Jump to content

Persefone


crusader84

Recommended Posts

Pretražih... Kako bre nema teme za ovaj kvlt?

 

Sviraju neki progressive/melodic/atmospheric death metal. Nalateh na drugi album, Core, sasvim slučajno pre 2-3 godine, skoro nabavih i prvi... Oba razvaljuju! :rockdevil: Moram da priznam da mi najpre privuklo pažnju to odakle su i to što im je album Core sačinjen od 3 pesme od po 20+ minuta (+ obrada Megadetha kao bonus na japancu).

 

Bend trenutno radi na trećem albumu.

 

http://www.metal-archives.com/band.php?id=12779

http://www.persefone.com

http://www.myspace.com/persefoneband

Edited by crusader84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chuo sam neke priche o albumu the Core ili tako neshto , pricha se da je dobar album. Inache imash gore temu za linkove za nove grupe, sledeci put ako oces da otovrish temu za neki novi mladi bend uchini to gore na temi Death/Grind/Melodeath - Opsta tema + PREPORUKE! . :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj album definitivno nije za svakoga. Album ima svega tri pesme od koje su sve tri po pola sata. Treba dosta strpljenja da bi se saslusao, inache odlichan album.

 

Uglavnom za fanove Pan.Thy.Monium-a. :da:

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 7 years later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Odgledah ih sinoc u Minhenu, lebe mekani kakvo sabijanje od benda uzivo, nemam reci. Znaci pocev od setliste, red kupus, red meso, red slanina sto bi se reklo. Shin Ken, Spiritual Migrator i ovaj novi album, i to sve tako dobro izmesano da konstantno vozi svirka. Momci su upeglani nenormalno kako dobro sviraju, energija na nivou, pevac je ludak uzivo, pravi frontmen ... Bukvalno nemam primedbu da kazem da mi se nesto ne svidja. I povrh svega, momci su prizemni totalno, blejah sa njima pre i posle certa (i sa Larsom iz Manticore), zajebancija opasna. Oni su po mojoj proceni malo kaskali za Leprous i trenutno su na toj prekretnici make or break. Svi elementi koje smo videli kod Leprous su tu, samo sto verovatno Leprous imali vise finansija i snage da izguraju celu pricu, a ne znam koliko ce ovi momci iz Andore moci to da odrade. U svakom slucaju, fenomenalni su uzivo, upeglani, energicni, zeljni, od Shin Ken albuma svaki album sve bolji i bolji. Moraju da postanu poznatiji :)

 

Predgrupa su im bili grci Poem koji su me isto tako oduvali prilicno, fantasticna svirka i pevac ima odlican glas. Oni ce svirati sa Until Rain u Beogradu 13. maja, tako da obavezno ko moze da ih poslusa, stvarno vredi. A i ja cu svirati sa Asymmetry tako da dodjite :mhihi:

 

I evo usnimih poslednju pesmu, zvuk je ispao neocekivani krsh posto sam snimao sa novom DSLR kamerom, od sada snimke samo iPhone:

 

A evo i jedne sa novog albuma:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da se čekiram i ja sa tekuće turneje, odgledao sinoć u Kopenhagenu (tehnički neki Albertslund, 15km od CPH, ali kao da je CPH).

 

persefone.jpg

 

Mislim da sem novog albuma ništa drugo nisam čuo, ali ono, dobra je svirka, i bolje to nego da negde dajem 6e za Tumorg.

 

Predgrupa Poem, Grci cepaju više neki gruvaškiji prog u odnosu na prstolomije Andoraca. Publika ih primila maltene isto dobro kao i Persefonjere (inače, ne više od 100 čoveka u publici), sasvim ok zvuk imali, Lars iz Manticore se gurao po prvim redovima, baš se ložio na pojedine pesme :] Meni bilo sasvim OK, 50 minuta protekli za tili čas, verovatno ću i u Bgu da ih ispoštujem.

 

Persefone što je imao onaj namunjeni light show i dim 90% nastupa uopšte nisam očekivao, i iskreno, uopšte mi ne ide uz onu muziku. Gde će kitsch uz prog, aman. No, još gora stvar koja mi ne ide na onu muziku je onaj vokal, i frontmen uopšte. Na albumu me iritirao, uživo me je toliko izbacivao iz takta sa potezima da mi posle 10ak minuta u stvari ispalo smešno :haha: Neki namuđeni hardkoraš u vajfbiterci sa urnebesnim pokušajima animiranja publike, najgorim nekim paljevinskim najavama pesama, plus što ne može rečenicu normalnu da sastavi dok priča, a za pevanje sam već kukao.

Da nije tog zalutalog brata, ovo bi mi bila jedna od najprijatnije izenanađujućih svirki, jer je ostatak benda raz-va-li-oo. Zvuk savršen, svaku jebenu činelu si mogao da čuješ kako treba, a kamoli instrumente pojedinačno, stvarno nasvirani do maksmimuma, i sa te strane preporuka za gledanje svakome ko ima priliku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 3 years later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...