Jump to content

Istorija Srba


Теша Тешановић

Recommended Posts

Guest Bata Životinja

e jadni mi ako su sada na vlasti nacionalisti.

 

onda ja mora da sam nacional-staljinista sa rozenbergovskim uplivima, pošto mislim da ''nacionalisti'' nemaju veze sa Berkom, Tokvilom, i da su apsolutno nesposobni robovi neoliberalizma, koji jeste desnica ali nije nacionalizam....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, recimo oni zbog kojih nisam primljen u ministarstvo.

 

Svasta. Nije ti palo na pamet da mozda ima kvalifikovanijih ili tako nesto?

 

Znam jednog lika koji konstatno pricha da u BIA primaju samo veziste jer je on posle kriminalistike slao 5 molbi za prijem i nije dobio odgovor.

Mozda mu nije palo na pamet da ih boli kurac za nekog lika koji moze da uradi dvadeset sklekova i zna da drzi pistolj vec im treba neko ko je sposoban da barata podacima.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проф. др Каплан Буровић, албанолог и политички дисидент

 

Космет – увод у Трећи светски рат?!

 

Разговор водила: Биљaна Живковић

 

Проф. Др Каплан Буровић сигурно је оставио неизбрисив траг, како по својој животној голготи коју је херојски подносио, тако и по неустрашивој борби - пером и знањем деценијама ју је водио доказујући свету српску трагедију и истину. Али, и сопствену. Научник који је стручним аргументима, како многи тврде, побио све албанске фалсификате. Господин Буровић је дисидент број један, мада се о томе мало зна у Србији. Заслуга за откривање Каплана Буровића српског јавности припада господину Петру Милатовићу Острошком, српском интелектуалцу и дугогодишњем националном прегаоцу из Беча, који је први на свом сајту „Истина“, кроз велики интервју, текстове и студије представио овог изузетног човека и научника који има праву филмску биографију. Такође, Каплан Буровић је незаменљив аутор теза по којој Албанци нису ни аутохтони, нити су илирског порекла. Написао је на десетине стручних књига, преведених на пет светских језика. За наш лист говори, наравно из његовог угла, о актуелном тренутку у земљи, ситуацији у на Балкану, нашој историји и за нас најозбиљнијем - косметском проблему.

 

Да ли се случај Косова и Метохије може упоредити с било којом сличном ситуацијом у Европи, свету?

 

– Објавио сам студију о томе под насловом ”Косово је неупоредиво”. Албанци на Косову нису мештани, они су дошљаци после турске окупације. Косово су Срби подигли из жара и пепела раног средњег века и учинили од њега једну такву земљу да, кад су Енглези јели прстима, Срби су употребљавали кашике и виљушке. Ових дана сам то прочитао код једног грчког писца. Срби су својим грудима бранили Косово од турске најезде, па су је и ослободили од турског окупатора. Албанци су и на Косовском боју били на страни Турака, значи кад је нападнуто, па су се поређали уз Турке и кад су Срби јуришали да је ослободе. Србе веже за Косово све и свашта, Албанце баш ништа, сем њихове тежње да створе ”супервелику Албанију”.

 

Треба знати да добар део Албанаца нису Албанци, већ муслиманизирани Срби, па и припадници других народа. Кад би се од Албанаца одбили ови, Албанци не би били на Косову ни 25 одсто становништва. Унутар данашње Албаније налазе се покрајине (ништа мање од Косова!), које су настањене неалбанским становништвом, који су ту мештани, на своме, настањени пре доласка Албанаца, па су и везани за те области као Срби за Косово. Овакве области постоје и по другим земљама Европе и света. Њима припада право да те области отцепе од земље којој актуелно припадају, али не и Албанцима да отцепе Косово, јер Албанци нису на своме.

 

Оцените садашње прилике на Балкану, Србији, Космету?

 

– Косово је окупирано и матиризирано, Србија је распарчана и унесрећена, Балкан је спаљен и то је увод у Трећи светски рат.

