Jump to content

Secret Sphere


Zoll

Recommended Posts

Lutao sam po forumu pre neki dan tražeći temu za ovaj bend i poprilično sam se iznenadio kad sam shvatio da tema ne postoji nigde... a zaslužuju je itekako...

 

Uglavnom - Secret Sphere je, kako se deklarišu, symhponic power metal bend iz Italjie, formiran 1997. godine od strane gitariste Aldo Lonobile-a. Kompletan line-up benda čine:

Aldo Lonobile − guitars

Ramon R. Messina − vocals

Andy Buratto − bass guitar

Paco Gianotti − rhythm guitars

Antonio Agate − keyboards, piano

Federico Pennazzato − drums

 

Po stilu i zvuku najviše podsećaju na Labyrinth i Vision Divine, mada ih neki porede i sa Rhapsody-jem, ali moje mišljenje je da to ipak nije to, pre svega jer nemaju toliko orkestracija ni toliko uticaja klasične muzike, a i tekstovi im nemaju ni sličnu tematiku. Do sada su izdali 5 studijskih albuma:

Mistress of the Shadowlight (1999)

A Time Nevercome (2001)

Scent of Human Desire (2003)

Heart & Anger (2004)

Sweet Blood Theory (2008)

 

Ako neko ima nameru da ih po prvi put posluša, preporučujem da krene od albuma A Time Nevercome. Po mom mišljenju zaista fenomenalan konceptualni album i sve pesme su zaista sjajne, a ističu se, recimo, Legend i Under the flag of Mary Read, mada, kao što rekoh, ceo album je sjajan! Evo i linkova za zvanične sajtove benda:

Official site

Myspace

 

Ima i na youtube-u spotova i nekih live snimaka, pa ako ste zainteresovani potražite ih i tamo...

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ја их баш волим, један од омиљених ми италијанских бендова. Највише волим A Time Never Come и Heart And Anger. Scent Of Human Desire ми је најчуднији, није лош ал некако није у њиховом стилу, малко на њему нагињу више ка неком мелодичном хард року, што ипак није њихов фазон. Последњи ми је симпатичан, ал нисам га још довољно слушао...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je definitivno A time nevercome omiljeni, a najčudniji mi je prvi album, koji (bar u ovoj verziji koju ja imam) više zvuči kao neki demo... bubanj je nakucan i to loše i ima grešaka na pojedinim mestima... e sad ne znam da nisam ja skinuo neku verziju koja možda nije finalna ili tako nešto...Heart & Anger je isto dobar, odatle mi je Leonardo Da Vinci najbolja stvar, a što se Scent of human desire albuma tiče nekako mi je mlak, kao i ovaj poslednji, doduše poslednji sam možda samo 2-3 puta čuo. U svakom slučaju, cover za poslednji album im je smešan, ne znam da li ste videli to :lol: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam prvi put čuo njih sa pesmom White Lion tamo negde 2000 i odmah nabavio ceo album. Svideli su mi se jos vise sa drugim albumom a onda Scent of Human Desire je bio dobar ali nije ostavio utisak kao A Time Nevercome. Zadnja dva mi nesto nisu bas privukla toliko paznje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hmm... nije nešto zaživela tema... mislio sam da više ljudi sluša/zna za ovaj bend... uglavnom, setih se sad, oni su bili najavljeni i za Castle Fest i baš sam se oduševio kad sam video da i oni treba da dođu, ali znamo svi šta se desilo sa tim festivalom pa ostaje nada da ćemo ih nekom drugom prilikom videti ovde....

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 9 months later...

Jedini album koji sam preslušao od njih je "A Time Nevercome" i to negde pre Hrista, dopalo mi se nekoliko pesama, baciću se ovih dana na celu diskografiju, ionako se već neko vreme ložim da preslušam neku pavericu :D

Po meni im je taj album i najbolji, zbog njega sam i počeo da ih slušam. Moraću do koncerta malo i ja da obnovim gradivo, nisam ih odavno provrteo kroz winamp :mrgreen::haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ti ovde http://torrents.ru/f...ic.php?t=783251, ali do 2005. godine.

