивали као неки други, њихови савременици. Много фактора који им дају "моментум" када данас пишу албуме.

 

И стварно, где у Београду да купим оригинал диск?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вероватно сам ја једини разочаран овде, јер сам заиста очекивао да албум буде не-знам-ни-ја-какав. Албум године
Edited by Lou

Share this post


Link to post
Share on other sites

...мислио сам да ће "Leathers" бити центар свега, поготово када сам видео омот, одмах сам га сонично пројектовао као некакав ноћни саундтрак који ће имати све претходне и прослављене елементе, да ће бити спор, "хеви" али и "dreamy", меланхоличан као "White Pony" али и енергичан, динамичан, непредвидив, што у великој мери и јесте, само што није отишао до "краја", макар се суочио са иницијалним неразумевањем, мада ја мислим да би након почетног шока изазвао незапамћено одушевљење. Тачно знам и чујем оно што је Кои требало да буде, још да сам талентован као они па да постанем познат, овако, тешко...

 

Тако да, један од најбољих албума који су Дефтонси снимили, али није тако "комплетан" као "White Pony", па и "Deftones" из 2003... Али овако добру музику годинама нисам чуо, уживам и желим да купим оригинал диск.

Share this post


Link to post
Share on other sites

odličan novi album, organski zvuk, sve teče do jaja glatko.

možda i prvi album na kome se čuju i osete godine članova, i to u pozitivnom smislu, takođe možda i najkompaktnija celina do sada.

 

možda je rano za neka poređenja, ali za sada deluje ipak za nijansu manje sjajan od ponija i diamond eyes, ali bolji od svega između ta dva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je ovo mnogo lepo za slušanje, mislim da nikada nisu ovako dobro uspeli da spoje Chinove ekstremno nežne vokale sa sirovinama od rifova. I baš su dobro upotrebili elekntroniku, ranije su umeli da preteraju, a sada je prilično diskretna i dobro dozirana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

sasvim je zadovoljavajuci album. svidja mi se kako je pedantno sve uredjeno sa efektima, i album zvuci mnogo atmosfericno/ambijentalno naspram rokackog prethodnika. i treba im skinuti kapu, jer su oni redak bend koji je preziveo 90-te i 00-te, a da nije zapao u kakve lose tripove i krize kao neke kolege sa njihovih pocetaka...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

The Deftones Vid You’ve Never Seen

 

An alternative video for Deftones’ track Be Quiet And Drive (Far Away) has surfaced 15 years after the original was released.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UYMfXhKryV4

 

http://www.metalhammer.co.uk/news/the-deftones-vid-youve-never-seen/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...