 

Какав је, по вашем мишљењу, ток преговора о КиМ, куда то води, има ли за КиМ наде?

 

– Преговори о КиМ су у корист албанских окупатора, зато би их требало прекинути и предузети конкретне мере за повратак Косова и Метохије својој матичној Србији. Било што било, Косово ће се вратити Србији. Излаз из постојеће ситуације је обраћање научној истини о Косову и Албанцима, који ту актуелно живе. С овом истином треба да се суоче, пре свега, сами Албанци, а затим и сви они који подржавају њихов сепаратизам. Кад се буду суочили с истином, и сами ће Албанци Косова цедирати, одустаће од њихових екстремних претендовања. Албанци и цео свет су индоктринирани неистином, фалсификованом историјом албанског народа.

 

Какав став према вама имају власти у Србији, Црној Гори и Македонији? Како је наука оценила ваше албанске тезе, како Албанија, а како Србија?

 

– Отворено непријатељски. Властодршци Србије, Македоније и Црне Горе ујединили су се с великоалбанским шовинистима и расистима против мене, па су предузели и више атентата. Пошто су им атентати пропали, интервенисали су код швајцарских власти да ми скину статус политичког емигранта и да ме отерају. Користим прилику да изразим своју безграничну захвалност мојим колегама из Савеза књижевника Швајцарске, који су одлучно устали у моју одбрану, у време кад су моје колеге из Друштва књижевника Црне Горе и Савеза књижевника Србије срамно ћутали.

 

Научни кругови на све стране света јавно су продискутовали о мојим албанолошким тезама, преко листова, ревија, часописа, поготово преко интернета. Универзитет Њујорка превео их је на енглески, па су их и објавили. Сви су се они сложили с мојим тезама, прихватили су да Албанци нису аутохтони ни у самој Албанији, камоли на Косову, прихватили су да су Албанци дошли на Балкан, па и у самој Албанији после Словена. Године 548. нове ере Словени су ушли у Durrachium (Драц, данашњи Дуррес). Албанци су тада били у Румунији, на падинама Карпата и Бескида. Прихватили су да Албанци немају никакве везе ни са Илирима, камоли са Пелазгима.

 

Од посебне важности је што су се с мојим албанолошким тезама сложили и многи албански научници, па и њихов највећи албанолог - академик проф. др Екрем Сабеј. Користим прилику да изразим захвалност албанском историчару Ардиан Вехбиу, који се сложио са мојим албанолошким тезама, па ме и јавно, сред Тиране, узео у одбрану преко свих медија.

 

За жаљење је што су се српски, македонски и црногорски научници оградили. Они ћуте о мојим албанолошким тезама. Опет користим прилику да изразим моју безграничну захвалност оним Македонцима који су ми их објавили на македонском језику, па и превели на енглески. Године 2005. објавили су ми и књигу „Порекло Албанаца” и одмах организовали промоцију у Битољу, у сарадњи с тамошњим научним друштвом и Универзитетом.

 

Албанска академија наука ћути о мојим албанолошким тезама, јер је свесна да ми их не може оборити. Али, преко својих кларкова, с времена на време објављују по коју километарску пасквилу против мене, доказујући да су аутохтони, Илири, па и Пелазги, њиховим најпрљавијим псовкама и претњама. Позвали су и преко интернета своје јунаке да дођу овде, у Женеву, да ме убију. Један ми је Албанац, који се до јуче бусао у прса како је комуниста, па интернационалиста, очитао и опело преко интернета.

 

Позната је ваша процена да ће Албанија учинити све да разбрати Србију и Црну Гору, у чему су очигледно успели, али им је „неко” и припомогао од домаћих.

 

– Србију и Црну Гору, нема силе на овом свету која их може разбратити. Албанци су за то учинили све и учиниће све, сами и у сарадњи с другима, али узалуд. Ви треба да знате да су се Црногорци кроз векове клали један са другим, вадили су брат-брату и очи, али, кад их је напао Турчин, оставили су крвну освету и збратимљени јуришали на заједничког непријатеља. Као што је Црногорац у срцу сваког Србина, и Србин је у срцу сваког Црногорца. Наравно да на обе стране имамо и изрода. Шта ту можемо?! Изрода има у сваком народу!