 

"В данный момент регистрация закрыта

 

Вы можете зарегистрироваться с 8:00 до 9:00 MSK (сейчас 17:45 MSK)

 

Приносим извинения за это неудобство"

 

lol ... sta kao moram da se budim u 8 da bi se registrovao da skinem torent?! koji smor.... al ipak fala ti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo par albuma, ako neko oce da preslusa:

 

(1999) Mistress of the Shadowlight 

http://www.megaupload.com/?d=SD8QWS4W 

 

(2001) A time Never Come 

http://www.megaupload.com/?d=ICR716D9 

 

(2003) Scent of human desire 

http://www.megaupload.com/?d=WET7WXPI 

 

(2004) Heart And Anger 

http://www.megaupload.com/?d=D4ME0Q6L 

pass: asesinodilusion

 

(2008) Sweet Blood Theory

http://rapidshare.co...lood_Theory.rar

Edited by METAL MAN =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

meni su odlican bend, sigurno medju nekih prvih 20 :rockdevil:

posebno mi se kod njih dopada sto su se dosta izmenili od prvog albuma , znaci posle prva dva koji su bili malo vise u macevi i sl. fazonu.... kad je izasao Scent of human desire mislio sam da to nisu oni hehehehe

bile mi je nekako suvise velika promena ka urbanijim temama a pogotovo mjuza :muzicar: , naj njihov album mi je Heart And Anger :smile: neko vec rece da je najraznovrsniji i jeste ima bas svega i traje bruka (preko sat) a prodje veoma brzo dok ga slusas.... i bas imaju u pesmama dobrih fora i fazona koje nemaju mnogi drugi, te daleko da su jedan od bilion istih bendova :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Bilo je do jaja juče na nastupu Secret Sphere-a! :rockdevil:

Bojao sam se da ću biti jedini koji zna pesme i koji će ih pevati ali nije bilo tako :)! Setlista im je mogla i bolja biti, ali ja sam čuo "Legend" uživo i totalno sam van sebe bio zbog toga! Mnogo mi je drago što ih videh uživo konačno, a uspeo sam malo posle koncerta sa Ramon-om i Paco-om da proćaskam. Sve u svemu, odličan su mi utisak ostavili, nadam se da ćemo imati prilike još koji put da ih vidimo uživo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Secret Sphere su sjajan bend uzivo, odlicno su zagrejali masu (zajedno sa Freedom Call-om) za GR. Ja sam ih preslusavala pre koncerta, i tad su mi super zvucali, al' cu malo vise da se pozabavim njihovom diskografijom sad kad je prosao koncert. :bigblue:

Ako odem na onaj Metal Fest u Madjariji, gledacu ih opet. :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Da povratim malo temu u zivot. xD

Dakle:

 

Saturday, April 03, 2010 spacer.gif Archetype - Some info about The New Album!!! Waiting Archetype, some info about the newalbum!

 

Archetype has been produced by Aldo Lonobile and FedericoPennazzato, will feature 10 songs in the typical vein of the bandtrademark!All the songs has been arranged by Aldo Lonobile and AntonioAgate.

 

We have special guest in this new album like Trevor from Sadistsinging along with Ramon in the opening track and Alessandro Conti fromTrick or Treat and Damnagoras from Elvenking singing all the choirswith Ramon.

 

Well we can’t say will be like this or this, for sure willbe Secret Sphere, some songs is very closed to A Time Nevercome era,some other closed to SBT, some is completwly new also for us.

But allthe cd has been composed during the greatest year of our carreer, somearrangements had been decided on the road during the Gamma Ray tour!Wereally think you will enjoy the music!!!!

 

Secret Sphere

 

Ovo je malo starija vest, al' pre neki dan su objavili na spejsu da novi album uskoro izlazi, ne znam da l' je objavljen tacan datum. U svakom slucaju, uskoro dolazi jos jedno power metal izdanje... Ova godina je dosta dobra sto se tice powerice, puna je novih albuma. :bigblue:

Edited by NatashaNS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...