Jump to content

KoЯn


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Poslušao sam album reda radi ali mogu reći da je ovo najbolji Korn u poslednjih 20 godina bez dileme, super je što je kratak i jezgrovit album, isečene sve gluposti, skoro bez filera uopšte. Zaista nisam mogao ni u snu da očekujem da ću sa uživanjem slušati ovaj bend ikad više. Daleko je to od nekog spektakla za nepropuštanje, Jonathanova lirika je i dalje megacringe, ali baš su bili inspirisani ovde, zvuk kao kuća, refreni super, strofe interesantne, ništa više ni ne tražim od njih nego da poslušam album više od 2 puta što će biti svakako slučaj sa Requiem.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Imao sam sinoć jedan drive down the memory lane. Kraj je decembra, gluvo doba noći, pred novu godinu i tokom januara, februara uglavnom imam podsećanja na prošlost. Korn je bio moj entry level bend negde 98e kad je izašao Follow the Leader i recimo od 98e do 2001e sam sebe smatrao najvećim fanom benda na svetu. Sećam se kako sam bio rezigniran kad je izašao Untouchables, a malo povratio veru na Take a look in the mirror, da bih nakon toga potpuno izgubio interesovanje za ovaj bend i nikad se nisam ni osvrtao do skoro. Nisam čak išao ni na nastup na Exitu i apsolutno ništa me nije zanimalo u vezi benda koga sam voleo kao neku prvu ljubav, majmunski i do koske. Tek u poslednjih par godina sam konačno poslušao i neke albume nakon 2001e i nije me više bilo sramota svojih korena haha (ništa nisam propustio u tom periodu jer je bend uglavnom snimao katastrofalnu muziku) nakon što su mi dugo bili kao neka ružna uspomena dok sam se navlačio na mnogo ozbiljniju muziku. Oni su do danas postali neki legacy act koji je nenormalno uticao i na mnoge moderne bendove, daleko nakon što je nu metal umro i bio pokopan. I sinoć sam za dušu tinejdž sebe puštao neke pesme koje su neopravdano otišle u deep cuts kategoriju a bolje su od mnogih njihovih klasik hitova:

Predictable sa prvog

Good God sa drugog

Dead bodies Everywhere sa trećeg

Counting sa četvrtog

Blame sa petog

Counting On me sa šestog

posle toga ne znam skoro ništa nit me zanima.

Ne znam ni što sam ovo pisao, mrtvo doba i u životu i na forumu. Posle sam gledao ovo sranje, ko zna kad ću opet, verovatno ne u narednih 15 godina. Mali ja je bio nahranjen.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can relate. Imao sam istu fazu u slicno vreme, tamo negde 2001/2002 kada sam krenuo da se lozim na bend, a pogotovo prvi album koji je bio kao svetinja za mene taj neki period, video sam spot za Blind kod VJ Jadranke na Studio B i to je promenilo sve. Piratski prvi album Korn - Korn disk sam uzeo od nekog lika zajedno sa Tool - Lateralus u jebenom Petrovcu na moru na setalistu, i upropastio sebi tako more razmisljajuci samo gde i kako cu da pustim te albume. Cim sam se vratio sa mora sam bacio torbe i iskopao diskove i odmah ih pustio, toliko sam bio bolestan. Imao sam i neku oldskul Adidas jaknu furao sam je u osnovnoj samo tako, tripovao neko ludilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Issues keva.

Prvi kada se pojavio nisam mogao da ih svarim. Drugim me već ortak (stariji metalac od mene 2-3 god.) dobro smarao ali opet nije to bilo to ali bolje leglo.

Follow the Leader sam kupio na traci negde neposredno pred bombarovanje 1999. 

To je već bilo dosta bolje.

Došao iz vojske 2000. i tamo negde kraj 2000/početak 2001.  se navukao na album.

Bolji nisu izdali niti će izdati.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam naravno bio u ekipi koja je prezirala Korn i ostali nu-metal, jer smo već tada slušali Metaliku, Slejer, Testament, Sepulturu itd, ali sam voleo da čujem Here to Stay

kasnije sam zavoleo i Right Now, al to je to što znam od njih, ne računajući obrade PF i FNM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...