 

У чему је српски вековни проблем - одричући се кроз историју сопствене вере, Срби су одбацили нацију, што није урадио ниједан други исламизовани народ на свету. Дакле, Срби се лако претапају у другу нацију. Шта је то у српским генима да потурчени иноверник лако диже руку на дојучерашњег брата? Прети ли нам у том смислу катастрофа?

 

– Муслиманска вера је стварно међу нама учинила оно што није успела да учини и међу осталим народима Балкана и света. Не само по свету, већ и на Балкану, муслимани се нису одрекли своје националности. То су учинили само муслиманизирани Срби. Али, јесу ли за то само они криви?! Зар нису криви и православни Срби, који и дан данас неће да прихвате муслиманизираног Србина за брата?! О овом проблему ја сам већ објавио једну студију, коју сам укључио у новој књизи „Мартиризирано Косово”. Истина је да муслиманизирани Србин лако диже руку на православног Србина, али је исто тако истина да и православни Србин лако диже руку на муслиманизираног Србина. Код православног Србина имамо и ову појаву: неће да прихвати за брата ни оног муслиманизираног Србина који је порекао муслиманску веру и вишеструко доказао на делу да је већи Србин и од православног Србина. И поред овога, не прети нам никаква катастрофа. И муслиманизирани Србин и православни Србин излечиће се временом од свог фундаментализма, као што су се многи већ и излечили.

 

Прокоментаришите питање Влаха на овим просторима укратко, будући да сте скоро о томе писали.

 

– Власи су најнесрећнији народ Балкана и света. Они су много допринели у историји свих народа. Што су више допринели, то су им већом незахвалношћу узвратили. О Власима Албаније објавио сам више студија, па сам још 2003. припремио и посебну књигу, која ми се персекутира од албанских екстремних националиста. Власи Албаније су ми преко медија изјавили своју дубоку захвалност, па су ме прогласили и за почасног члана њиховог Удружења.

 

Једини арнаутски јунак био је Скендер-бег, који је српског порекла. Претапање Срба у Шиптаре почело је у средњем веку.

 

– Скендербег је српског порекла, али није једини арнаутски јунак. Арнаути су имали и имају на претек јунака, као Скендербега и од њихове крви, прави Албанци. Само што су то јунаштво више демонстрирали у служби других народа, неголи у служби свог народа. Претапање Срба у Албанце почело је од дана кад су Албанци стигли у Мат (Албанон), негде у 9. веку наше ере. Скендербег се није албанизирао. Он је живео и умро као православац, свестан свог српског порекла. И администрацију своје државе држао је на српском језику. Албански могуће да није знао ни једну једину реч. Албанизирање Срба се наставило посебно кад су Албанци изашли из Мата и распрострли се у пољу Драча средином 11. века. До 16. века они су успели да између река Дрим на Северу, реке Црни Дрим на западу и Скумбини на југу чине већину становништва, али и дан-данас у тој зони има Срба који се одупиру албанизацији. Преко поменутих река Срби су до касно чинили већину. Албанизирање Срба је много помогла католичка црква и муслиманска џамија. Да није било њих, уместо албанизирања имали бисмо србизирање.

 

Северна арнаутска племена сећају се свог словенског, српског порекла: Хоти, Кастрати, Клименти знају да су браћа с црногорским племенима Кучима, Братоножићима, Пиперима.

 

– Како рекох, Срби Северне Албаније, преко реке Дрим и Црни Дрим на Истоку, албанизирали су се касно, у 17. и 18. веку. И велики албански пријатељ, Енглез Ноел Малколм, који фалсификује историју албанског народа у њихов прилог, био је принуђен да призна да је становништво Источне Албаније, преко реке Црни Дрим, до касно било православне вере и српске националности. А за Северну Албанију то је од времена рекао чувени немачки историчар Г. Стадтмилер. У овим зонама данашње Албаније не само братства, већ читава племена Србо-Црногораца су се албанизирали.

 

Записано је да сте, не својом кривицом, били Албанац и као такви робовали сте у Брозовим и Хоџиним казаматима. Шта вам је од свега било најгоре?

 

– Да, речено је за мене да сам Албанац, па то и дан-данас неки користе. Не само од албанске стране, већ и од наше, неки српски паметњаковићи. Али, по казаматима Јосипа Броза и Енвера Хоџе нисам био као Албанац, већ као конструктиван грађанин, као дисидентни књижевник. Пред судом у Тетову лично државни тужилац изјави да сам био и да се он нада да ћу и у будуће бити конструктиван грађанин Југославије. Овиме ме он бранио више и боље од адвоката.

 

Албанци су ми и у пресуди унели да сам у њиховој земљи престављао идеолошку и политичку диверзију, што значи да сам био дисидент. Лично Фатос Нано, шеф Социјалистичке партије Албаније, и експредседник владе, који ме казнио на смрт, дође 1992. године у Женеву и јавно изјави да сам био и остао конструктиван грађанин. Он ме и позва да се вратим у Тирану. За време мог тамновања у Албанији најгоре ми је било масакрирање деце. Како сигурно знате, сина су ми ухапсили, његовој невести скочили ногама на трбух и тако је приморали да побаци дете од пет месеци. Ћерку су ми масакрирали, супругу проституирали. За сво време мог тамновања нису ми дозволили ни да сазнам да ли су ми деца жива. Апсолутно никоме од мојих нису дозволили да ме види, да се не би сазнало да сам у затвору потпуно невин и да свакодневно настоје да ме и физички ликвидирају.

 

Самоиницијативно сте прешли у православље, вратили се коренима, прихватили презиме својих предака пламенитог рода - Буровића, пореклом из Рисна.

 

– Да. Вратио сам се презимену Буровић. То је презиме мојих старославних прадедова, пераских грофова, војвода и капетана. Буровићи су актуелно католици, православни и муслимани. Срећом , сви они свесни су да су „словенског древнога чест”. Један је муслимански Буровић у Херцеговини међу првима изјавио да је Србин. Ваистину, један је други, и он муслиман, изјавио да је Хрват. Већина Буровића муслимана изјављују да су Босанци. Буровићи православни, имате их и сред Београда, изјашњавају се за Србе. Вратио сам се презимену својих прадедова не за себе, већ за остале, да бих им дао лични пример и да бих им показао пут решења овог горућег проблема међу нама.

 

У вашим студијама браните историјску истину - Богом дану, ма како она била болна. Имали сте дакле, снаге да као високи интелектуалац истини погледате у очи и кад је ваше порекло у питању без обзира на цену коју сте платили!

 

– Самопрегорно сам бранио и браним истину у свим смеровима, посебно историјску истину, којом сам преокупиран као научник, историчар, балканолог и албанолог. Платио сам ово скупо, јако скупо, не само својим животом, сав ми је живот прошао по затворима, већ и животом моје деце. Како вам рекох, породицу у Југославији порушили су ми титоисти, породицу у Албанији - енверовци, и ову трећу, овде у Швајцарској, порушили су ми је у сарадњи титоисти са енверовцима и швајцарским мафијашима.

 

Преко медија сам неретко изјављивао да се против мене боре ништа мање већ пет држава: Црна Гора, Србија, Македонија, Албанија и Швајцарска. Да, и Швајцарска! Ово је велики рат против једног човека, који је наоружан само његовим пером и - истином. Поносим се овим ратом, док моји непријатељи - изволите их питати, да ли им служи на част њихова прљава борба свим могућим средствима, поготово лажима, примитивизмима, привацијом од елементарних људских права. Велике истине су, знате, врло опасне.

 

Људи у Србији, они обични, али и најпоштенији, не знају много о Вама, али сте у научном свет познати.

 

– У научном свету јесте, познат сам, и то прилично добро. Мене Американци и Французи познају више од мојих Срба. Они су и устали у моју одбрану. Французи су ме назвали и „Grand home”, а Американци „Famous dissiden tand historian”. Уврстили су ме међу највеће светске савремене албанологе.

 

Студирали сте албанологију, албанску књижевност и језик, шта сте из свега научили? О чему сада пишете?

 

– Два пута сам дипломирао на албанологији, у Скопљу 1957. и у Тирани 1970. Ове су ме студије и учиниле албанологом, ово што јесам. Да нисам студирао албанологију, сигурно бих остао само књижевник и дисидент: Ове године славим 55. годишњицу објављивања своје дисидентне поеме „Бојана”. Предао сам за штампу две књиге: „Буровићи - породична историја” и „Мартиризирано Косово”. Ускоро због тога путујем за Балкан. Кад се будем вратио у Женеву, приступићу лексиколошким и етимолошким студијама, да их прикупим и спремим за штампу.

 

Како доживљавате сусрет са отаџбином? Шта је Ваша права домовина?

 

– Посећујем домовину редовно, некада и два-три пута годишње. Увек успутно, због надгледања својих издања. Осећам необичну радост кад с брода видим обалу наше Црне Горе. Али, кад да крочим, корачам по њој, морам се освртати лево и десно, стално у очекивању крајњих непријатности.

 

Разоткријте нам личност Адема Демаћија, сада шиптарског хероја на КиМ, Азема Власија. Било би интересантно заронити у порекло, рецимо Чекуа, Тачија и осталих шиптарских зликоваца који касапе и разапињу српски народ на српској вековној земљи.

 

– Азема Власија, Чекуа и Тачиа не познајем. Али, зато познајем јако добро Адема Демаћија. О њему већ објавио читаву књигу, која је доживела и друго издање. Сматрам да сам рекао истину, јер се Демаћи жив не чује. Адем је Србин, од албанизираних српских муслимана Косова. Он је приликом његовог првог хапшења дао Удби једну лажну изјаву против мене, мислећи да ће га пустити из затвора. На бази те његове изјаве мене су ухапсили, а њега ми извели као сведока оптужбе.

 

Кад је пао у затор Адем је био антиенверовац. Из затвора је изашао као енверовац. Он се ставио у службу албанског Сигуримија (политичка полиција, као Удба у Југославији), па је, још док сам био у албанском затвору, дао лажну изјаву против мене, да би оправдао своје сведочење пред мојим суђењем, а с друге стране, да би одбио од мене Албанце, који су демонстрирали пред албанским амбасадама по свету и тражили да ме пусте из затвора. Заједно са Исмаилом Кадареом он је духовни подстрекач најмонструозније демонстрације.

 

Замислите: свуда по свету су демонстрирали за ослобођење из затвора књижевника и научника (па и за моје ослобођење!); на Универзитету у Приштини албански професори и студенти демонстрирају против. Не зато што је та демонстрација учињена против мог ослобођења из затвора, већ и против било кога другог, мислим да се не може окарактерисати друкчије. Наш је народ од времена рекао "потурица гори од Турчина". Ја сам рекао: поарбанашени Србин је гори од Албанца!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slichnosti izmedju Srpskog jezika i Indijskog Sanskrita

 

Agan − oganj (fire);

bagas − bog (god);

brath − brat (brather);

bhala − bela (white);

chata − ceta (platoon);

deti − dete (child);

div −div;

dina − dan (day);

dasa − dete (child);

dama −dom (home);

girya − gora (mountain);

grad − grad (city);

iskra − iskra (spark);

kada −kada(when);

kuta − kuca (house);

lip − lep (pretty);

lot − ljut (angry);

laghi − laki, lagan (light);

ljubhva − ljubav (love);

matr − mater (mother);

 

 

more − more (sea);

mil − mili (dear);

nabas − nebo (sky);

nava − novi (new);

paraha − prah (dust);

prati − protiv (against);

panca −pet (five);

pena − pena (bubbles);

rabh − rob (slave);

rosa − rosa (dune);

sa − so (salt);

sila − sila(might);

sas − sest (six);

stan − stan (lives there);

sabha − soba (room);

stala − stol (table);

tata − tata (dad);

ta − taj (that person);

tvar − stvar (thing);

trassti −tresti (shake);

trang − trag (track);

tamas − tama (dark);

tri − tri (three);

triydosa − trinaest (thirteen);

 

evo odakle sam iskopao koga zanima

http://sci.tech-archive.net/pdf/Archive/sc...02/msg00237.pdf

 

Ima kako znam josh gomilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prebacujem svoj odgovor Gojku sa teme 'bem ti život ovde, jer ne bih da o tome offtopicujem tamo gde se ne broje postovi. Dakle, govorilo se o filmu Boj na Kosovu. Ja sam se setio rečenice pred kraj filma, gde saradnik Vuka Brankovića kaže "Ako Srbi hoće napred, moraju što pre da zaborave Kosovo" i pokušavam da pokažem zbog čega ta rečenica i danas vredi. Sledi Gojkov odgovor i moje komentar posle.

 

Tačno, a na to kneginja Milica odgovara: "Ako Srbi hoće napred, moraju dobro da ga zapamte". Da su Srbi tada zaista zaboravili Kosovo, ne vidim šta bi naš nacionalni identitet sačuvalo od potpune propasti. Kosovo je više od 400 godina kasnije i dalje bilo glavni motiv i cilj oslobađanja Srbije, što je na kraju i postignuto. Dakle, narod je sačuvao ideju svoje teritorije više od 4 veka, a ti sad pokušavaš da kažeš da treba da ga zaboravimo jer je prošlo 10 godina?

 

Nisam siguran da su Srbi iz Beogradskog pašaluka, koji su se pobunili protiv dahija 1804. imali u vidu Kosovo kao vodilju njihove borbe za oslobođenje. Kosovski mit je živeo u srpskom narodu, kao sećanje na "izgubljeno carstvo" (iako je carstvo izgubljeno pre toga, kad su ga velikaši podelili), ali daleko od toga da je bilo glavni motiv za oslobađanje. Uostalom, i da jesi u pravu, ja ovde upravo to i kritikujem. Sa čisto teritorijalnog aspekta, ima daleko važnijih srpskih teritorija od Kosova, Bosna recimo. Sad se svi nešto hvataju priče o "nacionalnom identitetu", svodeći ga na kosovski mit. A ja kažem njima - kad vam je već identitet na umu, što ne pogledate istini u oči i priznate ko je taj identitet okrnjio prethodnih nekoliko vekova? Srpska pravoslavna crkva. Ona je, doduše, imala donekle i pozitivnu ulogu, jer je branila identitet, ali samo NEKIH Srba, tj. Srba pravoslavaca. Sa druge strane, iz srpskog nacionalnog korpusa izopštila je sve one koji su prešli na drugu veru, ili od početka bilu u njoj. Ja to crkvi najviše zameram, što je obogaljila upravo taj identitet o kome pričaš, sada me neko ubeđuje da zarad tog identiteta ja treba da se borim za odbranu manastira te iste crkve, koji se nalaze na Kosovu. Možda ću se i boriti, ali ako oni prvo priznaju istorijsku grešku i promene politiku. Ne može vera da određuje naiju. Zato smo tu gde smo. Što nisu Hrvati odbacivali svoje sunarodnike, već su, naprotiv, asimilovali tuđe? Čak su i muslimane u Drugom svetskom ratu proglasili za "hrvatsko cvijeće". Kad ćemo mi tako? Što se Albanci ne dele po veroispovesti, već su svi jednako Albanci - i muslimani i katolici i pravoslavci i ateisti? Kad ćemo mi tako? Ne možemo biti velika nacija, dok ne shvatimo da nije Kosovo krivo za gubitak našeg identteta, već to što smo dozvolili kvazi-autoritetima da nam ga određuju.

 

Moja politika je upravo suprotna. Ja smatram da Srbija treba da napreduje u svakom pogledu, pre svega ekonomski, i da promenom nekih shvatanja, a pre svega pogleda na svoju istoriju, promeni predstavu koju ljudi u svetu imaju o njoj. Onda više niko neće da se stidi da kaže da je Srbin. Naprotiv, za Srbe će početi da se izdaju i oni od kojih to ne očekujemo. Stvorimo uslove da i kod nas, kao u razvijene zemlje Amerike, Evrope i Australije, dolaze ljudi iz svih krajeva sveta da studiraju i rade i da u tome budu što uspešniji. Uklopimo ih u naše društvo, neka nauče naš jezik, neka dobiju naše državljanstvo, neka stvore porodice sa našim građanima - i eto nam nove generacije naprednih Srba, nećemo više brinuti o beloj kugi i ostalim glupostima. Tako se to radi u civilizovanom svetu, tako se reprodukuje i jača jedna nacija. Ali ne, naši "nacionalisti" se i dalje drže mera "rasne čistote" (a genetika je dokazala koilko Srbi i svi narodi na ovom prostoru ionako imaju izmešane gene), dok crkva brine o "verskoj čistoti". U stvari, ispada da sam ja mnogo veći nacionalista od njih, jer je meni zaista stalo do unapređenja moje nacije, dok oni nastavljaju da je osakaćuju, kao što su to radili stotinama godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema veze, zato postoje i drugi članovi foruma.

Spot on!

Kh,kh...

Dobro, nechu ja. Ne mogu. Koliko moram da padnem nisko da pokakim Mr stejting di obvijs and having ej radr čajdiš solušn tu d problm?

Mislim da je bolje i kvalitetnije diskutovati o tome da je Britani Spirz zapravo djavolova konkubina. Da li ti Vladimire shvatash da su njena ciljna populacija devojchice u dijapazonu od 7-11 godina? Ej, bre!!! Mozhe li mrachnije od toga?

Edited by matatrtaDtopikkiller

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam, ne interesuje me. Ja imam konstruktivno viđenje o tome kako Srbija da unapredi svoj nacionalni interes. Kome se ne sviđa, ne mora da se složi sa mnom. Ova država se očigledno nije složila, čim me nije primila da radim za nju, tako da ti se zahvaljujem, ali - u ovoj situaciji svoje osporavanje možeš da zadržiš za sebe, jer mi ne znači apsolutno ništa. Ja ću svoje ideje ostvariti onda kada se stvore uslovi za to, kao što su ih ostvarili svi veliki umovi u istoriji čovečanstva, od kojih je svako bio osporavan od sredine na određeni način. Samo danas se onih koji su ih osporavali niko ne seća, oni su odlaskom u prah otišli u zaborav, dok su velikani koje su osporavali zadobili besmrtnost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja
Ja ću svoje ideje ostvariti onda kada se stvore uslovi za to, kao što su ih ostvarili svi veliki umovi u istoriji čovečanstva, od kojih je svako bio osporavan od sredine na određeni način.

 

Sredina osporava i retarde.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST

Da ja nesto kazem ovim popovski orijentisanim istoricarima. Po zvanicnoj istoriji Srba mi smo najebali bas zbog tog naseg

pravoslavlja. Srbija je bila jedina povlascena nacija u otomanskoj imperiji. Znaci trgovina bez carina, nema danka u krvi, nema velikih nameta na raju. E onda

popovi odlucise da pobiju neke Turke na izuzetno svirep nacin i da otvoreno deluju protiv muslimana. Kazu da je sultan jedino Srbima verovao i tako nesto nije ocekivao.

Kada je cuo za vest toliko se razjario da je nekim svojim doglavnicima sabljom odsekao glave. Naredio je da se zbog izdaje poverenja zatre srpska nacija i poslao ogromnu vojsku na nas. A onda popovi

predvodjeni Arsenijem III Carnojevicem pokusase da isprave ono sto su sami zagovnali. Povedose srbe preko Dunava i Save. Samo 90000 Srba se udavilo u reci prilikom bega. Sta reci? I svi velicaju popove zbog

organizacije naroda, a niko ne prica da su to oni zasrali i zavili u crno ceo srpski narod. Bas tada kad smo mi bezali u Madjarsku (sadasnju) Siptari uletese u prazno Kosovo i ostase do danasnjih dana.

Ko je kriv za propast Kosova? Okrivljavanje komunista za to nije slucano je se tako svaljuje krivica na drugog. Nasa crkva je kriva za to i tacka!!!

Edited by HEFEST

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

da, pošto je ludi Ćopo u mojoj ulici proglašen za retarda, ali je u stvari astrofizičar?

 

Inače, ja te i nisam proglasio za retarda. Onaj ko sebe poredi sa velikim umovima koji su, nakon osporavanja, postali besmrtni, stvarno nema sve ovce na broju.

 

Da ja nesto kazem ovim popovski orijentisanim istoricarima. Po zvanicnoj istoriji Srba mi smo najebali bas zbog tog naseg

pravoslavlja. Srbija je bila jedina povlascena nacija u otomanskoj imperiji. Znaci trgovina bez carina, nema danka u krvi, nema velikih nameta na raju. E onda

popovi odlucise da pobiju neke Turke na izuzetno svirep nacin i da otvoreno deluju protiv muslimana. Kazu da je sultan jedino Srbima verovao i tako nesto nije ocekivao.

Kada je cuo za vest toliko se razjario da je nekim svojim doglavnicima sabljom odsekao glave. Naredio je da se zbog izdaje poverenja zatre srpska nacija i poslao ogromnu vojsku na nas. A onda popovi

predvodjeni Arsenijem III Carnojevicem pokusase da isprave ono sto su sami zagovnali. Povedose srbe preko Dunava i Save. Samo 90000 Srba se udavilo u reci prilikom bega. Sta reci? I svi velicaju popove zbog

organizacije naroda, a niko ne prica da su to oni zasrali i zavili u crno ceo srpski narod. Bas tada kad smo mi bezali u Madjarsku (sadasnju) Siptari uletese u prazno Kosovo i ostase do danasnjih dana.

Ko je kriv za propast Kosova? Okrivljavanje komunista za to nije slucano je se tako svaljuje krivica na drugog. Nasa crkva je kriva za to i tacka!!!

 

 

da smo ostali pod Turcima sad bi bili u Evropskoj uniji

Čeda Jovanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inače, ja te i nisam proglasio za retarda. Onaj ko sebe poredi sa velikim umovima koji su, nakon osporavanja, postali besmrtni, stvarno nema sve ovce na broju.

 

To mi je inspiracija. Drukčije ne bih mogao da se probijam kroz život, nego tako što čitam biografije znamenitih ljudi i saznajem da su oni imali slične probleme, ali su ipak istrajavali. I, osim toga što su osporavani po ideološkoj i drugim osnovama, malo ko od njih je bio psihički sređena i moralno neosporiva ličnost. Pa šta. Kad "normalni" ljudi definišu ko nije normalan, onda ja sa ponosom ističem da nisam normalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

HEFEST, ti si upravo interpretirao Čedinu političku filozofiju, ne ja.

 

 

Prince, ti bi morao ponovo da pročitaš Prokletu avliju, gubiš se u magli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST
To mi je inspiracija. Drukčije ne bih mogao da se probijam kroz život, nego tako što čitam biografije znamenitih ljudi i saznajem da su oni imali slične probleme, ali su ipak istrajavali. I, osim toga što su osporavani po ideološkoj i drugim osnovama, malo ko od njih je bio psihički sređena i moralno neosporiva ličnost. Pa šta. Kad "normalni" ljudi definišu ko nije normalan, onda ja sa ponosom ističem da nisam normalan.

 

 

Vekovna je mudrost da je za pametnog coveka najveca nesreca biti okruzen glupim ljudima jer ce svi oni misliti da je on glup!!!

To i slicno mozete procitati u knjizi Vrelo mudrosti od Valtazara Gracijana (skup mudrosti covecanstva do 1500 i neke godine.

Preporucujem je Deljanu.

Edited by HEFEST

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...